Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ-Μητσοτάκης: Να προστατευτούν οι άμαχοι - Η ΕΕ να έχει ενιαία φωνή στην κρίση της Μέσης Ανατολής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ενιαία φωνή για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως είναι η κατάσταση στη

Εορταστικές εκδηλώσεις “Ναυαρίνεια 2023” στην Πύλο

 

 

Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος για την 196η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Πύργος Ηλείας : «Έφυγε» μια από τις τελευταίες εν ζωή θρυλικές γυναίκες της Πίνδου

 

Σε ηλικία 102 έφυγε από την ζωή στον Πύργο μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες θρυλικές γυναίκες, που στάθηκαν στα βουνά της Πίνδου στο πλευρό του Ελληνικού Στρατού, κατά τον Πόλεμο του 1940.

Λίγες ημέρες πριν τιμηθεί η μνήμη των πολεμιστών που αντιστάθηκαν στην Ιταλική εισβολή από το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 1940 και έγραψαν το τελευταίο μεγάλος Έπος του Ελληνισμού, «ταξίδεψε» κοντά τους η Αθηνά Τσιτσή – Παπαδοπούλου, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα χωριά της Θεσπρωτίας και μεταπολεμικά δημιούργησε οικογένεια στον Πύργο.

Κόρινθος: Έρχεται το 14ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ”Γέφυρες”

 Κόρινθος: Έρχεται το 14ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ”Γέφυρες”

Όλα έτοιμα είναι για το 14ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Πελοποννήσου ”Γέφυρες”.

Θα διεξαχθεί 8 με 12 Νοεμβρίου 2023 σε Κόρινθο, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Οι προβολές θα γίνουν στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου.

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στην Αργολίδα

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην Αργολίδα. 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έγινε 2 χιλιόμετρα ΝΔ των Διδύμων Αργολίδας και είχε εστιακό βάθος 81,1 χιλιόμετρα. Αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε υπολογιστεί στα 4,5 Ρίχτερ.

Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Κόρινθο

Πολλές πόλεις συμμετέχουν στις δράσεις που αφορούν την “17η Ευρωπαική Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα “.Στις δράσεις μετέχει και η Κόρινθος, όπου συμμετέχει το Επιμελητήριο Κορινθίας, καθώς και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας.

Πάτρα: Σφοδρή καταιγίδα «έπνιξε» σπίτια και καταστήματα

 Έντονα καιρικά φαινόμενα που συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις, ανέμους και κεραυνική δραστηριότητα πλήττουν την Πάτρα. Ήδη καταγράφονται τα πρώτα σοβαρά προβλήματα, αρχικά στην περιοχή Δάφνες, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Μεγάλος όγκος νερού κατέκλυσε ακόμη και την «καρδιά» της Πάτρας και ειδικότερα στη Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου.

 Οι Αρχές κλήθηκαν να παρέμβουν σε καταστήματα στην Όθωνος Αμαλίας, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και σε ΚΔΑΠ στην Οδυσσέα Ελύτη. Πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται, επίσης, στην οδό Ανθείας, καθώς και στην Ακρωτηρίου.Μεγάλος ο ογκος του νερού που έπεσε και στην περιοχή της Τερψιθέας.

Στην Άνω Πόλη το νερό της βροχής έχει μεταφέρει τα φερτά υλικά των εργασιών της ανάπλασης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει λάβει δεκάδες κλήσεις, ενώ όπου χρειαστεί συνδράμει και η αστυνομία. 

Πέθανε η Ματούλα – Την βρήκαν νεκρή στο σπίτι της «μετά από επτά ημέρες»

Η είδηση για το θάνατο της θρυλικής Ματούλας, έγινε γνωστή μέσα από τα social media και βύθισε στο πένθος πολλούς από εκείνους που την γνώριζαν από τις χρυσές εποχές του Κολωνακίου.

Η Ματούλα σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύουν οι φίλοι της, ήταν 76 ετών και μάλιστα, βρέθηκε νεκρή επτά ημέρες μετά το θάνατό της. 

Κούγιας ( ΠΑΣ Κόρινθος): «Κάναμε τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία μας»


 


Μία σημαντική ενίσχυση ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Κόρινθος, αποκτώντας ως ελεύθερο τον Νίκο Αναστασόπουλο

Το Βέλγιο – Σουηδία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ μετά την τρομοκρατική επίθεση

Η αναμέτρηση του Βελγίου με τη Σουηδία δεν θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή στο ημίχρονο λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες. 

Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας για την οριστική διακοπή του αγώνα του Βελγίου με τη Σουηδία. Υπενθυμίζεται ότι οι Σουηδοί ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες που στοίχισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς οπαδούς. Ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί και θα λήξει 1-1,το σκορ δηλαδή που υπήρχε πριν από τη διακοπή.

 

Ανάβαση του ΕΟΣ Σπάρτης στην Ζήρεια

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, για τα μέλη του, ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ζήρειας (Σημείο 2375μ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναχώρηση με ΙΧ από το Σάββατο, διανυκτέρευση στο καταφύγιο Β και ανάβαση στην κορυφή την επόμενη μέρα.

Ώρες πορείας: 6 Β.Δ.: 2 (μέτρια)

Η πορεία εντάσσεται στο υπέροχο τοπίο της περιοχής και προσφέρει εκπληκτική θέα.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ατομικός εξοπλισμός (σακίδιο, άρβυλα, αντιανεμικό, αδιάβροχο μπουφάν, καπέλο, μπατόν, ατομικό φαρμακείο, νερό τουλάχιστον 1,5 λίτρο, αντιηλιακό, σνακ).

Αναχώρηση στις 5μμ το Σάββατο 21/10 από το Κλειστό Γυμναστήριο της Σπάρτης για μετάβαση με ΙΧ στο Καταφύγιο Β. Η ανάβαση ξεκινά την Κυριακή το πρωί στις 8.

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 20/10 στους συντονιστές της εξόρμησης, Γιάννη Μεντή (τηλ.6947538297) και Κώστα Λαγανά (τηλ. 6974098419).



Τρίπολη: Η πρώτη εκκλησία στη χώρα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος χάρις στα… φωτοβολταϊκά

Η πρώτη εκκλησία στη χώρα που ηλεκτροδοτείται με  φωτοβολταϊκά και χάρις σε αυτά, έχει μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος, βρίσκεται στην Τρίπολη.

 Τρίπολη: Η πρώτη εκκλησία στη χώρα με μηδενικούς λογαριασμούς ρεύματος χάρις στα… φωτοβολταϊκά

Σύμφωνα με τον πρωτοπρεσβύτερο, Ιωάννη Σουρλίγκα, ο ναός, το παρεκκλήσι και ό,τι άλλο φέρει το ΑΦΜ του ναού έχει μηδενική κατανάλωση και έξοδα, τόσο τον χειμώνα με τη θέρμανση όσο και το καλοκαίρι με την ψύξη. “Έχουμε το διπλάσιο ρεύμα από το οποίο χρησιμοποιούμε”, χρειαζόμαστε γύρω στις 15.000 κιλοβατώρες τον χρόνο, παράγουμε 20.000 κιλοβατώρες και περισσεύουν και 5.000 στη ΔΕΗ για πράσινη ενέργεια”, είπε ο κ. Σουρλίγκας, ενώ περιέγραψε στην ΕΡΤ τη μεγάλη χαρά που ένιωσε, όταν έλαβε τον πρώτο λογαριασμό ρεύματος αλλά και τους ακόμη δεκαπέντε που ακολούθησαν και οι οποίοι ήταν όλοι μηδενικοί.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Στη Μέση Ανατολή αύριο ο Μπάιντεν – Βλέπει Νετανιάχου και συνομιλεί με Αμπάς, Σίσι και Αμπντάλα

 

 

Τετραμερή σύνοδο κορυφής την Τετάρτη (18/10) στο Αμμάν με τη συμμετοχή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο πόλεμο του Ισραήλ προαναγγέλλουν ιορδανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,

Σε τραυματισμό οφείλεται 1 στους 10 θανάτους κάθε χρόνο. Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος εορτάζεται στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις".

Ο άνθρωπος βαδίζει, μετακινείται, αλλάζει θέση στο χώρο και με αυτό τον τρόπο χαίρεται τις χαρές της ζωής και εκπληρώνει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του. Η δομή και η ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του ανθρώπου παρουσιάζει μία μοναδικότητα σε όλες τις ηλικίες και πολλές ιδιαιτερότητες στην παιδική ηλικία.

Ως τραύμα χαρακτηρίζεται η κάκωση, ήσσονος ή μείζονος βαρύτητας σε διάφορα συστήματα του σώματος που οδηγεί σε προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία ή και σε απώλεια της ζωής του τραυματία. Το τραύμα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη δημόσια υγεία και ευθύνεται για περίπου 1 στους 10 θανάτους κάθε χρόνο. ...................

read more

Eurobank | Δύο χρόνια «Μπροστά για την Οικογένεια» 20 γεννήσεις παιδιών με τη στήριξη της Πρωτοβουλίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον διετή απολογισμό της ευρείας κλίμακας πρωτοβουλίας για το Δημογραφικό που υλοποιεί η Eurobank από το 2021, μέσω του Προγράμματος Μπροστά για την Οικογένεια, παρουσίασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, στον χαιρετισμό του σε συνέδριο με θέμα Δημογραφικό 2023 - Ώρα για Δράση, και κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος Μπροστά για την Οικογένεια έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση 20 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, πολλά από τα οποία σε ακριτικά νησιά, ενώ 12 εγκυμοσύνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Β. Αιγαίο και Δωδεκάνησα. 

Μητσοτάκης: Εθνικός κίνδυνος η δημογραφική κατάρρευση - Κυριολεκτικά υπαρξιακό στοίχημα για το μέλλον μας

 


Η δημογραφική κατάρρευση αποτελεί εθνικό κίνδυνο, και ένα κυριολεκτικά υπαρξιακό στοίχημα για το μέλλον μας, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο «Δημογραφικό 2023 - Ώρα για δράση

Πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Αρχή σήμανε ίσως τον πιο ηχηρό συναγερμό όλων των τελευταίων ετών για το δημογραφικό, που με βάση τα εξαιρετικά αποκαρδιωτικά στοιχεία του 2022 η χώρα κατέγραψε ουσιαστικά μία γέννηση ανά δύο θανάτους, μιλώντας για ένα αρνητικό ισοζύγιο το οποίο δυστυχώς κλιμακώνεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. «Σίγουρα έπαιξε το ρόλο της και η πανδημία, όμως πρέπει να βλέπουμε τις διαχρονικές τάσεις και αυτές είναι εξαιρετικά ανησυχητικές», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοί είναι οι 13 νέοι Περιφερειάρχες

Με την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών εκλογών, έχουμε πλέον και τους 13 νέους Περιφερειάρχες. Από τους 13 Περιφερειάρχες οι επτά υποστηρίχθηκαν από τη ΝΔ. Ενας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ. Ενας από ΝΔ και ΠAΣOΚ. Ενω 4 που εξελέγησαν Περιφερειάρχες προέρχονται από την κυβερνώσα παράταξη αλλά κατήλθαν στις εκλογές ως  «αντάρτες», αφού δεν είχαν την επίσημη στήριξη της ΝΔ.

Συγκεκριμένα οι 13 νέοι Περιφερειάρχες είναι:

Περ. Πελοποννήσου: Ετσι κατανέμονται οι 45 έδρες -Ποιοι εκλέγονται Περιφερειακοί Σύμβουλοι


Η αυλαία έπεσε στην εκλογική διαδικασία και του β’ γύρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πλέον διαμορφώνεται και η τελική σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Συνολικά οι έδρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι 45. Από αυτές 27 έδρες λαμβάνει ο συνδυασμός του Δημήτρη Πτωχού, 11 του Πέτρου Τατούλη, 3 του Μανώλη Μάκαρη, 2 του Δημήτρη Κουτσούλη και 2 του Νίκου Κουτουμάνου.

Να σημειωθεί πως μένει να διευκρινιστεί που θα κρατήσει την έδρα του ως Περιφερειακός Σύμβουλος ο Πέτρος Τατούλης. Εάν για παράδειγμα την κρατήσει στην Αρκαδία -τόπο καταγωγής του- τότε μένει εκτός η κα Μάνου. Ο Μ. Μάκαρης σύμφωνα με την δική του αναφορά κρατά την έδρα της Μεσσηνίας, όπως και οι Δ. Κουτσούλης και Ν Κουτουμάνος.Με βάσει τα παραπάνω γίνεται η κατανομή και ανακήρυξη των νέων Περιφερειακών Συμβούλων, ως εξής: 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ