Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 58,2% δίνουν τα πρώτα επίσημα exit polls

 Εκλογές στη Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα ανεπίσημα exit polls - Περίπατος Μακρόν;

Ο Εμμανουέλ Μακρόν επανεκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 58,2% των ψήφων, όπως έδειξαν τα πρώτα επίσημα exit polls.

Οι κάλπες έκλεισαν για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022, με τους ψηφοφόρους να έχουν κληθεί να επιλέξουν μεταξύ του νυν προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν.

Γύρω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, υποστηρικτές του Εμανουέλ Μακρόν πανηγυρίζουν με την ανακοίνωση των πρώτων επίσημων exit polls, καθώς παραδοσιακά «πέφτουν» πολύ κοντά στο εκλογικό αποτέλεσμα. Οι ψηφοφόροι του Μακρόν τραγουδούν: «Μακρόν, Πρόεδρε» και τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας, την «Μασσαλιώτιδα». Παράλληλα, απογοητευμένοι ψηφοφόροι της Μαρίν Λεπέν ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, με την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Η Λεπέν εκτιμάται ότι έχει λάβει περίπου το 42% των ψήφων. Τα «επίσημα» exit polls των γαλλικών εκλογών αποτελούν, στην πραγματικότητα, έναν συνδυασμό από exit polls και την καταμέτρηση των πρώτων 100-200 ψήφων σε κάθε εκλογικό κέντρο – γι’ αυτό θεωρούνται και τόσο αξιόπιστα.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Εορτάζει ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης και η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού

 
ΑΥΡΙΟ Δευτέρα του Πάσχα 25/4/2022, η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Γεώργιο. Στην ευρύτερη περιοχή μας εορτάζει  ο Ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου της Ζάχολης ένας από τους σημαντικότερους, αρχιτεκτονικά και ιστορικά, ναούς της Κορινθίας.. Πρόκειται για τη σημαντικότερη   εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό. 
Ο ναός χτίστηκε πριν 210 χρόνια, το 1811 και μάλιστα εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των 4.000 κατοίκων της τότε ανθούσας κωμόπολης, της Ζάχολης, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή το μέγιστο 40 ημέρες διαφορετικά είτε θα γκρεμιζόταν, είτε θα γινόταν
τζαμί.
Ο Άγιος Γεώργιος άνηκε διοικητικά και οικονομικά στη Μονή Προφήτου Ηλία και χτίστηκε στα θέση παλαιότερου, μικρότερου ναού. 

Ινδονησία: Το ηφαίστειο Ανάκ Κρακατόα εξερράγη, προκαλώντας σύννεφο τέφρας ύψους 3 χιλιομέτρων

 krakatosa-new1 

Το ηφαίστειο της Ινδονησίας Ανάκ Κρακατόα εξερράγη σήμερα, προκαλώντας ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας ύψους 3000 μέτρων, μεταξύ των νήσων Ιάβα και Σουμάτρα.

«Καταγράφουμε σήμερα συνεχείς εκρήξεις με πυκνά σύννεφα που υψώνονται μεταξύ 500 και 3000 μέτρων πάνω από την κορυφή»,

Πάσχα στην Τουρκοκρατία: Ήθη, έθιμα και η συνύπαρξη με τους Οθωμανούς

 Πάσχα στην Τουρκοκρατία: Ήθη, έθιμα και η συνύπαρξη με τους Οθωμανούς 

Η πτώση της Βασιλεύουσας στις 28 Μαΐου 1453 δεν σήμανε και την κατάργηση των χριστιανικών τελετών στην κατακτημένη χώρα. Από τον πρώτο χρόνο της Αλωσης, ο Μωάμεθ ο Πορθητής δίνει στον νέο Οικουμενικό Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο ειδικά προνόμια. 

Ανάμεσά τους και η αναγνώριση της θρησκευτικής ελευθερίας των χριστιανών της

Το Associated Press ανακάλυψε τις μολότοφ στην «εκρηκτική» Ανάσταση του Νέου Κόσμου

Το Associated Press ανακάλυψε τις μολότοφ στην «εκρηκτική» Ανάσταση του Νέου Κόσμου  

Μετά τον ρουκετοπόλεμο της Χίου και τα χαλκούνια του Αγρινίου, γίνονται είδηση οι πασχαλινές μολότοφ στον Νέο Κόσμο, και μάλιστα στο Associated Press. Το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέβασε στο twitter βίντεο από την οδό Χαμοστέρνας, όπου μετά το «Χριστός Ανέστη» στην παρακείμενη εκκλησία της Αναλήψεως, ξεκινά η ρίψη μολότοφ από την γέφυρα που περνά από τον δρόμο. Το «εκρηκτικό» έθιμο κρατά εδώ και περίπου έξι χρόνια και μάλιστα η αστυνομία διακόπτει την κυκλοφορία την ώρα για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Το Associated Press αναφέρει: «Σε μια γειτονιά της Αθήνας, η ετήσια λειτουργία του Πάσχα τελειώνει με βόμβες και πυροτεχνήματα. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν το Πάσχα την Κυριακή».

 




Γαλλικές εκλογές: Μεγάλη νίκη για τον Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα ανεπίσημα exit polls

 Γαλλικές εκλογές: Μεγάλη νίκη για τον Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν τα ανεπίσημα exit polls 

Από 55% έως 58% θα κυμανθεί το ποσοστό του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, σύμφωνα με τα ανεπίσημα exit polls, γεγονός που του δίνει μια μεγάλη νίκη έναντι της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν, και μια δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσιών. Τα ποσοστά της Μαρίν Λεπέν κινούνται μεταξύ του 42% και του 45% σύμφωνα με τρία exit polls, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Παρίσι, Αντώνης Αντζολέτος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Στραβελάκη


Formula 1: Πρωτιά για Μαξ Φερστάπεν και Red Bull στην Ίμολα – Καταστροφή για Λεκλέρκ και Ferrari

 Formula 1: Πρωτιά για Μαξ Φερστάπεν και Red Bull στην Ίμολα – Καταστροφή για Λεκλέρκ και Ferrari 

Η Ferrari έπαιξε… εντός έδρας, αλλά δεν είδε ούτε ένα της μονοθέσιο να ανέβει στο βάθρο. Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια, που φιλοξενήθηκε στην πίστα της Ίμολα. Το 1-2 έκανε η Red Bull. 6ος ο Λεκλέρκ, έχοντας έξοδο στον 53ο γύρο  – Ατύχημα ο Σάινθ μετά την εκκίνηση.

Το Grand Prix στην Ίμολα

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Τα πρώτα αποτελέσματα από υπερπόντιες περιοχές

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Τα πρώτα αποτελέσματα από υπερπόντιες περιοχές 

Η βελγική εφημερίδα La Libre και το βελγικό δίκτυο LN24 δημοσιεύουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις γαλλικές εκλογές από υπερπόντιες περιοχές (Dom Tom).

Η Μαρίν Λε Πεν κερδίζει το 69,60% των ψήφων (92.106 ψήφοι) έναντι 30,40% (40.229 ψήφοι) του Εμανουέλ Μακρόν στη Γουαδελούπη. Το ποσοστό

Κόρινθος: Κάηκε διαμέρισμα – Τρείς γυναίκες προληπτικά στο νοσοκομείο

   

Ολοσχερώς κάηκε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κόρινθο τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα.

Ο συναγερμός χτύπησε λίγο μετά τις 05.00 το πρωί όταν η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε κλήση για φωτιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στο κέντρο της Κορίνθου.

Η υπηρεσία επενέβη με 5 οχήματα και πυροσβέστες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να μην επεκταθεί σε διπλανά διαμερίσματα.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου τρείς γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο που είχε προκληθεί η πυρκαγιά.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΑ / XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

 
Μιά κόρη απο το Δερβένι
 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθύνουμε σε όλους και όλες σας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσετε παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επιλέξαμε εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  από το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας




Στη γέφυρα στα Λαλέικα.

 

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο

 

 

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο


"ΜΕΣ' ΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ"

 

«Σαράντα παλικάρια...», τσάμικο (Πελοπόννησος) ~ παπα-Χρίστος Κυριακόπουλος

 

Μες το Λαλαίϊκο μαχαλά χορεύει η Μαριωρή μπροστά...

Το τραγούδι της Ζάχολης (Παπανίκας)


ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ( Πιτσαδέικο)- ΓΙΩΤΑ ΧΑΛΚΙΑ