Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Πύργος Ηλείας: Νέος δήμαρχος ο Στάθης Καννής

 

Μεγάλη νίκη επεφύλασσαν οι πολίτες του Δήμου Πύργου στον Στάθη Καννή, που τον εξέλεξαν Δήμαρχο στο β’ γύρο με ποσοστό 56,03% (11.724 ψήφους) και 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά από τον απερχόμενο Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, που έλαβε 43,97%  (9.200 ψήφους).

Η συμμετοχή στην χθεσινή εκλογική αναμέτρηση έφτασε το 43,93% (ψήφισαν 21.703) ενώ βρέθηκαν 427 άκυρα και 352 λευκά ψηφοδέλτια.

Μια μόλις ώρα μετά το άνοιγμα της κάλπης, εκατοντάδες πολίτες από τον Πύργο και τις δημοτικές ενότητες, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει, κατέκλεισαν το εκλογικό κέντρο του νέου Δημάρχου Πύργου, στο πεζόδρομο της Γρηγορίου Ε’ για να γιορτάσουν την μεγάλη νίκη της παράταξης «Μπορούμε».

Ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, μιλώντας στον κόσμο δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους και όλες, για αυτή την καθαρή νίκη. Μια νίκη που αξίζει για τον Πύργο. Σε όλους σας αξίζει αυτή η νίκη. Δε νίκησα εγώ, νικήσατε εσείς όλοι, και εσείς που είστε εδώ και αυτοί που λείπουν,  γιατί θα είμαι ένας Δήμαρχος όλων των Πυργιωτών και των Δημοτικών Κοινοτήτων. Όλες οι δημοτικές ενότητες θα είναι «ένα» για μένα και τη δημοτική αρχή. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε κυρίως τη νέα γενιά που της χρωστάμε πολλά, αυτά που της στερήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτούς κυρίως αξίζει αυτή η νίκη. Ο Δήμος Πύργου επιστρέφει στην αξιοπρέπεια! Θα επανέλθει η κανονικότητα αυτή που στερήθηκε αυτά τα 4 τελευταία χρόνια. Η δημοτική αρχή θα σέβεται την  οποιαδήποτε άποψη, ο κάθε πολίτης θα μπορεί ελεύθερα να εκφράζεται, να κρίνει…Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά γιατί η ημέρα αυτή είναι ιστορική για το δήμο μας».