Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Δήλωσης Ζημιών στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

  

Καλούνται όλοι οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 29/09/2024 στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Ευρωστίνης Ροζενών Δ.Ε. Ευρωστίνης και επεκτάθηκε σε περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προσέλθουν στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος, Τ.Κ.: 20131), προκειμένου να δηλώσουν τη ζημιά που υπέστησαν, είτε στο πάγιο κεφάλαιο του εκάστοτε αγροτεμαχίου τους, είτε στην επιχείρησή τους.

Καταληκτική Προθεσμία της Αίτησης δήλωσης ζημίας είναι η 15η Νοεμβρίου 2024

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2741360  -725  -702  -704  -727 (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας)

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ

Έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας σε Ξυλόκαστρο & Δερβένι

 

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας στο Ξυλόκαστρο και, για πρώτη χρονιά, στο Δερβένι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το εθελοντικό σωματείο «ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ.» της Πάτρας (Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατρικής).

Το σωματείο αυτό αποτελείται από ειδικούς Ψυχικής Υγείας (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Λογοθεραπευτή, Κοινωνική Λειτουργό) και λειτουργεί στην Πάτρα από το 1994. Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας θα λειτουργεί κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα.

Υπηρεσίες του ιατρείου και το κοινό που θα υποστηρίζεται

Στη Βάλια Κάντα με τον ΕΟΣ Κορίνθου

 Κορινθία: Στη Βάλια Κάντα με τον ΕΟΣ Κορίνθου 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος  Κορίνθου διοργανώνει, από 4 έως 6 Οκτωβρίου, τριήμερη εξόρμηση στη «Βάλια Κάλντα». «Βάλια Κάλντα» είναι βλάχικος και στα ελληνικά μεταφράζεται Ζέστη κοιλάδα λέγεται έτσι, επειδή βρίσκεται χαμηλά, ενώ γύρω γύρω περιβάλλεται από ψηλές κορυφές 2000 m. Εμφανίζει σημαντικές θερμοκρασιακές διακυμάνσεις στη διάρκεια του 24ώρου με υψηλές Θερμοκρασίες την ημέρα χωρίς νέφωση καιπολύ χαμηλές τη νύχτα. Τα πυκνά δάση, οι ορμητικοί χείμαρροι και οι απότομοι γκρεμοί μαγεύουν τον επισκέπτη και το κάνουν για εξερεύνηση.

Τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να σας τα πούμε θα τα δείτε με τα μάτια σας… και πίστεψε μας θα

Ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας Cassandra: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Φιλιατών για επικίνδυνα φαινόμενα

 Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των Φιλιατών για επικίνδυνα φαινόμενα 

Ξεκίνησε από τα βορειοδυτικά η επέλαση της κακοκαιρίας Cassandra με το 112 να στέλνει μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Στο μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους των Φιλιατών Θεσπρωτίας τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους ενόψει της κακοκαιρίας Cassanda.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι) στην

Μητσοτάκης στη Ρηγίλλης: Να χαρίσουμε στη ΝΔ τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

 kmitsotakis-m4 

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο street πάρτι της ΝΔ, όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία για τον εορτασμό 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης επέστρεψε η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής.

Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία για τα γενέθλια της γαλάζιας παράταξης, μπροστά από το νεοκλασικό κτίριο που επί δεκαετίες φιλοξένησε τα γραφεία της ΝΔ.

H ΟΝΝΕΔ γράφει ιστορία για 50 χρόνια – Αγώνες, διεκδικήσεις και όραμα σε μισό αιώνα πρωτοπορίας

 oned_4 

50 χρόνια συμπληρώνονται από την 17η Οκτωβρίου του 1974, ημερομηνία ίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, με τη φετινή επέτειο να είναι αφιερωμένη στην μνήμη του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Λάρισας και πρώην γραμματέα της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Αντώνη Μαγγλάρη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά και πρόωρα από την ζωή.

Σχεδόν μισός αιώνας ιστορίας, λοιπόν, για τη μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της Ελλάδας. 49 χρόνια από την ημέρα που μια παρέα νέων ενώθηκε για να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με χιλιάδες νέους να δίνουν πολιτικές μάχες μέσα στην κοινωνία, τα πανεπιστήμια και τους χώρους εργασίας, πιστεύοντας στις φιλελεύθερες ιδέες και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει πολλά στη Νεολαία της, που ύψωσε ψηλά τη σημαία στις νίκες, αλλά κυρίως στις δύσκολες συγκυρίες από το 1974 έως σήμερα. Άλλωστε, η γαλάζια νεολαία αποτέλεσε το μεγαλύτερο «φυτώριο» πολιτικών στελεχών που φόρεσαν τη «βαριά φανέλα» και σήμερα υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης στην κεντρική πολιτική, την Αυτοδιοίκηση, τους Επιστημονικούς και Παραγωγικούς Φορείς της χώρας, ενώ πολλοί παλαιοί ΟΝΝΕΔίτες που φόρεσαν τη βαριά φανέλα της Οργάνωσης διαπρέπουν στον επαγγελματικό στίβο.   

Ο πρόεδρος της «γαλάζιας νεολαίας» Ορφέας Γεωργίου με δήλωσή του με αφορμή την 50η επέτειο από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η Οργάνωσή μας, έχει επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και ακεραιότητα, τασσόμενη πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στην κοινωνία μας, αλλά και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον μέσω της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ΟΝΝΕΔ ήταν πάντα πρωτοπόρα, εκφράζοντας με σθένος τις πεποιθήσεις της και υποστηρίζοντας αναμφίβολα τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις. Η πλούσια ιστορία, οι αξίες και τα ιδανικά της ΟΝΝΕΔ μας γεμίζουν υπερηφάνεια, σεβασμό για τις γενιές που πέρασαν και μας άφησαν μια σπουδαία κληρονομιά, αλλά ταυτόχρονα ευθύνη για τις γενιές που έρχονται».


50 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα: Σαν σήµερα το 1974, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραµανλής ίδρυσε το κόµµα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισµού, τη Νέα Δηµοκρατία - Μεγάλοι σταθµοί και προσωπικότητες

50_xronia_nd 

simos4

Τα πεντηκοστά γενέθλια της Νέας ∆ηµοκρατίας, δηλαδή ο µισός αιώνας από της ιδρύσεώς της από τον Κωνσταντίνο Καραµανλή, βρίσκουν το κόµµα στη διακυβέρνηση της χώρας και, συγχρόνως, την αντιπολίτευση αδύναµη, κατακερµατισµένη και µε προβληµατική απήχηση στη κοινωνία.  

Σε µία εποχή που η πιεστική πραγµατικότητα από τα προβλήµατα των κοινωνιών και οι ζητούµενες πρακτικές λύσεις έχουν ισοπεδώσει τις ιδεολογίες, η Νέα ∆ηµοκρατία έχει κάνει πράξη τη διαχρονική ιδεολογία της του ριζοσπαστικού φιλελευθερισµού, συνδυάζοντας τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς µε εκείνους της ρυθµιστικής επέµβασης του κράτους.

Νεα Δημοκρατία: Το πρώτο άνοιγµα προς τον φιλελεύθερο κεντρώο χώρο

Μαρία Συρεγγέλα: Η αποψινή γιορτή είναι για την ανώνυμη νεοδημοκράτισσα και τον ανώνυμο νεοδημοκράτη

 

«Στόχος είναι να γίνει μια μεγάλη γιορτή στην Ρηγίλλης, για την ανώνυμη νεοδημοκράτισσα και τον ανώνυμο νεοδημοκράτη, που πάντα βάζουν πλάτη στις εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε η γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν θα είναι παρόντες στην γιορτή, ανέφερε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 : «Θα ήθελα να είναι παρόντες, όπως ήταν και στο Συνέδριο της ΝΔ για τα 50 χρόνια. Δεν θα μπω, όμως, στη διαδικασία να κρίνω πρώην πρωθυπουργούς. Σέβομαι τις απόψεις τους ακόμη και αν δεν συμφωνώ πάντα με αυτές».

Επίσης, αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσαν 8 βουλευτές της ΝΔ προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, η κ. Συρεγγέλα τόνισε: «Είναι συνταγματική υποχρέωση των βουλευτών να κάνουμε ερωτήσεις. Δεν μπαίνουμε στη λογική ότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ρωτούν ή αν ρωτούν πάει να πει ότι αντιπολιτεύονται. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Έτσι πηγαίνουμε προς το καλύτερο».

 

Νέα Δημοκρατία: Δεν πάνε Καραμανλής και Σαμαράς στην γιορτή για τα 50 χρόνια του κόμματος στη Ρηγίλλης

 karamanlis-samaras-02 

50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εορτάζονται σήμερα με το κόμμα να επιστρέφει στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από αυτό το «ραντεβού ενότητας» θα απουσιάσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Καραμανλής και Σαμαράς έχουν επικοινωνήσει μεταξύ τους σχετικά με την απόφαση αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που ήθελαν τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να κινούνται en bloque.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν χθες ότι ο ίδιος έκανε αυτό που έπρεπε, σηκώνοντας το τηλέφωνο και προσκαλώντας τους, κάτι που δεν ήταν δεδομένο μετά τις βολές των «πρώην» από το Πολεμικό Μουσείο στις αρχές Ιουλίου. 


Η γιορτή για τα 50 χρόνια

Φωτιές στο Γεράκι Αμαλιάδας και στο Πανόπουλο Ηλείας – Στη μάχη της κατάσβεσης πολλά εναέρια μέσα - Ηχησε το 112

 Φωτιά στο Γεράκι Ηλείας – Στη μάχη της κατάσβεσης πολλά εναέρια μέσα 

Δύο μεγάλες φωτιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (04.10.2024) στην Ηλεία με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Η πρώτη φωτιά καίει δασική έκταση στο Γεράκι Αμαλιάδας , με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η άλλη βρίσκεται στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία. 

Νέος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας εξελέγη ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος

 Νέος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας εξελέγη ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας καθώς το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέλεξε τον από Ταλαντίου Επιφάνιο νέο Μητροπολίτη.

Υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου συνήλθε σήμερα για τρίτη ημέρα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασής Της.

Η Ιεραρχία κατά την τελευταία της συνεδρίαση ασχολήθηκε με την πλήρωση της κενής θέσης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας καθώς και την εκλογή τεσσάρων Βοηθών Επισκόπων για τις Ιερές Μητροπόλεις Ξάνθης, Καισαριανής, Πειραιώς και Εδέσσης.

Νέος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας εξελέγη ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος (Καραγεώργος), Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος έλαβε 66 ψήφους.

ΠΑΟΚ - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-1 : Η Στεάουα σόκαρε τον ΠΑΟΚ

  

Χωρίς νίκη παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, μετά από δύο αγωνιστικές στο Europa League, αφού γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Στεάουα Βουκουρεστίου με 1-0. Δύο δοκάρια οι Θεσσαλονικείς, ένα σε κάθε ημίχρονο, οι οποίοι ήταν αφελείς στην τελική προσπάθεια.

Με καλό ρυθμό μπήκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και έγινε απειλητικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 9′ ο Ντεσπόντοφ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπάμπα Ράχμαν έκανε δυνατή κεφαλιά όμως ο

Α΄ Κορινθίας ( 3η αγωνιστική): Μάχες σε Αθίκια, Λουτράκι και Λέχαιο

 

Με τα παιγνίδια της 3ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται αύριο Σάββατο (5/10/24, 16:30) το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 

Από τους τρεις πρωτοπόρους της κατηγορίας μόνο ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , αγωνίζεται εντός έδρας με τον Ολυμπιακό Άσσου. Αντίθετα εκτός έδρας μάχονται ο Αστέρας Δερβενίου  στα Αθίκια , κόντρα στον τοπικό Τενεάτη και ο Πέλοπας Κιάτου , στο « Θώδειο» με τον χωρίς νίκη και βαθμούς Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Στο Λέχαιο θα διεξαχθεί το ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ των ισόβαθμων  ομάδων του Κύψελου Κορίνθου και της Θύελλας Πετρίου, ενώ στο στάδιο του Βέλλου η τοπική Ελλάς υποδέχεται τον Ισθμιακό.

Στο Σοφικό ο ουραγός Πανσολυγειακός θα προσπαθήσει για τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους, οι « Άγιοι» αντιμετωπίζουν τον ΑΟ Ζευγολατιού.

Τέλος στο Ζευγολατιό ο Άρης ΒοχαΙκού θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη, απέναντι στον Σαρωνικό Γαλατακίου.

3η Αγωνιστική

Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ολυμπιακός Άσσου


Ελλάς Βέλου - Ισθμιακός


Άρης Βοχαϊκού - Σαρωνικός Γαλατακίου


ΠΑΣ Κύψελος - Θύελλα Πετρίου


Τενεάτης Αθικίων - Αστέρας Δερβενίου


Πανσολυγειακός - Ατρόμητος Χιλιομοδίου


Ολυμπιακός Σ.Φ. Λουτρακίου - Πέλοπας Κιάτου


Αγ. Θεόδωροι - ΑΟ Zευγολατιού


 

Η Βαθμολογία

1

Πέλοπας Κιάτου

2

11 - 1

6

2

Αστέρας Δερβενίου

2

5 - 0

6

3

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

2

4 - 0

6

4

Ελλάς Βέλου

2

3 - 0

4

5

Θύελλα Πετρίου

2

3 - 0

4

6

ΠΑΣ Κύψελος

2

3 - 0

4

7

Ατρόμητος Χιλιομοδίου

2

2 - 1

4

8

Τενεάτης Αθικίων

2

3 - 4

3

9

Σαρωνικός Γαλατακίου

2

3 - 4

3

10

Αγ. Θεόδωροι

2

2 - 3

3

11

Ισθμιακός

2

2 - 4

1

12

Ολυμπιακός Άσσου

2

0 - 3

1

13

Ολυμπιακός Σ.Φ. Λουτρακίου

2

1 - 3

0

14

Άρης Βοχαϊκού

2

0 - 4

0

15

ΑΟ Zευγολατιού

2

0 - 6

0

16

Πανσολυγειακός

2

0 - 9

0