Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Super League 1: Οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής

 Super League 1: Οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής

 Η ΚΕΔ της ΕΠΟ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής στη Super League 1 που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (13 και 14/2) και την Δευτέρα (15/2).

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ όρισε τον Σκωτσέζο διαιτητή, Μπόμπι Μάντεν στο ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο 42χρονος ρέφερι είναι διεθνής από τα 2010 και έχει διευθύνει τις αναμετρήσεις Μπενφίκα - ΑΕΚ, Μίλαν - Ολυμπιακός, Ολυμπιακός - Μπασάκσεχιρ και ΠΑΟΚ - Ομόνοια. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ντέιβιντ Ρουμ και Γκριμ Στιούαρτ, 4ος θα είναι ο Κουτσιαύτης (Άρτας), ενώ, στο VAR θα βρίσκεται ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες, με ΑVAR τον Νικολακάκη (Λασιθίου).Επίσης τον αγώνα στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον ΠΑΟΚ, θα διευθύνει ο Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία.

Αναλυτικά οι  ορισμοί για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, έχουν ως εξής:

Κοροναϊός : Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου εμβολιάστηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

 Κοροναϊός : Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου εμβολιάστηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος 

Κατά του κοροναϊού εμβολιάστηκε την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, τον οποίο υποδέχθηκαν ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αργολίδας, Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Ο τέως Βασιλιάς, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάστηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπεται, για λόγους ασφαλείας.

Συνοδευόταν από την τέως βασίλισσα Άννα – Μαρία, η οποία όμως θα εμβολιαστεί σε επόμενη ημέρα.

Όλα αρνητικά τα rapid test στους εκπαιδευτικούς της Σπάρτης

  

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του δήμου Σπάρτης.

Συνολικά, έγιναν 115 τέτοια τεστ, σε χώρο σχολικού συγκροτήματος της Σπάρτης.

Η πρωτοβουλία άνηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Τα τεστ έγιναν από κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Εν’ τω μεταξύ, αυτές τις ημέρες, γίνονται τεστ και σε μαθητές-μαθήτριες των Γυμνασίων του δήμου Σπάρτης, εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων τους.

Συγκλονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης για Καλογιάννη: Είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος…

 Σπάνια δημόσια εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη σε λαμπερή πρεμιέρα 

Συγκινεί το συλλυπητήριο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο μεγάλος μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης για το θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη.

Το μήνυμα αναλυτικά:

«Για τον Αντώνη Καλογιάννη
11.02.2021

Με τον Αντώνη Καλογιάννη συνδέθηκα στενά.

Σημάδεψε κυριολεκτικά το έργο μου δίνοντας πραγματικά μοναδικές ερμηνείες σε έργα όπως τα «Επιφάνια Αβέρωφ», το «Πνευματικό Εμβατήριο», η «Κατάσταση Πολιορκίας», ο «Ήλιος και Χρόνος», τα «Τραγούδια του Ανδρέα», τα «12 Λαϊκά», η «Νύχτα Θανάτου», τα «Γράμματα απ’ την Γερμανία» και σε τόσα άλλα τραγούδια…

Εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι!

Σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του να ζω με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη.

Αθήνα, 11.2.2021

Μίκης Θεοδωράκης».

«Μήδεια»: Έρχεται πολικό ψύχος από την κακοκαιρία – Πότε θα χιονίσει στην Αττική

 Ποιοι δρόμοι της Αττικής είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης

Χαλάει ο καιρός και η κακοκαιρία Μήδεια φέρνει στη χώρα μας πολικό ψύχος διαρκείας και χιόνια μέχρι και στην Αττική. 

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο facebook προειδοποιεί για: «Διαδοχικά κύματα πολικού ψύχους αναμένεται να “χτυπήσουν” τη χώρα μας το επόμενο δεκαήμερο με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους σε μεγάλες πόλεις ακόμη και νησιά και τον υδράργυρο να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Στασινός: Η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα για την ενεργειακή μετάβαση σε πράσινα καύσιμα

 https://web.tee.gr/wp-content/uploads/2015/07/foto_stasinos_21-390x245.jpg

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στην ημερίδα του ΙΕΝΕ για τα πράσινα καύσιμα:

  • «Ως χώρα πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γρηγορότερα»
  • «Το μέλλον είναι χαραγμένο και αποτελείται από το υδρογόνο και τις μπαταρίες»
  • «Τα διυλιστήρια θα πρέπει να μηδενίσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα».
  • «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε επ-εκτατικές ποικιλίες για τις καλλιέργειες που δίνουν τα βιοκαύσιμα»

«Ως χώρα πρέπει να κάνουμε περισσότερα, γρηγορότερα» τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός προς τους εκπροσώπους της πολιτείας, της επιχειρηματικότητας και των ακαδημαϊκών-ερευνητικών ιδρυμάτων, απευθύνοντας χαιρετισμό την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στην διαδικτυακή ημερίδα με πολλούς και ενδιαφέροντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, του  Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) για τα πράσινα καύσιμα, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΤΕΕ.

Η πρώτη ετήσια έκθεση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ε.Ε. θέμα της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα συμπεράσματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας συζητήθηκαν στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων. Τα μέλη των συναρμόδιων επιτροπών ενημέρωσαν ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, κ. Didier Reynders και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

"Βράζει" η Πελοπόννησος(157 νέα κρούσματα ) .Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο

  

 
"Βράζει" η Πελοπόννησο για μία ακόμη ημέρα, καθώς σημειώθηκε μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Συνολικά παρατηρήθηκαν  157 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 94 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 19 στην Αργολίδα 13 στην Ηλεία , 12 στην Κορινθία  και 10 στην Αρκαδία.

Πιο συγκεκριμένα:

Πενήντα (50) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 41 εξ αυτών να τα παρουσιάζουν οι  Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδία και Κορινθίας. 

 Επίσης 107 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   11 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 157 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 6.908 ( 3.391 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 11 /2 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (94),  Μεσσηνίας  (7) ,  Κορινθίας (12), Ηλείας (13), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (2) .


Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.872  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             972  (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           819    (0) 

Π.Ε.  Ηλείας                 645   (9)

Π.Ε.  Αργολίδας           636  ( 0) 

Π.Ε. Αρκαδίας             493    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            471    (0)

Κορωνοϊός 11/02: 1.327 νέα κρούσματα, 281 διασωληνωμένοι και 22 νεκροί / Ο χάρτησ της διασποράς.

Κορωνοϊός: Στο παρα...ένα για το lockdown τύπου Μαρτίου – Tετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα

 Υψηλά είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα για ακόμα μια μέρα. Παράλληλα οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε σταθερά επίπεδα, όπως και οι θάνατοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Στην Αττική εντοπίζονται περισσότερα  νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, φτάνοντας τα 676 σε σύνολο 1327. Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 129, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 94 .

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Γιώργος Τράγκας κάνει κόμμα και το ονόμασε «Ελεύθεροι Άνθρωποι»

   

Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την απόφασή του να εμπλακεί ενεργά στην πολιτική, με τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Μέσα από το ραδιόφωνο του Crash, ο κ. Τράγκας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να ενταχθούν στο Κίνημα Ελευθέρων Ανθρώπων και να γραφτούν μέλη, σε όλη τη χώρα, ζητώντας τους να δραστηριοποιηθούν πολιτικά.

Μ. Σούκουλη: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, δεν υποχωρεί

  

" Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται δεν εκβιάζεται δεν υποχωρεί. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη», ανέφερε-μεταξύ άλλων- η βουλευτής Κορινθίας και αναπληρώτρια  κοινοβουλευτική  εκπροσώπος της ΝΕΑΣ .ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Μαριλένα Σούκουλη,  με ανάρτησή της, στον επίσημο λογαριασμό της, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. μετά την χθεσινή επίθεση με γκαζάκι σημειώθηκε χθες στην είσοδο του πολιτικού γραφείου της στην Κόρινθο.

Δεν τραυματίστηκε κανένας απ’ την έκρηξη του μηχανισμού. Υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου. Η Ν.Δ. καταδίκασε την επίθεση.

 

Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη το 2020

  

Τις πιο δημοφιλείς περιοχές για αναζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση και πώληση σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις περιοχές στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση, κατέδειξε έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο η πλατφόρμα αγγελιών ακινήτων Spitogatos (www.spitogatos.gr).

Στην περιοχή Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο πραγματοποιήθηκαν και το 2020 οι περισσότερες αναζητήσεις κατοικίας για ενοικίαση, με τις δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση κατοικίας στην Αττική να συμπληρώνονται από το Παγκράτι, τον Νέο Κόσμο, την περιοχή Κολωνάκι – Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα.

Έκτακτο: Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης

 https://www.ogdoo.gr/media/k2/items/cache/a4429ddee593cc1fa747f3f3dd4f7b86_XL.jpg 

Σε ηλικία 80 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Καλογιάννης, ένας καλλιτέχνης που ξεχώρισε για την πλούσια σε ηχοχρώματα φωνή του.

Το μακρύ ταξίδι του Καλογιάννη στο ελληνικό τραγούδι ξεπερνά τα 40 χρόνια. Συνταξιδιώτες του, όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος που τον αγάπησε.

Κύπελλο Ελλάδος: Αναβολή στο ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

  

Στην απόφαση να μην διεξαχθεί το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου έλαβε ο διαιτητής.

Συγκεκριμένα,ο διαιτητής λόγω λάσπης σε όλο το χώρο του γηπέδου των Ιωαννίνων που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστων, αποφάσισε ότι ο αγώνας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, ο διαιτητής ενημέρωσε ότι το ματς θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία η οποία θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Βάσει κανονισμού ο αγώνας μπορούσε να γίνει την επόμενη ημέρα, την ίδια ακριβώς ώρα. Ωστόσο ακόμη και αυτό δεν είναι δυνατό διότι ο διαιτητής, λαμβάνοντας υπόψη και τις μετεωρολογικές προβλέψεις οι καιρικές συνθήκες αύριο θα είναι χειρότερες.

Καιρός – «Μήδεια»: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Βαρύς χιονιάς και τσουχτερό κρύο / το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου.

 Καιρός – «Μήδεια»: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Βαρύς χιονιάς και τσουχτερό κρύο 

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/02) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την επικείμενη κακοκαιρία

Κακοκαιρία προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ" - Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών Θεάτρου, Χορού, Μουσικής, Εικαστικών

 

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, προγραμματίζει να ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» του τον Μάιο 2021, στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

 

Με την ευχή και την ελπίδα ότι την άνοιξη 2021 οι συνθήκες θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών δράσεων σε ανοιχτούς χώρους, προσκαλούμε καλλιτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένους καλλιτέχνες από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών να καταθέσουν τις προτάσεις συμμετοχής τους έως και τις 5 Μαρτίου 2021. Οι καλλιτέχνες καλούνται να