Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: «Η συμβολή των Μικρασιατών στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ιστορίας»

«Η συμβολή των Μικρασιατών στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ιστορίας» 

 

xylokastro-evrostini.gov.gr

Κυπελλούχος η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου

 

Η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου σήκωσε το κύπελλο στους σχολικούς αγώνες Κορινθίας!


Επόμενος σταθμός η Καλαμάτα, όπου θα συμμετάσχουν στο Παμπελοποννησιακό Πρωτάθλημα.

Καλή επιτυχία και στους αγώνες που ακολουθούν!

xylokastro-evrostini.gov.gr

Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη ζητά με ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, εκφράζει την θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Ξεκινά αυριο η ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κορινθίας με τους πρώτους αγωνες σε Δερβένι και Λέχαιο.

 

https://www.epskor.gr/images/6107.jpg 
Πρεμιέρα μετά από αναβολή μίας εβδομάδας λόγω  της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αύριο (Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 , 16:00) στο Κύπελλο Κορινθίας, με  την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων ,της Ημιτελικής ( Ε΄) φάσης της διοργάνωσης, στο Δερβένι και Λέχαιο..

Τα 2 "ζευγάρια"που μετέχουν της ημιτελικής φάσης είναι οι: Αστέρας Δερβενίου - Άγιοι Θεόδωροι και Ηρακλής Λεχαίου - ΠΑΣ Κόρινθος . 
Στο Δερβένι σήμερα ο Αστέρας αγωνίζεται με τους Αγίους Θεοδώρους και στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής μάχεται με τον ΠΑΣ Κόρινθος
 Οι  επαναληπτικοί (ρεβάνς) θα διεξαχθούν σε Αγίους Θεοδώρους και Κόρινθο την Τετάρτη 22 Μαρτίου , με ώρα έναρξης τις 16:00.
Οι 4 ομάδες έφθασαν στην ημιτελική φάση καθώς: 

Ο Αστέρας Δερβενίου η μόνη ομάδα , από τις 4 , που ξεκίνησε από τη Α΄φάση απέκλεισε εκτός έδρας με 2 - 0 τον Εθνικό Ξυλοκερίζης , από την β΄ φάση προκρίθηκε χωρίς αγώνα αγώνα στη Γ΄φάση όπου απέκλεισε στο Δερβένι με το συντριπτικό 7 - 4 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου και στη Δ΄φάση επικράτησε με 2 - 1 του Τενεάτη Αθικίων.

Οι υπόλοιπες 3 ομάδες ξεκίνησαν στο Κύπελλο από την Β΄ φάση της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΣ Κόρινθος από την β΄ φάση προκρίθηκε χωρίς αγώνα αγώνα στη Γ΄φάση όπου απέκλεισε εκτός έδρας με 4 - 1 την Θύελλα Πετρίου και στη Δ΄φάση απέκλεισε στο ΔΑΚ Κορίνθου με 2 - 0 τον ΑΟ Λουτράκι.

Ο Ηρακλής Λεχαίου στη Β΄ φάση απέκλεισε με 1 - 0 την Ελλάδα Βέλου, στη Γ φάση νίκησε με 5 - 2 τον Πανκαμαριακό στο Ξυλόκαστρο και στη Δ΄ φάση στην κοινή τους έδρα απέκλεισε με 4 - 2 τον τυπικά γηπεδούχο Κύψελο  Κορίνθου.

Τέλος οι Άγιοι Θεοδώροι στη Β΄ φάση απέκλεισαν στο Σπαθοβούνι την τοπική ομάδα στην παράταση με 5 - 4 , μετά από κανονικό αγώνα 3 - 3, στη Γ΄φάση νίκησαν εντός έδρας στην παράταση 4 - 2 , μετά από κανονικό αγώνα 1 - 1 τον ΑΟ Ζευγολατιού και στην Δ Φάση νίκησε εντός έδρας με 2 - 0 τον Ολυμπιακό Άσσου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

Τρίπολη, 7 Μαρτίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας (Σ.Δ.Υ.) Τρίπολης καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος και στις δυο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την  Τετάρτη 8 Μαρτίου, τόσο το μεσημέρι στις 12:30, όσο και το απόγευμα στις 6:00 στην πλατεία Πετρινού για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη!

      Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες τραγωδίες.

      Ακριβώς για όλα αυτά απαιτούμε σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

… πάρε με παιδί μου, όταν φτάσεις, ναι;

 

   

Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μεγαλώνει η οργή μας για το τραγικό έγκλημα της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Μόνο οργή και θλίψη αισθανόμαστε για τους δεκάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους διαβάζοντας τα λόγια των εργαζόμενων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα, αλλά – όπως πάντα- οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων!

Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στα θύματα της Τραγωδίας των Τεμπών. Αναφορά του Προέδρου στον ρόλο του Κοινοβουλίου

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Τραγωδίας των Τεμπών τήρησε σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, που πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση μετά το τριήμερο πένθος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ανοίγοντας τη συνεδρίαση επικεντρώθηκε στη συντριβή της ελληνικής κοινωνίας από την ανείπωτη τραγωδία της περασμένης Τρίτης 28 Φεβρουαρίου. «Και η Βουλή των Ελλήνων, όπως όλος ο ελληνισμός, επισήμως επένθησε, αλλά ουσιαστικά συνεχίζει αυτή η βαριά ψυχολογική διαδικασία στις ψυχές και στο μυαλό όλων μας» υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως «ο σεβασμός στη μνήμη όσων μαρτύρησαν εκείνο το καταραμένο βράδυ στην αλλαγή του μήνα στα Τέμπη είναι το πρώτο και ύπατο καθήκον όλων μας.»