Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Επαναφορά αιτήματος για πρόσθετη ενίσχυση δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  

Το θέμα της επιπλέον χρηματοδότησης του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τέθηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Η Περιφέρεια, ζητά πρόσθετη πίστωση 1,2 εκατ. ευρώ για τη δακοκτονία, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά η ελαιοπαραγωγή.

Τηλεργασία: Η Ιρλανδία πρωτοπορεί – Δουλειά στο χωριό με επιδότηση

 τηλεργασία 

Οι πολίτες ανυπομονούν να επιστρέψουν στην παλιά, γνωστή καθημερινότητά τους, όμως η Ιρλανδία έχει άλλο σχέδιο για τη μετα-Covid εποχή και την τηλεργασία. Η κυβέρνηση θέλει να μεταμορφώσει τον τρόπο που ζουν και εργάζονται οι κάτοικοι, εκμεταλλευόμενη τις αλλαγές που έχει ήδη φέρει η υγειονομική κρίση και την τηλεργασία.

Προ ημερών η ιρλανδική κυβέρνηση παρουσίασε τη στρατηγική της για ένα «Αγροτικό Μέλλον», ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που προβλέπει τη δημιουργία ενός συμπλέγματος 400 και πλέον αποκεντρωμένων μονάδων εργασίας (workings hubs) και αναζωογονημένων αγροτικών κοινοτήτων και κωμοπόλεων που θα συνοδεύονται με την παροχή φορολογικών κινήτρων σε εργαζομένους και

Επίδομα 534: Πότε θα πληρωθεί – Τι ισχύει για τον Απρίλιο

 επίδομα 

Το επίδομα των 534 ευρώ αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους μεταξύ 5 και 9 Απριλίου για την πληρωμή των αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου στους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή και λαμβάνουν από το κράτος την αποζημιώση ειδικού σκοπού.

Για τον Απρίλιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται η διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ Μαρτίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με τα ίδια κριτήρια που ίσχυσαν κατά τον μήνα Μάρτιο και για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής, χωρίς να ισχύουν κριτήρια υπαγωγής στο μέτρο των αναστολών

Εστίαση: Μετά το Πάσχα προσδιόρισε το άνοιγμα της ο Μητσοτάκης στη Βουλή

 Εστίαση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριλογία του στη Βουλή τόνισε ότι εκτιμά πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του μίλησε για την ενίσχυση που επιχειρείται στην εστίαση από την κυβέρνηση και μεταξύ άλλων έκανε την εκτίμηση για το πότε θα γίνει το άνοιγμα του συγκεκριμένου κλάδου. Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και με βάση τα σημερινά δεδομένα η εστίαση θα ανεβάσει ρολά τις μέρες μετά το Πάσχα (2 Μαΐου).

Αναλυτικά όσα είπε ο Μητσοτάκης για την εστίαση

Lockdown: «Παγώνει» το άνοιγμα καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – «Όχι» και σε διαδημοτικές

 Lockdown: «Παγώνει» το άνοιγμα καταστημάτων σε τρεις περιοχές 

Στο να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, και να μην επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις από αύριο, Σάββατο, προσανατολίζονται σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί, στην έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Επίσης, θα γίνουν μαζικά τεστ σε επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα σε περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα και η Κοζάνη, τέθηκαν επί τάπητος σε έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, με φόντο την απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στον Εισαγγελέα καλείται ως ύποπτος για βιασμό και απόπειρες βιασμού γνωστός ηθοποιός

 Ηθοποιός 

Από τον εισαγγελέα καλείται γνωστός ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλική βία, στο χώρο του θεάματος.

Η κλήτευση για ανωμοτί εξηγήσεις (δηλαδή χωρίς όρκο) του γνωστού ηθοποιού για αποτρόπαιες πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας προσδιορίστηκε για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΑΣΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΚΙΩΝΗ.

 

Έργα που αφορούν το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Αργολίδας – Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, με τον Δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας.

Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα, το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο των ισόπεδων κόμβων στην είσοδο του Λουτρακίου που οσονούπω συμβασιοποιείται, κι ακόμα το προϋπολογισμού 300.000 ευρώ έργο του γηπέδου Αγίων Θεοδώρων που βρίσκεται στον προσυμβατικό έλεγχο.

Επίσης, συζητήθηκε και το έργο αναβάθμισης κτηριακής και ενεργειακής του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, το οποίο θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο ΠΕΠ 2014 – 2020 στην πρόσκληση που θα δημοσιοποιηθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα Απρίλιο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ