Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Με νέα εφαρμογή βλέπουμε στο κινητό μας την ακτινοβολία από κεραίες σε όλους τους Δήμους


Τα αποτελέσματα χιλιάδων μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων τώρα και στην οθόνη του κινητού μας.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) παρουσιάζει τη νέα εφαρμογή “e-κεραίες” για κινητά τηλέφωνα και συσκευές με στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κεραίες.

Γιατί είναι κρίσιμη για την Ελλάδα η νίκη του Τζο Μπάιντεν

 

 Του Βασίλη Τζήμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα, ενώ ο Μπάιντεν έχει αποδείξει ότι τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας
Στις 3 Νοεμβρίου οι Αμερικανοί πολίτες θα αποφασίσουν για τον επόμενο Πρόεδρο τους. Είναι μία εκλογική αναμέτρηση κρίσιμη όχι μόνο για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας. Μόνο μία νίκη

Europa League : Το πρόγραμμα της πρεμιέρας ( αποτελέσματα).

 Ραπίντ Βιέννης - Άρσεναλ: O Φούντας «σόκαρε» τους Λονδρέζους κάνοντας το 1-0 (vid)

Σε εξέλιξη η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με την ΑΕΚ να δοκιμάζεται στην Πορτογαλία με αντίπαλο την Μπράγκα και με  τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται  ισόπαλος 1 - 1 με την Ομόνοια Λευκωσίας , στην Τούμπα..  

Το σημερινό πρόγραμμα του Europa League ( αποτελέσματα):

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Γρανάδα στην Ολλανδία (2-1)

Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την Γρανάδα στην Ολλανδία (2-1)

Με τον ιδανικό τρόπο άρχισε τον όμιλο του Europa League η Γρανάδα! Όχι μόνο πήρε το «διπλό» στο Φίλιπς Στάντιον, επικρατώντας 2-1 της Αϊντχόφεν, αλλά τα κατάφερε με ανατροπή του εις βάρος της 1-0 από το πρώτο ημίχρονο.

Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Γκέτζε. Ωστόσο, το χρονικό σημείο αντί να προκαλέσει ψυχρολουσία στη Γρανάδα, την πείσμωσε.

Αρχικά ο Μολίνα ήταν αυτός ο οποίος ισοφάρισε στο 57’. Μετά από εννιά λεπτά, ο Μάχις σκόραρε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2!

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Γρανάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερους τους ΠΑΟΚ και Ομόνοια που έχουν 1. Τέταρτη και στο «μηδέν» είναι η Αϊντχόφεν.

Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ, «πέταξε» δύο βαθμούς με την Ομόνοια (1-1)

 Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ, «πέταξε» δύο βαθμούς με την Ομόνοια (1-1) 

Στα προκριματικά φαίνεται πως έμεινε ο ΠΑΟΚ, αφού παρουσιάστηκε αγνώριστος στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ομόνοια.

Το σύνολο του Άμπελ Φερέιρα δεν είχε φρεσκάδα, φαντασία και θα μπορούσε να ηττηθεί, εάν ο αντίπαλος του ήταν πιο προσεκτικός και είχε μεγαλύτερη ποιότητα στην αντεπίθεση.

Η Ομόνοια έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά έπαιξε οργανωμένο ποδόσφαιρο και ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υπερείχε αλλά έμοιαζε μπλοκαρισμένος και με το μυαλό σε άλλο μέρος…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5 το πρωί και χρήση μάσκας παντού

 ελληνοτουρκικά 

Δείτε ζωντανά το διάγγελμα του πρωθυπουργού 


Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην Ελλάδα. Οφείλω να παρουσιάσω την κατάσταση με απόλυτη ειλικρίνεια. Να επισημάνω τους κινδύνους. Αλλά και να δείξω το δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με θεμέλιο τις συμβουλές της επιστήμης. Οδηγό, τα μέτρα της Πολιτείας. Και σταθερό μοχλό την πειθαρχία, γιατί η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Κορωνοϊός: Νέο σοκ από το σημερινό αρνητικό ρεκόρ – 882 τα νέα κρούσματα και 15 νεκροί - Ο “χάρτης” της διασποράς

  

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ΕΟΔΥ.

Σήμερα ανακοινώνουμε 882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά ο “χάρτης” της διασποράς

Europa League: Ώρα πρεμιέρας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

 Europa League: Ώρα πρεμιέρας για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων του Champions League σειρά παίρνει η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Από ελληνικής πλευράς θα διεξαχθούν δύο αναμετρήσεις. Στις 19:55 ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στην Τούμπα την Ομόνοια, Στόχος των «ασπρόμαυρων» είναι να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA.

Χωρίς τον Ελ Καντουρί που κάνει θεραπεία και πρόγραμμα σε πισίνα και γυμναστήριο, αλλά και τον Χοσέ Κρέσπο που κάνει ατομικό στο γήπεδο, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ομόνοια 

Ο Αμπέλ Φερέιρα ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία αποτελούν οι Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ροντρίγκο, Ουαγκέ, Λύρατζης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι, Τσιγγάρας, Ντόουγκλας, Νινούα, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Τζόλης, Τσόλακ και Κούτσιας.

Στις 22:00 η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μπράγκα. Oι «κιτρινόμαυροι» θα

Super League 2: Ομόφωνη απόφαση για νέα αναβολή – Σέντρα στις 7 Νοεμβρίου

 Super League 2: Ομόφωνη απόφαση για νέα αναβολή – Σέντρα στις 7 Νοεμβρίου  

Νέα αναβολή θα έχουμε στο πρωτάθλημα της Super League 2, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (22/10) του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής. Το Δ.Σ. αποφάσισε να μεταθέσει τη σέντρα του νέου πρωταθλήματος για τις 7 Νοεμβρίου, δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα από τον προηγούμενο προγραμματισμό. Αιτία της νέας καθυστέρησης είναι το αδιέξοδο που έχει προκύψει στο ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το οποίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις ΠΑΕ της Super League 2.

Κύπελλο Ελλάδος 2020-21 - Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής: Αναβολή αγώνων λόγω κορονοϊού

 Κύπελλο Ελλάδας 2020-21: Αναβολή τριών αγώνων της πρώτης φάσης λόγω κορονοϊού 

Η ΕΠΟ αποφάσισε την αναβολή τριών αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού .

Συγκεκριμένα, σε νέα ημερομηνία από την αρχικά ορισθείσα (28/10) θα πραγματοποιηθούν τα εξής παιχνίδια:

Κονδυλώματα, μυρμηγκιές, Human PapillomaVirus HPV. Tρόπος μετάδοσης; Εμβολιασμός και πρόληψη

 HPV HUMAN PAPILLOMA VIRUS

των Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D., medlabnews.gr

Τα κονδυλώματα είναι μικρές διογκώσεις του δέρματος και είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Τα κονδυλώματα οφείλονται στον ιό HPV (Human Pappiloma Virus).

Στην ομάδα των ιών HPV οφείλονται τα νοσήματα μυρμηκιές και οξυτενή κονδυλώματα τα οποία δεν ξεχωρίζουν μορφολογικά. Οι ιοί αυτοί διαχωρίζονται με τη βοήθεια του ανοσοηλεκτρικού μικροσκοπίου και με βάση τις αντιγονικές τους ιδιότητες. ..................

read more

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Κορίνθίας Τάσου Γκιολή στο Κ. Υ. Ξυλοκάστρου - Τα Κ. Υ. Ξυλοκάστρου και Κιάτου συγκαταλέγονται στα κέντρα covid-19

 

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής. Παρόν ο Διευθυντής - ιατρός του ΚΥ κ. Θεόδωρος Λυγερός, συνάδελφοι ιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής.

  

Το ΚΥ Ξυλοκάστρου καθώς και το ΚΥ Κιάτου συγκαταλέγονται στα κέντρα covid-19 με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τις 15 Οκτωβρίου 2020 και για όσο αυτό απαιτηθεί.

Η ΠΕ Κορινθίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην δύσκολη αυτή υγειονομική κατάσταση βρίσκονται δίπλα σε κάθε ανάγκη των πολιτών του νομού Κορινθίας. 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ