Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

Ακράτα: Ακόμη πέντε συλλήψεις για παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε παραλίες

 umbrela2992 

Ακόμη πέντε συλλήψεις ατόμων για παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες σημειώθηκαν το βράδυ της  Δευτέρας (07/08) στην Ακράτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, συνελήφθησαν συνολικά πέντε ιδιοκτήτες καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος (τέσσερις άνδρες και μία  γυναίκα), που διαπιστώθηκε κατά τη διενέργεια ελέγχων στα καταστήματά τους πως είχαν τοποθετήσει στην παραλία τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες με ομπρέλες,  χωρίς όμως να κατέχουν άδεια από την αρμόδια αρχή.

Καλαμάτα: 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ

Καλαμάτα: 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ  Καλαμάτα: 1ο Μεσσηνιακό Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ

Με γνώμονα την διαφήμιση και ανάδειξη των τοπικών Μεσσηνιακών προϊόντων, το “1o Γαστρονομικό – Μουσικό Φεστιβάλ”, θα διεξαχθεί 11, 12 και 13 Αυγούστου 2023, στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλοφοριακής Αγωγής), σε μια ιδιαίτερα πολυσύχναστη τουριστική περίοδο για την Καλαμάτα.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει κιόσκια με τουριστικά γραφεία, τοπικά προϊόντα και εδέσματα. Θα συμμετέχουν φυσικά τοπικά μαγαζιά εστίασης καθώς και μικροπαραγωγοί, που θα αναδείξουν τα προϊόντα τους, όπως, παστό, λαδί, κρασί, ούζο, μέλι, δίπλες, λαλάγγια, κομπόστες, παστέλι, χυλοπίτες, λουκάνικα κλπ.

Παρών θα δώσουν και σύλλογοι της Μεσσηνίας, όπως, Μουσικοί, Λαογραφικοί, Χορευτικοί, Φωτογραφικοί, Φιλοζωικοί, Ορειβατικοί, Σκοπευτικοί και Γυναικών, οι οποίοι θα παρουσιάζουν την δράση τους και θα έχουν δυνατότητα να κάνουν εγγραφές νέων μελών.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα πλαισιώσουν το φεστιβάλ με ενημερωτικές εκδηλώσεις των παρευρισκόμενων για τα ήθη και έθιμα καθώς και την τοπική μουσική και χορούς της Μεσσηνίας.

Η αποκορύφωση κάθε ημέρας θα είναι οι μουσικές βραδιές που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του τριήμερου με τοπικά σχήματα και μπάντες καθώς και τους μεγάλους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Θα υπάρχουν και παράλληλα δρώμενα όπως: Βουβός κινηματογράφος, και πολλές εκπλήξεις για ενήλικες και παιδιά.

Ο αθλητισμός θα έπρεπε να ενώνει. Όχι να σκοτώνει

 

Του Αλέκου Ευγενικού

Ακόμη ένα νέο παιδί είδε το νήμα της ζωής του να κόβεται πρόωρα και βίαια, στον βωμό της αθλητικής διαπάλης. Του πολέμου. Του μίσους.

Καμία σχέση με αθλητισμό, δηλαδή. Ο αθλητισμός θα έπρεπε να ενώνει. Όχι να σκοτώνει.

Ο 22χρονος Μιχάλης δεν θα ξαναγυρίσει στην οικογένειά του. Στερήθηκε το δικαίωμα να ζήσει τα όνειρά του. Οι οργανωμένοι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι Έλληνες συνεργοί τους και οι αλλοεθνείς συμπαραστάτες τους, θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Όχι κανονικά, αλλά θα τη συνεχίσουν.

Ο τυφλός φανατισμός σε συνδυασμό με την ανικανότητα των αρχών να περιφρουρήσουν τον χώρο του αθλητισμού, συνιστούν διαχρονικές παθογένειες. Δυστυχώς, το πρόβλημα το θυμόμαστε όταν μετράμε νεκρούς.

Τέτοια παρακμή…

ysterografa.gr

Καιρός – Meteo: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών το τριήμερο 9 έως 11 Αυγούστου

  

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών το τριήμερο 9-11 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την ανάλυση των μετρήσεων του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η επίδραση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών στην ευκολία ανάφλεξης των δασικών καυσίμων είναι σωρευτική και επηρεάζει την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών. 

Πάρα την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών και την επικράτηση λιγότερο ξηρών ατμοσφαιρικών συνθηκών τις τελευταίες ημέρες, η ευκολία ανάφλεξης και η ταχύτητα εξάπλωσης παραμένουν λοιπόν υψηλές και πολύ υψηλές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας.