Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Κόρινθος: Καθαρισμός και διαμόρφωση της παραλίας της Ποσειδωνίας

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2021/06/%CE%97%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82.png  

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορινθίων θα προβεί σε εθελοντικό καθαρισμό και διαμόρφωση της παραλίας της Ποσειδωνίας.

Η θάλασσα της Ποσειδωνίας ανήκει στον Κορινθιακό κόλπο, ο οποίος συγκαταλέγεται ως προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ.

Με δύο περίπτερα στη ΔΕΘ η Περιφέρεια της Πελοποννήσου

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως τιμώμενης, στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, που ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε., Αναστάσιο Τζήκα και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της, Αλέξη Τσαξιρλή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα έχει δύο περίπτερα στην φετινή ΔΕΘ, ένα στην είσοδο της έκθεσης, που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο 1821 και ένα δεύτερο στον εμπορικό χώρο της έκθεσης, στο οποίο θα παρουσιάζονται προϊόντα της Πελοποννήσου.

Ενισχύονται τα ευαγή ιδρύματα των Μητροπόλεων της Πελοποννήσου

 https://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipNgrETRPXFmk_TUCcuPOEbuPDGbRu6nwyywn7aX=w1080-k-no

Οικονομική ενίσχυση, ύψους 80.000 ευρώ δίνει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου στις οκτώ Μητροπόλεις της Περιφέρειας, με απόφαση του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να υποστηριχθούν Ιδρύματα των Μητροπόλεων.

Πρόκειται για τις Μητροπόλεις 

Μπορεί να αναβιώσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο; Μελέτη από τον ΟΣΕ

 Ματαιώσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 3,4 και 5 Μαΐου 

Μπορεί να αναβιώσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο; Υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του; Μήπως η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων καθιστά «πολυτέλεια» την επαναλειτουργία τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου;

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός 

Μερικά από τα ανωτέρω ερωτήματα καλείται να απαντήσει μελέτη του ΟΣΕ για την αξιοποίηση ολόκληρου του μετρικού δικτύου της Πελοποννήσου, το οποίο ανέστειλε – στο μεγαλύτερο τμήμα – τη λειτουργία του το 2010, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων.

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ!

 Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ! 

Ο Έριον Νάιτον έγραψε ιστορία στο μίτινγκ του Τζάκσονβιλ τρέχοντας τα 200 μέτρα σε 20.11 (+1,6), σπάζοντας το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ.

Ο 17χρονος Αμερικανός έσπασε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα στην κατηγορία Κ18 που είχε ο θρυλικός Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ με 20.13 από το 2003.

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελασσόνα

  

 Άσχημες μνήμες από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου ξύπνησε Σεισμός  μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 18:56 της Τρίτης στην Ελασσόνα και που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα, ο Βόλος ακόμη και στη Βέροια και στη Λαμία..

Αστεροειδής θα πλησιάσει σήμερα τη Γη – Γιατί είναι σε ετοιμότητα η NASA

Aστεροειδής θα πλησιάσει σήμερα τη Γη – Γιατί είναι σε ετοιμότητα η NASA 

 

Ένας γιγαντιαίος αστεροειδής αναμένεται να περάσει αρκετά κοντά από τον πλανήτη Γη – περίπου στα 7,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα – σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με το εργαστήριο Jet Propulsion της NASA.

Ο εν λόγω αστεροειδής, γνωστός και ως 2021 KT1, είναι περίπου 183 μέτρα, όσο και ο Ολυμπιακός Πύργος της Νέας Υόρκης και η Διαστημική Βελόνα του Σιάτλ.

Δημοσίευμα-«βόμβα»: «Αποκλείονται από το Champions League Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους»

 champions league 

Σύμφωνα με την ιταλική «Reppublica», η UEFA αποφάσισε να αποβάλει τελικά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Η «Reppublica» υποστηρίζει ότι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους θα πληρώσουν την απόφασή τους να δημιουργήσουν τη European Super League!

ΟΛΕΣ οι αλλαγές στο εκλογικό Νομοσχέδιο (ΕΓΓΡΑΦΟ)

 

Ο AIRETOS.GR παρουσιάζει αποκλειστικά το έγγραφο αλλαγών που ο Αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατέθεσε πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Με αυτό επήλθε πλήθος τροποποιήσεων (32) στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για την εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, και στις Τροπολογίες του.
 
Όπως μπορείτε να δείτε, οι αλλαγές “σάρωσαν” σειρά άρθρων, μεταξύ των οποίων ο αριθμός των Αιρετών, το ύψος των παραβόλων που υποχρεούνται να καταβάλουν οι Υποψήφιοι, τα κωλύματα εκλογιμότητας, τις μεταδημοτεύσεις κλπ.
Ιδίως, όμως, άλλαξαν διατάξεις που αφορούν τις Κοινότητες, μεταβάλλοντας την εκλογή Προέδρων ειδικά στις Κοινότητες έως 300 κατοίκους. Είναι οι αλλαγές Νο.11 και Νο.12 που θα δείτε στο έγγραφο.
Επίσης, με τη Νο.4 δεν θα εκλέγονται Συμβούλια Κοινότητας στους Δήμους της Αττικής, με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.
 
Υπογραμμίζουμε ότι, δεδομένου έντονου ενδιαφέροντος των Βουλευτών να λάβουν το λόγο στην Ολομέλεια, η συνεδρίαση του Νομοσχεδίου θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη 2 Ιουνίου, οπότε αύριο θα ψηφιστεί. 
 
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο που κατετέθη στη Βουλή με όλες τις αλλαγές:

Ολοκληρώθηκε η 65η Ολομέλεια της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 65ης Ολομέλειας της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC) οι οποίες διεξήχθησαν κατά το διήμερο 30.5.2021–1.6.2021 στο πλαίσιο της πορτογαλικής προεδρίας. Η Βουλή των Ελλήνων εκπροσωπήθηκε από τετραμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Δημήτρη Καιρίδη και τα μέλη της Επιτροπής κ.κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Ιωάννη Μπουρνού και Απόστολο Πάνα.