Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Κατασκευή λιμνοδεξαμενής στο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε χθες το μεσημέρι Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που αφορά στην επούλωση λακκουβών και στην άμεση αντιμετώπιση βλαβών στο οδικό δίκτυο της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας, για το 2023.

Ο προϋπολογισμός του πιο πάνω έργω, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Π.Ε. Κορινθίας, ανέρχεται σε 370.000 ευρώ.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας με εκπροσώπους από τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και τον ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, στην οποία συζητήθηκε πρόταση που υπάρχει για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής στην περιοχή, με την οποία -όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, συναινεί ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω επιστήμονας έχει προβεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην εκπόνηση έκθεσης σχετικά με την δημιουργία δέκα λιμνοδεξαμενών στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι τόσο η απόφαση για το θέμα, όπως επίσης για την ανόρυξη γεώτρησης και την τακτοποίηση των αρδευτικών έργων στον πιο πάνω δήμο της Κορινθίας, εκτιμά ότι θα υπάρξει την επόμενη εβδομάδα που θα επισκεφθεί εκ νέου την εν λόγω Π.Ε. στην οποία, όπως υπενθύμισε, έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια σημαντικές πιστώσεις για τα ζητήματα της άρδευσης.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Κεντρική προεκλογική ομιλία Βλάση Τσιώτου υποψηφίου δημάρχου Ξυλοκαστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό δύναμη προοπτικής



Σας προσκαλούμε στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Βλάση Τσιώτου, την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου στο #Ξυλόκαστρο.‼️


📆 Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

🕰 20:30 📍 Ξυλόκαστρο - Κεντρική Πλατεία Αγίου Βλασίου


Προχωράμε μαζί ενωμένοι προς τη μεγάλη αυτοδιοικητική Νίκη του Συνδυασμού μας, μα πάνω από όλα του Δήμου μας.

Μπορούμε και δηλώνουμε έτοιμοι. 

Σας περιμένουμε όλους εκεί ✌️


ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΖΙ


#dinamiprooptikis #ProxorameDimiourgikaMazi #TsiotosVlasis #VforVlasis Βλάσης Τσιώτος

Αύριο στο Δερβένι η κεντρική ομιλία του Σπύρου Καραβά, υπ. Δημάρχου με τον συνδυασμό Ορίζοντες Δημιουργίας - Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Κεντρική Ομιλία στο Cafe Central στο Δερβένι Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 21:00 Σπύρος Καραβάς Πολιτικός Μηχανικός, Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης" 

Αύριο, 🗓️6/10, σας περιμένουμε όλους στην Κεντρική Ομιλία του Συνδυασμού μας στο📍Cafe Central, στο Δερβένι, στις ⏰21:00.
Μιλάμε με αλήθειες για τον τόπο μας, στρέφοντας το βλέμμα στο αύριο του Δήμου μας! 💭
Σας περιμένουμε όλους εκεί!🤝🏻

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΡΟΥΦΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ με την Σύμπραξη Ενεργών Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Σύμπραξη ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΑΡΟΥΦΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ τα λόγια μας πράξεις! ΦΑΝΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ" 

Γεννήθηκα το 1959 και κατοικώ στη Λυκοποριά Κορινθίας. Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Τριγάζη και έχουμε δύο παιδιά, την Παναγιώτα και την Ελένη.
Είμαι πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών, με ειδίκευση στον Ελληνικό πολιτισμό. Εργαζόμουν ως σταθμάρχης Α’ στον ΟΣΕ, με συνδικαλιστική δράση από το 1986. Τα τελευταία 4 χρόνια της σταδιοδρομίας μου, ήμουν Διευθυντής στον ΟΣΕ και σήμερα είμαι συνταξιούχος.
Έχοντας διατελέσει Αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρωστίνης, γνωρίζω άμεσα τα προβλήματα του τόπου

ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ με την Σύμπραξη Ενεργών Δημοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Σύμπραξη ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΤΡΙΝΙΑ-ΜΑΡΙΑ (ΠΑΤΡΙΤΣΙΑ) Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ τα λόγια μας πράξεις! ΦΑΝΗΣ ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ" 

Γεννήθηκα στην Πάτρα και η καταγωγή μου είναι από το Δερβένι. Είμαι παντρεμένη με τον Γιάννη Ζάβαλη από το Δερβένι και έχω 2 κόρες και δύο εγγόνια . Σπούδασα οικονομικά και δούλεψα 40 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η εμπειρία μου στον τομέα εποπτείας πιστωτικών ιδρυμάτων και ο άνετος χειρισμός 4 ευρωπαϊκών ξένων γλωσσών, μου έδωσαν την δυνατότητα επαφών και συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς. Έτσι απέκτησα εμπειρία στις διαπραγματεύσεις , στη συνεργασία , στην ομαδικότητα , έμαθα να σέβομαι την διαφορετικότητα και να αναπτύσσω ευελιξία για την πραγματοποίηση προκαθορισμένων στόχων .

Τσάμπα ισοπαλία… Ο Ολυμπιακός ισοφαριστικε στο 90΄ - Η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της...

 

Ο Ολυμπιακός προηγούταν από το 16′ έως το 90′ στην “TSC Arena”, αγωνιζόμενος με παίκτη λιγότερο από το 72′, αλλά δεν άντεξε απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, η οποία του απέσπασε ισοπαλία με 2-2 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Europa League.


Οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν στα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας το γκολ που θα αφαιρούσε γρήγορα από πάνω τους το μεγαλύτερο μέρος του… άγχους. Τα κατάφεραν μόλις στο 16′, όταν μετά από μία τρομερή μπαλιά του Φορτούνη, ο Ποντένσε σέντραρε γλυκά και ο Μασούρας πήρε μία κεφαλιά στην αντίθετη γωνία του Ίλιτς για το 1-0. Η κατοχή συνέχισε να ανήκει στους παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά οι γηπεδούχοι έβγαιναν σιγά σιγά από τα καρέ τους. Στο 31′ απείλησαν με τον Ράκονιατς, του οποίου το σουτ πέρασε οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η αρχή του δεύτερου μέρους ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική. Ο Ποντένσε έκανε μια τρομερή ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε μία τρίπλα και εκτέλεσε χαμηλά στην κλειστή γωνία για το 2-0 στο 57′. Οι Σέρβοι κατάφεραν να αντιδράσουν και μείωσαν στο 64′, με τελείωμα του Ντάκοβατς μετά από δημιουργία του Γιοβάνοβιτς. Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 72′, όταν ο Ανδρέας Ντόη υπέπεσε σε φάουλ απέναντι σε παίκτη ο οποίος, σύμφωνα με τον διαιτητή, βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Οι παίκτες του Λάζετιτς κατάφεραν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης στο 90′, όταν μετά από σέντρα του Στόγιτς, ο Πάντοβιτς με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Πασχαλάκη και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. 

Μπάτσκα Τόπολα (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς (79′ Βούλιτς), Πέτροβιτς, Ραντίν (88′ Μιρτσέφσκι), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (79′ Πάντονιτς), Γιοβάνοβιτς (88′ Σος), Ράκονιατς (90’+4′ Βλαλούκιν)

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63′ Γιόβετιτς), Μασούρας (63′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74′ Πορόζο).

 ======

Παρόλο που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ σπατάλησε αρκετές φάσεις και τελικά έμεινε στο 1-1 με τον Άγιαξ στην “OPAP Arena”, παραμένοντας όμως στην κορυφή του ομίλου, μετά την ισοπαλία στο Μαρσέιγ – Μπράιτον.

Ο αγώνας

Με στόχο να πιέσει τον Άγιαξ, μπήκε η ΑΕΚ στο παιχνίδι, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να θέλει να επιβάλει τον δικό της ρυθμό και να χαλάσει το παιχνίδι των Ολλανδών. Η πρώτη τελική στο ματς, έγινε στο 10′ με τον Αραούχο να δοκιμάζει το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Γκόρτερ να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αίαντας έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Φορμπς, απέφυγε πολύ ωραία τον Βίντα, βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, με τον τερματοφύλακα την ΑΕΚ να κρατάει το μηδέν σε δύο χρόνους. Στο 20′ οι Ολλανδοί απείλησαν ξανά. Ο Μπρόμπεϊ μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, όμως ο Στάνκοβιτς τον σταμάτησε. Ο Αίαντας χτυπούσε στην κόντρα διαρκώς. Σε μία τέτοια, ο Μπέρχβαϊν ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πινέδα, με τον Γιογκ να δίνει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ πήρε ξανά μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 35′ ο Πινέδα με τρομερή ενέργεια σούταρε μέσα από την περιοχή. Ο Γκόρτερ με δυσκολία απομάκρυνε, με την μπάλα να φτάνει στον Σιντιμπέ, ο οποίος σούταρε εκτός εστίας. Στο 39′ ο Χατζισαφί έβγαλε μία γλυκιά σέντρα, αλλά ο Πόνσε δεν μπόρεσε να πιάσει σωστά την κεφαλιά. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό. Στο 41′ ο Άγιαξ βρέθηκε στην επίθεση, ο Μπέρχβαϊν εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει. Την επέμβαση του αγώνα, έκανε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ στο 44′. O Μπέρχαουζ σημάδεψε την αριστερή γωνία του Αυστριακού, ο οποίος με το ένα χέρι έδιωξε την μπάλα. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήρθε από την ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε χαμηλά το κόρνερ και πήρε πάσα από τον Χατζισαφί. Ο Σέρβος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βίντα με ωραία κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Με ορμή μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ και μόλις στο 48′ δημιούργησε τελική προσπάθεια με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος δοκίμασε σέντρα – σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκόρτερ. H “Ένωση” είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι. Ο Άγιαξ, γινόταν επικίνδυνος μόνο στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές,  Μπέρχαουζ σούταρε εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Στο 66′ ο “Δικέφαλος” είχε καλή στιγμή. Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά ο Γκόρτερ έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Άγιαξ βγήκε μπροστά με τον Μπέρχαους, με τον Στάνκοβιτς να μαζεύει την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Βάσει της εικόνας του αγώνα, η “Ένωση” πήρε αυτό που άξιζε από το παιχνίδι. Ο Άμραμπατ έβγαλε από τα δεξιά μία τρομερή σέντρα. Ο Βίντα μόνος του στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-1. Η ομάδα του Ματίας Αλμείδα, είχε κλείσει τον Άγιαξ και τρία λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-1, με τον Μάνταλο να πλασάρει εκτός εστίας. Στο 82′ ο Τέιλορ δοκίμασε να κερδίσει τον Στάνκοβιτς, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέφτει στην γωνία του και να απομακρύνει. Στο 90′ η “Ένωση” έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στον αγώνα. Ο Γιόνσον βρέθηκε μόνος με τον Γκόρτερ, σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.

AEK (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (74′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (67′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Άμραμπατ, Αραούχο, Πόνσε (67′ Μάνταλος)

Άγιαξ (Mόρις Στάιν): Γκόρτερ, Ρενς, Σούταλο, Άβιλα, Άτο, Ταχίροβιτς (84′  Φαν ντεν Μπόμεν), Μπεργκχάους, Τέιλορ, Μπέρχβαϊν, Φορμπς (84′ Άξελ Ντόνχεν), Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ)

 

Γιάννης Ιωαννίδης: Τα μπασκετικά του παιδιά είπαν ''αντίο'' στον θρυλικό ''Ξανθό'' - ''Γεννήθηκε για να μείνει στην αιωνιότητα''

iwannidis004 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή, προκαλώντας θλίψη στον μπασκετικό κόσμο κι όχι μόνο. Ο χώρος του μπάσκετ τίμησε τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.10), μία ημέρα πριν από την κηδεία του.  Οι συγγενείς που διαμένουν στην Αθήνα, οι φίλοι, άνθρωποι του μπάσκετ και εν γένει του αθλητισμού, αλλά και πολιτικοί, θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον «Ξανθό», η κηδεία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής (6/10, 17:00) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Οι «μεγάλες» προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ βρέθηκαν στον Άγιο Ιωάννη της Βούλας για να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο με τον οποίο αγωνίστηκαν, συνεργάστηκαν, από τον οποίο αναδείχθηκαν και που θαύμασαν για όσα πέτυχε στην καριέρα του.

Στην κεντρική εκκλησία της Βούλας, τον Άγιο Ιωάννη, το «παρών» έδωσαν δύο μεγάλες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, με τις οποίες συνεργάστηκε στις θρυλικές ομάδες που «έχτισε» σε Άρη και Ολυμπιακό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, τον «Ξανθό» τίμησαν ακόμα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Δήμος Ντικούδης, ο Αντώνης Φώτσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής (παίκτες του στην Εθνική ομάδα που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες), ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιάννης Μπουρούσης και ο Ηλίας Ζούρος.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ξεχωριστό στεφάνι απέστειλε ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης.

 Συγκλόνισε σκορπώντας ρίγη συγκίνησης η μονάκριβη κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη, Ελένη, στον επικήδειο που εκφώνησε

Μετά τα συγκλονιστικά λόγια της κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη, στην επιμνημόσυνη δέηση για τον θρυλικό προπονητή, τον λόγο πήρε ο στενός του φίλος και δημοσιογράφος Δημήτρης Καρύδας, με τα λόγια του να συγκινούν.

«Ο Γιάννης είχε και ταλέντο και τόλμη. Μπορεί να του έλειπε λίγο η τύχη, αλλά δεν πειράζει. Άφησε πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά στο μπάσκετ. Αλλά πάνω απ' όλα, άφησε μια σπουδαία οικογένεια. Τη Γιούλα που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή να του κρατά το χέρι. Όχι στις νίκες. Γιατί όπως έλεγε ο "Ξανθός" οι νίκες έχουν πολλούς πατέρες, οι ήττες ήταν ορφανές. Εκείνες τις ορφανές νύχτες της ήττας η Γιούλα ήταν δίπλα του. Και στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Και κάποτε μου είπε "θα άλλαζα όλα τα πρωταθλήματα για ένα παιδί”. Και το παιδί ήρθε. Η Ελένη-Θεοδώρα. Της έδωσε το όνομα της λατρεμένης μητέρας του και δεύτερο όνομα Θεοδώρα. Θεού δώρο! Ήταν ένα δώρο Θεού. Θα συνεχίσουν το έργο του, θα μας τον θυμίζουν πάντα. Νομίζω, όμως, ότι ο Γιάννης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έφυγε και ήταν πλασμένος για ένα πράγμα. Για κάτι που είναι λίγοι σε αυτή τη ζωή. Να μείνει αθάνατος».

 

Στην Κόρινθο το πρωί της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην Κόρινθο το πρωί της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης 

Στην Κόρινθο θα βρεθεί την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο της περιφερειακής παράταξης, “Πρώτα η Πελοπόννησος” στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, και θα έχει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Μανώλη Μάκαρη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Κορινθίας.

Θα ακολουθήσει σύντομος περίπατος στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και συνομιλίες του προέδρου με τους πολίτες.

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Δήλωση ζημιών σε πλαστικά κάλυψης αμπελοκαλλιεργειών

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Δήλωση ζημιών σε πλαστικά κάλυψης αμπελοκαλλιεργειών

O Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, γνωστοποιεί, ότι, οι παραγωγοί με τα πλαστικά υλικά κάλυψης στα αμπέλια τους, μπορούν να υποβάλλουν αρχική δήλωση ζημιάς για το πάγιο κεφάλαιο.

Την ενημέρωση παρείχε ο ΕΛΓΑ στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που υπέστη ζημιές απ’ το τελευταίο καιρικό φαινόμενο.

Αφορά, βασικά, τα αμπελόπανα και τα σταφιδόπανα, που υπέστησαν ζημιές απ’ τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις.

Η υποβολή γίνεται στις αντίστοιχες αναγγελίες ΚΟΕ.

Οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να απομακρύνουν τα υλικά απ’ τους αμπελώνες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις απ’ τους ιθύνοντες γεωπόνους.

 

Γιατί ψηφίζω Νίκο Κεκερη υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με το συνδυασμό Δύναμη προοπτικής


 

Ξυλόκαστρο 5 Οκτωβρίου: Σύμπραξη ενεργών δημοτών Ξυλοκάστρου- Ειυρωστίνης Κεντρική ομιλία υποψήφιου Δημάρχου Φάνη Μπρακουλια

 


Εγκαινιάσθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης»

Η μεταφόρτωση του  απέτυχε. Invalid response: RpcError

 


  • Τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Επαμεινώνδας Κελλάρης», πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα Λουτρού Κορινθίας και στον ανακαινισμένο χώρο του δημοτικού σχολείου της περιοχής. Η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου έγινε με την υποστήριξη και επιμέλεια του Βασίλη Κελλάρη, γυναικολόγου αναπαραγωγής και συνιδρυτή του Σωματείου Be-Live,