Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. γιορτάζει την "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος"

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                      

ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                          

               Αίγιο, 2 Ιουνίου 2023

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 


 

Ο ορισμός της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1972, έγινε με στόχο να προειδοποιήσει και να αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Στη Ριτσώνα ο τελευταίος αποχαιρετισμός - Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα παιδιά του - Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου

Θεόδωρος Πάγκαλος: Ύστατο χαίρε στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας 

kideia_pagkalos_arthro



Στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας είπαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το τελευταίο αντίο στον Θεόδωρο Πάγκαλο τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών.
 
Η αποτέφρωση ήταν επιθυμία του ίδιου του Θεόδωρου Πάγκαλου όπως είχε ανακοινώσει η οικογένειά του, η οποία είχε ευχαριστήσει με δημόσια ανάρτησή της για τη «συγκινητική συμπαράσταση στο πένθος» και παρακαλούσε αντί στεφάνων, να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων. 
 
Επικήδειους εκφώνησαν κατά σειρά, ο Χρήστος Γεραρής πρώην πρόεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο Χρηστος Χωμενίδης, ο γιος του Ανδρέας, ενώ ο τελευταίος επικήδειος ήταν από τον Κώστα Μήτση που διετέλεσε επί 9 χρόνια ιδιαίτερός του και ήταν και ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος.
Χαρακτηριστική από τον επικήδειο Μήτση ήταν η αναφορά σε μια στιγμή που βίωσε μαζί με τον Πάγκαλο όπου και εξέφρασε και μια επιθυμία του για τον τρόπο που ήθελε να

Έφυγε από τη ζωή η Νόνικα Γαληνέα

 galinea_arthro 

  Η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη μέσα από το Instagram της.

«Αντίο αγαπημένη Nόνικα. Ήσουν πραγματικά one of a kind» έγραψε σημειώνοντας ότι η Νόνικα Γαληνέα ήταν ένας θρύλος. 

  Πότε θα γίνει η κηδεία της
Η κηδεία της Νόνικα Γαληνέα θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο. Θερμή παράκληση της οικογένειας να μην εισέλθουν κάμερες στον χώρο του νεκροταφείου.

Επιθυμία της Γαληνέα ήταν, όταν φύγει από την ζωή, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού».

Ποια ήταν η Νόνικα Γαληνέα

Πέθανε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος

Πέθανε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος 

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος, έφυγε από τη ζωή σήμερα (02.06.2023) σε ηλικία 67 ετών. Τα τελευταία χρόνια, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Ο εν αποστρατεία Στρατηγός του Πυροβολικού, Μιχαήλ Κωσταράκος, είχε διατελέσει και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθεί το βιογραφικό του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Μητσοτάκης από Κόρινθο: Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία ΝΔ, για να γυρίσει οριστικά σελίδα / «Η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί» - Tο «Πρόεδρε έλα με φόρα» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους»/Πολύ σημαντική η απόφαση των ΗΠΑ για τα F-35, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία

mitsotakis_loytraki_korinthos__3_ 

mitsotakis_loytraki_korinthos__4_mitsotakis_loytraki_korinthos__7_ 

mitsotakis_loytraki_korinthos_arthro

Το μήνυμα ότι «η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί» για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Ελλάδα έστειλε από την Κόρινθο και μετά από το Λουτράκι, όπου πραγματοποιεί περιοδεία σήμερα ενόψει των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου του επιφύλαξαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

   «Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα, για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτήν την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική ( 6η αγωνιστική) Μάχες για την 3η θέση ανόδου την Κυριακή.

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2023/06/350811672_1065474807764545_7146235158366158168_n-768x435.jpg

Με την 6η  αγωνιστική συνεχίζονται την Κυριακή (4/5 , 17:00) τα μπαράζ των πρωταθλητών Ενώσεων για άνοδο στη Γ΄  Εθνική.  Σημαντικά παιγνίδια ντέρμπι θα διεξαχθούν στους ομίλους 5ο και 6ο, που θα κρίνουν κατά πολύ τα 2 "εισιτήρια" της τρίτης θέσης ανόδου. 

Στον 5ο όμιλο, ξεχωρίζει το παιχνίδι Εράνη – ΠΑΟ Βάρδας όπου θα κρίνει την τρίτη θέση ανόδου, ενώ εύκολο έργο φαίνεται να έχουν Παναιγιάλειος και Παλληξουριακός ( Υποδέχονται Αμυκλιακό και ΑΟ Λεβάντε , αντίστοιχα ). Ρεπό έχει ο ΑΟ Λεωνιδίου.

Συμαντικά ντέρμπι και στον 6ο όμιλο όπου και εδώ κρινεται η τρίτη θέση ανόδου. Στο ντέρμπι κορυφής ο ΠΑΣ Κόρινθος αγωνίζεται με την αήττητο πρωτοπόρο ΑΟ Νέας Αρτάκης. Τώρα για την 3η θέση ανόδου θα μονομαχήσουν ο Ελλοπιακός με τον Περαμαϊκό, με τον νικητή να έχει κανει ένα μεγάλο  βήμα για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Στη Φωκίδα ο Απόλλων Ευπαλίου , στο ντέρμπι της ουράς, αντιμετωπίζει τον Αίολο Καρπενησίου. Ρεπό έχει η Κορωνίς Κοιλάδας.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική  (Κυριακή 4 Ιουνίου 17:00)

Μήνυμα Γ. Ψυχογιού προς τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις πανελλήνιες

 Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Καλή επιτυχία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

02/06/2023

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στη μάχη που δίνουν στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, είμαστε μαζί τους. Όπως και με τους καθηγητές και τους γονείς που πάλεψαν μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και την απαξίωση της εκπαιδευτικής κοινότητας από την κα. Κεραμέως.

Η μάχη αυτή δεν είναι η τελευταία. Είναι μία από τις πολλές που θα κληθεί να δώσει αυτή η γενιά που έχει μεγαλώσει στα δύσκολα. Με πίστη στις δυνάμεις τους, συλλογικότητα και καθαρό μυαλό τα παιδιά μας θα τα καταφέρουν.

Καλή επιτυχία από καρδιάς!  

Ψυχογιός Γεώργιος

 



 

Προσοχή μοιάζει με σπυράκι. Νόσος του Bowen, ενδοεπιδερμιδικός ακανθοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Πρόκειται για ένα ενδοεπιδερμικό καρκίνο του δέρματος που κάποτε μπορεί να μεταπίπτει σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Εκδηλώνεται ως επιμένουσα ερυθρόφαιη, λεπιδώδη πλάκα που μοιάζει σαν ψωρίαση ή έκζεμα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί είναι πιθανόν να διηθήσει βαθύτερα στρώματα.

Περιγράφτηκε το 1912 από τον John Templeton Bowen ως προκαρκινική κατάσταση ενδοεπιδερμιδικού τύπου ακανθοκυτταρικού καρκινώματος. Είναι πάθηση όχι ιδιαίτερα συχνή, η οποία προσβάλλει ισότιμα τα δύο φύλα και κυρίως τους ενήλικες.

Ουσιαστικά είναι ένας αρχόμενος ακανθοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος. Προκαλείται από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα και για αυτό εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο, τα χέρια και το κάτω τμήμα των κνημών. .................

read more

Εκλογές 2023: Σήμερα οι αιτήσεις των κομμάτων στον Άρειο Πάγο - Το ημερολόγιο μέχρι τις 25 Ιουνίου

  

Η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου την περασμένη Δευτέρα 29 Μαΐου ενεργοποίησε αυτόματα τον θεσμικό οδικό χάρτη με τους κεντρικούς σταθμούς που οδηγούν την Ελλάδα σε νέες εθνικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Το σύστημα της απλής αναλογικής, θεσμικής παρακαταθήκης της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., με το οποίο διεξήχθη η προηγούμενη αναμέτρηση, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγούσε τη χώρα σε ακυβερνησία και ανάγκη προσφυγής σε

Φινάλε στη Β΄κατηγορία Κορινθίας Ο Αστέρας Δερβενίου πρωταθλητής Το δεύτερο εισιτήριο ανόδου ποία ομάδα θα το πάρει?


Τελευταία στροφή ( η 30η) ,αύριο Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 στις 5:00 το απόγευμα, για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κορινθίας.

 Ένα πρωτάθλημα όπου η υπόθεση τίτλος είχε τελειώσει σχεδόν από ... τα Χριστούγεννα. Πρωταθλήτης της κατηγορίας ανακηρύχθηκε ο Αστέρας Δερβενίου, οποίος τερματίζει με διαφορά 20 και πλέον βαθμούς από την δεύτερη ομάδα και με ένα ρεκόρ που θα το ζήλευαν, ακόμα, και ομάδες της Α΄Εθνικής κατηγορίας. Ξεπέρασε τα 105 τέρματα σέ ένα μόνον πρωτάθλημα. Αύριο ο Αστέρας δίνει τον αποχαιρετιστήριο αγώνα στη κατηγορία εκτός έδρας σε παιγνίδι ντέρμπι, κόντρα στον ΑΟ Ζευγολατιού που διεκδικεί το δεύτερο εισιτήριο ανόδου, το οποίο διεκδικούν , ακόμα, ο Άρης Βοχαϊκού και το Σπαθοβούνι όπως και ο ΠΑΣ Κλένια με ελάχιστες πιθανότητες. 

Ο Άρης Βοχαϊκού αγωνίζεται εκτός έδρας στον Ασπρόκαμπο , οπως και ο ΠΑΣ Κλένια, στην Αρχαία Κόρινθο απέναντι στην Κόρινθο 2006. Στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ ο Παννεμεατκός αγωνίζεται , εκτός έδρας στην Κλένια με το ήδη υπβιβασμένο ΑΟ Μαψού.

 Η επίσης υποβιβασμένη Δάφνη Εξαμιλίων αντιμετωπίζει με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στη Λυκοποριά η τοπική ΑΟΛ υποδέχεται τον Αστέρα Κορίνθου, ενώ η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

30η Αγωνιστική