Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Με τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα 17 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πέμπτη Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.), θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη  την Τετάρτη 19  και Πέμπτη 20 Αυγούστου. Το κεντρικό  θέμα της Διάσκεψης θα είναι «Ο ηγετικός ρόλος των Κοινοβουλίων για έναν πιο αποτελεσματικό πολυμερισμό που θα προσφέρει ειρήνη και βιώσιμη ανάπτυξη για τους λαούς και τον πλανήτη». Το κεντρικό θέμα  της Διάσκεψης θα συμπληρωθεί από παράπλευρες συζητήσεις που θα επικεντρώνονται στην κλιματική αλλαγή, την ανθρωπιστική ατζέντα, τη δημοκρατική διακυβέρνηση και την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και την κοινοβουλευτική δράση για την καταπολέμηση του μίσους και του εξτρεμισμού.

Παράλληλα με την 5η  Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη και η Συνάντηση Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας -ο οποίος έχει αποστείλει και οπτικοακουστικό μήνυμα που θα προβληθεί κατά την διάρκεια της συζήτησης-  καθώς και η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Διακοινοβουλευτική Ένωση, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος

Σημειώνεται πως η Διάσκεψη Προέδρων γίνεται κάθε πέντε χρόνια και  αποτελεί μέρος σειράς συναντήσεων υψηλού επιπέδου που λαμβάνουν χώρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η φετινή Διάσκεψη προβλέπεται να  διεξαχθεί κανονικά και με φυσική παρουσία  τον ερχόμενο χρόνο, 2021, στη Βιέννη.

Στο τέλος της Διάσκεψης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υιοθετήσουν τη Διακήρυξη με τα συμπεράσματα της Διάσκεψης, η οποία έχει συνταχθεί από την προπαρασκευαστική επιτροπή.

"'Έφυγε" ο θρύλος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/08/17/105268/main/SAVVAS1.jpg

 Ο θρύλος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Είχε εισαχθεί στην εντατική τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας και έχασε αυτή τη μεγάλη «μάχη». 

Ο Σάββας Θεοδωρίδης ταλαιπωρήθηκε αρκετά εδώ κι αρκετούς μήνες από σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά κατάφερε αρκετές φορές να βγει νικητής και να

Φωτιά στην Πέτρα Λέσβου – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Φωτιά στην Πέτρα Λέσβου – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή ανάμεσα στην Πέτρα και το Μόλυβο στη Μυτιλήνη. Η φωτιά απείλησε νωρίτερα παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο Καβάκι της Πέτρας, πάνω από το λιμάνι.

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Εγκρίθηκε από επιτροπή της Βουλής η οριοθέτηση ΑΟΖ

Χωρίς εκ περιτροπής λειτουργία θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU0OO5yoElg2EHc8YQAYwJ384xnlSNCT3AbPV1bpYyav2aym9EczmDuGBgnaxbtsL0DpfPLMWXhx8w8x51xSTrUwG6KIiGEwfej5NrCohIuVw_yiYZqLYbCls6mOHe2DVfk36Egy2CBAc/s1600/dern12.jpg 

Την έναρξη της εφετινής σχολικής χρονιάς, οριστικά στις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Εχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εξηγώντας ότι με αυτόν

Κορωνοϊός:Ο “χάρτης” με τα 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα ( Χωρίς κρούσματα η Κορινθία).Δύο ακόμα θάνατοι– Στους 230 οι νεκροί

  

Σημαντική μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.  

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Σήμερα ανακοινώθηκαν 150 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Πρώτη στα κρούσματα είναι και σήμερα η Αττική με 46 και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 30.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

Μυστήριο με 58χρονο που βρέθηκε νεκρός σε αρδευτικό κανάλι στην Ηλεια.

  

H νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου

Πυκνό μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ένας 58χρονος υπάλληλος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου, που βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα αποστραγγιστικό κανάλι στην περιοχή Σκουροχώρι της Ηλείας, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, φαίνεται ότι παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα που ο οδηγός του τον εγκατέλειψε αβοήθητο. Ωστόσο, η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα θα δείξει αν σκοτώθηκε ακαριαία από το χτύπημα, αν τραυματίστηκε και εξέπνευσε αργότερα ή πνίγηκε πέφτοντας χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο αρδευτικό κανάλι!

Την σορό του άτυχου άνδρα που ήταν πεσμένη ανάσκελα στο νερό δίπλα στο τσιμεντένιο τοίχωμα του καναλιού, εντόπισε από την γέφυρα από τον δρόμο που συνδέει το Σκουροχώρι με το Κατάκολο και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές και την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας την ανέσυραν από το νερό. Ο 58χρονος Β.Κ. είχε ξεκινήσει στις 9.30΄ το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου από το χωριό για να πάει για μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή Καβούρι και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

arouraios.gr

Ο Νίκος Ταγαράς εκπροσωπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό του Πολιούχου της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου

 

https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/117951082_1940550419412731_8531712116479263002_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=TIVTHqXPCTIAX8Nr6oq&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=ed034ec60daab3645a8847207b9bd246&oe=5F6066DF

 Σε κλίμα κατάνυξης  και με εντελώς διαφορετικό τρόπο λόγο της Πανδημίας του Κορονοϊού η Κεφαλονία εόρτασε χθες την μνήμη του Πολιούχου της και Προστάτη της Άγιου  Γεράσιμου στο ομώνυμο μοναστήρι στα Ομαλά..

Στην πανηγυρική Αρχιερετική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Αξώμης Δανιήλ και του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου, μαζί με πλήθος ιερέων από όλη την Κεφαλονιά. 

Το παρών στην Μνήμη του Αγίου έδωσε ο Κορίνθιος   Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας κ. Νίκος Ταγαράς ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης,



Ο Άγιος Γεράσιμος, ένας από τους πολλούς αγίους της Κορινθίας, γεννήθηκε στα Άνω Τρίκαλα. Είναι γόνος της ένδοξης οικογένειας των Νοταράδων, ο οποίος μετά από πολλούς σταθμούς της ζωής του κατέληξε στην Κεφαλονιά και ίδρυσε τον 16ο αιώνα το Μοναστήρι, όπου σώζεται άφθαρτο το ιερό λείψανο του.
Χρόνια πολλά με υγεία, ο Άγιος Γεράσιμος να προστατεύει όλο τον κόσμο.

Κορονοϊός: Νεκρή γυναίκα στη Θεσσαλονίκη! 230 τα θύματα της νόσου στη χώρα

Ο Γ. Ψυχογιός στην εκπμοπή Μαζί το ΣΚ (βίντεο)

 

βίντεο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βασικά σημεία από την παρουσία του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ψυχογιού, στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της 15/8/2020, με τη δημοσιογράφο Νίνα Κασιμάτη

 

·         Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η Ελλάδα εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια μια ενεργή και πολυδιάστατη πολιτική που είχε σημαντικά αποτελέσματα.

·         Η συμφωνία με την Αίγυπτο και γενικώς η διευθέτηση διαφόρων σε διμερές επίπεδο είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μην παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και να μην αφήνονται περιθώρια να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

·         Κάνουμε συγκροτημένη αντιπολίτευση με προτάσεις και κριτική εκεί που πρέπει, σε αντίθεση με τη ΝΔ που, προκειμένου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, την εικόνα της χώρας και την ίδια την κοινωνική συνοχή.

·         Η έλλειψη οργάνωσης και οι παλινωδίες των 3 τελευταίων μηνών στην αντιμετώπιση της πανδημίας επιδείνωσαν την κατάσταση και σε συνδυασμό με τα "ψίχουλα" που έδωσε η κυβέρνηση στην κοινωνική πλειοψηφία θα έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες τους επόμενους μήνες στην κοινωνία και την οικονομία 

Ψυχογιός Γεώργιος

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΡΑ 25 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Πελοποννήσου

Την Τρίτη 11/8 η  κυβέρνηση απέσυρε το φάκελο "Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ"  μετά τις δεκάδες επιφυλάξεις που εξέφρασε η αρμόδια διεύθυνση της ΕΕ για το έργο και τις οικονομικές και περιβαλλοντικές του προβλέψεις.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μία αναμφισβήτητη νίκη όλου του κινήματος που τάχθηκε εναντίον της πανάκριβης κι αντιπεριβαλλοντικής αυτής επιλογής ήδη από το 2011 που ανακοινώθηκε με μεγαλοστομία από την τότε περιφερειακή αρχή του

Κορωνοϊός: 217 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 228 οι νεκροί

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 217 νέα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Από τα 217 νέα κρούσματα τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Στις 16/8/2020, δηλώθηκαν 217 επιπλέον κρούσματα. Από τα 199 εγχώρια, τα 21συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ τα 16 με γνωστές συρροές.
Αναλυτικότερα: