Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΕΚΠΑ: Θα χαθούν ζωές | Να δοθεί λύση για την ομηρία του Πανεπιστημίου - Εκκληση σε πρωθυπουργό και κόμματα από τις πρυτανικές Αρχές για την κατάληψη

ΕΚΠΑ: Θα χαθούν ζωές | Να δοθεί λύση για την ομηρία του Πανεπιστημίου
Έκκληση στον πρωθυπουργό αλλά και τους αρχηγούς των κομμάτων να συμβάλουν ώστε να λήξει η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ απευθύνουν οι πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος, ενώ εκφράζουν τον φόβο τους για απώλεια ανθρώπινων ζωών μέσα στο ιστορικό κτίριο.

Η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και δεκαπέντε ημέρες. Σύμφωνα με «βάσιμες πληροφορίες» που έχουν στη διάθεσή τους οι πρυτανικές Αρχές, εντός του κτιρίου γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα. Παράλληλα, «παρουσιάστηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων».

«Η αλλοτρίωση χώρων σεβαστού παιδευτικού προορισμού και των χρήσεών τους προσλαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις» τονίζεται σε ανακοίνωση του πρυτανικών Αρχών του ιδρύματος που επαναλαμβάνουν ότι εξαιτίας της κατάληψης έχουν παραλύσει βασικές λειτουργίες του ιδρύματος.

Μεταξύ αυτών είναι η σύνδεση της κεντρικής διοίκησης με τα Τμήματα και τις Κοσμητείες των Σχολών, η λειτουργία του κεντρικού πρωτοκόλλου και της νομικής υπηρεσίας, η διευθέτηση θεμάτων που αφορούν τη φύλαξη και την ασφάλεια των κτηρίων του Πανεπιστημίου, το δίκτυο των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, θέματα φοιτητικής μέριμνας, η διενέργεια ορκομωσιών, καθώς και η συνεργασία με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Πρόσφατο λυπηρό παράδειγμα της τελευταίας αυτής δυσλειτουργίας ήταν η αδυναμία των υπηρεσιών μας να ανταποκριθούν άμεσα στην προταθείσα από ρωσικής πλευράς σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Moscow State Institute for International Relations, Ίδρυμα το οποίο σε αντιδιαστολή με το ΕΚΠΑ, λειτουργούσε και λειτουργεί κανονικά. Το Πανεπιστήμιό μας βαθμιαία αλλά σταθερά καταδικάζεται σε διεθνή απομόνωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η σύνεση δεν μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε απόψεις που θέλουν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές να αναλαμβάνουν ρόλους περιφρούρησης των πανεπιστημιακών κτηρίων έναντι καταλήψεων και παρεμβάσεων εξωπανεπιστημιακών ατόμων. Η ελληνική πολιτεία όμως δεν επιτρέπεται να αποποιηθεί τον αντίστοιχο ουσιώδη ρόλο της» σημειώνεται ακόμη.

«Σε αυτή λοιπόν την βαρύνουσα συγκυρία και στο πνεύμα των πιο γνήσιων πατριωτικών παραδόσεων των Ελλήνων απευθύνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους πολιτικούς αρχηγούς, να δώσουν δείγμα υψηλής αντίληψης των καθηκόντων τους οδηγώντας σε λύση την ομηρία του ελληνικού κοινού μας «Εθνικού Σπιτιού», της έδρας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα προσφέρουν έτσι επείγουσα, ανεκτίμητη όσο και αυτονόητη εθνική υπηρεσία με πολλαπλό θετικό αντίκτυπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νεκρή βρέθηκε σε χαράδρα στα Νταμάρια Ευκαρπίας η 63άχρονη για την οποία ενεργοποιήθηκε και «Silver Alert»

Νεκρή βρέθηκε η 63άχρονη για την οποία ενεργοποιήθηκε και «Silver Alert»
Νεκρή εντοπίστηκε το μεσημέρι, μέσα σε χαράδρα στα Νταμάρια Ευκαρπίας, η 63άχρονη Βούλα Πεχλιβανίδου, από την Καλαμαριά, η οποία αναζητούνταν από τις 8 Απριλίου από τους οικείους της και είχε ενεργοποιηθεί για την εύρεσή της και «Silver Alert».

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από διερχόμενο και ανασύρθηκε από χαράδρα.

Επειδή η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε ενεργοποιηθεί άμεσα το Εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ανθρώπων άνω των 60 χρόνων αλλά, τελικά δεν επετεύχθη ο έγκαιρος εντοπισμός της.

Ολυμπιακός: Έτοιμος για την Κομοτηνή

Ολυμπιακός: Έτοιμος για την Κομοτηνή
Ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τον Πανθρακικό, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συνέχισαν το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα (13/4) την προετοιμασία τους.

Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις ελέγχου της κυκλοφορίας της μπάλας και της κατοχής και πίεσης. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν και την τακτική, ενώ ολοκλήρωσαν με «μονομαχίες» 6 εναντίον 6 σε διαδοχικά διτέρματα.

Κανονικά με την ομάδα γυμνάστηκε ο Τζίμι Ντουρμάζ, κάνοντας μεγάλο βήμα επιστροφής σε πλήρη αγωνιστική δράση. Ο Μήτρογλου συνέχισε με ατομικό, όπως και οι Ελαμπντελαουί, Στρέζος. Την αποκατάστασή του συνεχίζει ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μανιάτης.

Αύριο Τρίτη η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί και το απόγευμα η αποστολή θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή.

Financial Times: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση | Διαψεύδει το Μαξίμου Η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι

Financial Times: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση | Διαψεύδει το Μαξίμου
Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα δραματικό βήμα και να κηρύξει πτώχευση εκτός και αν μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, έως τα τέλη του Απριλίου, γράφουν οι Financial Times επικαλούμενοι κύκλους που πρόσκεινται στην ελληνική κυβέρνηση.
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακρατήσει την δόση των 2,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ, που πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.
«Φτάσαμε στο τέλος του δρόμου…εάν οι Ευρωπαίοι δεν ελευθερώσουν ρευστό από το πρόγραμμα διάσωσης, δεν υπάρχει εναλλακτική», ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Η εφημερίδα γράφει πως η Γερμανία και άλλοι εταίροι της Ελλάδας υποστηρίζουν ότι είναι σίγουροι πως η ευρωζώνη είναι αρκετά δυνατή για να ανταπεξέλθει τις συνέπειες μιας ελληνικής πτώχευσης, αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι θα είναι μια «βουτιά στο άγνωστο».
Υπογραμμίζεται επίσης και η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος ο οποίος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Αθήνας να φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους αναφέροντας πως «συνεχίζουμε αδιαλείπτως να αναζητούμε αμοιβαία επωφελή λύση, σύμφωνα με τις εντολές που λάβαμε στις εκλογές».

Κυβέρνηση: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση

Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία -το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση, υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε άρθρο των Financial Times (FT).
Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνοντας ότι έχουν προηγηθεί η ημερομηνία των εκλογών της 25η Ιανουαρίου, η 28η Φεβρουαρίου η οποία ήταν η ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά και η 9η Απριλίου η οποία ήταν η ημερομηνία αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ.
Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, καταλήγοντας ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου


e-typos.com

ΕΙΣΤΕ ΛΑΘΟΣ, κ.ΣΑΜΑΡΑ

Στην παγίδα του διχασμού ακόμα και στην εθνική απειλή των λαθρομεταναστών διολισθαίνει η πολιτική ηγεσία του τόπου. Όταν σε ένα παραμεθόριο νησί 60 κατοίκων διεισδύουν τριπλάσιοι μετανάστες αγνώστου ταυτότητας δεν υπάρχει ζωτικός χώρος για πολιτικές ερμηνείες και μισόλογα. Δεν είναι εθνική απειλή μόνο όταν τριπλασιαστούν οι κάτοικοι της Αθήνας. Τότε θα είναι πολύ αργά.
Απαιτείται η εθνική σύγκληση και η λήψη αποφάσεων στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο με οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης. Αυτό διαχωρίζει την οργανωμένη κοινωνία από τη συνάθροιση ανθρώπων και συμφερόντων. Φιλότιμες οι προσπάθειες του δημάρχου της Κω αλλά μία εθνική απειλή δεν αντιμετωπίζεται από τις ατομικές πρωτοβουλίες και αναλόγως της ικανότητας κάθε απειλούμενου σε κάθε σημείο των συνόρων. 
Το θέμα δεν εμφανίστηκε σήμερα. Άρχισε στη δεκαετία του '90 με τους γείτονες λαούς, συνεχίστηκε εντονότερα με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και κορυφώνεται τώρα με τις σφαγές του ISIS. Είναι δεδομένη πλεόν η συνεχής και αυξανόμενη εισροή δύσμοιρων ανθρώπων μαζί με άλλους σε διατεταγμένη υπηρεσία και μαζί με τους δουλεμπόρους του 21ου αιώνα.
Η κοινωνία μας οφείλει να αντιμετωπίσει την απειλή άμεσα ενωμένη με τους θεσμούς της που έχουν την ικανότητα αντιμετώπισης. Οι μέθοδοι αντιμετώπισης εξάλλου έχουν ανακαλυφθεί τόσο στο παρελθόν όταν ακόμα και Έλληνες αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο όσο και στο παρόν και τους πολέμους της Δύσης στον Ευφράτη και τον Τίγρη.
Απομάκρυνση από τις παραμεθόριες περιοχές, απομόνωση, καταγραφή με σύγχρονες μεθόδους, υγειονομικός έλεγχος, εξασφάλιση στέγης και τροφής και σχέδιο διαβίωσης σε ελεγχόμενους χώρους, με ελεγχόμενη ενσωμάτωση στην κοινωνία μας ή σε άλλες χώρες. Αυτά δεν είναι δυνατό να γίνουν εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων αποκλειστικά και χωρίς τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Αυτή είναι η απειλή που ανεξέλεγκτη μπορεί να διαλύσει τη χώρα. Απειλή είναι αυτή που την νιώθεις και όχι αυτή που την φαντάζασε και την περιγράφεις στα βιβλία με υποκειμενικότητα.
Η ανώνυμη συγκέντρωση στην Ομόνοια και στην Αθήνα δεν είναι λύση ούτε και η σιωπηρή δουλεία στα χωράφια. Αυτά έπρεπε να γίνουν χρόνια τώρα.
Αυτά δεν έγιναν σκοπίμως σε καμία από τις Κυβερνήσεις από το 1990 μέχρι την κυβέρνηση Σαμαρά και αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Εκτός αν τα κόμματα και η Κυβέρνηση τελικά δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού στα εθνικά θέματα...
 
thedayaftergr.blogspot.gr

ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από ξένα έγκριτα μέσα ενημέρωσης για αρνητικές εξελίξεις στην υπόθεση παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, με χλιαρή αντίδραση από την Κυβέρνηση.
Είναι γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε προεκλογικά για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, μετά από διαπραγματεύσεις που θα είχαν σκοπό την προστασία του λαού από την αφαίμαξη μισθών και συντάξεων εις όφελος του πλούτου της ντόπιας ολιγαρχίας της μίζας.

Χρυσή Αυγή - Για την λαθρομετανάστευση και τα έκτροπα στο ΕΚΠΑ

Ο Σύριζα έχει παραδοθεί άνευ όρων στους κουκουλοφόρους, τους τρομοκράτες και τους εμπόρους ναρκωτικών, αδυνατώντας να τηρήσει τους στοιχειώδεις κανόνες της νομιμότητας, την ίδια ώρα που χιλιάδες λαθρομετανάστες εισβάλλουν καθημερινά ανενόχλητοι στη χώρα.
 
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ (VIDEO)


Για άλλη μια φορά περάσαμε υπέροχα! Σας ευχαριστούμε όλους και σας περιμένουμε την επόμενη φορά..και την επόμενη...και την επόμενη!!

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης - Ilioupolis Animal Welfare

VIDEO - ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ PUNK


Ζαχάρω: Σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με λεία άνω των 35.000 ευρώ

gourgoulisΉξεραν πότε θα χτυπήσουν οι δράστες διάρρηξης σε επιχείρηση αρτοζαχαροπλαστικής στη Ζαχάρω. Την ώρα που οι πιστοί έκαναν Ανάσταση, οι διαρρήκτες αναζητούσαν τη δική τους. Και τη βρήκαν στο “πρόσωπο” ενός χρηματοκιβωτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι δράστες “χτύπησαν” το βράδυ της Ανάστασης σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ανέβηκαν στον ημιώροφο της επιχείρησης και παραβίασαν την εξωτερική πόρτα. Στη συνέχεια μπήκαν στα γραφεία και χωρίς να ψάξουν ή να ασχοληθούν με κάτι άλλο, κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο που ήταν πακτωμένο στον τοίχο. Κατάφεραν να το αποκολλήσουν και να το πάρουν μαζί τους.
Το πρωί της επόμενης ημέρας ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πήγε στα γραφεία και διαπίστωσε τι είχε συμβεί. Αμέσως κατήγγειλέ το περιστατικό στην Αστυνομία η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου
Οι δράστες σίγουρα ήξεραν ποιος ήταν ο στόχος τους. Το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Εκεί βρισκόντουσαν  15.000 ευρώ σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 50, 4500 ευρώ σε μικρότερα χαρτονομίσματα και 1500 ευρώ σε κέρματα. Ακόμα βρήκαν και πήραν κοσμήματα της οικογένειας του ιδιοκτήτη αξίας 10.000 ευρώ καθώς επίσης και τραπεζικές επιταγές. Οι δράστες πάνω στο γραφείο της επιχείρησης βρήκαν ακόμα το ποσό των 5000 ευρώ. Έτσι η συνολικά λεία τους σε αξία έφτασε τις 36.000 ευρώ.

Ασθενής σεισμική δόνηση ΝΔ της Κυλλήνης στην Ηλεία

seismosΣεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 10.56 το πρωί.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 14 χλμ νότια - νοτιοδυτικά της Κυλλήνης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

Τρίκαλα Κορινθίας: χίλια μονοπάτια!

Τρίκαλα Κορινθίας: χίλια μονοπάτια! 
Το να βρεθεί ο ταξιδιώτης στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι πολύ εύκολο, μιας και απέχουν μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Η επικράτεια της Ζήρειας, όπου στέκονται τα πανέμορφα Τρίκαλα σε υψόμετρο 1000 μέτρων είναι μαγευτική. 
http://www.colourschalet.gr/wp-content/uploads/2007/05/518e61ba108e3.jpg
Τα μονοπάτια και οι διαδρομές και τα αξιοθέατα τόσα πολλά, που ο καθένας νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει σύντομα για να απολαύσει ξανά την μοναδική αίσθηση της περιοχής!

Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη; Ιατροδικαστής: Ίσως δεν ήταν αυτοκτονία! - Στο στόχαστρο των Αρχών άλλοι δύο συμφοιτητές του

 
Ανατροπή στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη; Ιατροδικαστής: Ίσως δεν ήταν αυτοκτονία! - Στο στόχαστρο των Αρχών άλλοι δύο συμφοιτητές του Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην οφείλεται σε αυτοχειρία ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφήνει με δηλώσεις του στο newsit ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας.

Όπως ανέφερε, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον ιατροδικαστή που χειρίζεται την υπόθεση, τον Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχει αυτοκτονήσει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Ἀδελφοί συλλειτουργοί καί τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,
Χριστός Ἀνέστη!
Ὅλοι οἱ Ὀρθόδοξοι πιστοί ἑορτάζομεν καί ἐφέτος χαρμοσύνως τήν Ἀνάστασιν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ καί ψάλλομεν: «Θανάτου ἑορτάζομεν νέκρωσιν, Ἅδου τήν καθαίρεσιν, ἄλλης βιοτῆς τῆς αἰωνίου ἀπαρχήν∙ καί σκιρτῶντες ὑμνοῦμεν τόν Αἴτιον» (τροπάριον τοῦ Κανόνος τῆς Ἀναστάσεως).

Bild: Η Ελλάδα επεξεργάζεται σενάριο πρόωρων εκλογών

Bild: Η Ελλάδα επεξεργάζεται σενάριο πρόωρων εκλογών
Συνεχίζεται το «μπαράζ» δημοσιευμάτων για την Ελλάδα από τη γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία ισχυρίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάριο πρόωρων εκλογών.

Η λαϊκιστική εφημερίδα βασίζει το ρεπορτάζ της σε Έλληνα υπουργό, ο οποίος δεν κατονομάζεται, και φέρεται να δήλωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοιχτό καθώς η χώρα δεν έχει «τίποτα να χάσει».

«Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει» ανέφερε, σύμφωνα με την Bild, ο Έλληνας πολιτικός.

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι οι…σκέψεις αυτές της ελληνικής κυβέρνησης γίνονται εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για νέα οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Μάλιστα τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και σε περίπτωση εκλογών πιθανώς να κέρδιζε με αυτοδυναμία.

«Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit» είπε στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Γκράφ, σχολιάζοντας την πιθανότητα εκλογών στη χώρα μας.

Για νέα διαδικτυακή απάτη προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ζητούν στους χρήστες να καταθέσουν χρήματα σε απατηλό λογαριασμό

Για νέα διαδικτυακή απάτη προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για παραβίαση της ροής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την παρέμβαση σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές, την εξαπάτηση των καταθετών και την κατάθεση χρημάτων σε απατηλό λογαριασμό

Οι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει.

Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλούνται να μην καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς προηγουμένη επιβεβαίωση

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή του κοινού, για απάτες που διαπράττονται σε βάρος εταιρειών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, μέσω απατηλής δρομολόγησης πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των πραγματικών δικαιούχων.
Ειδικότερα, τρίτα πρόσωπα διεισδύουν ηλεκτρονικά (cracking) στoυς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) εταιρειών και υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών.

Στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν τα στοιχεία των συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail), την εταιρεία που πρόκειται να καταθέσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι πρέπει αυτά να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό, λόγω αλλαγής του προηγούμενου.

Το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία, στην οποία υπάρχει η χρηματική οφειλή και για την οποία έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού, να μην το λάβει ποτέ.

Οι εμπορικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους, αλλά και να προστατεύσουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, καλούνται να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και να τηρούν τις ακόλουθες διαδικασίες:

● Να επαληθεύουν συνεχώς την ορθή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταιρειών – επιχειρήσεων, με τις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία για επικείμενες συναλλαγές.
● Σε περίπτωση που απαιτείται αποστολή χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να πραγματοποιούν επαλήθευση των στοιχείων αποστολής και με άλλο τρόπο, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τηλέφωνο, διαδικτυακή συνομιλία κ.τ.λ.).
● Να επαληθεύουν τις συναλλαγές απευθείας με τους τραπεζικούς οργανισμούς, στους οποίους πρόκειται να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.
● Να τηρούν δεύτερο ή επιπρόσθετο κωδικό ασφαλείας κατά την διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που λαμβάνουν – αποστέλλουν ευαίσθητα ή τραπεζικά δεδομένα.
● Να ενημερώνουν συνεχώς τα προγράμματα προστασίας και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων.
● Οι αρμόδιοι υπάλληλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαδικασίες πληρωμών, μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί την εξέλιξη των κακόβουλων αυτών συμπεριφορών και παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.

 Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

● Τηλεφωνικά: 111 88
● Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
● Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικά συστήματα ios-android-windows: CYBERKID.
● Μέσω Twitter στον λογαριασμό @cyberalertgr

Ομαλή η επιστροφή των Αθηναίων

Ομαλή η επιστροφή των Αθηναίων
Ομαλά διεξάγεται έως αυτή την ώρα η επιστροφή των εκδρομών του Πάσχα. Η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά δίκτυα είναι χαμηλή. Αναμένεται όμως να ενταθεί μετά τις τρεις το απόγευμα, καθώς έως τη μία μετά το μεσημέρι, είχε επιστρέψει μόνο το 20% των οχημάτων, που πέρασαν τα διόδια προς Λαμία και προς Πελοπόννησο από την Μεγάλη Πέμπτη ως το απόγευμα του μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται στο 199ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Παναγόπουλας στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω έργων. Στο συγκεκριμένο σημείο σχηματίζεται ουρά μήκους ενός περίπου χιλιομέτρου.
Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγαλύτερη δυσκολία δημιουργώντας μεγάλες καθυστερήσεις, όπως κάτι αντίστοιχο παρατηρήθηκε και την Μεγάλη Παρασκευή κατά την έξοδο από την Αθήνα προς Πάτρα, ιδίως στο τμήμα από Δερβένι έως Ακράτα, εξαιτίας των έργων που γίνονται για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ιδιαίτερα στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της «Χαλυβουργικής» και στο ρεύμα προς Αθήνα όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, ενώ ο δρόμος στενεύει στο σημείο εκείνο στενεύει απότομα.
Από την πλευρά της η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με μπλόκα σε αρκετά σημεία ενώ περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων θα κινούνται συνεχώς στην Εθνική.
Στο μεταξύ έκτακτα μέτρα και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου ισχύουν εκ νέου σήμερα στην Πατρών - Κορίνθου, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα. ως κατωτέρω :
Τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
 Την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα, τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου, για το οποίο προορίζονται, καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι:
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:
Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Nα σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.


Σαρωτικές αλλαγές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

mpala_podosfairouΣαρωτικές αλλαγές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας ετοιμάζει η ΕΠΟ, από το καλοκαίρι του 2015, μέσω τροποποιητικού σχεδίου, που επεξεργάζεται, ώστε να υλοποιηθεί η σχετική υπόδειξη της FIFA.

Το σχέδιο αυτό θα δίνει την ευκαιρία, ακόμη και, άμεσης απαγκίστρωσης των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από τα «δεσμά» των σωματείων στα οποία έχουν υπογράψει δελτίο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα μπορούν να μεταγράφονται, σχεδόν όλο το χρόνο. Ενώ, τα δελτία, που υπογράφουν στο εκάστοτε σωματείο, θα είναι ορισμένης… διάρκειας!
Αλλαγή στην ισχύ των δελτίων
Πιο συγκεκριμένα, θα προβλέπεται όλα τα ερασιτεχνικά δελτία να είναι, πλέον, «ορισμένου χρόνου», δηλαδή θα έχουν ισχύ από ένα έως πέντε έτη για κάθε ποδοσφαιριστή, μετά την ηλικία των 10 ετών. Έτσι, μετά τη λήξη της χρονικής διάρκειας του δελτίου του, ο ποδοσφαιριστής θα έχε τη δυνατότητα να επιλέξει το σωματείο, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όντας ελεύθερος.
Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό, ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής μπορεί να μείνει ελεύθερος, μόνο μετά την παρέλευση μιας 10ετίας στο σωματείο, που αγωνίζεται, αλλά και την καταβολή παραβόλου 150 ευρώ. Η χρονική αυτή «δέσμευση» με το νέο σχέδιο παύει να ισχύει.
Επιπλέον, ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να καταστεί ελεύθερος και κατά τη διάρκεια ισχύος του δελτίου του, καταβάλλοντας αποζημίωση για την «κατάρτιση και την εκπαίδευσή του», το ύψος της οποίας θα ορίζεται βάσει ορισμένων συντελεστών, που θα αποφασιστούν από την ΕΠΟ .
Αλλαγή στις μεταγραφές
Επίσης, θα δρομολογηθεί ν’ αλλάξουν και οι χρονικές περίοδοι των μεταγραφών, οι οποίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται αδιάλειπτα από 1 Ιουλίου έως και 27 Φεβρουαρίου. Σε αντίθεση με σήμερα, που τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν δικαίωμα μεταγραφών την καλοκαιρινή περίοδο, από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου και τη χειμερινή, από 1-31 Ιανουαρίου. Αλλαγή προβλέπεται να υπάρξει και στην περίοδο των επανεγγραφών, η οποία θα μεγαλώσει, κατά δύο μήνες, και οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να επανεγγραφούν σε διάστημα τεσσάρων μηνών, από 1/9 έως 30/10 και από 1/2 έως 31/3. Τώρα, οι επανεγγραφές πραγματοποιούνται, μόνο, τους μήνες Σεπτέμβριο και Ιανουάριο.
Αύξηση στον αριθμό των ξένων
Επιπλέον, θα υπάρχει σχετική διάταξη για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, στην οποία προτείνεται να αυξηθεί από 5 σε 10 ο αριθμός, που δικαιούται να διαθέτει το κάθε σωματείο, αλλά διατηρείται η διάταξη για τη συμμετοχή στον αγώνα, έως τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές που δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, χωρίς όμως τη σημερινή προνομιακή σχέση, υπέρ των «κοινοτικών» ποδοσφαιριστών. Όλα τα παραπάνω φυσικά, θα ισχύουν και για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ (εκπαιδευόμενους ή μη). Ενώ, αξίζει να διευκρινιστεί ότι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής θεωρείται αυτός, που δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ή, ενώ, έχει γραπτό συμβόλαιο, δεν πληρώνεται περισσότερο από τις πραγματικές του δαπάνες, σε ανταπόδοση της ποδοσφαιρικής του δραστηριότητας.
Το προσχέδιο της ΕΠΟ θα κοινοποιηθεί σε όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας τον Μάρτιο του 2015, για μελέτη και προτάσεις, ενώ, η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας το καλοκαίρι του 2015.
gazzetta.gr

Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο: Τι συνεπάγεται μια πολιτική αυξήσεων – Ποιο το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η δημιουργία ενός νέου μισθολογίου στο Δημόσιο είναι το μοναδικό από τα συμφωνηθέντα που θα παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι το τέλος του έτους.
Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο συναρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών. Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου αλλά χωρίς περικοπές στην λεγόμενη «προσωπική διαφορά» ύψους έως και 2000 ευρώ μεικτά το μήνα, που λαμβάνουν περί τους 66.000 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ. πρόκειται κυρίως για εφοριακούς και τελωνειακούς που εισπράττουν μέρος των ειδικών επιδομάτων τους τα οποία καταργήθηκαν με το Ενιαίο Μισθολόγιο), περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους.
Σύμφωνα με κρατικά στοιχεία, οι δημόσιοι υπάλληλοι από την αρχή της κρίσης ήρθαν αντιμέτωποι με μειώσεις αποδοχών από 25% έως 38%. Αυτή η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, πέρα από την οικονομική συμπίεση που υπέστησαν 600.000 άνθρωποι, αποδιοργάνωσε πλήρως τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με πολλαπλό αντίκτυπο. Υπολογίζεται ότι αν στο μεσοσταθμικό ποσοστό μείωσης 38% συνυπολογιστούν και φορολογικές επιβαρύνσεις συν τη δεδομένη αύξηση τιμών βασικών προϊόντων, οι δημόσιοι υπάλληλοι οδηγούν σε μια απώλεια εισοδήματος που υπερβαίνει το 50%. Αναλυτές εκτιμούν ότι εξαιτίας της παραγωγικής ιδιομορφίας της ελληνικής οικονομίας, αυτή η μείωση ζήτησης που επήλθε από τις περικοπές των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων τροφοδότησε έναν φαύλο κύκλο που οδήγησε σε μειώσεις εισοδημάτων και σε χιλιάδες απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα
Στα κεντρικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ παραμένει η κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου, με στόχο την αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών των τελευταίων χρόνων, ενώ παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο διεκδικούν το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης ως ένα πρώτο βήμα αποκατάστασης μισθολογικών αδικιών. Εκτιμάται ότι με αυτήν την επιλογή θα αποκατασταθούν απώλειες ύψους 30 εκατ. ευρώ στο σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με τους ίδιους μελετητές, οι αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ακριβώς επειδή θα διατεθούν στην εσωτερική ζήτηση, μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του ΑΕΠ σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ειδικά σε οικονομίες όπως η ελληνική. Τελικό αποτέλεσμα, θα είναι η δημιουργία ενός ανοδικού «σπιράλ», το οποίο, αφενός μεν, μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη, αφετέρου δε, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα.

aftodioikisi.gr

Θρίλερ δέκα ημερών για συμφωνία με τους δανειστές


ImageHandler (7)Δημοσιονομικό κενό, ΦΠΑ, συντάξεις, ομαδικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των δανειστών, σε μία δεκαήμερη διαπραγμάτευση κατά την οποία όλες οι πλευρές πρέπει να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, μέχρι της 20 Απριλίου θα πρέπει να υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να την επεξεργαστούν στη συνέχεια οι τεχνοκράτες του Euroworking Group και να περάσει από το τραπέζι του Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Τα μέτρα για τα οποία οι δανειστές πιέζουν είναι:
– Ο υπολογισμός του δημοσιονομικού κενού, που θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα
– Απαίτηση δανειστών για αυξήσει στο ΦΠΑ
– Απαίτηση για μειώσεις συντάξεων
– Απαίτηση γι απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα
– Ιδιωτικοποιήσεις με εισπρακτικά κριτήρια

arouraios.gr

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Φωτογραφία εξωφύλλου

«Τι εστίν αλήθεια;» Τα Πάθη και η Ανάσταση στα απόκρυφα ευαγγέλια

Τα Πάθη και η Ανάσταση στα απόκρυφα ευαγγέλια 
 «Η εις Αδου Κάθοδος του Χριστού» («Η Ανάστασις»), λεπτομέρεια, νωπογραφία, 1315-1320. Κωνσταντινούπολη, Μονή της Χώρας  

Γιατί δεν απάντησε ο Χριστός στην ερώτηση του Πιλάτου «Τι εστίν αλήθεια»; Πώς λέγονται οι δύο ληστές που σταυρώθηκαν μαζί με τον Χριστό; Ποιο είναι το όνομα του ρωμαίου εκατόνταρχου που ήταν υπεύθυνος του αποσπάσματος για τη σταύρωση; Σε τέτοιες και παρόμοιες ερωτήσεις δεν δίνουν απαντήσεις τα γνωστά ευαγγέλια, τα οποία με δωρική λιτότητα εκθέτουν τα γεγονότα των Παθών και της Ανάστασης χωρίς συναισθηματισμούς και λυρικές εξάρσεις και κυρίως χωρίς να εγκλωβίζονται στην ιστορική αφήγηση. Αφηγούνται βέβαια τα ιστορικά γεγονότα, αλλά ενδιαφέρονται κυρίως να δείξουν τη σημασία των γεγονότων για τη λύτρωση των ανθρώπων. Με άλλα λόγια, ενδιαφέρονται όχι μόνο για το τι έγινε αλλά και για το γιατί έγινε. Τα τέσσερα αυτά ευαγγέλια τοποθετούνται στο δεύτερο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ.

Ενενήντα τρία χρόνια μετά Συγκίνηση στην «πρώτη» Ανάσταση στον Άγιο Βουκόλο της Σμύρνης

Συγκίνηση στην «πρώτη» Ανάσταση στον Άγιο Βουκόλο της Σμύρνης 

Λαμπροφόρος από κάθε άποψη υπήρξε η ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία, η πρώτη έπειτα από 93 χρόνια, στον διασωθέντα και ανακαινισθέντα περικαλή ναό του Αγίου Βουκόλου στην Σμύρνη.

Την ακολουθία της Αναστάσεως παρακολούθησαν με κατάνυξη, ευλάβεια και δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες άνθρωποι, Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι, μέλη της κατά Σμύρνη Ορθόδοξης Εκκλησίας, που τα τελευταία δύο χρόνια, με την αγάπη και πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και τις άοκνες προσπάθειες του ιερατικώς προϊσταμένου, αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κύριλλου Συκή, αναγεννάται.

Επίσης, την ακολουθία παρακολούθησαν Έλληνες και άλλοι Ορθόδοξοι από άλλες περιοχές γύρω από την Σμύρνη, επισκέπτες από την Ελλάδα, καθώς και ορισμένοι Ελληνοαμερικανοί και Ελληνοαυστραλοί.

Στην ακολουθία της Αναστάσεως και στην Θεία Λειτουργία τηρήθηκε η παράδοση , η οποία συνταίριαζε την μεγαλοπρέπεια με την αρχοντική απλότητα. Γύρω στις 10.30 το βράδυ του Μ.Σαββάτου ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος άρχισε την ακολουθία της Παννυχίδος, που ολοκληρώθηκε με το «Δεύτε λάβετε Φως» και το άναμμα των λαμπάδων των πιστών από την λαμπάδα του πατρός Κυρίλλου, η οποία προηγουμένως είχε αναφτεί από την ακοίμητη κανδήλα. Μέσα και έξω στον ναό του Αγίου Βουκόλου είχε δημιουργηθεί αδιαχώρητο.

Σχηματίστηκε πομπή, που πορεύτηκε στον περίβολο του ναού. Οι θύρες έκλεισαν και μέσα έμεινε μόνο ο αναγνώστης. Της πομπής προηγούνταν τα Εξαπτέρυγα, η εικόνα και το λάβαρο της Αναστάσεως, οι ψάλτες, και ο π. Κύριλλος, κρατώντας το Ιερό Ευαγγέλιο και τον Σταυρό της Ευλογίας. Δίπλα του ήταν ο π. Μαξιμιλιανός , προϊστάμενος του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου των Ρωμαιοκαθολικών της Σμύρνης. Σε ένα υπερυψωμένο χώρο, απέναντι από την δυτική πύλη του ναού , που ήταν αναρτημένη η σημαία με το έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο π. Κύριλλος ανέγνωσε την περικοπή από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο «Διαγενομένου του Σαββάτου». Στη συνέχεια η εκφώνηση «Δόξα τη Αγία και Ομοουσίω Τριάδι…» και ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος έψαλλε το μεγαλόπρεπο, θριαμβευτικό αντίφωνο του Πάσχα:

«Χριστὸς ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος». Με το «Χριστός Ανέστη» άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα καμπανάκια, που κρατούσε ο νεωκόρος , και σήμαντρα , που είχαν μαζί τους μερικά παιδιά. Ο κόσμος αντάλλασσε τον αναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη!-Αληθώς Ανέστη!» και ο ένας ασπαζόταν τον άλλο μέσα σε ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

Απευθυνόμενος στον κόσμο ο π. Κύριλλος τόνισε ότι η Ανάσταση του Χριστού είναι ένα γεγονός «άμεσα συνδεδεμένο με την ταυτότητα των Ορθοδόξων και ιδιαίτερα των Ρωμιών». Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι , επεσήμανε, «είμαστε παιδιά του ενός αληθινού Θεού, άρα αδέλφια». Επίσης , έκανε ειδική αναφορά στους Χριστιανούς, αλλά και σε όλους όσοι σε διάφορα μέρη της γης διώκονται, υποφέρουν, σφαγιάζονται και υπέδειξε ότι πρέπει επιτέλους να γίνει σεβαστός ο κάθε άνθρωπος. Συμβολικά ο π. Κύριλλος και ο π. Μαξιμιλιανός άφησαν στον αέρα δύο λευκά περιστέρια για να υπογραμμίσουν την καταλλαγή, την αγάπη και την ειρήνη, που πρέπει να επικρατήσει μεταξύ των Χριστιανών και όλων των ανθρώπων.

Ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορική» την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Άγιο Βουκόλο και θα επιθυμούσε πολύ να ήταν στην Σμύρνη, όπως θέλει, είπε ο Πατριάρχης, να ξανακάνει Πάσχα στην γενέτειρα του, Ίμβρο. Ο π. Κύριλλος ανέφερε ότι στην επικοινωνία του με τον Πατριάρχη τον ευχαρίστησε θερμά και του είπε: « Παναγιώτατε, όσο το Φανάρι και Εσείς είστε αναστημένοι, είμαστε και εμείς, όπου κι' αν βρισκόμαστε».

Μετά την ακολουθία της Αναστάσεως, πριν να εισέλθει ο κόσμος στον ναό για τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, έγινε ένα ιδιαίτερο τελετουργικό. Μπροστά από την κλειστή δυτική πύλη, σύμβολο των πυλών του Άδη που καταργήθηκαν με την Ανάσταση του Χριστού, ο π. Κύριλλος, ο οποίος χτύπησε δυνατά την πύλη, είχε με τον αναγνώστη, που έμεινε εντός του ναού, ένα διάλογο από τους ψαλμούς του Δαϋίδ .

«Άρατε πύλας, οι άρχοντες υμών και επάρθητε, πύλαι αιώνιοι, και εισελεύσεται ο βασιλεὺς της δόξης» . Η απάντηση μέσα από τον ναό «Τις εστιν ούτος ο βασιλεὺς της δόξης;». Και πάλι ο π. Κύριλλος: « Κύριος των δυνάμεων αυτός εστίν ο βασιλεύς της δόξης. Τότε άνοιξε η πύλη και όλοι εισήλθαν στον ναό. Όσο ψαλλόταν ο Κανόνας της Κυριακής του Πάσχα το εκκλησίασμα ασπαζόταν την εικόνα της Αναστάσεως και έπαιρνε από τον π. Κύριλλο ένα μικρό πουγκί από λεπτό διάφανο ύφασμα, στο οποίο μέσα υπήρχαν ένα κόκκινο αυγό, ένα κουλουράκι σμυρνέϊκο και μικρές εικόνες των Πολιούχων Αγίων της Σμύρνης, Φωτεινής, Βουκόλου και Πολυκάρπου. Προς το τέλος του Κανόνα ο π. Κύριλλος ράντισε όλους με αγιασμό. Επίσης, προσευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών όλων των εν Σμύρνη ειρηνικώς κοιμηθέντων ή μαρτυρικώς τελειωθέντων.

Στο τέλος της Λειτουργίας ανέγνωσε την ομιλία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου για το Άγιο Πάσχα, η οποία είναι γνωστή ως «Κατηχητικός Λόγος».

Στις 11 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε στο ναΐδριο της Αγίας Φωτεινής, που υπάρχει από την δεκαετία του 1950 σε ανάμνηση του πυρπολυθέντος το 1922 μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού ναού της Σμύρνης, ο Εσπερινός της Αγάπης. Οι ύμνοι ψάληκαν Ελληνικά και Ρωσικά. Η ανάγνωση του Ευαγγελίου έγινε στα Ελληνικά και στην Ομηρική γλώσσα από τον π. Κύριλλο, στα Ιταλικά από τον Ρωμαιοκαθολικό ιερέα , π. Μαξιμιλιανό, και στα Ρωσικά , Τουρκικά και Αγγλικά από λαϊκούς. Ο Εσπερινός έληξε με την περιφορά της εικόνας της Αναστάσεως στον αύλειο χώρο του ναού.

Επιστέγασμα της γιορτής του Πάσχα ήταν το πλούσιο σε εδέσματα τραπέζι, το οποίο προσέφερε η Ορθόδοξη Κοινότητα Σμύρνης σε χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου, που διατέθηκε ευγενώς.

«Τα όσα ζήσαμε φέτος στην διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας και του Πάσχα στην Σμύρνη για μένα ήταν μια αποκάλυψη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής. Η εμπειρία αυτών των ημερών είναι ακόμη μια επιβεβαίωση ότι «στα σχέδια του Θεού υπάρχουν θαυμαστά πράγματα, αρκεί να τον εμπιστευόμαστε και να προσευχόμαστε» κατέληξε ο κ. Κύριλλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φόβοι για το βακτήριο που καταστρέφει ελαιόδενδρα!

elaiodendra2-flynewsΜεγάλη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που έρχονται από την Ιταλία σχετικά με την εξάπλωση του επικίνδυνου βακτηρίου Xylella fastidiosa που προσβάλλει τα ελαιόδεντρα. Το βακτήριο έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές
με νεκρώσεις εκατομμυρίων ελαιοδέντρων στην περιοχή Απουλία της Ιταλίας.
Το ζήτημα αφορά και την Ελλάδα παρόλο που ακόμη δεν έχει ανιχνευτεί σε φυτά το συγκεκριμένο βακτήριο. Και αυτό διότι είναι αδύνατος ο έλεγχος νομικά και πρακτικά των δενδρυλλίων που εισάγονται από την Ιταλία στη χώρα μας. και αυτό διότι η  διακίνηση φυτών από την Ιταλία αποτελεί ενδοκοινοτικό εμπόριο και άρα είναι ελεύθερη και ο  φυτοϋγειονομικός έλεγχος είναι πρακτικά αδύνατος.

Επιπλέον το γεγονός ότι η ασθένεια έχει βρεθεί να προσβάλλει και άλλα είδη φυτών εκτός της ελιάς, όπως πικροδάφνη, βελανιδιά, αμυγδαλιά κ.α., κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, καθώς δεν αποκλείεται να μπει στην Ελλάδα και με κάποια παρτίδα καλλωπιστικών ή άλλων φυτών.

Η κρισιμότητα της κατάσταση φαίνεται και από το γεγονός της επιβολής μποϊκοτάζ απέναντι στο ιταλικό ελαιόλαδο που ανακοίνωσε ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας Stéphane Le Foll, καθώς η Ιταλία δεν φαίνεται να αποδέχεται την λύση που προβλέπει την εκρίζωση των προσβεβλημένων ελαιοδέντρων από την Xylella fastidiosa, στην περιοχή της Απουλίας.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
1.Ποιά προληπτικά μέτρα έχει λάβει το αρμόδιο Υπουργείο και ποια επιστημονική και τεχνική βοήθεια έχει δώσει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για να αποτραπεί η είσοδος του επικίνδυνου, κυρίως για την ελαιοκαλλιέργεια, βακτηρίου  Xylella fastidiosa στη χώρα μας;
2.Εξετάζει το αρμόδιο Υπουργείο το ενδεχόμενο να επιβάλει η Ελλάδα μποϊκοτάζ στην εισαγωγή ιταλικών δενδρυλλίων όπως έχει κάνει ήδη η Γαλλία;
Ο ερωτών Βουλευτής
Πετράκος Αθανάσιος

Η Ανάσταση στον ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα (βίντεο)


Αποχώρησε και η Γωγώ Καραλή από την εφημερίδα “Πελοπόννησος” λόγω συνταξιοδότησης


Μία από τις Πατρινές δημοσιογράφους με πολύχρονη και συνεπή πορεία στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, η Γωγώ Καραλή, κόρη του αείμνηστου «Πελοποννήσιου» Γιάννη Καραλή, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να βγει στην σύνταξη.
Με δυνατή πένα, πλούσιο αρχείο και εξαιρετικό ρεπορτάζ τόσο στο ελεύθερο, όσο και στους τομείς του πανεπιστημίου, της εκκλησίας και της τοπικής ιστορίας και κοινωνίας αλλά και ενίοτε και στο πολιτικό, η Γωγώ Καραλή έχει αφήσει δυνατή την σφραγίδα της για πολλά χρόνια στον τοπικό Τύπο, μέσα από την καθημερινή συνεργασία και ενασχόληση της με την ιστορική εφημερίδα «Πελοπόννησος των Πατρών».
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές. Πάντως η είδηση για την αποχώρηση λόγω μελλοντικής συνταξιοδότησης της κυρίας Καραλή από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» προξένησε εντύπωση καθώς έγινε γνωστή λίγες μέρες αφότου δημοσιοποιήθηκε η αποχώρηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Αβραμίδη από την “Πελοπόννησο”, στην περίπτωση του οποίου υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες, οικονομική εκκρεμότητα από την επιχείρηση.

Thebest.gr

Απίστευτο τροχαίο με νεκρό στο Λόγγο Αιγίου – Το αυτοκίνητο σφηνώθηκε ανάμεσα σε δύο γέφυρες (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο τροχαίο με νεκρό στην Πάτρα – Το αυτοκίνητο σφηνώθηκε ανάμεσα σε δύο γέφυρες (ΦΩΤΟ)Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ανήμερα του Πάσχα ένας 62χρονος, ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου.

Στο ύψος του Λόγγου, και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και σφηνώθηκε ανάμεσα στην υπάρχουσα και την υπό κατασκευή γέφυρα.

Δυστυχώς ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια με επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Αιγίου και η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου για τη νεκροψία-νεκροτομή.

patrastimes.gr

Πατέρας και γιος “έφυγαν” με διαφορά λίγων ωρών στον Καρδαμά Ηλείας

pateras_giosΣυγκλονίζει η τραγωδία της Μ. Παρασκευής στην Ηλεία και στο χωριό Καρδαμά του δήμου Ήλιδας. Πατέρας και γιος “έφυγαν” από τη ζωή με λίγες ώρες διαφορά ο ένας από τον άλλον. Ο 57χρονος γιος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας χρόνια τώρα και τύγχανε τις φροντίδας των γονέων του στο σπίτι τους. Όταν “έφυγε” η μητέρα από τη ζωή, έμειναν μόνοι πατέρας και γιος. Η έγνοια του πατέρα ήταν να μπορεί να φροντίζει τον άρρωστο γιο του όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχοντας ξεπεράσει τα 90 του χρόνια, γνώριζε πως αυτό δεν θα μπορεί να το κάνει πάντα. Είχε μάλιστα πει σε καλούς του φίλους από το χωριό, “αν πάθω κάτι εγώ, να φροντίσετε οπωσδήποτε το παιδί”. Ήταν σα μια τελευταία επιθυμία. Μια επιθυμία που δεν χρειάστηκε να υλοποιηθεί…
Το πρωί της Μ. Παρασκευής, ο 57χρονος γιος έφυγε από τη ζωή. Ο πατέρας είδε αυτό που δεν θέλουν οι περισσότεροι γονείς, να φεύγει πρώτο το παιδί. Έχασε όμως πέρα από το παιδί του και την τελευταία του συντροφιά, το λόγο που υπήρχε στη ζωή. Έως το βράδυ οι ώρες ήταν δύσκολες. Δεν μπόρεσε να αντέξει την απώλεια, αλλά ούτε τη σκέψη πως ο γιος του, έφυγε μόνος… Θα έλεγε πως ήταν μια παράδοση στη ζωή, η θέληση να ακολουθήσει το παιδί του στον Παράδεισο. Το βράδυ η καρδιά του 91χρονου πατέρα έπαψε να λειτουργεί. Το χρέος του σε αυτή τη ζωή το είχε εκπληρώσει… Καθήκον του τώρα ήταν να συντροφέψει το γιο του στην άλλη ζωή, να βρουν μαζί τη μάνα…
Η κηδεία τους έγινε το Μ. Σάββατο, με το χωριό συγκλονισμένο λίγο πριν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης, να αποχαιρετά τους δύο συγχωριανούς τους… Η δική τους Ανάσταση ήρθε εκεί ψηλά, αφού μαζί συνεχίζουν να πορεύονται…

 ilialive.gr

ΣΕ Ι. ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ Ι. ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΥΡΕΘΕΙ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 12-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

mitropolitisΓίνεται γνωστό ότι την Εβδομάδα της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα μετά το Πάσχα, πανηγυρίζουν οι Ι. Μονές της Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου, του Οσίου Παταπίου Λουτρακίουκαι της Παναγίας Κορυφής Καμαρίου καθώς και Ιεροί Ναοί που τιμώνται στο όνομα της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγ. Μακαρίου, Επισκόπου Κορίνθου.  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, θα παραστεί, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στις προαναφερόμενες Ι. Μονές και Ι. Ναούς κατά το κάτωθι Πρόγραμμα: 
12/4/2015 Κυριακή του Πάσχα ώρα 19:00’ στον Εσπερινό της ΑΓΑΠΗΣ στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. 
13/4/2015 Δευτέρα της Διακαινησίμου στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου και το βράδυ ώρα 19:00’, στον Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. 
14/4/2015 Τρίτη της Διακαινησίμου, στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. 
16/4/2015 Πέμπτη της Διακαινησίμου, ώρα 19:00, στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κόρφου.  
17/4/2015 Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Καμαρίου.  
18/4/2015 Σάββατο της Διακαινησίμου, ώρα 19:00’, στον Εσπερινό και την Ι. Λιτανεία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου. 
19/4/2015 Κυριακή του Θωμά στην Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Μακαρίου Ξυλοκάστρου. 
      Η συμμετοχή των χριστιανών μας στις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες κρίνεται απαραίτητη ώστε να λάβουν την χάρη, τον αγιασμό και την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου μας, της Θεοτόκου, των Αγίων και Οσίων, των οποίων τιμάται η μνήμη κατά τις ημέρες αυτές.