Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Super League 2: Η Αναγέννηση Καρδίτσας επικράτησε στον Βόλο της Νίκης / Ο Παναθηναϊκός Β' κέρδισε τον Ιωνικό

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/26/291158/main/anagennhsh-karditsas-7777.jpg  

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός Β', καθώς αγωνιζόμενος ως τυπικά γηπεδούχος στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας επικράτησε του Ιωνικού με 1-0. Οι «πράσινοι» πήραν αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι νικαιώτες έμειναν και άλλο πίσω στην προσπάθεια να προλάβουν το τρένο της ανόδου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σιδεράς 72'

Στοπ στα αρνητικά αποτελέσματα έδωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία επικράτησε στο Θεσσαλικό ντέρμπι της Νίκης Βόλου (1-2) και απομακρύνθηικε από την ζώνη υποβιβασμού. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο εμ γκολ που πέτυχαν ο Κονίλιο (8') και ο Βερνάρδος (45'), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Πέττα στο 86'.

Λουτράκι: Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος στην πετοσφαίριση γυναικών

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2024/02/%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-768x710.jpg 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ανακοίνωσε το οριστικό πρόγραμμα της 25ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος, στο βόλει γυναικών, που η τελική φάση θα γίνει στο Λουτράκι.

Οι αγώνες του final – 4 θα μεταδοθούν απ’ ΄την ΕΡΤ.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 17.00 (ERTSPORTS): Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ.

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.15 (ΕΡΤ-3): Νικητής Α.Σ. Άρης – Α.Ε.Κ. / Νικητής Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Πλημμυρικά φαινόμενα στο Ναύπλιο.

 Ναύπλιο: Πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή Κούρτη 

Πλημμύρησε η περιοχή ”Κούρτη” στο Ναύπλιο. Μετά τις βροχές, υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής, απέναντι απ’ το κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Η συνοικία αυτή (νέα πόλη), αντιμετώπισε και στο παρελθόν τέτοιου είδους προβλήματα.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του δήμου Ναυπλιέων, προσπαθούν να βελτιώσουν την εικόνα των δρόμων της περιοχής. Στο σημείο, βρέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η Πολιτική Προστασία του δήμου Ναυπλιέων, που είναι σε επιφυλακή από χθες. Έγινε άντληση των υδάτων, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να απεγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Πελοποννήσου, υπήρξαν 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, στο Ναύπλιο, ενώ έγιναν δύο καταγραφές και άλλες δύο επιχειρήσεις κοπής δέντρων στην Αργολική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, άλλες καταγραφές κλήσεων δεν σημειώθηκαν στο Συντονιστικό.

Οδοντωτός: Απεγκλωβίστηκε το τρένο που είχε κολλήσει στα Καλάβρυτα λόγω κατολίσθησης

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/02/odontotos-1536x829.jpg 

Η σημερινή (26/2/24) κακοκαιρία έφερε μεγάλα προβλήματα στα Καλάβρυτα καθώς λόγω κατολίσθησης στον Βουραϊκό ποταμό, σταμάτησε ο Οδοντωτός με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οι 90 επιβάτες που βρίσκονται μέσα.

 Στο σημείο βρίσκονται Πυροσβεστική και Αστυνομία για τον απεγκλωβισμό των 90 επιβατών.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του οι σιδηροδρομικές γραμμές άνοιξαν και πάλι μετά τις απαραίτητες εργασίες από μηχανήματα της Περιφέρειας και το τρένο πήρε κατεύθυνση για το Διακοπτό.

Η συνολική καθυστέρηση υπολογίζεται γύρω στις 3 ώρες.

Συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων στη Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας και της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)

  

Με τη συμμετοχή του επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) κ. Κωνσταντίνου Βλάση, συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στην Κωνσταντινούπολη, η Ομάδα Εργασίας για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Συνέλευσης. 

Συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τροπολογίες επί των άρθρων του Κανονισμού και ελήφθησαν αποφάσεις για τη βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας της Συνέλευσης.