Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Τσεχία: Τρεις νεκροί από επιδημία κοκκύτη – Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα

 Τσεχία: Τρεις νεκροί από επιδημία κοκκύτη – Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα 

Με ραγδαίους ρυθμού αυξάνονται τα κρούσματα κοκκύτη στην Τσεχία, προειδοποίησαν σήμερα (15.04.2024) οι υγειονομικές αρχές της χώρας, μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων που νόσησαν από αυτήν την αναπνευστική ασθένεια.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,9 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 7.888 κρούσματα κοκκύτη από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι υγειονομικές αρχές καταμέτρησαν 1.494 νέα κρούσματα, ήτοι η πιο ραγδαία αύξηση σε εβδομαδιαία βάση για φέτος.

Γαλλία: Έτοιμη για τους Ολυμπιακούς η Παναγία των Παρισίων πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά

 panagia-ton-parision 

Ένα μεγάλο τμήμα του νέου καμπαναριού με τον χρυσό κόκορα και τον σταυρό είναι ορατό ήδη από τα τέλη Μαρτίου, το τεράστιο ξύλινο δοκάρι της οροφής από τις αρχές του χρόνου. Σε λίγους μήνες μόνο φωτογραφίες θα μας θυμίζουν την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε την Παναγία των Παρισίων πριν από πέντε χρόνια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σε περίπου μία ώρα, ο στενός πύργος κατέρρευσε υπό τα τρομαγμένα βλέμματα και τις κραυγές εκατοντάδων Παριζιάνων που είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες του Σηκουάνα πριν οι φλόγες συμπαρασύρουν μέρος της οροφής. Οι εικόνες της πύρινης λαίλαπας προκάλεσαν παγκόσμιο τρόμο και αποτροπιασμό. «Η Παναγία των Δακρύων», «Η τραγωδία των Παρισίων» ήταν οι τίτλοι των γαλλικών και ξένων εφημερίδων. Την επομένη κιόλας της τραγωδίας ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η μισοκατεστραμμένη εκκλησία θα ανοικοδομηθεί μέσα σε πέντε χρόνια. Μια φιλόδοξη υπόσχεση που λίγοι πίστεψαν τότε.

Μία μέρα καθαρίζουμε, 365 δε ρυπαίνουμε - Let's do it Greece

  

Το "Let's Do It Greece" μας προσκάλεσε και φέτος να συνεισφέρουμε  στην προσπάθεια για ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον. Σε τέτοιες δράσεις κανείς δεν περισσεύει.  

Ευχαριστούμε το ΣΕΟ-Τοπικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και τον Orfeas Organization που ακούραστα, μέσα από το παράδειγμά τους, δεν σταματούν να καλούν σε κινητοποίηση την κοινότητα για τη διατήρηση και προστασία του δάσους και των παραλιών μας.

Ένα ακόμα ευχαριστώ στο Pavillion για την ευγενική του χορηγία σε νερά.

Το Ξυλόκαστρο υποδέχθηκε το 10ο Επετειακό Arcadia Classic Tour 2024

  

Το 10ο Επετειακό Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ έκανε στάση στο Ξυλόκαστρο το Σάββατο 13 Απριλίου.

Τα 81 ιστορικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν μαζί με τα πληρώματα τους απόλαυσαν διαδρομές της Πελοποννήσου, βγαλμένες από την Ελληνική Μυθολογία και την πλούσια ιστορία μας, διανυκτέρευσαν στην όμορφη πόλη μας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Ψηφιακή ξενάγηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου

 Ψηφιακή ξενάγηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου 

Ξεκίνησε και επίσημα η ψηφιακή ξενάγηση και η εικονική περιπλάνηση στους δρόμους της ιστορίας του Ναυπλίου, κατά τον 19ο αιώνα.

Πρόκειται για μία διαδικτυακή υπηρεσία που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Αντώνης Τρίτσης”. Μέσα από αυτήν, γίνεται προβολή των ιστορικών και των πολιτισμικών σημείων του Ναυπλίου.

Στόχος του δήμου Ναυπλιέων είναι η περαιτέρω ανάδειξη της πόλης του Ναυπλίου ως ξεχωριστού τουριστικού και πολιτιστικού πόλου.

Super League 2: Νίκες για Παναχαϊκή, Παναθηναϊκό Β' και Διαγόρα Ρόδου

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/04/15/297969/main/pannnnaxaikii.jpg

 Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν τα ματς της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ στον νότιο όμιλο της Super Leagur 2. Ο Παναθηναϊκός Β΄ πήρε σπουδαίο διπλό στον Ρέντη επί του Ολυμπιακού Β΄ (0-1) που έμεινε ουραγός στην κατάταξη. Το γκολ των «πράσινων» πέτυχε ο Φουρτάδο με κεφαλιά στο 87'.

Εκτός της επικίνδυνης ζώνης πέρασε η Παναχαϊκή που επιβλήθηκε του Αιγάλεω (1-0), ενώ στην κορυφή των πλέι άουτ παραμένει ο Διαγόρας Ρόδου που νίκησε τον Γιούχτα (1-0) και έκανε τεράστιο βήμα στο δρόμο για τη σωτηρία. 

Ευρωεκλογές - Νέα Δημοκρατία: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές - Ανακοινώθηκαν Μπελέρης και Μελέτη - Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί την εμπειρία αλλά και την ανανέωση

  

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, θα είναι τελικά υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ωδείο Αθηνών. 


 

Πέρα από τα ήδη γνωστά ονόματα που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες, σήμερα έγιναν γνωστά τα τελευταία δέκα. Ανάμεσά τους, η Ελεονώρα Μελέτη, παρουσιάστρια – δημοσιογράφος, ο Γιώργος Δακής, πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιωάννης Δεκόλης, κτηνοτρόφος, πρόεδρος της Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου, ο Ανδρέας Ζαμπούκας, δημοσιογράφος, ο Θεόφιλος Καραχάλιος, ιατρός, η Σεραφίνα Αβραμίδου, υπεύθυνη πρoγραμμάτων του Animal Action Greece, ο Γιάννης Βερζυγιαννίδης, Μηχανολόγος, πρόεδρος ΔΕΕΠ Ροδόπης.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι οι ακόλουθοι:

Ευρωεκλογές 2024: Σταθάκης, Φίλης και Φιλίππου υποψήφιοι με τη Νέα Αριστερά

 Ευρωεκλογές 2024: Σταθάκης, Φίλης και Φιλίππου υποψήφιοι με τη Νέα Αριστερά 

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών κινείται η Νέα Αριστερά με το ψηφοδέλτιό της να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές που εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό της Συντονιστικό. Ανάμεσα τους οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Γιώργος Σταθάκης.

Υποψήφιος επίσης θα είναι ο Πέτρος Φιλίππου πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι:

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του για τις Ευρωεκλογές - Ανάμεσά τους Παππάς, Μπεκατώρου, Αντώναρος

 ΣΥΡΙΖΑ  

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Η διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  κατ’ αλφαβητική σειρά βρίσκονται οι ακόλουθοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ανα περιφέρεια.

Ισραήλ: Τι αποφάσισε το πολεμικό συμβούλιο για τα αντίποινα στο Ιράν

  

Το Ιράν δεν επιθυμεί αυξημένες εντάσεις, αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από πριν εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί, είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του τη Δευτέρα, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Το Ιράν εκτόξευσε εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και εκτόξευσε πυραύλους προς το Ισραήλ αργά το Σάββατο ως αντίποινα για μια επίθεση στην πρεσβεία του στη Δαμασκό, τροφοδοτώντας φόβους για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση που ξέσπασε από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

Ανοιχτή επιστολή - απάντηση του Προέδρου του ΤΕΕ προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ

 Στασινός: Στα θέματα δόμησης και κτιρίων πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα –  ντροπή να θέλουν κάποιοι να δυσφημίσουν τους Έλληνες Μηχανικούς | Forin.gr

Στασινός: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων

-       Να μην επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή του ρουσφετιού και των γνωριμιών για να κάνεις τη δουλειά σου

-       Δυσφημείτε έναν ολόκληρο κλάδο και πάνω από 145 χιλιάδες συμπολίτες μας μηχανικούς

-       δεν έχει χτιστεί στη χώρα μας, μετά τον ΓΟΚ του 1985, κανένας ουρανοξύστης μέχρι σήμερα

-       τα κίνητρα του ΝΟΚ συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

-       αν υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις στο ύψος και μόνο, όπου έγιναν υπερβολές που δεν ήταν στις προθέσεις του νομοθέτη, το ΥΠΕΝ μπορεί να παρέμβει νομοθετικά

-       το μέλλον και η ζωή η δική μας και των παιδιών μας εξαρτάται και από το πόσο «πράσινα» θα είναι τα κτίρια μας,

 

Σε συνέχεια του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί για τα θέματα εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, της παράνομης άρνησης ορισμένων δήμων να εκδίδουν οι ΥΔΟΜ άδειες δόμησης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ επί του θέματος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός απαντά με ανοιχτή επιστολή στην αντίστοιχη ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ που διακινήθηκε διά του τύπου. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Στασινός αναφέρει τα εξής:

 

Σε όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προσωπικά προς εμένα ως Πρόεδρο του ΤΕΕ σχετικά με την αντίδρασή μας στις παράνομες πρακτικές της απαγόρευσης έκδοσης οικοδομικών αδειών από κάποιους δημάρχους και σχετικά με τα περιβαλλοντικά κίνητρα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, του απαντώ αναλυτικά ως εξής:

 

Αγαπητέ και αξιότιμε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ,

16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Με χαρά ανακοινώνουμε το  16ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στο Ξυλόκαστρο από 16 έως 26 Απριλίου.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί μαθητικές θεατρικές ομάδες από διάφορα σχολεία της Πελοποννήσου, παρουσιάζοντας μια ποικιλία από παραστάσεις που εκφράζουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των νέων. Μια ευκαιρία για τους μαθητές να εξερευνήσουν τον κόσμο του θεάτρου και να μοιραστούν το πάθος τους με το κοινό.

Το φεστιβάλ  που θα περιλαμβάνει συζητήσεις και εκδηλώσεις, σηκώνει αυλαία με το Ντοκιμαντέρ του κ. Γεώργιου Παλαμάρη ¨Ο Ανελκυστήρας¨. Το έργο εξετάζει τη ζωή ενός τετραπληγικού νέου  και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από τη γέννησή του έως και την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο. Μας παρουσιάζει στην πράξη πως η αναπηρία δεν αποτελεί τροχοπέδη αλλά εκπροσωπείται από ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες.

Σας καλούμε να υποστηρίξετε τους νέους θεατρικούς δημιουργούς και να απολαύσετε ένα δεκαήμερο γεμάτο θεατρικές εμπειρίες και δημιουργικότητα 

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης