Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Κλιματιζόμενοι Χώροι Συνάθροισης, εν όψει του καύσωνα & Γενικές Πληροφορίες

 

Εν όψει του επερχόμενου καύσωνα που αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, 12 Ιουλίου, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα διαθέσει δύο κλιματιζόμενα σημεία συνάθροισης για τους Δημότες και τους επισκέπτες: το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και το Δημαρχείο Δερβενίου (ισόγειο).

Στα κτήρια αυτά μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, κατόπιν πρότερης συνεννόησης με τον Δήμο. Το τηλέφωνο, στο οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι είναι το 2743360201

Υπάρχει η δυνατότητα παραμονής στους χώρους για όλες τις ημέρες του καύσωνα, από τις 9:00 μέχρι τις 21:00.

Οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας & Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης

Στο πλαίσιο των οδηγιών που λάβαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, σας προτρέπουμε να διαβάσετε τις πάγιες οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τις αντίστοιχες καιρικές συνθήκες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στον εξής σύνδεσμο: Προστασία των δασών - Συμβουλές - Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος (fireservice.gr)

*** Ως τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης του Δήμου, χρησιμοποιήστε το 2743360215.

 

Καύσωνας με 48 βαθμούς στη Μεσόγειο – Ιταλία και Ισπανία στο επίκεντρο σφοδρού κύματος από Αφρική

 Καύσωνας με 48 βαθμούς στη Μεσόγειο – Ιταλία και Ισπανία στο επίκεντρο σφοδρού κύματος από Αφρική 

Μέχρι και τους 48 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στις χώρες της Μεσογείου, με τους κατοίκους και τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους να προετοιμάζονται για θερμοκρασίες… Κατάρ λόγω του καύσωνα.

Η Ιταλία και η Ισπανία είναι κυρίως οι χώρες της Μεσογείου που θα σπάσει ρεκόρ η θερμοκρασία στο επερχόμενο κύμα καύσωνα, την ώρα που στην Ελλάδα ο υδράργυρος πιθανότατα θα φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο.

Λακωνία: 111 μετανάστες, μεταξύ τους 46 ανήλικοι, φιλοξενούνται στη Νεάπολη – Δυο συλλήψεις διακινητών

 

Ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα, ο απεγκλωβισμός των 111 συνολικά μεταναστών, που βρέθηκαν στη δύσβατη και βραχώδη ακτή «Φανάρι», το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (9/7) όταν προσάραξε το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν.

Αυτή την ώρα φιλοξενούνται προσωρινά στο παλιό Γυμνάσιο της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας και γίνεται η καταγραφή του. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 46 άνδρες, 19 γυναίκες και 46 ανήλικα, που κατά δήλωση τους είναι υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν.