Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Καύσωνας Κλέων: Έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Εργασίας για την προστασία εργαζομένων

 

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα «Κλέων» η διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έξι μέρες θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Εργασίας, μετά από σύσκεψη που προηγήθηκε. Τα μέτρα προβλέπουν αλλαγές στην οργάνωση του χρόνου εργασίας,  ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες, ενώ υπάρχει και πρόνοια για τηλεργασία προκειμένου για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 


Τα μέτρα περιλαμβάνονται ήδη σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, για να αποφευχθεί η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων υπό συνθήκες καύσωνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Στην κυκλοφορία και πάλι η γραμμή Πειραιάς – Κιάτο του Προαστιακού

 Στην κυκλοφορία και πάλι η γραμμή Πειραιάς – Κιάτο του ΠροαστιακούΔιακοπή δρομολογίων Προαστιακού Πειραιάς – Κιάτο λόγω φωτιάς σε χαμηλή βλάστηση κοντά στις γραμμές

Δόθηκε εκ νέουν στην κυκλοφορία η γραμμή Πειραιάς – Κιάτο του Προαστιακού. Έκλεισε για μισή ώρα γιατί υπήρχαν καπνοί, λόγω της φωτιάς σε ξερά χόρτα κοντά στις γραμμές του  στο Ζευγολατιό .. Ο δήμος  Βέλου - Βόχας μαζεύει τώρα τα σκουπίδια που άφησε πίσω της η φωτιά.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησε δύναμη της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα και έξι άνδρες.

Ανοιχτή πρόσκληση "ΡΟΕΣ" Στο Ρέμα των Μύλων, Ζάχολη Κορινθία


 

https://webkorinthos.gr/wp-content/uploads/1-571.jpg 


Δελτίο τύπου - Ανοιχτή πρόσκληση

Οι ροές των νερών και των μύθων είναι ήχοι, μελωδίες, μουσικές. Χρώματα, φως και μυρωδιές. Η αίσθηση της υγρασίας και η παγωνιά στα δάκτυλα όταν αγγίζουν το νερό. Είναι μια αέναη διαδρομή στο χώρο της  Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του τόπου μας.

Το ΝΠΔΔ Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης» και το Ιστορικό Λαογραφικό  Μουσείο Κορίνθου, σας προσκαλούν στην Ζάχολη, στο Ρέμα των Μύλων, στις 21 Ιουλίου (ώρα 21:00 μ.μ.) στη μουσική εκδήλωση «Ροές». Σε μια περιοχή , με πλούσια  ιστορία και  φυσικό  κάλος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δραματοποιημένη ανάγνωση (αναλόγιο) των Κορινθιακών λαϊκών παραμυθιών που καταγράφηκαν στο βιβλίο «Μια φορά κι έναν καιρό…». Τα παραμύθια έχουν επιλεγεί από το αρχείο του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και έχουν εκδοθεί ως παιδικό βιβλίο στο πλαίσιο δίμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος  για το λαϊκό παραμύθι  το 2003 (Οκτώβριος Νοέμβριος 2003, Σειρά Εκπαιδευτικά προγράμματα 4), το οποίο, εκπονήθηκε και παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου. Πρόκειται για τα λαϊκά παραμύθια «Το χρυσό μήλο και οι τρεις πεντάμορφες», «Ο μπάκακας» και «Η χρυσομαλλούσα».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Συντελεστές

Χρήστος Κουμούσης, επιμέλεια Μουσικής-πιάνο

Λίνα ΡοδοπούλοΔήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνηςυ, άρπα-τραγούδι

Κώστας Αρσένης, κοντραμπάσο

Νεκτάριος Σταματέλος, νέυ

Τερέζα Λουίζου, δραματοποιημένη ανάγνωση στο αναλόγιο

Επιμέλεια, απόδοση κειμένων, έρευνα του βιβλίου «Μια φορά και έναν καιρό…»: Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.).

Καλλιτεχνική επιμέλεια, Παραγωγή, τεχνική επιμέλεια : Master Noiz

·         Διάρκεια εκδήλωσης : 1 ώρα και 20 λεπτά

 Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ουρεόπλασμα μυκόπλασμα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενο βακτήριο που προκαλεί τσούξιμο, πόνο, εκκρίσεις

 Ουρεόπλασμα

του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D. medlabnews.gr

Τα μυκοπλάσματα (στα οποία ανήκει και το ουρεόπλασμα) είναι οι μικρότεροι προκαρυωτικοί μικροοργανισμοί

Tο ουρεόπλασμα (Ureaplasma urealyticum) αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του γεννητικών οργάνων τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Έχει βρεθεί σε περίπου 70% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων. Το είδος μυκοπλασμάτων αποτελείται από οκτώ γένη, συμπεριλαμβανομένων των mycoplasma, ureaplasma, acholeplasma, anaeroplasma και asteroloplasma. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη μυκοπλασμάτων και τα 13 από αυτά καθώς και δύο είδη acholeplasma και δύο είδη ureaplasma έχουν απομονωθεί από τον άνθρωπο. Ωστόσο, μόνο έξι είδη, πέντε από τα οποία ανιχνεύονται στο ουρογεννητικό σύστημα τεκμαίρεται ότι ανήκουν στους παθογόνους παράγοντες για τον άνθρωπο.

Mεταδίδονται με σεξουαλική επαφή, Διαπλακουντιακά και κατά τον τοκετό. Τα βρέφη επιμολύνονται κατά τον τοκετό με την διάβαση τους από μολυσμένη γεννητική οδό. .................

read more

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 10/7-16/7 2023