Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο της Κορινθίας λόγω του παγετού

https://arxontiko-zaxolis.eu/wp-content/uploads/2019/04/1-1.jpg 

Μόνο σε μερικά τμήματα της ορεινής Κορινθίας, χρειάζεται πλέον η χρήση των αλυσίδων (λόγω του παγετού) για την κίνηση των οχημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραιτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες:

Κορινθία

– Επαρχιακή Οδό Κιάτου-Γκούρας από το 10ο χλμ έως το Γκούρα

– Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Δερβενίου από το 1ο χλμ. έως το 18ο χλμ

– Επαρχιακή Οδό Γκούρας-Λυκουριών από 1ο χλμ έως 18ο χλμ

– Επαρχιακή Οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 23ο χλμ έως το 35ο χλμ

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Κουτσομοδίου-Χαλκίου

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Αρχαίας Νεμέας-Δερβενάκια

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Αρχαίας Νεμέας-Αρχαίων Κλεωνών-Αγ.Βασιλείου

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Πετρίου-Γαλατά-Ψαρίου

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Λεοντίου

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Δάφνης-Καστρακίου-Μποζικά-Τιτάνης

– Επαρχιακή Οδό Νεμέας-Κουτσίου-Στιμάγκας


Λαμία-Άρης 1-0: Έγραψε ιστορία, με Σαράνοφ στα ημιτελικά

Λαμία-Άρης 1-0: Έγραψε ιστορία, με Σαράνοφ στα ημιτελικά 

Ιστορική πρόκριση πήρε η Λαμία που επικράτησε του Άρη με σκορ 1-0 στην παράταση. Ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά στο 118' το "χρυσό" γκολ της ομάδας της Φθιώτιδας. Ήρωας για τη Λαμία ήταν ο τερματοφύλακας της, ο Σαράνοφ που απέκρουσε πέναλτι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Πλέον η ομάδα του Γρηγορίου περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναθηναϊκός. Για τρίτη φορά η Λαμία προκρίνεται στα ημιτελικά του θεσμού.  

Η επαναλειτουργία των σχολείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Οδηγία να λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη 27 του μήνα, όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιοχές της Περιφέρειας, σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, τα σχολεία δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω της χιονόπτωσης,

Σε δηλώσεις του χθες Τρίτη, ο περιφερειάρχης είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι ” τα σχολεία πρέπει να κλείνουν μέσα από διαδικασίες συλλογικών οργάνων, θα πρέπει να συντρέχουν σοβαρές προϋποθέσεις για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση”. 

Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης θα λειτουργήσουν κανονικά.


Σοβαρό τροχαίο στο Νεοχώρι Ζαχάρως - Σύγκρουση τρακτέρ με βαν στην ΕΟ Πύργου - Κυπαρισσίας

 Ηλεία: Τροχαίο με σύγκρουση τρακτέρ με βαν

Σοβαρό τροχαίο συνέβη περίπου στις 7 το απόγευμα στην ΕΟ Πύργου - Κυπαρισσίας στο ύψος του Νεοχωρίου Ζαχάρως. Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε νωτομετωπική σύγκρουση τρακτέρ με βαν.

troxaio atuxima neoxori 4

Και τα δύο οχήματα είχαν κατεύθυνση προς Κυπαρισσία όταν το βαν ''έπεσε'' πίσω από το τρακτέρ. Το τρακτέρ εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και ανετράπη.

Στο σημείο επενέβη δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τους δυο τραυματίες.

Πληροφορίες - φωτο: patrisnews.com - ilialive.gr 

Εκρηξη στη Συγγρού: Δεν οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου – Πότε θα επανέρθει η κυκλοφορία

Σκηνικό αποκάλυψης στη Συγγρού: Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο τραυματίας – Διαρροή φυσικού αερίου η πιθανότερη αιτία 

Ανατροπή για τα αίτια της έκρηξης στο κτίριο της Συγγρού 3, καθώς δεν ήταν συνδεδεμένο με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου Το κτίριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη έχει σχεδόν καταστραφεί και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των Αρχών, που ερευνούν τι ακριβώς συνέβη.

Στο μεταξύ, κλειστή θα παραμείνει έως και αύριο το μεσημέρι, όπου και θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Συγγρού. Συγκεκριμένα, είναι κλειστή από το ύψος της Φραντζή, στον Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων.

 

Καιρός: Νέα «Ελπίδα» μέχρι τις αρχές της άνοιξης – Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο μία νέα κακοκαιρία όπως η «Ελπίς» να πλήξει τη χώρα μέχρι τις αρχές της άνοιξης ο μετεωρολόγος δρ Μιχάλης Σιούτας! Μιλώντας στον «Ε.Τ.», τόνισε ότι «τέτοια ακραία φαινόμενα κάνουν ολοένα πιο συχνά την εμφάνισή τους πλέον στον ελλαδικό χώρο, γεγονός που αποδίδεται στις σημαντικές κλιματικές μεταβολές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η “Ελπίς” είναι το μοναδικό σοβαρό καιρικό φαινόμενο που πλήττει τη χώρα το φετινό χειμώνα. Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.709 νέα κρούσματα ( 263 στην Μεσσηνία, 277 στην Κορινθία, 637 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (+ 48) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.709 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.177) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (523) .  

  Συγκεκριμένα

Οκτακόσια  ογδονταεπτά (887) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 277 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 263 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 347 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (161) Αρκαδίας (108) και Λακωνίας ( 78).

Επίσης άλλα 822 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 637) και Ηλείας (185).   

Σήμερα 26 / 1/ 22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.709 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 148.950 (76.508 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 26 / 1 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 637),  Μεσσηνίας  (263),  Κορινθίας (277), Ηλείας (185), Αργολίδας (161), Αρκαδίας (108) και Λακωνίας (78)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                55.636

Π.Ε. Κορινθίας           22.152

Π.Ε. Μεσσηνίας         19.541

Π.Ε. Ηλείας                16.225

Π.Ε. Αργολίδας          13.439

Π.Ε. Αρκαδίας            11.394

Π.Ε. Λακωνίας             8.761