Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση Έργων Π.Ε Κορινθίας παρουσία Περιφερειάρχη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 23/11/2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00μ.μ θα γίνει παρουσίαση των έργων της Π.Ε Κορινθίας (στην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, 1ος Όροφος)  παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

=======================

Στην 20η τακτική συνέλευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 20 Νοεμβρίου 2017 εγκρίθηκαν τα κάτωθι θέματα

Πρωτοβουλία του ΤΕΕ για έμπρακτη συμπαράσταση στους πολίτες της Δυτικής Αττικής – ο τεχνικός κόσμος αναλαμβάνει δράση αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στα σπίτια της περιοχής της Μάνδρας

 http://www.thepaper.gr/wp-content/uploads/2017/04/tee.jpg
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει δράση έμπρακτης στήριξης των πολιτών της Δυτικής Αττικής που βίωσαν τις επιπτώσεις της πρόσφατης πλημμύρας.

Συγκεκριμένα, με την ενεργό συμμετοχή και αλληλεγγύη που ήδη έχουν εκφράσει οι διπλωματούχοι μηχανικοί του ΤΕΕ και τεχνικές εταιρείες της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναλαμβάνει να διενεργήσει τις αναγκαίες μελέτες και τις πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια των συμπολιτών μας που πλημμύρισαν.

Οι ενέργειες που με τη συμμετοχή των εθελοντών Μηχανικών του ΤΕΕ και των τεχνικών εταιρειών της χώρας προχωρούν άμεσα είναι:

Κοινωνικό μέρισμα: Ζήσε… ΚΥΑ μου να φας τριφύλλι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στο διάγγελμά του της 13ης Νοεμβρίου, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συγκεκριμένες αναφορές όσον αφορά στις κατηγορίες των πολιτών που θα ωφεληθούν από το περίφημο κοινωνικό μέρισμά του.
Στο μόλις δύο σελίδων νομοσχέδιο, όμως, που ήλθε στη Βουλή αυτά δεν υπάρχουν και, όπως αναφέρθηκε, τα κριτήρια θα προσδιοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση!
Δηλαδή, η Βουλή δεν θα λάβει γνώση και δεν θα εκφέρει γνώμη για τον τρόπο διανομής του μερίσματος.
Τότε για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας μπήκε σε τέτοιες λεπτομέρειες και τέτοια διεξοδική αναφορά σε κατηγορίες πολιτών και αυτά όλα δεν αποτυπώθηκαν στο νομοσχέδιο – ο Θεός να τις κάνει νομοσχέδιο δηλαδή

Λυγαριά, βότανο για γυναικολογικά προβλήματα, πόνους περιόδου, ακμή, αντιφλεγμονώδες, ηρεμιστικό, αντιαφροδισιακό


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr
Είναι ένα θαμνώδες φυτό που μπορεί όμως να φτάσει μέχρι και 6 μέτρα ύψος. Είναι ευλύγιστος, φυλλοβόλος θάμνος, φύεται σε παραποτάμιους και παραθαλάσσιους τόπους γνωστό επίσης με τα ονόματα καναπίτσα, αγνιά, αλυγαριά, μυριτζιά, καλαθιά και δέντρο της αγνότητας. Τα φύλλα της λυγαριάς είναι λογχοειδή και ανά πέντε ενωμένα με τον κεντρικό βλαστό. Τα άνθη της έχουν διάφορα χρώματα (λιλά, ροζ ή λευκά) με ωραία οσμή. Ανθίζει από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο. Ο καρπός είναι

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου του 6ου Προσυνεδρίου της Ν.Δ. στην Αθήνα

https://nd.gr/sites/default/files/banners/header/synedrio-banner-2017b.jpg
Με την έναρξη των εργασιών του 6ου Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα με θέμα «Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων» παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που σχεδίασε η ομάδα Προγράμματος του Κόμματος.
Στο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν 14.648 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους.

Με βάση τις απαντήσεις τους:

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενος ο Τσίπρας τη Δευτέρα στη Βουλή «Δεν αργεί το τέλος Τσίπρα-Καμμένου»

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενος ο Τσίπρας τη Δευτέρα στη Βουλή
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο 6ο Προσυνέδριο του Κόμματος στην Αθήνα αναφερόμενος για την υπόθεση Καμμένου είπε τα εξής:

«Μετά  από 17 μέρες εμφανίστηκε επιτέλους ο κ. Τσίπρας  για να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο στην πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού από την  Ελλάδα  στη Σαουδική Αραβία.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Βουλή είναι καλοδεχούμενη την επόμενη Δευτέρα. Αφού αισθάνθηκε τέτοια ανάγκη να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο θα τον περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να απολογηθεί και αυτός για μία σκοτεινή υπόθεση στην οποία εγείρονται μία σειρά από ερωτήματα. 
Εξάλλου όπως το είχε πει και ο κ. Καμμένος “Μαζί με τον κ. Τσίπρα θα πάμε μέχρι το τέλος σφιχταγκαλιασμένοι”. Τους λέμε λοιπόν  ότι το τέλος δεν αργεί, θα έρθει πολύ σύντομα και μαζί και οι δύο θα υποστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού».


=======
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Τοποθέτηση του Προέδρου της Ν.Δ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Προϋπολογισμό του 2018

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενος ο Τσίπρας τη Δευτέρα στη Βουλή 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο 6ο Προσυνέδριο του Κόμματος στην Αθήνα αναφερόμενος για τον Προϋπολογισμό του2018, είπε τα εξής:

«Για άλλη μία φορά η Κυβέρνηση πανηγυρίζει την στιγμή που η Ελληνική κοινωνία υποφέρει. Θέλω να σας θυμίσω κάποια βασικά στοιχεία από τον Προϋπολογισμό του 2018. Έχουμε πρόσθετα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ τα οποία προστίθενται σε μέτρα ύψους 2,7 δις ευρώ που είχα ληφθεί το 2017. Αν σε αυτά αθροίσουμε τα μέτρα τα οποία  έχουν ήδη παρθεί, αλλά και εκείνα που έρχονται και τα οποία έχουν νομοθετηθεί για το 2019 και το 2020 - θυμίζω τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων - το συνολικό άθροισμα των μέτρων που της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου ξεπερνάει τα 14 δις ευρώ. Και

Παραιτήθηκε ο Ευ.Μαρινάκης από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά - Μίλησε για πόλεμο λάσπης σε βάρος του

Παραιτήθηκε ο Ευ.Μαρινάκης από δημοτικός σύμβουλος Πειραιά 
Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά, υπέβαλε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο Ευάγγελος Μαρινάκης.
Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «μετά 3,5 χρόνια έντονης συμμετοχής μου στα κοινά του Πειραιά από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου, ήρθε η ώρα να σας αποχωριστώ για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου. Δεν αποχωρίζομαι όμως τον Πειραιά.
»Στα 3,5 αυτά χρόνια τηρήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο ακέραιο οι κεντρικές προτάσεις και επιλογές του συνδυασμού μας στο μέτρο των εμποδίων που προκαλούσε η δεινή οικονομική θέση του Δήμου και της

Πέλοπας Κιάτου , ΑΟ Ζευγολατιού και Κόρινθος 2006. προκρίθηκαν στους "8" του Κυπέλλου Κορινθίας

http://i.imgbox.com/6hzXXnx9.jpg
Ο  Πέλοπας Κιάτου , ο Α.Ο Ζευγολατιού και η Κόρινθος 2006 είναι οι τρεις ομάδες που θα συνεχίσουν , μαζί με την Ελλάδα Βέλου και τον Παννεμεατικό, την πορεία τους στο Κύπελλο Κορινθίας, καθώς κέρδισαν την πρόκριση σε άκρως ενδιαφέρουσες νοκ άουτ αναμετρήσεις,  της  Γ΄ φάσης ( φάση των «16») καιπέρασαν στο επόμενο γύρο (φάση των "8").
 
Στο  «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ»  , στο Δερβένι ο Αστέρας στάθηκε άτυχος καθώς

Ερώτηση Ντορας Μπακογιάννη - Χρίστου Δήμα - Θανάση Μπούρα : «Η οικονομία παραμένει εγκλωβισμένη στην παγίδα της ασθενικής ανάπτυξης, καθώς η Kυβέρνηση δεν μπορεί ούτε τους διαθέσιμους πόρους να αξιοποιήσει»



Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής Α’ Αθηνών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, και οι αναπληρωτές Τομεάρχες, βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και βουλευτής Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας, για την υστέρηση στις δημόσιες επενδύσεις έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Πολιτικός «σεισμός» για την υπόθεση Καμμένου και την πώληση όπλων στην Σ. Αραβία

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/vouli-1000.jpg
Στα χαρακώματα είναι η κυβέρνηση με την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την επιστολή Τσίπρα που ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση Καμμένου και την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής

Στο Αλλότροπον συγκεντρώνουμε  υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Δυτικής Αττικής έως τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.
Συγκεντρώνουμε, σε άμεση προτεραιότητα:

Νέα βάρη από την Πρωτοχρονιά με 11 νέες περικοπές στα εισοδήματα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/koinoniko-merisma-aitisi-1000.jpgO προϋπολογισμός του 2018 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή μπορεί να μην περιλαμβάνει νέα πρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, αλλά φέρνει αυτά που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ψηφίσει από τον Μάιο του 2016 και τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος.
Συνολικά, έντεκα ψηφισμένα μέτρα ενεργοποιούνται από την Πρωτοχρονιά που θα φέρουν νέα βάρη σε εκατομμύρια φορολογουμένους και έρχονται να προστεθούν στον ήδη βαρύ λογαριασμό της υπερφορολόγησης και των περικοπών.
Ειδικότερα, η νέα αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος θα στηριχτεί σε νέα αύξηση των εσόδων και μάλιστα κατά 1,8 δις. ευρώ συγκριτικά με το κλείσιμο της φετινής χρονιάς. Από το νέο έτος, οι φορολογούμενοι ξεχνούν το ΕΚΑΣ (το οποίο ουσιαστικά θα καταργηθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών δικαιούχων), την έκπτωση φόρου για τις ιατρικές δαπάνες, το επίδομα θέρμανσης (το οποίο περικόπτεται κατά 50%) , την έκπτωση στην παρακράτηση φόρου και το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου. Επίσης, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ καθώς μετά την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές –κάτι που θα γίνει τον Μάρτιο καθώς η σχετική υποχρέωση μετατέθηκε για τον Μάρτιο- θα προκύψει δημοσιονομικό κενό στον ΕΝΦΙΑ των 3,2 δις. ευρώ.
Ειδικότερα, ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έχει ως εξής:
1. Χαµηλο-συνταξιούχοι
Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν το 2018 περικοπή στο ΕΚΑΣ, το οποίο καταργείται οριστικά και για όλους στο τέλος του 2019. Από τον επόμενο χρόνο επίσης, περίπου 200.000 νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016 θα στερηθούν το ΕΚΑΣ, οδεύοντας προς τις κατώτατες συντάξεις των 300 ευρώ που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.
2. Ελεύθεροι επαγγελµατίες
Θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών μέσω του υπολογισμού των εισφορών επί του αθροίσματος φορολογητέου εισοδήματος και καταβληθέντος εντός του 2017 εισφορών. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του συνολικού καθαρού φορολογητέου εισοδήματος προηγούμενου έτους.
3. Ιδιοκτήτες ακινήτων
Περίπου 1 εκατ. φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Με δεδομένο ότι ο ετήσιος εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ δεν αλλάζει και παραμένει τουλάχιστον στα 2,65 δισ. ευρώ, όποια μείωση γίνει στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα αντισταθμιστεί από τις αυξήσεις που θα γίνουν σε πολλές φθηνές περιοχές.
4. Μισθωτοί και συνταξιούχοι
Περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσιες αποδοχές από μισθό ή σύνταξη άνω των 9.000 ευρώ τον χρόνο θα διαπιστώσουν μια μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους από τον Ιανουάριο.
5. Τρίτεκνοι – πολύτεκνοι
Μαχαίρι αναμένεται να μπει στο πολυτεκνικό επίδομα (500 ευρώ ανά παιδί) που κοστίζει στον προϋπολογισμό περίπου 250 εκατ. ευρώ και να ενισχυθεί με νέα κριτήρια το επίδομα σε όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά με χαμηλά εισοδήματα.
6. Φορολογούµενοι µε ιατρικά έξοδα
Τέλος η έκπτωση φόρου για πάνω από 1 εκατ. φορολογουμένους. Για να εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ, η Εφορία στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2018 δεν θα αναγνωρίσει για έκπτωση καμία από τις αποδείξεις για τις δαπάνες σε γιατρούς, φάρμακα, νοσήλια κ.λπ.
7. Κάτοικοι 32 νησιών
Το ειδικό καθεστώς της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ θα αποτελεί παρελθόν στο τέλος του έτους αν η κυβέρνηση δεν καταφέρει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές να παρατείνει τη διάρκειά του για έναν χρόνο ακόμη και φυσικά να βρει περίπου 70 εκατ. ευρώ για να καλύψει τη δημοσιονομική τρύπα που θα ανοίξει.
8. Νοικοκυριά χωρίς ή µε λιγότερο επίδοµα θέρµανσης
Για να περικοπεί η ετήσια δαπάνη του επιδόματος θέρμανσης κατά 50% τα εισοδηματικά κριτήρια θα γίνουν αυστηρότερα και το ποσό του επιδόματος ανά λίτρο θα περιοριστεί.
9. Φορολογούµενοι που  εκµισθώνουν ακίνητα µέσω Airbnb
Αντιμέτωποι με την πληρωμή φόρου έως 45% θα βρεθούν όσοι αποκτούν εισοδήματα από την ενοικίαση ακινήτων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb.
10. Οφειλέτες
Ευκολότερα θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2018. Ακόμη και αν καθυστερήσουν για μία ημέρα να πληρώσουν οποιαδήποτε νέα οφειλή τους θα βγαίνουν αυτόματα εκτός της ρύθμισης.
11. Ξενοδοχεία
Από την 1η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα. Ο φόρος διαμονής ανέρχεται σε:
– 0,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων
– 1,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 3 αστέρων
– 3 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 4 αστέρων
– 4 ευρώ ανά ημερήσια χρήση δωματίου για ξενοδοχεία 5 αστέρων
– 0,5 ευρώ ανά ημερήσια χρήση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα.


«Τα Νέα»

Ελβετικό χωριό προσφέρει 21.500 ευρώ ανά ενήλικα για να προσελκύσει κατοίκους


 
Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στη νοτιοδυτική Ελβετία πρόκειται να ψηφίσουν μια πολιτική που προσφέρει χρήματα σε ξένους εάν μετακομίσουν εκεί.
Η πρόταση, έρχεται λόγω μίας συστηματικής αποχώρησης μόνιμων κατοίκων, τα τελευταία χρόνια, από το Albinen, κοντά στο Leukerbad, στο Valais. Πολλά από

Η ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΪΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ