Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Ξεκίνημα με… πάρτι στο Φάρο! Γιβραλτάρ – Ελλάδα 0-3: Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει!

  

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3 - 0 του Γιβραλτάρ στο  “Estádio Algarve“ και εκκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία του στην προκριματική φάση του Euro 2024.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα, η οποία απείλησε δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Στο 11′, ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ, μετά από ασίστ του Τζορτζ Μπάλντοκ. Οι διεθνείς μας συνέχισαν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ματς και δημιούργησαν ευκαιρίες, ενώ στο 36′ “άγγιξαν” το δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του Δημήτρη Πέλκα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Μανώλης Σιώπης έκανε το 2 - 0, χάρη σε ένα δυνατό σουτ από τα 20 περίπου μέτρα. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε με το εθνόσημο.

Μήπως είναι… ρωσική τράπεζα η Deutsche Bank, και μας το έχουν κρύψει;

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2023/03/Screenshot-2023-03-24-at-6.12.41-PM.png 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

Η κρίση που έρχεται καλπάζοντας στο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, δηλαδή της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειάς μας, άγγιξε ήδη τον πιο αναμενόμενο αδύναμο κρίκο.

Τη Deutsche Bank. Τη γερμανική τράπεζα για την οποία ο Όλαφ Σολτς συνεχίζει να δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως άλλωστε κάνει και η Κριστίν Λαγκάρντ, για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αγορές αλλά και η… πραγματικότητα, δείχνουν να έχουν άλλη άποψη. Και μάλλον εύλογα μπορεί να προδικάσει κανείς ότι τα χειρότερα, και σίγουρα τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας.

Μήπως είναι… ρωσική τράπεζα η Deutsche Bank, και μας το έχουν κρύψει; Γιατί τη ρωσική οικονομία περιμέναμε να καταρρεύσει, ως αποτέλεσμα των κυρώσεων της Ευρώπης για τη βάρβαρη εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. 

ysterografa.gr

Γερμανία και Βρετανία έλυσαν το πρόβλημα με τις κλοπές χαλκού από τις σιδηροτροχιές με το «αόρατο DNA»

germany-train 

Σε μια λύση υψηλής τεχνολογίας έχουν καταφύγει η Βρετανία και η Γερμανία, δύο χώρες με εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, για να λύσουν το πρόβλημα με την κλοπή χαλκού και μετάλλων από τις σιδηροδρομικές τροχιές.

Ουσιαστικά κάθε κομμάτι του δικτύου από τα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που διαθέτουν και οι δύο χώρες, έχει μια μοναδική ταυτότητα, όπως το DNA που είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο. Έτσι, αν με οποιοδήποτε τρόπο αφαιρεθεί, είναι εύκολο να το παρακολουθήσουν οι αρχές στη διαδρομή του.

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη εβδομάδα - Έως και δέκα μονάδες κάτω ο υδράργυρος

https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2023/02/laspovroxi-kairos-1024x683.jpg 

  Νέο «κύμα» κακοκαιρίας έρχεται να επηρεάσει τη χώρα, προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει άρδην με κύριο χαρακτηριστικό την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα μονάδες από την ερχόμενη Τρίτη, (από τα 25άρια στα 13άρια!).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ο καιρός θα είναι εξαιρετικός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα για τις επόμενες ημέρες, αλλά το σκηνικό θα αλλάξει ριζικά, ξεκινώντας από το απόγευμα της Δευτέρας με ισχυρές βροχές στα δυτικά. Από την Πέμπτη η Άνοιξη έρχεται για να μείνει, αφήνοντας πίσω τη μίνι διήμερη κακοκαιρία.

Εκτός από τις βροχές, τις καταιγίδες και τους έντονους ανέμους, θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, πριν έρθει η αλλαγή αυτή, ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι/απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας θα είναι εξαιρετικός και ιδανικός για εξορμήσεις, δεδομένου και του εορτασμού της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου.

Μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο και την Κυριακή 25-26/3 /2023 

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Οι υπηρεσίες που δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω αναβάθμισης

 Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Οι υπηρεσίες που δεν θα είναι διαθέσιμες λόγω αναβάθμισης 

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών ασφαλείας στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

Έγκριση Χρηματοδότησης για την Αποκατάσταση - Αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενιού

https://summits.kathimerini.gr/wp-content/uploads/2021/11/Dimas.Christos.Photo_.jpg

Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση του κτηρίου Ειρηνοδικείου Δερβενίου και την μετασκευή του σε χώρο, ο οποίος θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 545.476 ευρώ από το πρόγραμμα

Πορεία – Προσκύνημα ΣΑΟΟ στο Παρατηρητήριο του Γέρου του Μοριά

 Πορεία – Προσκύνημα  ΣΑΟΟ στο Παρατηρητήριο του Γέρου του Μοριά 

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ), θα τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 με μία πορεία προσκύνημα στην Καλύβα και στο Παρατηρητήριο (Βίγλα) του Θόδωρου Κολοκοτρώνη. Οι ιστορικοί αυτοί χώροι, που βρίσκονται στον λόφο Καστρί κοντά στη Σιλίμνα, δυο βήματα από την Τρίπολη, εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν από μέλη του ΣΑΟΟ, όπως και το μονοπάτι που οδηγεί σ’ αυτούς, στο οποίο τοποθετήθηκε ανάλογη σήμανση.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και αρκετά ταμπούρια, τις οχυρωματικές θέσεις των επαναστατημένων Ελλήνων, που δίκαια ονομάστηκαν ταμπούρια της λευτεριάς.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 με αφετηρία το Μνημείο της μάχης των Τρικόρφων (4ο χλμ Επαρχιακής οδού Τρίπολης Σιλίμνας) και ώρα έναρξης 10 π.μ. (προσοχή στην αλλαγή της ώρας!!). Πρόκειται για εύκολη πορεία διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας.

Νίκες για Προοδευτική και Αλμωπό Αριδαίας στην έναρξη της 16ης αγωνιστικής της Super League 2

 Νίκες για Προοδευτική και Αλμωπό Αριδαίας στην έναρξη της 16ης αγωνιστικής της Super League 2

Με νίκες γηπεδούχων σηκώθηκε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League 2.

Πιο συγκεκριμένα και με χρονική σειρά στο Κερατσίνι, για τον Β' όμιλο η Προοδευτική επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ Ρουφ ενώ για τον Α' όμιλο στην Αριδαία ο τοπικός Αλμωπός επιβλήθηκε 2-0 του Ηρακλή. 

Στο ντέρμπι του Λεκανοπεδίου η «Πρόο» επικράτησε με γκολ στο 94' ενώ στη Αριδαία τα γκολ ήταν χάρμα ιδέσθαι!


Στο «Π. Σαλπέας» οι «βυσσινί» κόντρα στους ουραγούς του ομίλου πήραν βαθμολογική ανάσα κι... αποστάσεις (+6) από την επικίνδυνη ζώνη.

Προκριματικά Euro 2024: Οι όμιλοι, το πρόγραμμα της Ελλάδος και το διπλό μονοπάτι της γαλανευκης

 Προκριματικά Euro 2024: Οι όμιλοι, το πρόγραμμα της Ελλάδας και το διπλό μονοπάτι της γαλανόλευκης 

Η Εθνική Ελλάδος ξεκινάει απόψε (24/3, 21:45) την προσπάθεια της στα προκριματικά του Euro 2024 με στόχο την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική Ελλάδας έχει δύσκολο στα προκριματικά του Euro 2024, μιας και βρίσκεται σε όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, όπου περνούν μόνο οι δύο πρώτες ομάδες.

Η γαλανόλευκη βρίσκεται, βέβαια, στην ευχάριστη θέση να είναι μία από τις λίγες ομάδες που έχουν δύο ευκαιρίες να βρεθούν στο Euro 2024 της Γερμανίας.

Το σύνολο του Πογέτ, αν δεν τα καταφέρει στον όμιλο του, θα μπορέσει να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των μπαράζ του Nations League. 

Αν χρειαστεί αυτή η διαδικασία, η Εθνική Ελλάδας θα έχει στάνταρ πιθανούς αντιπάλους τη Γεωργία, την Τουρκία και το Καζακστάν.

Οι ημιτελικοί των μπαράζ θα γίνουν στις 21 Μαρτίου και οι τρεις τελικοί στις 26 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι αν κάποια χώρα προκριθεί στο Euro 2024 από τους ομίλους των προκριματικών, τότε δίνει τη θέση της στη χώρα που ακολουθεί στο Nations League Ranking. 

Βουλή των Ελλήνων, ΕΚΠΑ και Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας συμπράττουν για τη δημιουργία του Μουσείου Βιολογικής Ωκεανογραφίας

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και τον Δήμαρχο Μαντουδίου –Λίμνης- Αγίας Άννας της Εύβοιας κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη,  μνημόνιο συνεργασίας  για την ίδρυση του Μουσείου Βιολογικής Ωκεανογραφίας στη Λίμνη Ευβοίας. Στο «Μουσείο Βιολογικής Ωκεανογραφίας», στη Λίμνη, θα στεγαστεί η συλλογή του αείμνηστου καθηγητή της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστασίου Χρηστομάνου.