Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση, «η λέξη παραίτηση τους είναι άγνωστη» - Πώς τα e-mail την «έκοψαν» από το ευρωψηφοδέλτιο [βίντεο]

 Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση - «Η λέξη παραίτηση τους είναι άγνωστη» 

Την έντονη αντίδραση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. 

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης σηκώνουν τους τόνους στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η κυβέρνηση απάντησε με πηγές από το Μαξίμου να κάνουν λόγο για… αμετάκλητα καταδικασμένα στελέχη για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθέσεων χειραγώγησης των Μέσων και της δικαιοσύνης.

ΕΛΑΣ: Επεκτείνεται το ωράριο σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων – Δείτε ποια είναι

 ΕΛΑΣ: Επεκτείνεται το ωράριο σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων – Δείτε ποια είναι 

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας σε 81 Γραφεία Ταυτοτήτων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. 

Το νέο ωράριο θα τεθεί σε εφαρμογή από 19 Μαρτίου.

Η επέκταση ωραρίου αφορά:

• Δευτέρα έως και Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 κατά τη θερινή περίοδο και αντίστοιχα 07:30 έως 21:30 κατά τη χειμερινή περίοδο, και

• Σάββατο από 08:30 έως 17:30.

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των υπόλοιπων Υπηρεσιών, εξακολουθούν να λειτουργούν με ωράριο από 07:00 έως 14:30 τη θερινή περίοδο και 07:30 έως 15:00 τη χειμερινή περίοδο, καθ΄όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, πλην Τετάρτης που λειτουργούν από 14:00 έως 20:30 και Σαββάτου που λειτουργούν από 08:30 έως 13:00.

Περαιτέρω, σε περίπτωση που πολίτης επιθυμεί να επαναπρογραμματίσει ή να ακυρώσει ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του και στο «email» που του έχει αποσταλεί κατά την κράτηση του ραντεβού να επιλέξει «Προγραμματισμό εκ νέου» και στη συνέχεια «Προγραμματισμό νέου» ή «Ακύρωση κράτησης». Η διαδικασία αυτή θα είναι διαθέσιμη για το σύνολο των παρακάτω Υπηρεσιών την 16 Μαρτίου 2024.

Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας, από τα γραφεία ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά οι Υπηρεσίες, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των οποίων θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, είναι:

Η πρώτη αγωνιστική των playouts της Super League θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο

Παναιτωλικός: Η αποστολή κόντρα στον Πανσερραϊκό

Η πρώτη  αγωνιστική των playouts της Super League, που θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο 16/03

Καθαρά Δευτέρα: Μεγάλη η έξοδος για το τριήμερο – Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα λεωφορεία για Πάτρα

 Καθαρά Δευτέρα: Μεγάλη η έξοδος για το τριήμερο – Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα λεωφορεία για Πάτρα 

Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την κίνηση να είναι αυξημένη στις Εθνικές Οδούς. Η Τροχαία έχει πάρει μια σειρά από μέτρα, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκατέλειψαν την Αθήνα για το τριήμερο ταξιδεύοντας είτε με αυτοκίνητο είτε με ΚΤΕΛ. Ο πιο δημοφιλής προορισμός λόγω του τριήμερου της Καθαράς Δευτέρας και της Αποκριάς είναι η Πάτρα.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής με χαμηλές ταχύτητες αλλά με σταθερή ροή κινούνται τα οχήματα από Ελευσίνα έως Μέγαρα, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στη λεωφόρο Σχιστού και στη λεωφόρο Αθηνών από το Δαφνί έως τον Ασπρόπυργο.

Γ. Ψυχογιός : Από τέλη Φεβρουαρίου, καλοκαίρι οι αποζημιώσεις για Daniel. Τίποτα για την ακαρπία της ελιάς

 


Συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός,σε συνέχεια επισκέψεων σε κατεστραμμένες καλλιέργειες και συναντήσεων με  παραγωγούς αμπελοειδών,  οπωροκηπευτικών, δενδρωδών και άλλων καλλιεργειών της Κορινθίας,  για τις τεράστιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία "Daniel", καθώς και για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας.

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου Πώς να βελτιώσετε τον ύπνο σας; Καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία, διαβήτης, κατάθλιψη συνδέονται με διαταραχές ύπνου

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D, medlabnews.gr

Περισσότερο από δύο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Το φαινόμενο καταγράφεται πιο συχνά στις γυναίκες, ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων αναφέρεται ότι πάσχουν από αϋπνία σε ποσοστό, που προσεγγίζει το 50%.

Η αϋπνία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη και οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη μνήμη, τη μάθηση, το καρδιαγγειακό, το ανοσοποιητικό, το νευρικό σύστημα, ακόμη και στην κοινωνική συμπεριφορά. ......................

read more

Ο Αλέξης Κούγιας αιτήθηκε παρουσία εισαγγελέα στο αυριανό ντέρμπι κορυφής ΠΑΣ Κόρινθος - Παναργειακός.

 Λέσχη Φίλων Κόρινθος Θύρα 3: Νίκη με Μαρκό και στο τέλος ταμείο! 

Στα… άκρα πηγαίνει η κόντρα ανάμεσα στον ΠΑΣ Κόρινθος με τον Παναργειακό μια ημέρα πριν το ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ο Αλέξης Κούγιας με επιστολή του στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, αιτήθηκε παρουσία εισαγγελέα στην αυριανή αναμέτρηση, ενώ εντός της επιστολής κάνει λόγο και για μηνυτήρια αναφορά που ήδη έχει υποβληθεί στον Άρειο Πάγο για διαιτητές και όχι μόνο. 

Παράλληλα στο έγγραφο που στάλθηκε στον Εισαγγελέα Κορίνθου, γίνεται λόγος για ευνοϊκή διαιτητική μεταχείριση του Παναργειακού αλλά για αλλοίωση βαθμολογικού πίνακα με φόντο την άνοδο στην SL2. 

ΑΙΤΗΣΗ του ΠΑΣ Κόρινθος 1963 προς τον Κ. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου.

Ντέρμπι ΠΑΣ Κόρινθος – Παναργειακός: Απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φίλων του Παναργειακού

 Γ' Εθνική: Ισοπαλία (3-3) για Ατσαλένιο και Αγία Παρασκευή 

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων του Παναργειακού, στην Κόρινθο, για το παιχνίδι με τον  ΠΑΣ Κόρινθος, για τον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Την απόφαση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και την ανακοίνωση έκανε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου.

Απαγορεύεται, επίσης και η διάθεση εισιτηρίων σ΄ αυτούς τους φιλάθλους, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου 2024.

Το ντέρμπι των πρωτοπόρων της Γ Εθνικής, είναι να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, στις 3 το μεσημέρι, του Σαββάτου.

Η απαγόρευση, γίνεται για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Αξίζει να τονιστεί, ότι η τελική έκβαση αυτού του αγώνα, θα κρίνει πολλά στην υπόθεση άνοδος.

Conference League: Οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ - Τα ζευγάρια των «8»

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/03/15/293765/main/conference-league-olympiacos-paok.jpg

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τη φάση των «8» του Conference League στη Νιόν. Στον δρόμο του ΠΑΟΚ θα βρεθεί η Κλαμπ Μπριζ, ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Φενέρμπαχτσε. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 Απριλίου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα μετά.

O ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Κλαμπ Μπριζ σε διπλές αναμετρήσεις, με το πρώτο παιχνίδι να είναι στο Βέλγιο. Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στη φάση των ομίλων του Europa League την σεζόν 2010/11, όπου και τα δύο ματς είχαν λήξει ισόπαλα με 1-1. Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στον δρόμο του είτε την Φιορεντίνα, είτε την Βικτόρια Πλζεν.

Aπό την άλλη, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Φενέρμπαχτσε και η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι δύο ομάδες έχουν πρόσφατη προϊστορία, καθώς είχαν συναντηθεί στους ομίλους του Europa League την σεζόν 2021/22, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν 3-0 στην Τουρκία και 1-0 στο Φάληρο. Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στον δρόμο του είτε την Άστον Βίλα, είτε την Λιλ.

Τα ζευγάρια των «8» του Conference League:

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 1-6: Εποποιία Θρύλου έγραψε ιστορία Δόξα στα παιδιά σου!

  

 

Έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει ο Ολυμπιακός που ανέτρεψε το 1-4 του Φαλήρου επικρατώντας με 6-1 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τόπολα και πήρε Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά. στους “8” του Europa Conference League.

Με σαφή πρόθεση να επιβάλει τον ρυθμό του και να πάρει μέτρα στο γήπεδο μπήκε ο Ολυμπιακός, που ήταν αρκετά πιεστικός. Μόλις στο 10′ κατάφερε να προηγηθεί με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος με ωραίο τελείωμα κέρδισε τον Μισπάτι για το