Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ( Συνεντευξη στον SUPER TV και στον Θύμιο Κάππο των Αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή)

 
Με την συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη  των καθηκόντων τους οι Αντιπεριφερειάρχες των Π. Ε. Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος και Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής  παραχώρησαν εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στον SUPER TV και στον Θύμιο Κάππο και την οποία θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:  


Συναντήσεις του Γιώργου Δέδε με τους Δημάρχους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

 

Κόρινθος, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

 

  • Η αναβάθμιση του οδικού άξονα Γκούρα - Στενό - Σαραντάπηχο - Ευρωστίνη  να προωθηθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας
  • Ολοκλήρωση της μελέτης αντιδιαβρωτικής προστασίας του Κορινθιακού
  • Υλοποίηση τώρα των αντιπλημμυρικών έργων για την Κορινθία

Σειρά διαδοχικών συναντήσεων πραγματοποίησε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, με τους Δημάρχους Σικυωνίων, Σπύρο Σταματόπουλο και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  Βλάση Τσιώτο, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις σε ζητήματα αιχμής και σημαντικά έργα που αφορούν στην περιοχή. Στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου συμμετείχε και ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός. Τον Γιώργο Δέδε συνόδευαν οι περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αναστάσιος Μποζίκης και Χρήστος Καρσιώτης, καθώς και τα στελέχη της Περιφερειακής Παράταξης, Σοφία Φιλιππάκη και Βλάσης Τσιάμης.

 

Ο Γιώργος Δέδες εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίησή του για τη διαπίστωση ότι

Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην Αττική – Ενεργοποιήθηκε το 112

 

Τα κινητά όλων ήχησαν λίγο μετά τις 17.30 με ένα μήνυμα από το 112 που ενημέρωνε για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική.  

Έκτακτο μήνυμα έστειλε το 112 στους κατοίκους της Αττικής. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 4/9 στην Αττική.

«Αποφύγετε ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά. Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο στην Αττική. Ακολουθείτε τις οδηγίες προστασίας», αναφέρεται στο μήνυμα και παρατίθεται το σχετικό link, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για όσα πρέπει να κάνουν.

Μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι: «Αγαπητοί μου συμπολίτες, αύριο, 4 Σεπτεμβρίου, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας.

Για το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Εκτακτο – Κορωνοϊός: Στα 241 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και πέντε νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Ο χάρτης των κρουσμάτων.


 

Σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνονται 241 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 210 εγχώρια κρούσματα, τα 25 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 11 συνδέονται με συρροές.

Αναλυτικότερα:

Εκτακτο: Ισχυρός σεισμός τώρα στην Αττική

 

Ισχυρός σεισμός έγινε  το απόγευμα της Πέμπτης στις 18.07 αισθητός σε αρκετές περιοχές στην Αττική. Ο σεισμός είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρό του ήταν  ανάμεσα σε Ραφήνα και Μαραθώνα, 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ραφήνας και το εστιακό του βάθος ήταν 6,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός αυτός σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων είναι από γνωστό ρήγμα και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

 

Μονή της Χώρας: Από τη ''Χώρα των Ζώντων'' στη χώρα των ασεβών

  

Γράφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Η μετατροπή του μουσείου της «Χώρας» στην Κωνσταντινούπολη σε τέμενος (Τζαμί) είναι η δεύτερη μετατροπή, μετά από αυτή της Αγίας Σοφίας, που γίνεται από τον Ερντογάν σε μία πράξη πολιτιστικής βεβήλωσης, στην Κωνσταντινούπολη. Κι ο ναός αυτός λειτουργούσε ως Μουσείο από το 1958.

Εντάσσεται και αυτή η μετατροπή σε ένα γενικότερο πλαίσιο που υπακούει στη Στρατηγική της Τουρκίας, που χαρακτηρίζεται ως "Γεωπολιτική του Ισλαμισμού", με την ισλαμοποίηση των βυζαντινών ναών.

 

Ο ναός της «Χώρας» ήταν το καθολικό της Μονής της «Χώρας» που είχε κτισθεί

Το σύγγραμμα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεωρήσεως του Συντάγματος Ευριπίδη Στυλιανίδη προλόγισε ο Πρόεδρος της Βουλής

 

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος του προσέφερε το βιβλίο του «Συνταγματική Αναθεώρηση 2019: Χαμένη ευκαιρία ή νέο ξεκίνημα;» που αποτελεί την πολιτική και νομική συμβολή του από τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεωρήσεως του Συντάγματος.

Το βιβλίο προλογίζει τιμητικά ο κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων:

Εγκαίνια έκθεσης στο Βουλευτικό Ναυπλίου: Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών


Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η έκθεση «Βουλή των Ελλήνων. Οι  σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα στο Βουλευτικό Ναυπλίου την Τρίτη 8.9.2020 και ώρα 19:00, αντί της Δευτέρας 7.9.2020, λόγω προγραμματισμού, τη Δευτέρα στις 17:00, προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει στο Ναύπλιο την έκθεση Βουλή των Ελλήνων. Οι  σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών, με θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Την  έκθεση θα εγκαινιάσει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:00, στο Βουλευτικό Ναυπλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η επιστροφή στα θρανία και η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

 


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν, λόγω πανδημίας, το ελληνικό υπουργείο Παιδείας είχε παραγγείλει μονοθέσια θρανία με ρόδες, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα έψαχνε να βρει ποιος πήρε την μίζα. Επειδή, όμως, αυτό συνέβη στην Ιταλία, μας το παρουσιάζει ως… μεγαλοφυή ιδέα! Προς το παρόν δεν μας έχει φέρει κάποιο παράδειγμα από την Ισπανία, όπου ο Ιγκλέσιας σερβίρει… «σιρόπι Δημοκρατίας»!

Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογούν για τα πάντα, εκεί που δίνουν ρέστα είναι στην

Θα προλάβουμε να αγοράσουμε τα rafale ; - σχόλιο απο τον Ε.Κ

 


γράφει ο Ε.Κ

Θα προλάβει η Ελλάδα να αναβαθμιστεί στρατιωτικά ; 
Ο λόγος της απορίας είναι οι πληροφορίες που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες για αγορά 18 αεροσκαφών rafale απο τη Γαλλία όπως επίσης και πυρομαχικά-πυραύλους-τορπίλες και 2 φρεγάτες(!!) κόστους περίπου 7 με 10 δις ευρώ!
Άραγε  ο "φιλοπόλεμος" όπως παρουσιάζεται πρόεδρος της Τουρκίας πως θα