Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Απαγόρευσαν σε ιερέα στη Ρωσία να λειτουργεί επειδή τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

 Απαγόρευσαν σε ιερέα στη Ρωσία να λειτουργεί επειδή τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία 

Το Πατριαρχείο της Μόσχας απαγόρευσε στον αρχιερέα Αλεξέι Ουμίνσκι να λειτουργεί στον ναό της Αγίας Τριάδας της Μόσχας στην περιοχή Χοχλί στη Ρωσία, όπου υπηρετούσε από το 1993.

Ο αρχιερέας Αλεξέι Ουμίνσκι σύμφωνα με το κάναλι Dozd καθαιρέθηκε από το αξίωμά του, να λειτουργεί στον ναό της Αγίας Τριάδας της Μόσχας, εξαιτίας συνέντευξης στην οποία ήταν αντίθετος στην εισβολή που έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Συναγερμός στην Ευρώπη: Κοκτέιλ ιώσεων γεμίζει τα ιταλικά νοσοκομεία - Η Ισπανία επαναφέρει τις μάσκες

 covid-spain-arthrou 

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται υγειονομικές αρχές σε χώρες της Ευρώπης λόγω του «κοκτέιλ» ιώσεων, καθώς μαζί με την κυκλοφορία του κορωνοϊού αυξάνονται τα κρούσματα του ιού της γρίπης κι άλλων ιογενών λοιμόξεων του αναπνευστικού.

Ήδη σε νοσοκομεία παρατηρείται εικόνα συμφόρησης, όπως την περίοδο κορύφωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ σε ορισμένες περιοχές επαναφέρονται και μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. 

Η κατάσταση στην Ιταλία

Προ των πυλών κακοκαιρία - Για σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες ακόμη και κατολισθήσεις προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

  

Μία νέα κακοκαιρία αναμέμεται να πλήξει τη χώρα από το Σάββατο το βράδυ με αποτέλεσμα το σκηνικό του καιρού που επικαρατούσε τις τελευταίες ημέρες να αλλάζει.


Συγκεκριμένα, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Δυτικής Μεσογείου έρχεται προς τη Νότια Αδριατική μέσα στο Σαββατοκύριακο, την ημέρα των Θεοφανίων και του Αγίου Ιωάννη. Έτσι, έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου, με την ΕΜΥ να βγάζει Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.