Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός 3-0: Την κοίταξε στα μάτια έως το 81’ και μετά... κατέρρευσε

Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός 3-0: Την κοίταξε στα μάτια έως το 81’ και μετά... κατέρρευσε 

Ο Ολυμπιακός πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο την Μάντσεστερ Σίτι για να την ισοφαρίσει, δημιούργησε πέντε φάσεις για γκολ, αλλά στο τέλος μίλησε η υψηλή ποιότητα των «πολιτών» με τα φοβερό γκολ των Ζεσούς και Κανσέλο, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την 3η αγωνιστική του Champions League

Για 81 λεπτά άντεξε ο Ολυμπιακός στο «Etihad Stadium» και ηττήθηκε στο τέλος με 3-0 από την Μάντσεστερ Σίτι για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Εγκαίνια της " νέας στέγης" του Μουσικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου "Ο Αυλός" ( φωτο)

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/123579765_1767345946755158_3957245447379018787_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=1QbHFehc0F4AX9YfNRM&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=7b2fb17ae021bb214643c69a22295184&oe=5FC9483F

 Γράφει η Μαίρη Νικολοπούλου

Το πολιτιστικό μας σπίτι, ο νέος χώρος του Συλλόγου μας, του ΜΟΥΣΙΚΟΎ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΞΥΛΌΚΑΣΤΡΟΥ *Ο ΑΥΛΟΣ*, "πλέον είναι γεγονός. Σήμερα (χθες) με την ευλογία του Κυρίου και των ιερέων μας, έγιναν τα εγκαίνια με τον αγιασμό μας.. Την λιτή μας εκδήλωση, (λόγω του κορωνοιου, περιοριστηκαμε στο κάλεσμα πολλών φίλων του ΑΥΛΟΥ), τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΎΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός , οι αντιπερ/ρχες μας Αναστάσιος Γκιολής και Αθηνά Κόρκα, ο Δήμαρχος Ξυλοκαστρου Ευρωστινης Βλασης Τσιώτος, οι αντιδήμαρχοι Ελίνα Μενούνου , Τάσος Λόντος , Σπύρος Αποστολόπουλος , ο Πρ. του Δημ. Συμβουλιου Νίκος Λάσκος, η ανεξάρτητη Δημ. Σύμβουλος Γιόλα Μαστέλλου - Βασιλάκη, η πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλόκαστρου Αναστασία Λάμπρου, ο νέος μας μαέστρος Δημήτρης Γαζής , παλαιοί και νέοι χορωδοι, που με αγάπη και προσμονη για το ξεκίνημα της χορωδιακης μας χρονιάς, στο νέο μας σπίτι, βρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Σεισμός στη Σάμο: Εντυπωσιακή ανύψωση του νησιού κατά 18 – 25 εκατοστά

  

Εκτεταμένη έρευνα για το σεισμό 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής (30.10.2020), τις επιπτώσεις του στα κτίρια, το τσουνάμι και τις σημαντικές εδαφικές παραμορφώσεις, πραγματοποίησε η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούμενη από τους Καθηγητή Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Υποψ. Δρ. Σπυρίδωνα Μαυρούλη, Υποψ. Δρ. Μαριλία Γώγου, Υποψ. Δρ. Ιωάννα Τριαναταφύλλου, με τη συμμετοχή και του σεισμολόγου Δρος Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Σχεδιάζεται η ανάπλαση της Νεμέας . Συνάντηση Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με τον Δήμαρχο Κώστα Φρούσιο

  

Η ανάπλαση της Νεμέας , ήταν το θέμα συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με το δήμαρχο της περιοχής, Κώστα Φρούσιο.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα δύο που η Περιφέρεια έχει εισηγηθεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα, »Αντώνης Τρίτσης».

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Γενικό lockdown και στην Αττική αν χρειαστεί – Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού

  

Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή στην Αττική υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

«Είναι τόσο ύπουλος αυτός ο ιός, ασυμπτωματικός στους νέους ανθρώπους, μπορεί να κολλήσει οποιοσδήποτε αν δεν προσέξει. Αποδείχθηκε αυτό δυστυχώς περίτρανα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία, που μας αναγκάζει μόνιμα να αναθεωρούμε τα δεδομένα μας. Δεν θα σκεφτώ δεύτερη στιγμή και δεν θα σκεφτούμε το θέμα της επικοινωνίας πάνω από την ουσία, την ανθρώπινη υγεία και τη Δημόσια Υγεία. Εάν βλέπουμε να αλλάζουν ραγδαία τα επιδημιολογικά δεδομένα, εάν συνεχιστεί αυτή η τάση που βλέπω τις τελευταίες ημέρες, με τις υπερπολλαπλάσιες κατειλημμένες ΜΕΘ-COVID και την αύξηση του ρυθμού των κρουσμάτων, τότε ναι, βεβαίως θα παρθούν και άλλα μέτρα και στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά .

ΗΠΑ-εκλογές: Τι ώρα θα μάθουμε στην Ελλάδα τον νικητή των εκλογών

 ΗΠΑ-εκλογές: Τι ώρα θα μάθουμε στην Ελλάδα τον νικητή των εκλογών 

Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να επιλέξουν ανάμεσα στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν σε μια εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την πόλωση.

Φαβορί στις δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες, ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ελπίζει εντέλει να καταφέρει να πάρει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου σ’ αυτή την τρίτη προσπάθειά του.

Στην άλλη πλευρά, προικισμένος με μια αδιαμφισβήτητη ενέργεια όταν απευθύνεται από το βήμα, ο 74χρονος Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ, που διεξήγε μια απίστευτα επιθετική προεκλογική εκστρατεία, δηλώνει ότι θα κάνει ξανά την έκπληξη, όπως το 2016.

«Λουκέτο» στα τοπικά πρωταθλήματα και στην Γ΄ Εθνική ανακοίνωσε η ΕΠΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkwx3B9enUiKGuJ-1UGr6jXaZRcrM1PGDdsDlj9-foKS5-EThiOZeni81Sn54Krsp-W18jONXgre0bQMzZNYVuUhoiDUzQrob2TeCfXPaK8MujHrkLGG4FBy6Ovn9P2EbZ3l75qCT_HQo/s1600/asteras+dervenioy.jpg

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων που υπάγονται σε αυτή και πλέον εκτός από τα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ, αναστέλλεται και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Σε εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει την αναστολή των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας, πρωταθλημάτων Γ΄ Εθνικής, καθώς και Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιατρική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει ενημερώσει όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ότι αναστέλλεται, μέχρι νεωτέρας, η διεξαγωγή φιλικών και επίσημων αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων.

Διπλωματία των Σεισμών

 

Του Δρ. Απόστολου Παπαφωτίου

Δυστυχώς η λεγόμενη «Διπλωματία των Σεισμών» κατέρρευσε μαζί με τις τούρκικες πολυκατοικίες της Σμύρνης. Ήταν και αυτή μια σκέψη του Πρωθυπουργού και των συμβούλων του, στο πλαίσιο της μικρόνοιας τινών Ελλήνων πολιτικών που εκλαμβάνουν την επιθυμία για πραγματικότητα. Όπως και η πρόσκληση στον Ερντογάν για να παραβρεθεί ο ίδιος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της συμπληρώσεως των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως κατά των Τούρκων που αποδόθηκε στην κα. Αγγελοπούλου. 

Ερώτηση Ψυχογιού σε Βορίδη για τις χαμηλές τιμές στα λεμόνια και τις κλοπές αγροτικών προιόντων στην Κορινθία

 https://first-magazine.gr/wp-content/uploads/lemonia.jpg

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ.Ψυχογιός, προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη της χαμηλής τιμής των λεμονιών στην αγορά, αλλά και την προστασία των αγροτών της Κορινθίας από τις κλοπές σε προιόντα και εξοπλισμό.

Ο  βουλευτής στην Ερώτησή του επισημαίνει πως οι αγορές έχουν γεμίσει λεμόνια αμφιβόλου ποιότητας, με μεθόδους παραγωγής εκτός ευρωπαϊκής νομοθεσίας και σε πολύ χαμηλή τιμή, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας παραγωγής να είναι ακόμα στα δέντρα, μιας και οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα εισαγόμενα λόγω του κόστους τους.

Διαφωνεί ο Πέτρος Τατούλης με τον τρόπο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλδιάσκεψη.

 https://www.drt915.gr/wp-content/uploads/2020/05/NEA-PELOPONNISOS-01.jpg

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3.11.2020

Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» διαφωνεί με την αλλαγή χωρίς προσυνεννόηση του τρόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη, της 14ης τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, για τους εξής λόγους:

Με τα χίλια ζόρια και πεναλτι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1 - 0 του Απόλλωνα

 Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 1-0:  Ανία VAR-εμάρα

Με τα χίλια ζόρια ο Παναθηναϊκός λύγισε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης σε εξ’ αναβολής ματς (της 2ης αγωνιστικής) και σημείωσε τη δεύτερη (διαδοχική) νίκη του στο πρωτάθλημα. Ωστόσο η απόδοσή του ήταν φτωχή, γεγονός που έκανε τον Λάζλο Μπόλονι να γεμίσει αρκετές σελίδες με σημειώσεις στο μπλοκάκι του.

Champions League: Μάχη στη Μαδρίτη η Ρεάλ απέναντι στην Ίντερ / Το πρόγραμμα του διημέρου (3-4/11)

 Champions League: Ματσάρα στη Μαδρίτη - Το πρόγραμμα του διημέρου (3-4/11) 

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται απόψε στον αγώνα του Ολυμπιακού στο Μάντσεστερ με τη Σίτι, αλλά σήμερα και αύριο (3-4/11) διεξάγονται πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική της φάση των ομίλων του Champions League.

Στα σημερινά παιχνίδια, για τον πρώτο όμιλο, η Μπάγερν φιλοξενείται από τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, με στόχο το 3/3, ενώ η Ατλέτικο δοκιμάζεται στη Μόσχα από τη Λοκομοτίβ.

Στον δεύτερο όμιλο δεσπόζει η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ίντερ, οι οποίες αναζητούν ακόμα την πρώτη τους νίκη! Στο άλλο ματς η πρωτοπόρος Σαχτάρ αναμετράται με την Γκλάντμπαχ.

Για τον τρίτο όμιλο, παράλληλα με τη μάχη του Ολυμπιακού στο «Έτιχαντ», η Πόρτο φιλοξενεί την ουραγό της βαθμολογίας Μαρσέιγ.

Για τον τέταρτο όμιλο υπάρχει το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Αταλάντα και Λίβερπουλ, ενώ Μίντιλαντ και Άγιαξ αναμετρούνται στο άλλο ματς.

Από τα αυριανά ματς ξεχωρίζει η αναμέτρηση των ισόβαθμων Λειψίας και Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο του ογδόου ομίλου, που είναι και το σημαντικότερο ματς της ημέρας.

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός: Δεν θα είναι θαύμα

 Ολυμπιακός: Το κακό και το καλό παράδειγμα για το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι

Να, λοιπόν, που έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και την Μάντσεστερ Σίτι. Την τελευταία από τις πολύ μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που δεν έχει έρθει στο δρόμο σε αυτή την 20ετή πορεία της ελληνικής ομάδας στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει με όλες τις μεγάλες αγγλικές ομάδες. Την Λίβερπουλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, την Άρσεναλ, την Τότεναμ. Έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου, την Ντόρτμουντ και άλλες σπουδαίες γερμανικές. Έχει συναντήσει την Γιουβέντους, την Μίλαν, την Λάτσιο και την Ρόμα από την Ιταλία. Την Παρί, την Μαρσέιγ και την Λιόν από την Γαλλία. Την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο από την Ισπανία. Την Μπενφίκα και την Πόρτο από την Πορτογαλία. 

Άλλες φορές έχει πάρει αποτελέσματα, έχει πετύχει θριάμβους. Σε άλλες περιπτώσεις δεν τα έχει καταφέρει, έχει υποστεί ήττες, το έχει παλέψει ή έχει παραδοθεί. Πάντοτε όμως ήταν παρών σε τέτοιες μεγάλες μάχες. Πολίτης της Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια, στο υψηλότερο επίπεδο. Σήμερα θα βρει μπροστά του και τους... «πολίτες».

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό μέχρι σήμερα.

 

Πλησιάζουν τα 1.500 κρούσματα από τον Κορωνοϊό , από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο.

Ραχιαία άνοδο κρουσμάτων παρατηρείτε στην Π.Ε. Ενότητα Μεσσηνία που από την 4η θέση της κατάταξης ανήλθε στη 2η θέση των 7 νομών της Πελοποννήσου.

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             476 (11)

Π.Ε. Μεσσηνίας     266 (0) 

Π.Ε. Αργολίδας      254 (0)

Π.Ε. Κορινθίας      217 (0) 

Π.Ε. Ηλείας            133 (1) 

Π.Ε. Λακωνίας       75 (0) 

 Π.Ε. Αρκαδίας       65 (0)

 

 

Κορωνοϊός – Σοκ με το νέο αρνητικό ρεκόρ: 2166 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( 86 στην Πελοπόννησο - 51 στην Μεσσηνία – 18 στην Αχαΐα - 6 στην Κορινθία). -169 οι διασωληνωμένοι - Ο Χαρτης της διασποράς

 

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. 

Σήμερα ανακοινώνουμε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

  542 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 595 στη Θεσσαλονίκη, 108 στην Ροδόπη, 106 στη Λάρισα και 78 στην Πέλλα. Στην Πελοππόννησο τα κρούσματα εντοπίζονται 51 στη Μεσσηνία ,18 στην Αχαΐα , 6 στην Κορινθία, από  4 σε Ηλεία και Αρκαδία και 3 στην Αργολίδα.

Αναλυτικότερα:

“Funky People”, το νέο τραγούδι του Aιγειράτη αρχιμουσικού Παναγιώτη Παναγάκου (ΒΙΝΤΕΟ)


«Funky People» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού του Παναγιώτη Παναγάκου, στο οποίο υπογράφει τη μουσική!

"Funky People”, μελωδία funky soul στο άκουσμά της, που μας φτιάχνει τη διάθεση, τη ψυχολογία και μας κάνει να λικνιστούμε στο ρυθμό της !

Ο Παναγιώτης Παναγάκος είναι αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου και πρώην αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ”.

Το τραγούδι αυτό δεν είναι η πρώτη του απόπειρα σε ένα είδος εντελώς διαφορετικό από τους ήχους της Φιλαρμονικής, που υπηρετεί χρόνια τώρα.

Στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube “Panagiotis Panagakos Music” μπορεί να ακούσει κανείς και προηγούμενα κομμάτια του, που κινούνται στους ρυθμους της μουσικής: ρέγκε, subsonic, hip hop, dark pop, lounge, funky soul κλπ, καθώς και να ακολουθήσει το κανάλι του, κάνοντας “εγγραφή” (subscribe). 

Ακούστε το τραγούδι


 

"Κορινθιακός - Η δική μας θάλασσα" : Το Συνέδριο του ΣΠΟΑΚ στο Λουτράκι με αντικείμενο: "Καταγραφή και συλλογή επιστημονικών δεδομένων για τη ρύπανση του Κορινθιακού Κόλπου από θαλάσσια απορρίμματα" ( ΒΙΝΤΕΟ)

 


Με την διεξαγωγή του Συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από τον Σ.Π.Ο.Α.Κ. και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στο "Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου", περατώθηκε το πρόγραμμα "Κορινθιακός - Η δική μας θάλασσα", με αντικείμενο: "Καταγραφή και συλλογή επιστημονικών δεδομένων για τη ρύπανση του Κορινθιακού Κόλπου από θαλάσσια απορρίμματα", το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με υπεύθυνο του έργου την ΜΚΟ ΟΖΟΝ και εθελοντική συμμετοχή των: ΜΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ, Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδος «Κρισσαίος», Οικιστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής Βοιωτίας «Η Αργώ» και Διεθνής Ένωση Αστυνομικών.

ΗΠΑ-Εκλογές Τα πρώτα αποτελέσματα: Ντίξβιλ Νοτς ομόφωνα ο Μπάιντεν - Μίλσφιλντ: Τραμπ 16 , Μπάιντεν 5.

  

 Οι κάλπες για τις εκλογές  στις ΗΠΑ ξεκίνησαν και ήδη υπάρχουν και τα πρώτα… αποτελέσματα. Κατά παράδοση, δυο μικρά χωριά στο Νιου Χάμσαϊρ, που έχουν… 26 άτομα πληθυσμό, ψηφίζουν πρώτοι πρώτοι.

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν έχουν, σε αυτές τις κάλπες που άνοιξαν, από μια νίκη. Οι εκλογές στις ΗΠΑ, βέβαια, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση και το τελικό αποτέλεσμα θα το μάθουμε σε σχεδόν 24 ώρες. Εκτός αν τα πράγματα πάνε στα δικαστήρια.

 Το ένα από τα δυο χωριά που έκανε… ποδαρικό στις εκλογές στις ΗΠΑ είναι το

-Εκλογές ΗΠΑ: Η ώρα της κάλπης οι Αμερικανοί αποφασίζουν ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν

https://cdn.cnngreece.gr/media/cards/2020/11/02/408/main/5fa143cd5b1cb.jpg Εκλογές ΗΠΑ: Η ώρα της κάλπης 

 

Μια από τις πλέον διχαστικές εκλογικές αναμετρήσεις στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες ξεκίνησε και επίσημα στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), με διακύβευμα την προεδρική κατοικία του Λευκού Οίκου.

Οι πρώτες κάλπες άνοιξαν στις 12 ώρα Ελλάδας στην πολιτεία του Βερμόντ. Οι τελευταίες θα ανοίξουν στις 6 ώρα Ελλάδας καθώς ανά τις ΗΠΑ υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ώρας, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολιτείες θα ψηφίσουν με διαφορά αρκετών ωρών η μία από την άλλη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε και το ερώτημα είναι ένα: Θα καταφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, να παραμείνει στον Λευκό Οίκο ή το εμβληματικό κτήριο της Ουάσινγκτον θα αποκτήσει νέο ένοικο, τον Τζο Μπάιντεν;

Επίθεση στη Βιέννη: Στιγμές αγωνίας για ομογενή – «Κοντά στην ελληνική εκκλησία οι πυροβολισμοί»

 

Στιγμές αγωνίας ζουν και πολλοί Έλληνες που βρίσκονται στην Βιέννη, μετά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην αυστριακή πόλη.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, o Βασίλης Καραγιαννίδης, κάτοικος της Βιέννης, η τρομοκρατική επίθεση συνέβη πολύ κοντά στην ελληνική εκκλησία και κοντά στη συναγωγή, την ώρα που ήταν στον δρόμο για το σπίτι του.