Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Ολυμπιακός: Και τυπικά στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League

Ολυμπιακός: Και τυπικά στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League 

Ο αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ από την Λίβερπουλ στέλνει οριστικά και αμετάκλητα τον Ολυμπιακό στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η αρχή έγινε με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA να αποκλείσει τις ρώσικες ομάδες από τις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη μείωση - Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου

 Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη μείωση - Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου 

Θέμα χρόνου είναι οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για την αποφασιστική  μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Για το θέμα της ενεργειακής κρίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Γιατρός για Όλους: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο – Αυτά είναι τα βασικά σημεία

 Γιατρός για Όλους: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο – Αυτά είναι τα βασικά σημεία 

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡEΣΙΕΣ ΤΟΥ EΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». 

Με το νομοσχέδιο ο πολίτης αποκτά τον προσωπικό του ιατρό, έχει πρόσβαση σε περισσοτέρους ειδικούς ιατρούς, αναβαθμίζονται οι δημόσιες δομές, διασφαλίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και διευρύνονται οι παροχές για τον πολίτη.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου

Γερμανία: Κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης «βλέπει» ο Σολτς - «Η Ευρώπη ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

 scholz-0 

Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», τόνισε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενώ προσθέτει ότι «στο Κρεμλίνο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη ότι η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία»

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern προειδοποιεί ακόμη σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε εκλογική τροχιά ο ΣΥΡΙΖΑ - Ποίοι οι υποψήφιοι της Κεντρικής Επιτροπής από την Πελοπόννησο

syriza_synedrio-e-vima 

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η Κουμουνδούρου ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, στις 15 Μαΐου.

Μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων, την τελική λίστα των υποψηφιοτήτων για την νέα Κεντρική Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα τεθεί στην κρίση των εγγεγραμμένων μελών του κόμματος, που θα κληθούν να «σταυρώσουν» τα στελέχη της επιλογής τους.

Οι Υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία​ απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου (με bold υπογραμμίζονται οι υποψήφιοι της Κορινθίας)  είναι:

Super League 2: Κλήρωσε για τα μπαράζ ανόδου - Το πρόγραμμα για τα παιχνίδια Βέροια - Λεβαδειακός

Super League 2: Κλήρωσε για τα μπαράζ ανόδου - Το πρόγραμμα για τα παιχνίδια Βέροια - Λεβαδειακός  

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (3/5) η κλήρωση των μπαράζ ανόδου από τη Super League 2 στη μεγάλη κατηγορία.

Οι νικητές των δύο ομίλων, Βέροια και Λεβαδειακός, θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή (8/5) στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και μία εβδομάδα αργότερα (15/5) στη Βοιωτία, με τον νικητή να παίρνει την απευθείας άνοδο για τη Super League. Ο ηττημένος θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία, σε νέα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Να σημειωθεί ότι η τελική βαθμολογία των δύο ομίλων της Super League 2 δεν επικυρώθηκε, καθώς υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες.

 

Βραχάτι: “Για τα χαμόγελα που έσβησαν” και για να “Γίνουμε άνθρωποι” το συνέδριο για την έμφυλη βία

Τα χαμογελα γυναικών που έσβησαν για πάντα από μυαλά που θόλωσαν, από εγωισμούς που θίχτηκαν, από την κακιά την ώρα, ή επειδή τα στόματα δεν άνοιξαν, βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, που έγινε στο Βραχάτι Κορινθίας.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας και τον Δήμο Βέλου Βόχας και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της.

Ήταν το 2ο Συνέδριο για την έμφυλη βία της εκστρατείας “Γίνε Άνθρωπος” που δημιουργήθηκε με αφορμή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες και την ραγδαία έξαρση των περιστατικών βίας, που συγκλόνισαν την χώρα μας.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 3/5-8/5 2022

 

Ντιέγκο Βελάθκεθ

Τρίτη, 3/5 στις 23:00  

Ένα  ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ντιέγκο Βελάθκεθ, ενός  από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους της περιόδου του μπαρόκ, που αναγνωρίζε­ται σήμερα ως μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στην ιστορία της τέχνης.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 405 νέα κρούσματα ( 52 στην Κορινθία, 82 στην Μεσσηνία, 101 στην Αχαΐα.)

 

 

Αύξηση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (+96) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 405 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρείς περιοχές  ( Ηλεία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (242) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (163).  

  Συγκεκριμένα: