Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

«Κλείδωσε» ενιαίο ψηφοδέλτιο ΝΔ στην ΚΕΔΕ

 
 ε ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς επικεφαλής συμφώνησαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δύο «γαλάζιοι» δήμαρχοι -διεκδικητές της προεδρίας της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου και Δημήτρης Παπαστεργίου.

«ΕΞΥΠΝΕΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ»Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00


Ο όμιλος Direction Business Network διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «Έξυπνες & Ασφαλείς Πόλεις», την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 17:00.
Κάθε δήμος, κάθε μικρότερη ή μεγαλύτερη πόλη καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών. Η μετατροπή μιας πόλης σε «έξυπνη πόλη» είναι πρόκληση. Η μετατροπή μιας πόλης σε

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων των Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2021

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων των Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2021

Στην Αθήνα πρόκειται να διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη Προέδρων των Κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 2021, -έτος κατά το οποίο η Ελλάδα θα τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821-, μετά από σχετική πρόσκληση που θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Lilliane Maury Pasquier στο τέλος των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των

Γ. Ψυχογιός: Όχι στην απαξίωση του Σχολείου της Γκούρας




Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών που καταγράφονται στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Γκούρας, ανέρχονται στο 40% του εκπαιδευτικού δυναμικού.Από τους 11 καθηγητές που υπηρετούν σήμερα στο Σχολείο, 3 μόνο εργάζονται με ωράριο για 5 ημέρες την εβδομάδα, ενώ για την κανονική και ομαλή λειτουργία του απαιτούνται 7 καθηγητές με πενθήμερο ωράριο. Διδάσκουν επίσης 7 καθηγητές για 2 μέρες και

Χρίστος Δήμας | Εχθρός μας η χαμηλή Ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Εισήγηση, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστου Δήμα για το σχέδιο νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα»
                                                                                                     


Στη παρέμβασή του στη Βουλή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας,  στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα», παρουσίασε το πρώτο βήμα στρατηγικής της χώρας για την Έρευνα και την Καινοτομία.
«Δικός μας εχθρός, δεν είναι οποιαδήποτε προηγούμενη Κυβέρνηση. Εχθρός δικός μας είναι η χαμηλή θέση της χώρας σε όλους τους δείκτες ανταγωνιστικότητας. Με σκληρή δουλειά θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη σημερινή κατάσταση.

Με το Άρθρο 143 προτείνουμε την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας-Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία να χαραχθεί συγκροτημένη στρατηγική για την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα. Στόχος είναι με στοχευμένες πολιτικές να καλυφθεί το σημερινό χάσμα, να ενισχυθεί ο μετασχηματισμός ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα  & υπηρεσίες και να βελτιωθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να αναπτυχθεί η νεοφυής επιχειρηματικότητα.

Η Ελλάδα χρηματοδοτεί υπό τη ΓΓΕΤ 14 Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικούς Φορείς, δανείζεται για να χρηματοδοτεί τη λειτουργία του ΕΛΙΔΕΚ  και παράγει γνώση που οφείλει να αξιοποιεί παραγωγικά και στη λειτουργία του κράτους. Τόσο για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, όσο και να βελτιώσει τις πολιτικές της προς το κοινωνικό σύνολο.

Σε ότι αφορά το άρθρο 142 τροποποιούμε τις διατάξεις που αφορούν την αξιολόγηση των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της χώρας. Η τελευταία αξιολόγηση έγινε πριν πολλά χρόνια, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα για τα ίδια τα Ερευνητικά Κέντρα, αλλά ταυτόχρονα και μια σημαντική ολιγωρία της προηγούμενης Κυβέρνησης. Νομοθετούμε λοιπόν για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπορεί να γίνει αξιολόγηση και από ελληνικά η διεθνή νομικά πρόσωπα με αποδεδειγμένη εμπειρία, τεχνογνωσία και διεθνές κύρος».

Η Βουλή τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης pressoffice@parliament.gr

Συνημμένα1:24 μ.μ. (πριν από 4 ώρες)


προς




final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τίμησε σήμερα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, με εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η προϊσταμένη του Τμήματος Βιβλιοθήκης Πόλης (Καπνεργοστάσιο) και Συστημάτων Διαχείρισης Βιβλιοθήκης κυρία Ελένη Αντωναράκου, με θέμα: «Η καθημερινότητα των ανθρώπων στη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου ΄40-΄41 και της Κατοχής».
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Μικτή Χορωδία των Αποφοίτων της Λεοντείου Σχολής Αθηνών.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής κ. Ιωάννης Σιαμπάνης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κύριοι Νικήτας Κακλαμάνης, Αθανάσιος Μπούρας, Απόστολος Αβδελάς και η κυρία Σοφία Σακοράφα, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κυρία Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και κ. Νικόλαος Βούτσης, βουλευτές, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ναι σε Συνέδριο που σέβεται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρουλακησ νικοσ
Στην εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. 
Αναφερόμενος στις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών η μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είχε λάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από τη Γαλλία και την Ολλανδία και όχι να φέρει μία συμφωνία «διχάζοντας τον Ελληνικό λαό για μικροπολιτικούς στόχους». 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ





Κόρινθος 25/10/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και για τρεις ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία, με τα μηχανήματα του Δήμου και συνεργείο της ΠΕ Κορινθίας πραγματοποίησαν τον καθαρισμός παραπλεύρως του οδοστρώματος της ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών. Πληθώρα δέντρων τα οποία έμπαιναν στο δρόμο κλαδεύτηκαν, χόρτα και θάμνοι καθαρίστηκαν και μαζεύτηκαν σκουπίδια δεξιά και αριστερά του δρόμου σε μήκος χιλιομέτρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δημήτριο Μπίτζιο, για την άψογη συνεργασία τους καθώς και την ενότητα με την οποία λειτούργησαν οι υπηρεσίες, όπου αντιμετώπισαν και θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον τα κοινά προβλήματα του τόπου. Ο σκοπός είναι κοινός και είναι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Η ποιότητα της ζωής των Κορινθίων είναι πάνω απ όλα προτεραιότητα και για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και για το Δήμο.



Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

Διμερείς συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Στρασβούργο, 25 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διμερείς συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στο πλαίσιο της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης
Διμερείς συναντήσεις είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του στη Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, κυρία Liliane Maury Pasquier, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας, κ. Gérard Larcher, την Κύπρια Επίτροπο Προστασίας των Καταναλωτών και Υγείας της Ε.Ε., κυρία Στέλλα Κυριακίδου και τον Πρόεδρο του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Andreas Norlén.
Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξέφρασε προς

Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου αντμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενιου - Ντέρμπι στη Βοχα ΑΟΖ - Ελλάς Βελου


 https://images3.imgbox.com/f7/c3/KDeckxun_o.JPG
Με αρκετά  ενδιαφέροντα παιγνίδια συνεχίζεται αύριο , Σάββατο 26/10/19 -16:00, στα πλαίσια της 5ης  αγωνιστικής ημέρας, το πρωτάθλημα της  Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας. 
  Στο Χιλιομόδι ο  πρωτοπόρος  και αήττητος Ατρόμητος, αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου και θα προσπαθήσει  να σημειώσει το 5Χ5.   
Την ίδια στιγμή στο Κιάτο ο Πέλοπας υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου, ενώ στο Ζευγολατιό δεσπόζει το ντέρμπι της Βόχας ανάμεσα στον  ΑΟ Ζευγολατιού και την Ελλάδα Βέλου.,   
Ντέρμπι τοπικού  χαρακτήρα  είναι και οι αγώνες Του Ισθμιακού με τον  Ολυμπιακό Λουτρακίου , στο  «Γιάννης Στέφας»  και  του Παννεμεατικού με την Θύελλα Πετρίου , στη Νεμέα. 
 Ο ΑΟ Λουτρακίου μάχεται στο «Θώδειο» με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και έχει στόχο να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα,  ενώ στα Αθίκια ο Τενεάτης αντιμετωπίζει  την Θύελλα Κάτω Διμηνιού. 
 Τέλος στο Ξυλόκαστρο, ο ουραγός και με 0 βαθμούς Πανκαμαριακός  αγωνίζεται με τον ΠΑΣ Κόρινθος.                                                                                                                                        

 Η 5η αγωνιστική


Ατρόμητος Χιλιομοδίου
-
Αστέρας Δερβενίου
ΑΟ Λουτράκι
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Παννεμεατικός
-
Θύελλα Πετρίου
Πέλοπας Κιάτου
-
Σαρωνικός Γαλατακίου
Ισθμιακός
-
ΣΦΛ Ολυμπιακός
Τενεάτης Αθικίων
-
Θύελλα Κ. Διμηνιού
Πανκαμαριακός
-
ΠΑΣ Κόρινθος
ΑΟ Zευγολατιού
- : -
Ελλάς Βέλου

Η 5η αγωνιστική στη Β΄ Κορινθίας


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvfzsyn6N5sedZB_rGnAY_BxZukM0MEuC_Sb2vcDo8ahHLktuCvzbbmfaslrltN4gWxqQ-VFtB3HUBrO1v99dprVdixISWM5G4DHnxoyVYzeGnRbc5uN01OrwEhlV0m8cshxNFFPsW-_Q/s400/%25CE%259F%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259AO%25CE%25A3+%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5+%25E2%2580%2593+%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2598%25CE%259F%25CE%25A3+2006.jpg
Με τον αγώνα του Αστέρα Κορίνθου  με τον Α. Σ. Ρομά Ζευγολατιού και  από το γήπεδο Ξυλοκερίζης αρχίζει αύριο ,Σάββατο 26/10/19  και ώρα 16:00, η 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας   Κορινθίας. 
 Στο ίδιο γήπεδο την Κυριακή, ο  Εθνικός Ξυλοκερίζης  αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου σε αγώνα που αρχίζει στις 15:00 ( αλλάζει η ώρα ).
 Οι δύο πρωτοπόροι της κατηγορίας ο  Άρης Βοχαϊκού  αντιμετωπίζει  στο Ζευγολατιό τον ΠΑΣ Κλένια, ενώ οι Αγίοι  Θεόδωροι αγωνίζονται  εκτός έδρας με τον ΑΟ Ασπροκάμπου.
Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός στο ντέρπι της ημέρας μάχεται με τον Κύψελο Κορίνθου, την στιγμή που ο Ολυμπιακός Άσσου υποδέχεται, στο γήπεδο Λεχαίου  τον Αετό Κρυονερίου. Δύσκολη έξοδο  για τον  Πανευρωστινιακό  στον Άγιο Βασίλειο, κόντρα στην τοπική  Πρόοδο. Τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Βελλερεφων  αγωνίζεται με τον Άγιο Γεώργιο.

Η 5η αγωνιστική
Σάββατο 26/10/19 – 16:00
Αστέρας Κορίνθου
-  
ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού

Κυριακή 27/10/19 – 15:00
Εθνικός Ξυλοκερίζης
-
Ηρακλής Λεχαίου
Άρης Βοχαϊκού
-
ΠΑΣ Κλένια
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
-
Πανευρωστινιακός
ΑΟ Ασπροκάμπου
-
Αγ. Θεόδωροι
Ολυμπιακός Άσσου
-
Αετός Κρυονερίου
Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου
-
Αγ. Γεώργιος