Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Εφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Φάνης Κακριδής

krakidis4564567
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, κατέχοντας θέση ομότιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο καταγόμενος από τα Τρίκαλα Κορινθίας, σπουδαίος φιλόλογος Φάνης Κακριδής, υιός του επίσης σπουδαίου κλασικιστή Ιωάννη Κακριδή. 
Ο Φάνης Κακριδής γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Προερχόταν από μία

Μένει στην ΑΕΚ ο Μπακασέτας!

Ανατροπή στην ΑΕΚ! Μένει οριστικά ο Μπακασέτας | Newsit.gr
Στα Σπάτα θα συνεχίσει ο Τάσος Μπακασέτας! Το κλίμα είχε αλλάξει τις τελευταίες μέρες και τελικά θα έχουμε ανατροπή. Αυτό προκύπτει στο ρεπορτάζ.αφού μετά από 40 ημέρες εκτός ομάδας, οι δύο πλευρές βρήκαν τη “χρυσή” τομή για να συνεχιστεί η συνεργασίας του.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επικοινώνησε με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή και έφτασαν σε συμφωνία. Πλέον απομένουν τα διαδικαστικά για να υπογραφεί το νέο συμβόλαιο του Έλληνα μεσοεπιθετικού.
Το πιθανότερο είναι πως θα συμφωνήσει για 3,5 χρόνια, βάζοντας στους λογαριασμούς συνολικά περί του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Διεξήχθησαν σήμερα (8/1) τέσσερις από τους οκτώ αγώνες στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα.

Κύπελλο Ελλάδας

Γύρος των 16 (Πρώτοι αγώνες)
Τρίτη 8/1
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1
Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 2-1
Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0
Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-1
Τετάρτη 9/1
15:00: Απόλλων- Ατρόμητος
17:15: Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης
19:30: Κισσαμικός-ΑΕΚ
Πέμπτη 10/1
19.30: Λαμία-Παναθηναϊκός

Έρεται η Υπατία. Νέο κύμα κακοκαιρίας, με πολύ κρύο, χιόνια και βροχές από την Τετάρτη


Η «Υπατία», ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από την Τετάρτη 09/01, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.
καιρός θα χαλάσει από την Τετάρτη οπού και αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.
Βροχές θα πέσουν στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -6 έως 3, στη Θράκη από -1 έως 10, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 12, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 12, και στην Κρήτη από 3 έως 13.
Στην Αττική  σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα από το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα. Παγετός θα σημειωθεί έως τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς.

Ο Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ


Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, στις 16:30, η νέα Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, που αναδείχθηκε από το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Γραπτή απάντηση Απόστολου Παπαφωτίου στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας



ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Κόρινθος, 8 Ιανουαρίου 2019.
Με μεγάλη έκπληξη έλαβα το τελεσίγραφο - κλήση σε απολογία από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για ένα θέμα το οποίο επανειλημμένα έχουμε κουβεντιάσει και για το οποίο έχουμε δεχθεί αφόρητες πιέσεις κάθε μορφής, δείχνοντας με τον τρόπο σας να μην αντιλαμβάνεσθε την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Πελοποννήσου.
Το θέμα αυτό αφορά την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
Ένας Περιφερειάρχης ιδιαίτερα επιτυχημένος σε όλους τους τομείς κι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, όχι μόνο για την Περιφέρεια μας αλλά και για την πατρίδα μας, ενός καθαρού και στέρεου πολιτικού ανδρός, πολύτιμου για τους πολίτες και για τη δημοκρατία.
Δε θα σταθώ στον τρόπο συμπεριφοράς σας όλο αυτό το διάστημα, με υπόγειες,

Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0: Είχε δοκάρια, αλλά και Σα!

Ξάνθη – Ολυμπιακός: Στο μηδέν οι Πειραιώτες! Έντονα παράπονα για τη διαιτησία | Newsit.gr
Στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει τη νίκη και να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 με τη Ξάνθη σε ένα παιχνίδι που είχαν δύο δοκάρια, αλλά είχαν και την έλλειψη ενέργειας. Ήταν φανερό πως η διακοπή είχε επηρεάσει τους «ερυθρόλευκους» που σπατάλησαν το πρώτο μέρος χωρίς να

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Τετάρτη

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και την Τετάρτη | in.gr

Μπορεί ο «Τηλέμαχος» να αποχωρεί, αφήνοντας τη χώρα στην κατάψυξη, ωστόσο οι πυκνές χιονοπτώσεις δεν λένε να μας εγκαταλείψουν, καθώς αναμένεται νέο -και μάλιστα πιο επικίνδυνο- κύμα κακοκαιρίας, με έντονα φαινόμενα, από την Τετάρτη.
Ο «Τηλέμαχος» έφερε τσουχτερό κρύο και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο παρά το σημερινό… διάλειμμα, από αύριο αναμένονται νέα έντονα

Κοπή Πίτας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου

Κοπή Πίτας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου
Η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παναγιώτη Παναγάκου, καλωσόρισε το νέο έτος 2019 με την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία και κοπή της Πίτας, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου.
Παράλληλα, με αφορμή την εκδήλωση, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι που λειτουργεί "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" στην Αρχαία Κόρινθο.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, παίρνοντας τον λόγο, αφού συνεχάρη τον αρχιμουσικό κ. Παναγιώτη Παναγάκο, τόνισε ότι η εξαιρετική παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια όλων των παραγόντων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γεώργιος Ψυχογιός, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαριλένα Σούκουλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κάσσιος και Παναγιώτης Καλύβας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλη και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου κ. Προκόπης Βυζάς.

Master "Ηγεσία και διοίκηση στην Εκπαίδευση" - Παράταση εγγραφών μέχρι 15/01/2019

MASTER 3 ΕΞΑΜΗΝΩΝ – 90 ECTS

Παράταση εγγραφών μέχρι 15 Ιανουαρίου 2019
Κόστος: 4.400€
Master από τη σχολή των επιστημών της Αγωγής με ειδίκευση
Leadership e management in educazione (Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση)
Aναγνώριση από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 38/2010 και μοριοδότηση σύμφωνα με τις πρόσφατες προκηρύξεις του 2017(πχ ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΑΦΟΡΟΥΝ :

  • Καθηγητές και Δασκάλους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν σαν

Η 1η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το νέο έτος πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 9ηΙανουαρίου στις 13.00.  Το 2019 ανοίγει με το ίδιο κεντρικό θέμα που έκλεισε το 2018 στη συνεδρίαση της 14ης/12, δηλαδή τη διαχείριση απορριμμάτων, δεδομένου ότι μεσολάβησαν σημαντικές εξελίξεις, όπως αναλυτικά έχει παρουσιάσει ο AIRETOS.

Το ερχόμενο Σάββατο το 5ο τακτικό Συνέδριο της Δράσης


 Το προσεχές Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο WyndhamGrand στην Πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα, θα γίνει το 5ο τακτικό Συνέδριο της Δράσης. Η Δράση είναι ίσως το μόνο κόμμα του κεντρώου χώρου που κατάφερε να λειτουργεί με καταστατικό, Συνέδρια και όργανα, τακτική παρουσία στις εκλογικές αναμετρήσεις για μια ολόκληρη δεκαετία, χωρίς να έχει μπει στη Βουλή και άρα να απολαμβάνει τα σχετικά προνόμια/χρηματοδοτήσεις, διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία της.
Η Δράση επέλεξε εδώ και δύο χρόνια να στηρίξει, όποτε γίνουν οι επόμενες εκλογές, τη Νέα Δημοκρατία και να συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων των κόμματων, φορέων και προσωπικοτήτων που ανήκουν στον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό και πραγματικά προοδευτικό χώρο, για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών του 2019. Αυτό το χαρακτήρα έχει η επιλογή του θέματος του Συνεδρίου «Για μια ανοικτή κοινωνία, στους θεσμούς, στην παιδεία, στη δημιουργία» και η επιλογή των ομιλητών μεταξύ των οποίων είναι ο ιδρυτής της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο Πρόεδρός της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ως εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά και του Κινήματος Αλλαγής, η Άννα Διαμαντοπούλου κα.
Το Συνέδριο είναι ανοικτό σε όλες τις προσωπικότητες και τους απλούς πολίτες του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου, που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ακολουθεί στη συνέχεια.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019
Ξενοδοχείο WyndhamGrand, οδός Μ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο)
09:30                 Προσέλευση
10:00                 Άνοιγμα Συνεδρίου, Διονύσης Γουσέτης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
                         - Νομιμοποίηση Συνέδρων
                         - Εκλογή Προεδρείου Συνεδρίου
                         - Κατάθεση υποψηφιοτήτων για τα νέα όργανα (μέχρι 12:30)
                         - Τροποποίηση Καταστατικού, Απολογισμός Κ.Ε.: Γιάννης Ανδρουλάκης, Γ.Γ. Δράσης
                         - Οικονομικός απολογισμός και έκθεση Εξελ. Επιτροπής
                         - Εφορευτική Επιτροπή για την εκλογή νέων οργάνων
10:30                 Συζήτηση επί των θέσεων της Κ.Ε. για το Συνέδριο
                          Εισηγητής: Γιώργος Καραβάνας, μέλος της Δ.Ε. της Δράσης
12:30                 Χαιρετισμοί - Ομιλίες
                         - Στέφανος Μάνος, Ιδρυτής της Δράσης
                         - Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης
                         - Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόεδρος της Ν.Δ.
                         - Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος του κόμματος "Το Ποτάμι"
                         - Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής
14:30                 Διάλειμμα
                          Έναρξη ψηφοφορίας για νέα Κ.Ε. (Λήξη 18:30)
15:00                 Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση: τι έρχεται στην οικονομία, στην παιδεία, στην κοινωνία;
                          Εισήγηση: Άννα Διαμαντοπούλου -γραπτά ερωτήματα προς τους ομιλητές
                          Ομιλητές:
                           - Γιάννης Μαστρογεωργίου, Γεν. Δ/ντής Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής"
                           - Διονύσης Τσιχριτζής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Γενεύης
                           - Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος της Upstream AE
                           - Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ
                           Συντονιστής: Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας "Φιλελεύθερος"
17:00                   Μακεδονικό: Πατριωτισμός ή Εθνικισμός;
                           Ομιλητές:
                           - Γιώργος Φλωρίδης, τ. Υπουργός
                           - Γιώργος Μαυρωτάς, Βουλευτής "Το Ποτάμι"
                           - Αλέξανδρος Μαλλιάς, Πρέσβης ε.τ.
                           Συντονιστής: Θεόδωρος Τόνας, Δικηγόρος, μέλος της Δ.Ε. της Δράσης
18:30                   Ψήφιση Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου
                            Λήξη ψηφοφορίας για νέα Κεντρική Επιτροπή
19:00                   Κλείσιμο Συνεδρίου

ΔΡΑΣΗ 


“Βόμβα” στο Κύπελλο Ελλάδας! Πρώτη ήττα για τον Δικέφαλο του Βορρά

 Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ: To γκολ του Μπαστακού που στριμώχνει τον ΠΑΟΚ (vid)
Με το… αριστερό μπήκε στο 2019 ο ΠΑΟΚ, αφού ηττήθηκε από την Παναχαϊκή της Β’ Εθνικής με 2-1 και πλέον έχει μπει σε “περιπέτειες” για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο πρωτοπόρος της Superleague ξεκίνησε “χαλαρά” το ματς και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, βρίσκοντας και το γκολ, που άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης στο 35′ με τον Μπαστακό να νικάει τον Πασχαλάκη.
Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και

ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος: Ισοπαλία στα… χιόνια! Προβάδισμα για τους Νεοσμυρνιώτες

ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος 1-1: Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς... (vid)
«Αυλαία» για τη φάση των «16» στο κύπελλο Ελλάδας είχαμε σήμερα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» με τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η ομάδα της Ηπείρου προηγήθηκε στο 13΄ με τον Κρίζμαν, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν στο 24΄ με πέναλτι του Ντουρμισάι. Ο 2ος μεταξύ τους αγώνας, ο οποίος θα αναδειξει και την ομάδα που θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά, θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στη Νέα Σμύρνη.

Οι τέσσερις "πρώτη" υποψήφιοι του συνδιασμού "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο του Παναγιώτη Νίκα στην Κορινθία


Toυς τέσσερις πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Κορινθία με το συνδυασμό του «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» ανακοίνωσε ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου το μεσημέρι.
Ο κ. Νίκας θα έχει μαζί του στην Κορινθία τους κ.κ. Κωνσταντίνο Δαρσινό πρωην Διευθηντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης MSc Διοίκηση σχολικών μονάδων, Λεωνίδα Μπαζιωτόπουλο λογιστή - φοροτεχνικό, σύμβουλο επιχειρήσεων , Δημήτριο Νικολάου επιστημονικό συνεργάτη φαρμακευτικής, πρόεδρος τοπική Κοινότητας Κάτω Διμηνιού και Δημήτριο Σιάτο επιχειρηματία, αξιωματικός πολεμικής Αεροπορίας ε. α. , πολιτευτής Ν.Δ..
Με σχετική ανάρτηση στο facebook ο κ.Νίκας αναφέρει: “Τους εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον αγώνα μας για την αλλαγή προς το καλύτερο, που θέλουμε να πετύχουμε τόσο στην Κορινθία όσο & σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.



Επίσης αλλα δυο στελέχη που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της ΠΕ Λακωνίας με το συνδυασμό  «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» ανακοίνωσε σήμερα ο Παναγιώτης Νίκας.
Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκουταρίου Δεμέστιχα Κομνηνό και τον πολιτικό μηχανικό και πρώην Νομαρχιακό σύμβουλο Νίκωνα Τζινιέρη, οι οποίοι αποτελούν την 6η και την 7η υποψηφιότητα για την Π.Ε. Λακωνίας!

Στις Πρέσπες μέσω Τουρκίας: Το Σχέδιο του ενός Μετώπου.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το τελευταίο επισόδειο (συγγνώμη για την ανορθογραφία, αλλά έτσι το έγραψε ο ανελλήνιστος αρχηγός των Ανελλήνων) από το μέτωπο των δήθεν μακεδονομάχων συνεταίρων του Τσίπρα, περιλαμβάνει προφανώς και κάποιο αρρωστημένο σχέδιο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Πολλοί το απέδωσαν στην κατάσταση άγχους που επικρατεί στο στρατόπεδο Καμμένου ενόψει της έλευσης στο κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην απώλεια της καρέκλας.

Πολύ επιεικής ερμηνεία. Ο κ. Σγουρίδης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Είναι αντιπρόεδρος του κόμματος Καμμένου. Συνομιλεί με τον αρχηγό του, παίρνει μέρος σε συσκέψεις. Και αυτό που ξέφυγε από το

Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Θλιβερά φαινόμενα της πολιτικής παρακμής του τόπου διαγράφονται στον κοινοβουλευτικό μας ναό με τους αντιπροσώπους του λαού να μην αντιπροσωπεύουν κανέναν  άλλον παρά μόνο τον εαυτό τους, την πάρτη τους, εμπορεύοντας την ψήφο ανεξάρτητα του πολιτικού τους κόμματος με το οποίο εξελέγησαν. Ίσως και αυτή να είναι μία επιτυχία ακόμη του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξεγύμνωσε ιδεολογίες και διεμβόλισε παρατάξεις στη μανία κατάληψης της δημοκρατίας. Μόνο τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δεν