Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Με χρυσές αλλαγές στην παράταση ο Ατρόμητος " άλωσε " τον Αστέρα Τρίπολης

 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-3: Με χρυσές αλλαγές στην παράταση!  

Ο Ατρόμητος συνέχισε την παράδοση στο Κύπελλο απέναντι στον Αστέρα και με τη νίκη του στην Τρίπολη με 3-1 στην παράταση (0-0 στην κανονική διάρκεια) προκρίθηκε στους «16» του θεσμού. Σε ένα σπουδαίο ματς που κρίθηκε στο εξτρά ημίωρο καθώς εκεί μπήκαν όλα τα γκολ, με τον Ατρόμητο να βρίσκει τρία τέρματα από παίκτες που μπήκαν αλλαγή, τον Κλωναρίδη, τον Κιάρτανσον και τον Μουνίθ.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξαν τις ομάδες τους ο Ηρακλής Μεταξάς

"Μαύρη Θύελλα" παρέσυρε τον Παναιτωλικό στην Καλαμάτα

 

Η Καλαμάτα και οι Αγρινιώτες χρειάστηκε να φτάσουν στη διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να αναδειχθεί νικητής. Οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση για τους “16” με 4-3, ενώ η κανονική διάρκεια τελείωσε με σκορ 2-2.

Η “Μαύρη Θύελλα” υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε στην κανονική διάρκεια και χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο, αλλά και τη διαδικασία των πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. Έτσι η Καλαμάτα, πραγματοποίησε την πρώτη… έκπληξη του θεσμού.

Στην παράταση ο Πανσερραϊκός “λύγισε” την Παναχαϊκή

 

Αδοξο τέλος είχε η 75η συμμετοχή της Παναχαϊκής στο 81ο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στο πλαίσιο του 5ου γύρου υπέστη βαριά ήττα με 5-2 στην παράταση (κ.α. 2-2) εκτός έδρας από τον Πανσερραϊκό (ομάδα Β' Εθνικής επίσης) και αποκλείστηκε από τους "16" της διοργάνωσης, αν και προηγήθηκε 2-1 μέχρι και το 9ο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας!

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με δύο ανατροπές και επτά γκολ, ο Πανσερραϊκός επικράτησε 5-2 της Παναχαϊκής στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι «επιβίωσαν» με την ισοφάριση του Παντεκίδη στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων σε 2-2 και στο έξτρα ημίωρο «φιλοδώρησαν» με τρία γκολ του απογοητευμένους Πατρινούς.

Ο Λεβαδειακός με ανατροπή πήρε πρόκριση στη Λάρισα / Στον επόμενο γύρο και η Καλιθέα 1 - 0 τη Βέροια

 

Πλούσια αναμέτρηση διεξήχθη στο Αλκαζάρ μεταξύ ΑΕΛ και Λεβαδειακού. Η βοιωτική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Αλκαζάρ από την ΑΕΛ, ωστόσο κατάφερε να ανατρέψει το σκορ (2-1) και να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι άνοιξε με καλό ρυθμό από τις δύο ομάδες. Μόλις στο 8ο λεπτό, η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αλλά το γκολ που σημείωσε ο Όγκμποε, ακυρώθηκε λόγω

Με… σφραγίδες Προβυδάκη και Μαρμεντίνι η Λαμία στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος!

  

Η Λαμία, χάρη στα γκολ των Προβυδάκη και Μαρμεντίνι, κατάφερε να δώσει συνέχεια στην παρουσία της στο Κύπελλο. Το σύνολο του Τζιανλούκα Φέστα νίκησε με 2-0 τον Αλμωπό Αριδαίας και έκλεισε μία εκ των θέσεων στην 6η φάση του θεσμού.

Η ομάδα της Αριδαίας μπήκε πολύ καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κυκλοφορούσε την μπάλα, γύρω από την περιοχή της Λαμίας. Στο 11′, όμως, η πρώτη καλή στιγμή του

Εορτάζει το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου στα Μεντουριάνικα

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετοχι Μεντουριανικα Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΙΘΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙς ΚΟΡΙΝΘΟΥ IEPO ΜΕΤΟΧΙ ΑΓΙΟΥ Μεντουριάνικα ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΗΣ I.M. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ THA 430 310SS EPA ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ Emí τη εορτή του Αγίου Γερασίμου του Θαυματουργού To πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής: ΤΕΤΑΡΤΗ 19 Οκτωβρίου 6.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτο- κλασίας και θείου κηρύγματος ΠΕΜΠΤΗ 20 Οκτωβρίου 7.15 π.ρ. Ορθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. *5.30 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός μετά παρακλήσεως στον Άγιο Γεράσιμο τον Θαυματουργό. *Μετά το πέρας των ακολουθιών θα προσφερθείτο παραδοσιακό κέρασμα όλους τους προσκυνητές. EK ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ" 

Αύριο, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 εορτάζει ο Ιερός Ναός στο Μετόχι της γυναικείας κοινοβιακής Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία Ζάχολης με τιμώμενο τον Άγιο Γεράσιμο , που λειτουργεί στα Μεντουριάνικα για τη χειμερινή παραμονή των μοναζουσών. 

Σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.  

Την Πέμπτη , ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου θα τελεστεί στις 7:15 π.μ., με λαμπρότητα Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά Θείου κηρύγματος παρουσία  πιστών.  Το απόγευμα στις 5:30 μ. μ.  θα ψαλεί Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως στον Άγιο Γεράσιμο ,τον Θαυματουργό.
Το μετόχι του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο νότια από το Δερβένι , στο χωριό Μεντουριάνικα  (Χελυδόρι) . 

Ο ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδος: Με Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος και άλλες πέντε αναμετρήσεις το πρόγραμμα της ημέρας

 Αστέρας Τρίπολης: Τα εισιτήρια για Ατρόμητο 

Η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος συνεχίζεται την Τετάρτη (19.10) με έξι “δυνατές” αναμετρήσεις. Στις 15:00 η ώρα σέντρας των αγώνων. Μόνο το Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος θα διεξαχθεί αργότερα.

Θυμίζουμε ότι σε αυτή την φάση, το Κύπελλο Ελλάδας έχει νοκ άουτ αγώνες. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι. Από την επόμενη φάση θα μπουν στη διοργάνωση και οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα της περυσινής Super League 1 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός)

O Πρόεδρος της Βουλής στην παρουσίαση του Ιστορικού Λεξικού Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, 1844-1967


«Πάντα ο Έλληνας είχε τη ροπή, τη βλέψη, τον προσανατολισμό προς την πολιτική» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την παρουσίαση του Ιστορικού Λεξικού Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, 1844-1967, που εκδόθηκε με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.