Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Ο οβελίας και οι προφητείες του – Πώς να διαβάσετε τη σπάλα στο αρνί

 Ο οβελίας και οι προφητείες του – Πώς να διαβάσετε τη σπάλα στο αρνί 

Από τους πρώτους εορτασμούς του Πάσχα -ή Λαμπρή κατά το ελληνικότερο- τα πρωτοχριστιανικά χρόνια, «βασιλιάς» του πλούσιου τραπεζιού είναι το αρνί και μέρος της παράδοσης η ωμοπλατοσκοπία, δηλαδή η πρόγνωση των μελλούμενων «διαβάζοντας» την σπάλα του οβελία.

Η ρίζα της ωμοπλατοσκοπίας φτάνει στην αρχαιότητα και η απρόσκοπτη συνέχισή της στο Βυζάντιο περιγράφεται σε σύγγραμμα του 11ου μ.Χ από τον Μιχαήλ Ψελλό :«Ζωήν μεν και θανάτου, κρίσιν εν τη εξοχή της ράχεως έχουσιν. Και εάν μεν αύτη   εκατέρωθεν εστί λευκή και καθαρά, ζωής εντεύθεν λαμβάνουσιν σύμβολα εάν κεχρισμένη θανάτου τεκμήρια».

Κυριακή του Πάσχα στην πόλη: Οι σούβλες έχουν πάρει «φωτιά» στις ταράτσες – Ξεπουλούν ταβέρνες και ψητοπωλεία

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2021/05/5071638-960x636.jpg 

Με περιοριστικά μέτρα αλλά όχι όπως πέρυσι που τα πάντα είχαν απαγορευτικό θα γιορτάσουμε εφέτος το Πάσχα. 

Μπορεί οι έκτακτοι περιορισμοί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα να χάλασαν σε πολλούς τα σχέδια, ωστόσο όπως φαίνεται ο παραδοσιακός οβελίας ήταν «παρών» στην

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εισβολή οπαδών στο «Ολντ Τράφορντ» – Απαιτούσαν την παραίτηση των Γκλέιζερ!

 

Ακόμα ένα επεισόδιο διαδραματίστηκε σήμερα στις τάξεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον… απόηχο της απόφασης του συλλόγου να συμμετάσχει στην αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε απόπειρα σύστασης της European Super League.
Εξέλιξη η οποία έχει φέρει ένα τεράστιο «κύμα» αντιδράσεων και διαμαρτυριών προς τη διοίκηση των «κόκκινων διαβόλων» από τους φίλους της ομάδας και συγκεκριμένα κατά της οικογένειας Γκλέιζερ.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ (02/5, 18:30), μεγάλη μερίδα οπαδών της Γιουνάιτεντ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», κρατώντας πανό και καπνογόνα, ενώ παράλληλα φωνάζοντας συνθήματα κατά των Γκλέιζερ, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή τους από τα ηνία του συλλόγου. Επιπλέον, επιχείρησαν να εμποδίσουν την αποστολή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να φύγει από το ξενοδοχείο.

 

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Ίντερ μετά από 11 χρόνια

  

Πρωταθλήτρια Ιταλίας για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 και συνολικά 19η φορά στην Ιστορία της είναι από σήμερα η Ίντερ, που πήρε το διπλό στην έδρα της Κροτόνε που υποβιβάστηκε και μαθηματικά..

Οι «νερατζούρι» εκμεταλλεύθηκαν την βαθμολογική απώλεια της Αταλάντα, η οποία αναδείχθηκε ισοπαλη 1-1 με τη Σασουόλο στη Ρέτζιο Εμίλια, και κατέκτησαν και μαθηματικά το «σκουντέτο», αφού η διαφορά των 13 βαθμών που έχουν από την ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, αλλά και τη Μίλαν δεν μπορεί να καλυφθεί στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν αμφότερες να δώσουν έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την Ανάσταση: Το Θείο Φως γίνεται ήλιος αισιοδοξίας

 Μητσοτάκης 

«Αυτό το Πάσχα, η σκέψη μας στρέφεται στους ανθρώπους που χάσαμε από τον COVID και σε όσους δοκιμάζονται ακόμα στα νοσοκομεία», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για το Πάσχα.

«Το ότι η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σ’ όλη την Ευρώπη δεν μειώνει τη θλίψη. Αποτυπώνει, ωστόσο, το μέτρο του κινδύνου από αυτήν την πανδημία. Την προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία. Αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Σακελλαροπούλου: Η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας

 Σακελλαροπούλου: Η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας

Με την ευχή η φετινή Ανάσταση να σημάνει το τέλος της πανδημίας και την επούλωση των πληγών στο σώμα της ανθρωπότητας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε το δικό της μήνυμα ελπίδας μετά από την λειτουργία της Ανάστασης, που παρακολούθησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Oλυμπία Δουκάκη.

 Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Oλυμπία Δουκάκη 

Η ελληνικής καταγωγής, βραβευμένη με Όσκαρ, Ολυμπία Δουκάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Los Angeles Times, η Ολυμπία Δουκάκη που ξεχώρισε για τις ταινίες «Ανθισμένες Μανόλιες», αλλά και για τις κωμωδίες «Κοίτα ποιος μιλάει;» έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Ανάσταση με… βεγγαλικά και φωτιές στον Νέο Κόσμο – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

  

Κινητοποίηση στην Πυροσβεστική προκάλεσε μια πυρκαγιά που ξέσπασε στο Νέο Κόσμο επί της οδού Ρουμπέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρίψη βεγγαλικών είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε δέντρα.

Σημειώνεται ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν τη ρίψη βεγγαλικών αλλά και μολότοφ στον δρόμο.

ΧOΡΕΥOΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΗ

  

 

Όλες οι παπαρούνες Λάλεζας Παναγιώτης


  

Τραγούδια της Ρούμελης και του Μοριά ~ Παναγιώτης Λάλεζας


 


Τραγούδια της Ρούμελης και του Μοριά ~ Παναγιώτης Λάλεζας

Τραγούδια της Ρούμελης και του Μοριά ~ Παναγιώτης Λάλεζας

Τραγούδια της Ρούμελης και του Μοριά ~ Παναγιώτης Λάλεζας


ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑ / XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθύνουμε σε όλους και όλες σας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσετε παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επιλέξαμε εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  από το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας




Στη γέφυρα στα Λαλέικα.



 

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο


ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο