Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Χιλιάδες κόσμου στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε όλη την Ελλάδα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/pela-1-8.jpg
Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία πραγματοποιούνται την Τετάρτης, εν μέσω συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων για το Σκοπιανό με την συμμετοχή  χιλιάδων κόσμου σε 23 πόλεις της Ελλάδας.
Τα συλλαλητήρια διοργανώνει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με αυτό της Πέλλας να θεωρείται το κεντρικό, για συμβολικούς λόγους.
Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης είχε το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Περίπου 3.000

Ο λαός μιλάει. Το πολιτικό σύστημα… ακούει;


Του Φρίξου Παλαιολόγου

Η ημέρα των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό.
Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.
Αυτές είναι οι πόλεις που φιλοξενούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό.
Παρά την αυτονόητη, ψυχολογική και όχι μόνο, κόπωση από την εθνική δυστυχία των Μνημονίων, ο ελληνικός λαός διατηρεί το πείσμα να βγαίνει στους δρόμους και να διατρανώνει τις αδιαπραγμάτευτες πεποιθήσεις του.
Ο λαός μιλάει.
Το θέμα είναι… το πολιτικό σύστημα ακούει;
ysterografa.gr

Κανείς δεν θα ξεχάσει όσα κάνατε για να είμαστε εμείς (και οι επόμενοι) ελεύθεροι…


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Στη συναρπαστική επιστήμη της ψυχολογίας, η διαπίστωση ότι… “κανείς δεν θα ξεχάσει τι τον έκανες να αισθανθεί”, δεν έχει ανταμώσει μέχρι σήμερα με ένα αξιόπιστο ισοδύναμο παραμετροποίησης.
Η εικόνα “φωνάζει”.
Για τη θυσία εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στην Απόβαση στη Νορμανδία.
Για να καταγραφεί στην Ιστορία ως D-Day, η δική τους αυτοθυσία.
Κανείς μας δεν θα ξεχάσει όσα έκαναν, για να είμαστε ελεύθεροι.
Εμείς και όσοι έρθουν μετά από εμάς.

ysterografa.gr

Θανάσης Πισιμίσης: Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΝΔ και τον Πέτρο Τατούλη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

https://gnomipoliton.files.wordpress.com/2014/03/cf80ceb9cf83ceb9cebcceb9cf83ceb7cf83-ceb1ceb8ceb1cebdceb1cf83ceb9cebfcf83-e1394880977493.png

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας Θανάσης Πισιμίσης ξεκαθαρίζει με σημερινή του δήλωση ότι δεν επιτρέπει σε κανέναν να παρερμηνεύει τις δηλώσεις του και επαναλαμβάνει την στήριξη του τόσο προς την ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στην ηγεσία της Νέας Πελοποννήσου και προσωπικά στον Πέτρο Τατούλη.

Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής: “Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου.

Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και στηρίζω τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών”.


Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος


 

 

Ισπανία: Ο Ραχόι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική

https://gr.euractiv.eu/wp-content/uploads/sites/5/2018/06/w06-12101319589611.jpg 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει οριστικά την πολιτική.
«Η πρόθεσή μου είναι να εγκαταλείψω οριστικά την πολιτική, υπάρχουν άλλα πράγματα να κάνει κανείς στη ζωή από το να αφιερωθεί στην πολιτική», δήλωσε

Όλοι οι Έλληνες μια γροθιά! Επί ποδός 24 πόλεις της χώρας για την Μακεδονία μας


Πανέτοιμοι δηλώνουν και οι διοργανωτές της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» ενόψει των μεγάλων συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα.
Το μήνυμα που θέλει να στείλει προς την κυβέρνηση η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», είναι να μην προχωρήσει σε συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία θα περιλαμβάνει ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» αλλά και την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας και γλώσσας.

Οι διοργανωτές των τοπικών συλλαλητηρίων, που ξεπερνούν τελικά κατά πολύ τα αρχικά 13 που είχαν ανακοινωθεί, δηλώνουν πανέτοιμοι.
Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Θήβα, αλλά και Κως, Λάρισα, Βόλος, Σιάτιστα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 24 πόλεις που προτάσσουν το ανάστημά τους, με τους πολίτες

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBfa6c7LZMc809xOCvmva5YuD3GtyxaoWVZKjQaJ0uBQzHQ2yiltVYnVKD9JjduVMsfIvNvTIevulzNDoV_xhrZG38ZY78AIefMEBpjMmEZcVPeIof29knG9-FjYOjhva6ytK7FiCRk5Fj/s600/allergies.jpg
Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται παγκόσμια ραγδαία αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής αρκετών ανθρώπων και σε ακραίες καταστάσεις να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους. Υπολογίζεται δε ότι το 25-30% του πληθυσμού παγκόσμια υποφέρει από αλλεργίες.
Αυτή βέβαια η αντίδραση μπορεί να είναι και δυσανεξία, δηλαδή αντίδραση στην

ΤΡΙΠΟΛΗ: Παράταση Λειτουργίας Έκθεσης Ιερόν Μανδήλιον στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

http://www.tripolis.gr/media/k2/items/cache/65a557993bf0bb6f7667410f1930860b_L.jpg
TO IEΡΟΝ ΜΑΝΔΗΛΙΟΝ
η αχειροποίητη εικόνα
Η Έκθεση ρωσικών εικόνων του Δημήτρη Ταλαγάνη με κεντρικό θέμα το Ιερόν Μανδήλιον, - την «αχειροποίητη» εικόνα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Χριστού- που πραγματοποιείται στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού αλλά και ενόψει προγραμματισμένων επισκέψεων από ομογενείς, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2018, με συνέχιση των ξεναγήσεων αλλά και με δυνατότητα οργάνωσης εκδηλώσεων στο χώρο της έκθεσης.
Είσοδος Ελεύθερη
Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης:
Καθημερινά: 10.00-15.00 και 18.00 – 21.00

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Πέτρος Τατούλης: «Χωρίς ενότητα και διάθεση αυτοθυσίας δεν υπάρχει σωτηρία αυτού του τόπου»


 Εμφάνιση 20180603_111043.jpg
Ως καμπάνα κινδύνου για αφύπνιση πρέπει να αποτελούν τα φωτεινά παραδείγματα αυτοθυσίας των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, που παρευρέθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου στην γιορτή που έγινε στην Πολιανή, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά, που κατάγονται από

Ποιος δικαιούται να προστατεύσει τον λαό από τις επιλογές του; Το ιταλικό παράδειγμα

Γράφει ο
Ευάγγελος Βενιζέλος
 
Ο πρόεδρος Ματαρέλα, αρνούμενος να διορίσει υπουργό Οικονομικών το πρόσωπο που προτάθηκε από τον πρωθυπουργό στον οποίο έδωσε ο ίδιος εντολή, με την αιτιολογία ότι οι απόψεις του δημιουργούν ανησυχία σχετικά με τη θέση της Ιταλίας στην ευρωζώνη, διαφώνησε ουσιαστικά με τις

Δημαγωγοί και πρωτάρηδες τα δίνουν όλα για την εξουσία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δημαγωγοί, ετερόκλητες συμμαχίες, πρωθυπουργοί που δεν έχουν εκλεγεί από τον λαό, κυβερνήσεις μειοψηφίας, κυβερνήσεις στηριγμένες αποκλειστικά στη νομή της εξουσίας, συνασπισμοί πρωτάρηδων: Αυτό που κάποτε θα ακουγόταν ως εφιάλτης αποτελεί πια μια ζοφερή πραγματικότητα. Συμβαίνει ήδη σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες – Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.
Και στις τέσσερις περιπτώσεις, οι Ευρωπαίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξοστρακιστούν οι κυβερνήσεις που έδιναν μάχη για την ανάκτηση ή τη διατήρηση της

Φωτιές, απειλές και οδοφράγματα μετά την κηδεία της 13χρονης στην Άμφισσα.


Η κηδεία της 13χρονης Γιαννούλας στην Άμφισσα ήταν προγραμματισμένη για τις 11.00, ωστόσο ξεκίνησε νωρίτερα, στις 10.15. 
Συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού πραγματοποίησαν πορεία κοντά στο

Καιρός: Τριήμερο «φωτιά» – 40 βαθμοί και σκόνη

Καιρός: Τριήμερο «φωτιά» – 40 βαθμοί και σκόνη | Newsit.gr 

Ο καιρός ετοιμάζεται να μας δείξει το… καυτό του πρόσωπο. Και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο το επόμενο τριήμερο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όχι μόνο γιατί το θερμόμετρο θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου αλλά και γιατί η ζέστη θα συνοδεύεται από σκόνη!
Είναι η πρώτη θερμή «εισβολή» αυτή που έρχεται τις επόμενες μέρες. Ο καιρός…
Τσούχτρες  
Μόνιμο «στέκι» τείνει να γίνει ο κόλπος για τις μέδουσες και οι αιτίες έχουν να κάνουν με την υπεραλίευση και τη μόλυνση
Οι τσούχτρες έκαναν και πάλι επιδρομή στις ακτές του Κορινθιακού, δημιουργώντας προβλήματα σε όσους ήθελαν να κάνουν μια δροσιστική βουτιά στα γαλάζια νερά του και οδηγώντας σε απόγνωση τους παράκτιους ψαράδες και

Λάμπρος Μπούκλης/ Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος/ ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98,8


Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου και στην εκπομπή "Με τη Μαίρη ως το μεσημέρι" με την Μαίρη Νικολοπούλου,στον Ηλέκτρα FM , καλεσμένος ο γνωστός στη Κορινθιακή κοινωνία και όχι μόνο, Λάμπρος Μπούκλης, γνώστης περιβαλλοντικών θεμάτων και οικολογικών.

 www.hlektra.fm