Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Δικηγόροι: Πρόταση για αναστολή της αποχής από ποινικές δίκες και συνέχισή για τράπεζες και funds

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2023/03/%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-1-768x574.jpg 

Την αναστολή της αποχής από τις ποινικές δίκες και συνέχιση της αποχής από τις υποθέσεις των τραπεζών και των funds προτείνει στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. 

Για την πρόταση θα αποφανθούν τα διοικητικά συμβούλια των κατά τόπους δικηγορικών συλλόγων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ολομέλεια, συνεκτιμώντας το γεγονός της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου του χρόνου της εφαρμογής των διατάξεών του, αποφάσισε:

Με νέο σύστημα του χρόνου η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

 Με νέο σύστημα του χρόνου η επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο 

Συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για τα έργα των υποδομών που απαιτούνται αλλά και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν και θα δοθούν το προσεχές διάστημα στους αγρότες, παρέθεσε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς.

«Η καταστροφή που έχει γίνει, εκτιμάται πάνω από 3 δισ. ευρώ. Πάνω από 2 δισ. αφορούν τις υποδομές και πάνω από 1 δισ. φτάνουν οι αποζημιώσεις» είπε χαρακτηριστικά. 

Για τις υποδομές ανέφερε:

Τιμολόγια ρεύματος: Μείωση στο «πράσινο» για το Μάρτιο από τη ΔΕΗ

Περαιτέρω μείωση στο πράσινο τιμολόγιο για το Μάρτιο, στα 10,8 σεντς ανά κιλοβατώρα ανακοίνωσε απόψε η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, οι νέες χρεώσεις είναι:

  • Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα, 10,827 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Από 500 κιλοβατώρες και πάνω, 11,907 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Νυχτερινό τιμολόγιο: 8,037 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το αντίστοιχο τιμολόγιο ήταν 13,635 σεντς. Συνεπώς η μείωση σωρευτικά κατά το πρώτο δίμηνο του ετους υπερβαίνει το 20 %.

Οι μειώσεις οφείλονται κυρίως στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που αντανακλάται στις τιμές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Αναμένεται από το σύνολο των προμηθευτών η ανακοίνωση των τιμολογίων του Μαρτίου τα οποία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γουόκαπ λαμπρός τον οδηγεί στα πλέι οφ, άλωσε με 95-76 το Κάουνας ο Ολυμπιακός

 Γουόκαπ λαμπρός τον οδηγεί στα πλέι οφ, άλωσε με 95-76 το Κάουνας ο Ολυμπιακός 

Με τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ Τόμας Γουόκαπ να πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 95-76 της Ζαλγκίρις στην “Zalgirio Arena” για την 27η αγωνιστική της Euroleague. 

Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την 16η τους νίκη στη φετινή διοργάνωση και έχουν πλέον ρεκόρ 16-11, μαζί με τη Φενερμπαχτσέ. Κάπως έτσι, βρίσκονται σε ισοβαθμία στην 6η θέση. Από την άλλη, η ομάδα του Κάουνας έπεσε στο 11-16 και ουσιαστικά έχασε πολλές από τις ελπίδες της για πρόκριση στα πλέι ιν. Ο Τόμας Γουόκαπ αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αναμέτρησης με 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα. Μάλιστα, έκανε και ρεκόρ καριέρας σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Από… κοντά και ο Σακιέλ ΜακΚίσικ που πέτυχε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας το μεγαλύτερο ύψος βροχής την Παρασκευή

 https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-03-01/kairos-vroxi3.jpg 

Ισχυρές βροχές και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές καταιγίδες ήταν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή 01/03. Ο μετεωρολογικός σταθμός στα Τρίκαλα Κορινθίας έως το απόγευμα κατέγραψε 90 χιλιοστά βροχής ενώ αυτός στο 51ο Χιλιόμετρο Λαμίας - Άμφισσας κατέγραψε 77 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού έως το απόγευμα της Παρασκευής 01/03.

Έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ποιοι προάγονται

 Έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις:  Ποιοι προάγονται 

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε σε έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για πλήρωση κενών θέσεων.

Είχαν προηγηθεί οι τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Στις έκτακτες κρίσεις, στο Πολεμικό Ναυτικό προήγαγε στο βαθμό του αντιναυάρχου, για πλήρωση κενής θέσης τον υποναύαρχο (Μ) Δημητρόγλου Παναγιώτη ΠΝ, ενώ στην Πολεμική Αεροπορία προήγαγε στο βαθμό του αντιπτεράρχου, για πλήρωση κενών θέσεων τον υποπτέραρχο (Ι) Ζολώτα Κωνσταντίνο και τον υποπτέραρχο (Ι) Χόρτη Απόστολο.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος ο Πολάκης από Συντονιστής στη Βουλή, εκτός ο Βασιλειάδης, μέσα ο Μωραίτης – Όλες οι αλλαγές

  

Αλλαγές με στίγμα την  ενότητα και το άνοιγμα προς στελέχη με πασοκικές ρίζες έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη  που αναλαμβάνουν θέσεις κλειδιά σε κόμμα και Βουλή προέρχονται κυρίως από το στενό πυρήνα εμπιστοσύνης, τους υποστηρικτές του στο Συνέδριο, αλλά έχουμε και συμμετοχή ατόμων που είχαν θέσεις και επί Αλέξη Τσίπρα.

 Στη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής ομάδας  (μετά την υποψηφιότητα του Γιώργου Τσίπρα για ευρωβουλή) ορίζεται μάλιστα  ο πασοκογενής  Θάνος Μωραϊτης. Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο/η εκπρόσωπος Τύπου καθώς η Δώρα Αυγέρη θα αφήσει το πόστο για να κατέβει στις Ευρωεκλογές.