Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Δικέφαλη... δολοφονία! H ψυχωμένη ΑΕΚ «εκτέλεσε» τον τραγικό Παναθηναϊκό

Μετά τον ΠΑΟΚ και η ψυχωμένη ΑΕΚ «εκτέλεσε» με το ίδιο σκορ (2-0) τον τραγικό Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο -4 και δεν του αρκεί νίκη στο μεγάλο ντέρμπι!
Με περίσσιο πάθος, με τεράστια αποφασιστικότητα η Ενωση  πήρε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ
 Νίκησε, διότι ήταν πιο παθιασμένη και αποφασιστική από τον Παναθηναϊκό που για 2ο ματς ήταν κακός με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και πλέον να βρίσκεται στο -4 από την κορυφή με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να στέφει πρωταθλητή.
Πολύ πιο δραστήρια ήταν στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ, η οποία με το πρέσινγκ των τριών τετάρτων δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να αναπτυχθεί και παράλληλα μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.
Ετσι πλην του 7', όπου ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε στην πλάτη του Κοντοέ, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν απελπιστική, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έκανε τις περισσότερες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο. Στο 9' ο Λεονάρντο και στο 15' ο Λυμπερόπουλος απείλησαν με την Ενωση να ΄χει την καλύτερη στιγμή της στο 18', όπου ο Καρνέζης επιστράτευσε τα ρεφλέξ του και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Σιαλμά.
Το 0-0 παρέμενε με την Ενωση να απειλεί εκ νέου στο 40' με διαγώνιο σουτ του «Λύμπε», όμως και πάλι ο πορτιέρο του «τριφυλλιού» ήταν εκεί που έπρεπε για να διατηρήσει το ματς χωρίς σκορ.
Οι «κιτρινόμαυροι» δικαιούνταν το γκολ και το άγγιξαν και στο 45', όμως και πάλι δεν τα κατάφεραν. Ο Γεωργέας σέρβιρε την μπάλα στον Λεονάρντο, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία με σουτ του Κατσουράνη, αλλά η ΑΕΚ πήρε στο 47' το προβάδισμα στο σκορ. Ο Λεονάρντο με φάουλ από απόσταση σχεδόν 35 μέτρων αιφνιδίασε τον Καρνέζη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκό.
Η ΑΕΚ προηγούταν, πλέον, με 1-0 με τον Παναθηναϊκό να ΄χει δικαιολογημένα παράπονα για τη φάση του γκολ, μιας και ο Καφές ναι μεν δεν ακούμπησε την μπάλα, ωστόσο κινήθηκε από θέση οφσάιντ στην πορεία της.
Το 1-0 παρέμενε με τον Παναθηναϊκό στο 61' να απειλεί με τον Χριστοδουλόπουλο σε μία φάση, όπου υπήρξε τράβηγμα εντός περιοχής από τον Κοντοέ με το γεγονός να μην πίπτει στην αντίληψη του Κουκουλάκη. Ετσι το 1-0 παρέμεινε με την ΑΕΚ να χτυπά στο 71' με τον Κλωναρίδη για 2η φορά και να καθαρίζει το ματς.
Μόλις επτά λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ενωσης με πλασέ έγραψε το 2-0. Το ματς κάπου εδώ είχε τελειώσει για τον Παναθηναϊκό που ναι μεν μπορεί να βρει πολλά λάθη στον Κουκουλάκη, όμως με την εμφάνιση που έκανε στο ΟΑΚΑ, μάλλον, δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω απ' αυτό που εν τέλει έπαιρνε από το ματς.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Καφές (66' Λαγός), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (64' Κλωναρίδης), Μάκος, Καράμπελας, Γεωργέας, Βάργκας, Λυμπερόπουλος (75' Μπέλεκ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (70' Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (80' Νίνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (65' Κλέιτον), Τοτσέ.

sentragoal.gr

Ασταμάτητος! - Το "ερυθρόλευκο" τραίνο... πάτησε και τον Άρη

Παίζοντας για μεγάλο διάστημα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Άρη, έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ και πάει με την ψυχολογία στα ύψη στην ρεβάνς με την Μέταλιστ. Επέστρεψε μετά από 6 μήνες και αποβλήθηκε ο Σηφάκης. Πρώτη ήττα για τον Μασάδο στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων".

Λίγες μέρες μετά τη νίκη στο Χάρκοβο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του αλλαγμένη κατά τα 5/11 ωστόσο αυτό όχι μόνο δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό αλλά οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν μάλλον το καλύτερο τους πρώτο ημίχρονο την φετινή σεζόν.
Με τον Ντιόγκο κορυφαίο σε απόδοση και τους Ιμπαγάσα, Μακούν, Αμπντούν ιδιαίτερα ορεξάτους στο 30΄οι τελικές προσπάθειες ήταν 12-0, το σκορ 1-0 και ο Σηφάκης είχε πραγματοποιήσει 8 επεμβάσεις, ενώ σε μία περίπτωση είδε το σουτ του Μιραλάς να σταματάει στο δοκάρι (23΄).
Το σκορ άνοιξε στο 18΄όταν μετά την σέντρα του ασίστ, ο Μαρκάνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα χαμένα τετ α τετ μετά και αφού ο Σηφάκης είχε πει "όχι" στο ψαλιδάκι του Μοντέστο, έγινε η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς. Ο Αμπντούν έκλεψε από τον Λαζαρίδη και πέρασε τον Σηφάκη ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή για τον διεθνή τερματοφύλακα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Χολέμπας ευστόχησε από την άσπρη βούλα σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική.
Στατιστικά πρώτου ημιχρόνου: Τελικές 18-1, αποκρούσεις 0-10, κόρνερ 7-0. Από τις φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ερυθρόλευκοι" κατέβασαν ρυθμούς και οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την εικόνα τους, ωστόσο ο Μιραλάς στο 69΄πρόλαβε τον Βελλίδη και με το 14ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα έγραψε το τελικό 3-0.
Ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, την ώρα που οι Πειραιώτες δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει των κρίσιμων αγώνων με Μέταλιστ και Παναθηναϊκό.
Στην αντίπερα όχθη ο Άρης ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 9 παιχνίδια, ενώ ο Μασάδο έφυγε για πρώτη φορά με σκυμμένο κεφάλι από τότε που ανέλαβε τον Άρη.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης (80’ Φετφατζίδης), Μοδέστο, Μακούν, Ιμπαγάσα (62’ Μανιάτης), Αμπντούν, Μιραλάς (72’ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ντιόγκο.
Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Τσουκάνης, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Πρίττας (73’ Κατίδης), Παπαζαχαρίας, Ακόστα (46’ Γιαννιώτας), Σολτάνι, Καπετάνος, Καστίγιο (45+2’ Βελλίδης).
newsit.gr

Μετά από τόσο ντόρο τελικά μόνο ένας πάει στον... "τελικό"! - Μόνος υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος

Με συντριπτική πλειοψηφία το Εθνικό Συμβούλιο (οι παρόντες δεν ξεπέρασαν τους 200-250 από 377 μέλη) του ΠΑΣΟΚ έκανε αποδεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Καταστατικού(ΕΚΑΠ) και ανακήρυξε τον Ευάγγελο Βενιζέλο μοναδικό υποψήφιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ καθώς ήταν ο μόνος που πληρούσε  τις προϋποθέσεις με βάση το Καταστατικό αφού είχε συγκεντρώσει 189 υπογραφές στήριξης (απαιτούνταν τουλάχιστον 94).
Η ΕΚΑΠ δια του προέδρου της Γιώργου Ανωμερίτη ανακοίνωσε και τη υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος όμως δεν είχε καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης. Η υποψηφιότητα του όμως τέθηκε υπόψη των μελών του ΕΣ και μόνο 10 εμφανίστηκαν να την στηρίζουν!
Για τη υποψηφιότητα Στέφανου Τζουμάκα, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ ανέφερε ότι δεν έγινε αποδεκτή γιατί κατατέθηκε εκπρόθεσμα και χωρίς ικανό αριθμό στήριξης του.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπουτσής στην ομιλία του προς το ΕΣ έθεσε υπόψη τω μελών του τη υποψηφιότητα του τονίζοντας ότι η τήρηση του Καταστατικού δεν είναι τυπολατρικό  θέμα αλλά πολιτικό θέμα και ότι η υποψηφιότητα του συνθέτει, προσθέτει και δεν αφαιρεί.
Ο κ.Τζουμάκας έκανε λόγο για «πολιτικούς αποκλεισμούς», επισημαίνοντας ότι η «διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη».
Στη συνεδρίαση το λόγο πήραν και άλλα μέλη του Ε.Σ. μεταξύ των οποίων:
- η κ. Ζερβάκη η οποία υποστήριξε ότι η ΕΚΑΠ δεν είναι νόμιμη η σύνθεσή της διότι ο πρόεδρός της κ. Ανωμερίτης  έχει έμμισθη σχέση με το Δημόσιο κάτι το οποίο απαγορεύεται από το Καταστατικό
- η Τόνια Αντωνίου η οποία απαίτησε την απαρέγκλιτη τήρηση του Καταστατικού τονίζοντας ότι μια «πολιτική υποψηφιότητα» όπως ζητούν κάποιοι είναι πολιτική διευθέτηση
- ο Νίκος Σαλαγιάννης στο ίδιο μήκος κύματος υπογράμμισε ότι οι 189 έβαλαν την  υπογραφή τους παλικαρίσια, χωρίς φόβο και πάθος
-ο Βασίλης Γιουματζίδης αναρωτήθηκε πως είναι δυνατό να μην μπορεί να εκφρασθεί το 50% των μελών του ΕΣ που δεν υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου


Με συνθήματα όπως «Βαγγέλη μαζί στη νέα εποχή» ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε «έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζομαι, είναι μεγάλη τιμή η ανακήρυξή μου ως υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη μεγάλη πλειοψηφία του ΕΣ και γύρω από την υποψηφιότητα μου συσπειρώνεται όλη η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη»




Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Χ. Παπουτσής δήλωσε στις κάμερες ότι «Στην πιο κρίσιμη στιγμή αντί του ανοιχτού, πολυσυλλεκτικού και ενωτικού ΠΑΣΟΚ  επιλέξαμε το μικρό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι…». Επίσης δήλωσε ότι επικράτησαν τα διαδικαστικά τεχνάσματα αντί της πολιτικής

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών αμφισβητήθηκε ως η αυθεντική ερμηνεία του Καταστατικού, μιας και δεν είχε εκδοθεί ο προβλεπόμενος ερμηνευτικός κανονισμός και κατατέθηκαν προτάσεις να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Το προεδρείο της συνεδρίασης έθεσε σε ψηφοφορία τις υποψηφιότητες των Χ. Παπουτσή και Στ. Τζουμάκα, αλλά καμία δεν συγκέντρωσε 94 ψήφους, σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 41 του Καταστατικού, όπως την διατύπωσε η ΕΚΑΠ.
Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία ο Χρήστος Παπουτσής δήλωσε ότι στο επόμενο Συνέδριο του Κινήματος θα προτείνει αλλαγή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την ισχύουσα, η οποία επελέγη, όπως ανέφερε, για επικοινωνιακούς λόγους και με την οποία είχε διαφωνήσει όταν υιοθετήθηκε.
Ο κ. Παπουτσής έθεσε θέμα σύνθεσης του Εθνικού Συμβουλίου, από το οποίο αποχώρησαν πολλά μέλη και άλλα διαγράφηκαν, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας έθεσε και θέμα αδυναμίας συλλογής υπογραφών από τη βάση λόγω ανυπαρξίας οργανώσεων και αμφισβήτησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σήμερα 390.000 μέλη, όπως ανέφερε ο κ. Ανωμερίτης. Η παρουσία του οποίου στην ΕΚΑΠ αμφισβητήθηκε όπως και η νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω της έμμισθης θέσης που κατέχει στο δημόσιο ο κ. Ανωμερίτης.
Ο κ. Παπουτσής διαφωνώντας με την διαδικασία τόνισε ότι τα πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό που είχε ενώπιόν του το Εθνικό Συμβούλιο “δεν λύνονται ούτε με τεχνητά οφ σαϊντ ούτε με διαδικαστικά τερτίπια”.
Ο κ. Τζουμάκας χαρακτήρισε, με δήλωσή του, “δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη” τη διαδικασία, ενώ, νωρίτερα, είχε κατηγορήσει τον κ. Ανωμερίτη ότι ψεύδεται ανακοινώνοντας ότι κατατέθηκαν δύο μόνο υποψηφιότητες, του κ. Βενιζέλου και του κ. Παπουτσή. Στη συνέχεια ο κ. Ανωμερίτης διευκρίνισε ότι ο κ. Τζουμάκας κατέθεσε την πρότασή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΑΠ, εκπρόθεσμα.
newsit,gr

“Παγκόσμιος” ο Χονδροκούκης!


Ο Δημήτρης Χονδροκούκης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. 4ος ο Κώστας Μπανιώτης.
Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου είναι γεγονός. “Δράστης” αυτής της επιτυχίας είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο της Κωνσταντινούπολης, με επίδοση 2,33 μέτρα.

Ο Χονδροκούκης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,20 και τα 2,24, με τη δεύτερη τα 2,28 και τα 2,31 μέτρα, με την πρώτη τα 2,33, ενώ απέτυχε τρεις φορές στα 2,35 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον Χονδροκούκη, καθώς το προηγούμενό του ήταν 2,29 (σ.σ. το ισοφάρισε στον προκριματικό).
Από την πλευρά του, ο Μπανιώτης κατέκτησε την τέταρτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 2,31 μέτρα. Ο Μπανιώτης, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 2,32 στον κλειστό, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,20 και τα 2,24, με τη δεύτερη τα 2,28 και τα 2,31 μέτρα, είχε στη συνέχεια δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,33 (άφησε την τρίτη) και μια αποτυχημένη στα 2,35 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο κλειστού έχουν κατακτήσει ακόμη οι Χάρης Παπαδιάς (1997, Παρίσι), Κατερίνα Κόφφα (1997, Παρίσι) και Κατερίνα Θάνου (1999, Μαεμπάσι).

Η κατάταξη:

1 Χονδροκούκης (Ελλάδα) 2,33μ.
2 Σιλνόφ (Ρωσία) 2,33μ.
3 Ούκοφ (Ρωσία) 2,31μ.
4 Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,31μ.
4 Ζανγκ (Κίνα) 2,31μ.
6 Γκραμπαρζ (Μεγάλη Βρετανία) 2,31μ.
6 Ουίλιαμς (Η.Π.Α.) 2,31μ.
8 Μπάρι (Μπαχάμες) 2,31μ.
9 Μπαρσίμ (Κατάρ) 2,28μ.
9 Σπανκ (Γερμανία) 2,28μ.
newsit.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ,κ. ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ, ΣΤΗΝ 5η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η μεταβατική κυβέρνηση ολοκληρώνει τον πολιτικό της κύκλο. Έχει εκπληρώσει την αποστολή της και η χώρα έχει πλέον ανάγκη από μια ισχυρή, λαοπρόβλητη, ηθικά και πολιτικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση. Η έκφραση της ετυμηγορίας του εκλογικού σώματος είναι επιβεβλημένη, για να δημιουργήσουμε μαζί, πολιτική ηγεσία και ελληνική κοινωνία, την ιστορικά αναγκαία τομή μεταξύ της μεταπολιτευτικής περιόδου και των νέων προκλήσεων της προοπτικής εξόδου της χώρας από την κρίση. Εντός των επόμενων εβδομάδων θα διεξαχθούν Εθνικές εκλογές. Είναι απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ορισθεί σύντομα η ημερομηνία των εκλογών. Είμαστε συνεπώς σε προεκλογική περίοδο και οφείλουμε υπό το βάρος των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών να συνειδητοποιήσουμε τις υποχρεώσεις, τις οποίες καλούμεθα να εκπληρώσουμε. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις υποχρεώσεις του εκλογικού αγώνα και κυρίως στις τεράστιες ευθύνες της επομένης των εκλογών. Ο πραγματικός αγώνας για την Ελλάδα της Ευρώπης, επίτευγμα του Κων/νου Καραμανλή, η Ελλάδα της δικαιοσύνης και της τάξης, της ασφάλειας και της δημιουργίας, της προόδου με σκληρή δουλειά, αρχίζει την επομένη των εκλογών. Αρχίζει αμέσως μετά τα επινίκεια. Είμαστε μόνον τριάντα μήνες μετά από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Ο νικητής των εκλογών έχει ήδη εγκαταλείψει την Πρωθυπουργία και αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματός του. Η θητεία του στοίχισε την ταπείνωση της Ελλάδος μεταξύ φίλων και εταίρων, απογοήτευσε το λαό. Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, η αγωνία, η μελαγχολία και το άγχος κυριαρχούν στην κοινωνία.

Τα αποτελέσματα της Β και Γ κατηγορίας Κορινθίας

Β1
22η Αγωνιστική
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 2 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ               3 - 0
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ        3 - 3
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                6 - 1
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                      6 - 0
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                   4 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΟ ΜΑΨΟΥ                 7 – 2

Η βαθμολογία
( Επί 22 αγώνων)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.83 - 26 58
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ           79 - 18 53
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ          50 - 34 42
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ          53 - 39 37
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ               44 - 30 36
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       36 - 36 34
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ.   42 - 38 33
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.Υ   32 - 38 33
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ         31 - 42 31
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                  53 - 52 30
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ        35 - 52 21
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.            22 - 34 20
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ        37 - 97 13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ           16 - 77 2

Β2
19η Αγωνιστική ( Εξ αναβολής)
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ – ΑΠΕΣΣΑΣ 1 - 1

Η Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γ1
16η Αγωνιστική
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ                   0 - 4
ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 4
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ.             1 - 0
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ    5 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                    1 – 0
Στη βαθμολογία προηγείται με 39 β. σε 16 αγώνες η Αλμηρή

Γ2

18η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ  3 - 1
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ           0 - 3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ – ΑΡΑΤΟΣ       4 - 1
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ             5 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖ. – ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ Δεν έγινε
Ρεπό η Λαύκα
Στη βαθμολογία προηγείται με 41 σε 17 αγώνες ο Α. Ο Λεχαίου και ακολουθεί με 39 ο Άρης Βοχαϊκού αλλά με ένα αγώνα λιγότερο.

Ο Παναιγιάλειος ξέφυγε 7 βαθμούς από το Πανόπουλο

Ο Παναιγιάλειος με γκολ του Μπούνα στο 83’ έκαμψε την αντίσταση του Διαγόρα και επικράτησε 1-0 και ξέφυγε 7 βαθμούς από το δεύτερο Πανόπουλο που παραχώρησε 0-0 στον Πάμισσο. Ήττα για τον Ατρόμητο Λάππα 2-1 στην Αμαλιάδα από τον Αστέρα.  
 
Η 17η αγωνιστική
Ολυμπιακός Γυθείου – Α.Ο. Εικοσιμίας 2-1  
Παναιγιάλειος - Διαγόρας Βραχνείκων 1-0
Αστέρας Αμαλιάδας - Ατρόμητος Λάππα 2-1
Εράνη Φιλιατρών – Βρασιές 2-0
ΠΦΟ Πανόπουλου - Πάμισος Μεσσήνης 0-0
Αχαϊκή – Τριταιϊκός 3-0 α.α.
Τσιλιβή - Θύελλα Πατρών 0-3 α.α.
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (σε 17 αγώνες)
Παναιγιάλειος 17 36-7 48
……………………………
Πανόπουλο 17 30-4 41
Εράνη 17 24-11 30
Διαγόρας 17 25-16 29
Ατρόμητος 17 23-16 29
Αχαϊκή 17 20-12 29
Ολυμπιακός 17 25-21 27
……………………………
Αστέρας 17 23-21 25
Πάμισος 17 24-16 24
Θύελλα 17 20-18 21
Βρασιές 17 22-25 18
ΑΟ Εικοσιμίας 17 11-41 6
Τριταιϊκός 17 4-41 0
Τσιλιβή 17 1-42 -7
*Τριταιϊκός, Τσιλιβή, έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
 

Μπαρτσα ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ +11 – Τραγουδώντας στη βροχή , μεγάλο διπλό στη Κύμη

Μεγάλο διπλό πέτυχε η Κόρινθος μέσα στη Κύμη νικώντας την τοπική ομάδα με 1 – 0 και ξέφυγέ στο +11. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 83’ με σουτ κεραυνό ο Πέτρος Δημητριάδης.
Ο αγώνας ήταν μέτριος , το γήπεδο ήταν στα χάλια του , όπου οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν ν’ αναπτυχτούν σωστά, καθώς έγινε κάτω από συνεχή βροχή και παρά πολύ αέρα και με 2 βαθμούς θερμοκρασία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησαν και 50 ήρωες οπαδοί της Μπάρτσα που επί 90 λεπτά τραγουδούσαν κάτω απ' την βροχή.
ΑΟ ΚΥΜΗΣ: Παπαδόπουλος, Αναστασίου Β., Γεραντώνης, Κύρου, Κραβαρίτης, Αναστασίου Ι. (86' Μπλατσιώτης), Φωτιάς, Ηλίας, Γεωργουδάκης, Γκάτσης, Τσάγκος (74' Κόκκος).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Μπιτσάκος, Τσούκης, Παπαευθυμίου, Νιάρος (76' Χατζόπουλος), Σπυρόπουλος, Τσιώκος, Λουμπαρδέας, Μπαλτζής (82' Τζουμάκας), Δημητριάδης, Λαμπρογεώργος (70' Σαγανάς).

Η 17η αγωνιστική

Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Θήβα                         3 – 0 α. α.
Παναργειακός- Α.Ο. Λουκισίων                       2 – 1
Χαλκίδα-Πανναυπλιακός                                  0 – 0
Δάφνη Ερυθρών-Ασπρόπυργος                       7 – 2
Ενωση Ερμιονίδας-Πόρος                                1 – 0
Μανδραϊκός-Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα  2 – 0
ΑΟ Κύμης-Κόρινθος                                        0 – 1

H βαθμολογία
( Σε 17 αγώνες)
Κόρινθος                  27-5  44
Μανδραϊκός             28-7  33
Χαλκίδα                  31-11 32
Λουκισίων Α. Ο.    26-13 28
Παναργειακός        37-22  28
 Ερμιονίδα             26-18  27
Πανναυπλιακός     18-18  27
Ατρόμητος Χ.       37-24  26
ΑΟ Κύμης            31-25   25
 Ασπρα Σπίτια      19-14   20
Δάφνη Ερυθρών   25-38  17
Θήβα                     13-33  13
Πόρος                   12-22  12
Ασπρόπυργος         8-88   1

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Δεν λέει να μπει η Άνοιξη , καθώς ο Χειμώνας , ακόμα, καλά κρατεί. Απο σήμερα μέχρι την Τρίτη, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι: κρύο, ισχυροί βοριάδες,χιόνια και καταιγίδες.
Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή  στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά θα πέσουν χιόνια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στη Κρήτη, τις Κυκλαδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Εξασθένηση από τα βορειοδυτικά το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στα Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές, κατά τόπους ισχυρές. Χιονια στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και βόρεια και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
 Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Τη Δευτέρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα και θα εξασθενήσουν. Σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα οι ασθενείς βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθουν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μέχρι τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά

Τετάρτη 14-03-2012
Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτιωση.στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμες.τις πρωινές όμως ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Πέμπτη 15-03-2012

Καιρός: βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές .
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 16-03-2012
Καιρός: γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Χιόνια στα ορεινά Κορινθίας και Αχαΐας - Πού χρειάζονται αλυσίδες- Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

O χιονιάς έκανε και πάλι την εμφανισή του από το πρωί στην Πελοπόννησο.
Στην ορεινή Κορινθία και ειδικότερα, από Γκούρα προς Κιάτο, Δερβένι και Λυκούρια, τα οχήματα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης  λόγω της έντονης χιονόπτωσης – στην περιοχή των Καλαβρύτων χιονίζει από τις 8.30 το πρωί- χρειάζονται αλυσίδες από Αίγιο προς Διακοπτό και Πούντα, Φτέρη- Πούντα και Φτέρη προς Καλάβρυτα.
Η  έντονη χιονόπτωση στην ίδια περιοχή , έγινε αιτία για τον εγκλωβισμό λεωφορείων και Ι.Χ. στην επαρχιακή οδό Ζαχλωρούς – Κερινίτσας, καθώς δεν είχαν αλυσίδες. Πριν από λίγο τα αυτοκίνητα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική  σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΑΚ.
Ωστόσο προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς ορισμένα απο τα οχήματα δεν έχουν αλυσίδες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.
Λόγω των ανέμων κλειστό είναι το προθμείο Ρίου - Αντιρρίου ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων  στη Γέφυρα. Επίσης το πρωί δεν έφυγε δελφίνι για Πόρο -Υδρα -Ερμιονη- Πόρτο Χέλι - Σπέτσες.
Κλειστή παραμένει από χθες το βράδυ και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης και Κυλλήνης – Κεφαλονιάς. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων δεν πραγματοποιήθηκαν το δρομολόγια στις 10.00 του πλοίου «Ιονίς» για Ζάκυνθο και στις 10.46’ του πλοίου «Α. Κάλβος» για Πόρο Κεφαλονιάς.

Στο Εθνικό Συμβούλιο τώρα η αποφάση των υποψηφιοτήτων -

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον τρόπο με το οποίο θα αναδειχθούν.
Δηλαδή με υπογραφές, δια ανατάσεως των χειρών ή με πολιτική απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.
Γύρω στις 13:40 ολοκληρώθηκε η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και η αίθουσα άδειασε για να μπουν τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.  Μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που επέλεξαν μάλλον να το παρακολουθήσουν από το γραφείο τους!
Όπως λένε χαρακτηριστικα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο θα γίνει ο μεγάλος "τζόγος" για το ποιες θα είναι τελικά οι υποψηφιότητες.
Η πλευρά Βενιζέλου σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανένδοτη στο θέμα των 94 υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση της υποψηφιότητας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε την υποψηφιότητα του έχοντας συγκεντρώσει 190 υπογραφές.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα φαίνεται πως ο κ.Βενιζέλος επιθυμεί να υπάρξει και άλλος υποψήφιος και ειδικά αυτός να είναι ο Χρήστος Παπουτσής. Όμως η πλευρά Βενιζέλους δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα, όπως αυτή του Στέφανου Τζούμακα, όταν μάλιστα δεν έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές.
Λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο Χρήστος Παπουτσής κατέθεσε την υποψηφιότητα του με μια μόνο υπογραφη! Την δικιά του. Μάλιστα ο ίδιος φαίνεται να τονίζει πως θα ζητήσει την στήριξη του μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο λέγοντας πως όσοι με υποστηρίζουν ας σηκώσουν το χέρι.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση Παπανδρέου, Βενιζέλου, Παπουτσή για να δουν τελικά τι θα γίνει μετά την εξέλιξη αυτή.
Ο Χρήστος Παπουτσής από χθες εμφανιζόταν πιο «χαλαρός» καθώς υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποψηφιοτήτων είναι πολιτικό και τη σχετική απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Ανωμερίτη. Κάτι που τελικά έπραξε ο κ.Παπουτσής αφού περιμένει την στήριξη μέσα στο Εθνικό Συμβούλιο δια ανάτασεως χειρός και όχι με υπογραφές!
Ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, θα μιλήσει σήμερα, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Γ. Παπανδρέου και τον γραμματέα Μ. Καρχιμάκη στους οποίους ανέπτυξε το σκεπτικό του λέγοντας ότι οι υποψηφιότητες είναι πολιτικές και ότι «υπογραφές βάζαμε στη Χούντα».
Να σημειωθεί ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι 377.

newsit.gr

O Θανάσης Δαβάκης για την απώλεια της Δόμνας Σαμίου: Μία μεγάλη φωνή του δημοτικού μας τραγουδιού σίγησε. Η μνήμη της ιδιαίτερης και μοναδικής φωνής της, θα ηχεί στα αυτιά μας για πάντα…

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ.  Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της Δόμνας Σαμίου:

«Μία μεγάλη φωνή του δημοτικού μας τραγουδιού σίγησε.
 Ζωντάνεψε τη δημοτική μας παράδοση με τρόπο κλασσικό και απαράμιλλο, συνδυάζοντας φωνητικά τις καταβολές της Ιωνίας με αυτές της "παλιάς" Ελλάδας.
Η Δόμνα Σαμίου βρίσκεται τώρα μαζί με τους μεγάλους του αθάνατου αυτού είδους.
Η μνήμη της ιδιαίτερης και μοναδικής φωνής της, θα ηχεί στα αυτιά μας για πάντα….».

Αντώνης Σαμαράς : Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα

H Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος

           

            Φίλες και φίλοι,

            Σήμερα ολοκληρώνεται μια σελίδα, που άνοιξε η χώρα τον περασμένο Νοέμβριο. Και αρχίζει μια δύσκολη περίοδος αγώνα και μεγάλων προκλήσεων.
            Το λεγόμενο PSI, δηλαδή το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιτύχει! Μένουν ακόμα να γίνουν αρκετά πράγματα. Αλλά τον κάβο τον περάσαμε.
            Εμείς τον περασμένο Οκτώβριο είδαμε την διεθνή απομόνωση στην οποία είχε οδηγήσει την Ελλάδα η τραγική ιδέα Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Είδαμε τον άμεσο κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, και πήραμε μια πρωτοβουλία: Να δημιουργηθεί η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, με στόχο να επιτύχει το κούρεμα του χρέους κι ύστερα να πάει η χώρα σε άμεσες εκλογές.
            Αυτή η πρωτοβουλία τώρα πια έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία!
            Αλλά μη κάνετε λάθος:

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο ελληνικός λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας που θα συμφωνήσουν σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοδύναμη Κυβέρνηση δεν θα υπάρξει καμία, διότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού εκφραστεί, θα υπάρξουν Κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι Κυβερνήσεις συνεργασίας εξ ανάγκης, όπως αυτή που υπάρχει σήμερα. Κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε συμφωνία υλοποίησης συγκεκριμένου προγράμματος. Εμείς για να συμμετέχουμε στο οποιοδήποτε αυριανό κυβερνητικό σχήμα ή εν πάση περιπτώσει μετά τις εκλογές να υποστηρίξουμε συγκεκριμένες θέσεις, βάση – όρος για μας είναι ορισμένα θέματα:Η δραστική μείωση της φορολογίας συντελεστών μέσα από ένα ευέλικτο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
Οι βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το κράτος. Εκεί είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η κατάργηση της ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ένα νέο κράτος λειτουργικό, κοινωνικό, διαφανές.
Η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας και του ρόλου της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η προώθηση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων και η διάθεση του 25% τουλάχιστον των εσόδων στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ευέλικτες και αποτελεσματικές πολιτικές για την κοινωνική προστασία, τις πολιτικές που προτείναμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το δείκτη κοινωνικής ασφάλειας που περισσότερο παρά ποτέ το έχει ανάγκη σήμερα η χώρα.
Το θέμα της Αθήνας. Η Αθήνα δικαιούται και δεν δέχομαι να παρακολουθώ την κατάσταση που υπάρχει σήμερα και την πόλη των ονείρων μας να μεταβάλλεται σε γκέτο. Προχθές στον Λουξεμβούργιο Υπουργό Εξωτερικών μία κουβέντα του είπα: έχετε υποχρέωση ως Ευρωπαίοι να μας στηρίξετε αποτελεσματικά, οικονομικά έτσι ώστε να υπάρχει ο άμεσος επαναπατρισμός των λαθραίων μεταναστών στη χώρα μου».Η  Ντόρα Μπακογιάννη σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε: «Το παλιό πολιτικό σύστημα πεθαίνει. Είναι βέβαιο ότι γεννιέται κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Και επειδή ο λαός σε αυτές τις εκλογές αυτό που θα απαιτήσει από όλους μας είναι καθαρό, ουσιαστικό, ειλικρινή κα προγραμματικό λόγο, καλώ όλα τα Κόμματα από σήμερα να βγουν και να πουν στο λαό τι πρόγραμμα θέλουν να κάνουν, πως θέλουν να το υλοποιήσουν, που θα βρουν τα λεφτά και κυρίως με ποιο και με τι όρους θέλουν να συνεργαστούν
».

Που θα στηθούν κάλπεςστην Κορινθία για την εκλογή προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, θα ξεκινήσει η διαδικασία πανελλαδικά για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ήδη την Πέμπτη συνεδρίασε η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας και σε συνεργασία με τους γραμματείς των Τ.Ο. , αποφασίστηκε που θα στηθούν οι κάλπες στο νομό για να μπορέσουν τα μέλη και οι φίλοι να ψηφίσουν την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα.
 Κάλπες θα στηθούν στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων και συγκεκριμένα:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και πρ. ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΛΕΧΑΙΟΥ: Δημαρχείο Κορίνθου.
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:  Δημαρχείο
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Πολιτιστκό κέντρο.
ΝΕΜΕΑ: Πολιτιστκό κέντρο.
Τ.Ο. ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΥ: Πρώην Δημοτικό κατάστημα Καλλιανών.
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ:  Κέντρο Νεότητας.
 ΒΕΛΟΥ: Τοπική Οργάνωση.
ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Στη λέσχη Φιλίας (Πρώην ΚΑΠΗ) .
ΣΟΛΥΓΕΙΑ: Στο παλιό Δημοτικό Σχολείο (πρ. αίθουσα Δ.Σ.).
ΤΕΝΕΑ: ΚΕΠ Χιλιομοδίου.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ...

Tου Γιώργου Ρουμελιώτη

Έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι ο ταλαντούχος ηθοποιός, αλλά πρώτα απ΄ όλα ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, σεμνός και αγαπητός, ο Νίκος Δαδινόπουλος. Είχα την τύχη να παίξουμε μαζί μια ολόκληρη θεατρική σεζόν την περίοδο 1996-1997 στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ στους ΄Δίδυμους της Βενετίας΄ του Κάρλο Γκολντόνι, που είχε βέβαια τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μικρός εγώ τότε, σπουδαστής ακόμα στη δραματική σχολή, τον έβλεπα με δέος, αλλά και με σεβασμό. Ο ίδιος χωρίς ίχνος έπαρσης, παρά τις δεκαετίες που είχε στο χώρο, στάθηκε δίπλα μου, με συμβούλευε και με βοήθησε σε αυτά τα δύσκολα πρώτα μου βήματα πάρα πολύ. Μια φράση του που μου έχει μείνει ήταν: "Μάθε να παίρνεις πράγματα από αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από σένα, χωρίς εγωισμό και κάποια μέρα θα με θυμηθείς".
Φίλε Νίκο, το θέατρο κι εμείς οι επίγειοι από σήμερα γίναμε φτωχότεροι... Εκεί που πας όμως υπάρχει ένας μεγάλος θίασος με πολύ μεγάλα ονόματα. Και όπως συνέβαινε πάντα, χρόνια τώρα, σου έχουν ήδη έτοιμο έναν ακόμα ρόλο...
Καλό σου ταξίδι, Σε Ευχαριστώ για όλα....
korinthianews.blogspot.com

Τρέμουν τον ξεσηκωμό της 25ης Μαρτίου

ΠΕΡΙ «ΒΙΑΣ» ο λόγος. «Ξαφνικά» τα κανάλια της διαπλοκής και του Μνημονίου ανακάλυψαν καινούργια λέξη: «Βία». Και σπεύδουν να την καταδικάσουν. Ποια «βία» όμως; Αυτή που απορρέει από τους πολίτες όταν αγανακτούν και αποδοκιμάζουν. Είτε πολιτικούς, είτε δημόσιους λειτουργούς, είτε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, όπως ο Γιώργος Νταλάρας.
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις επιστράτευσαν τη λέξη και όλη την εβδομάδα την ακούγαμε ως επωδό στα διαπλεκόμενα δελτία. Η αντίδραση έγινε «βία». Η αγανάκτηση έγινε και αυτή «βία». Το ως εδώ και μη παρέκει μετονομάστηκε επίσης σε «βία». Και όλοι καταδικάζουν τη «βία».
Όμως, οι λιποθυμίες των μαθητών στα σχολεία δεν είναι βία. Οι διακοπές του ρεύματος δεν είναι βία. Τα λεφτά και οι περιουσίες των πολιτών που υφαρπάζονται δεν είναι βία. Ο τρόπος με τον οποίο μιλά ο Πάγκαλος δεν είναι βία. Ο Παπανδρέου που μας έστειλε στο Μνημόνιο και καταφέρεται και αυτός εναντίον της βίας δεν είναι βία. Ο Βενιζέλος που πάει κόντρα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας δεν είναι βία.
Το ότι θα βάζουν χέρι και στο μισθό αυτού που δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια δεν είναι βία. Οι περικοπές των φαρμάκων σε ηλικιωμένους, αρρώστους και ασφαλισμένους που πλήρωσαν μια ζωή για να τα έχουν στα γεράματα τους δεν είναι βία. Η μετακίνηση αποτυχημένων υπουργών σε άλλα υπουργεία ως επιβράβευση της ανικανότητάς τους δεν είναι βία. Το να βγαίνεις και να λες στον κόσμο «με ζηλεύετε, επειδή από την Κοκκινιά κατάφερα να αποκτήσω σπίτι μεγάλο και είμαι σίγουρος ότι θα θέλατε και εσείς το ίδιο», δεν είναι βία, είναι σοσιαλισμός. Ε;
Μα, υπάρχει τίποτα πιο βίαιο από τον Διονύσιο Σολωμό «που με βία μετράει τη γη»; Η διαπλοκή θα τον είχε καταδικάσει για τους στίχους του. Φυσικά! Διότι αυτή είναι η νέα σκλαβιά. Και τρέμει τον ξεσηκωμό του Γένους. Την 25η Μαρτίου…
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης στον “Τύπο της Κυριακής”

Το “αντίο” σε έναν ηγέτη που… δεν φεύγει

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ είχε υψηλές δόσεις συγκινησιακής φόρτισης. Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε το στενά κομματικό ακροατήριό του, καθώς μετά από οκτώ χρόνια αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Οκτώ χρόνια γεμάτα περιπέτειες. Ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε το 2004 από τον Κώστα Σημίτη ένα κόμμα διαλυμένο. Ένα… θαμπό δαχτυλίδι. Στη αρχή, δεν κατάφερε πολλά. Έχασε τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του 2004. Έχασε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 και στη συνέχεια τις εθνικές εκλογές του 2007. Τέθηκε θέμα ηγεσίας, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι προτιμούσε για αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Εκείνη η νίκη, ουσιαστικά η πρώτη του από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γύρισε τον τροχό για τον Γιώργο Παπανδρέου. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη πρώτο κόμμα, καλπάζοντας προς την εξουσία. Κάτι που επιβεβαιώθηκε μετά από μερικούς μήνες, στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, και σηματοδότησε την επιστροφή του στην εξουσία.
Ακόμη και εν μέσω του Μνημονίου Ι, τον Οκτώβριο του 2010, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, απέναντι σε μια Νέα Δημοκρατία που κέρδιζε διαρκώς έδαφος.
Το Μνημόνιο ωστόσο έμελλε να βάλει τελεία στην πολιτική ηγεμονία του Γιώργου Παπανδρέου. Οδηγώντας τον, αρχικά στην έξοδο από την πρωθυπουργία, και σήμερα στην απομάκρυνση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Η ομιλία του είχε key points με σοβαρές αιχμές. Είπε ότι δεν υπήρξε, ούτε θα γινόταν μαριονέτα, και για τον λόγο αυτό «έπεσε». Επιτέθηκε στα ΜΜΕ, αφήνοντας και πάλι σαφείς αιχμές για διαπλοκή και συμφέροντα. Επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα θα άλλαζε τη ροή του μέλλοντος για την Ελλάδα. Και έδωσε ραντεβού… στο μέλλον, για συνέχιση των αγώνων.
Ουσιαστικά, το ΠΑΣΟΚ αποχαιρέτησε σήμερα τον ηγέτη του. Μόνο που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε αντίο. Παρέπεμψε στο μέλλον. Παρουσίασε την προσωπική πολιτική πλατφόρμα, την οποία θα υπηρετήσει και θα αναδείξει από το αξίωμα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον διάδοχό του.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ / statesmen.gr

Πυρκαγιά στο Κάτω Σαμικό Ηλείας, στην καρδιά του χειμώνα

Η πυρκαγιά ξέσπασε το περίπου στις έξι το απόγευμα χθες σε εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα με ξερά καλάμια και δέντρα, στο Κάτω Σαμικό Ηλείας. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν ευρύτερα στην περιοχή, έλαβε διαστάσεις.
Η φωτιά είχε τουλάχιστον δυο εστίες. Η πρώτη στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, αλλά είναι πολύ πιθανό από την πρώτη καύτρες λόγω των ισχυρών ανέμων να προκάλεσαν και τη δεύτερη σε κοντινή απόσταση και κάτω από την εθνική οδό.
Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής ενώ η φωτιά λίγο έλειψε να φτάσει τα σπίτια του χωριού, καθώς το έργο της πυροσβεστικής δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή όμως ευτυχώς ο κίνδυνος αποσοβήθηκε.

Για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης τo Σάββατο 31 Μαρτίου - Μπορούμε να τη σώσουμε...

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 σημαίνει για τέταρτη χρονιά η Ώρα της Γης. Φέτος, το WWF Ελλάς δίνει ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή καλώντας τους πολίτες να μοιραστούν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας για το περιβάλλον στο www.facebook.com/WWFGreece.

Με το σύνθημα «Μπορούμε να σώσουμε…» καταγράφουμε όλα τα αγαθά και τις αξίες που μας προσφέρει η ελληνική φύση και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε. To Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε τα φώτα και στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, πού πρέπει να οχυρωθούμε; Πού πρέπει να ψάξουμε για το πολύτιμο αντίδοτο στην απαισιοδοξία; Για εμάς αυτός ο τόπος είναι το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας.

Η ελληνική φύση με τις αμέτρητες εναλλαγές της μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά – είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα. Σε μια εποχή που οι ανάγκες επαναπροσδιορίζονται, πολλοί μπορεί να θεωρήσουν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Εμείς είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι αυτό μας δίνει. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».
Με αυτό το σκεπτικό δίνουμε φέτος ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι έχουμε χρέος να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ολόκληρη χώρα μετακομίζει για να γλιτώσει την βύθιση της!

Με τους κλιματολόγους να προβλέπουν ότι η άνοδος της στάθμης των ωκεανών θα επιταχυνθεί τις επόμενες δεκαετίες, το μικρό νησιωτικό κράτος του...Κιριμπάτι στον Ειρηνικό σχεδιάζει να αγοράσει γη στα νησιά Φίτζι προκειμένου να μεταφέρει εκεί ολόκληρο τον πληθυσμό του.

Ο πρόεδρος του Κιριμπάτι Ανότε Τονγκ δήλωσε στο Associated Press ότι το υπουργικό του συμβούλιο ενέκρινε πρόταση για την αγορά 24.280 στρεμμάτων στο Βίτι Λέβου, το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Φίτζι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2.250 νότια του Κιριμπάτι.

Η έκταση, την οποία πουλά μια τοπική εκκλησία για 9,6 εκατομμύρια δολάρια, θα ήταν υπεραρκετή για τους 103.000 κατοίκους του Κιριμπάτι, εφόσον η αγορά της εγκριθεί και από τη Βουλή όταν κατατεθεί τον Απρίλιο.

«Αν ήταν απόλυτα απαραίτητο τότε ναι, θα το κάναμε» δήλωσε ο Τονγκ. Διευκρίνισε πάντως ότι το σχέδιο μετακόμισης αφορά περισσότερο τις επόμενες γενιές και όχι τη δική του.

Οι 32 ατόλες που συγκροτούν το αρχιπέλαγος του Κιριμπάτι βρίσκονται πάνω στον ισημερινό και κοντά στη Διεθνή Γραμμή Αλλαγής Ημερομηνίας.

Δεδομένου ότι πολλά από τα νησάκια έχουν υψόμετρο μόλις λίγων μέτρων, η άνοδος της στάθμης λόγω της παγκόσμιας θέρμανσης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας έχει ήδη αναφερθεί αύξηση των περιστατικών στα οποία το θαλασσινό νερό εισβάλλει στα νησιά και γεμίζει αλάτι τον υδροφόρο ορίζοντα.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η άνοδος της στάθμης στον Ειρηνικό φτάνει σήμερα τα δύο χιλιοστά το χρόνο και πρόκειται να επιταχυνθεί τις επόμενες δεκαετίες. Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι κλιματολόγοι δεν βρίσκονται σε συμφωνία για την πορεία του φαινομένου. Οι εκτιμήσεις για την άνοδο μέχρι το τέλος του αιώνα ποικίλουν από τα λίγα εκατοστά μέχρι σχεδόν το ένα μέτρο.

Στα νησιά Φίτζι, με πληθυσμό 850.000 ανθρώπων, διάφοροι φορείς εξετάζουν το σχέδιο του Κιριμπάτι προκειμένου να γνωμοδοτήσουν στην κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Με ρητορική που βρωμάει χαλασμένη ναφθαλίνη οι ..σοσιαλιστές


"Κυνήγι από τη δεξιά", θυμήθηκε ο Παπανδρέου, αναφερόμενος σε κάτι βοσκούς στον Ερύμανθο,
"όχι στο λαϊκισμό της δεξιάς", είπε ο Βενιζέλος.
Κι αναρωτιέται κάθε σοβαρός άνθρωπος: Πόσο ΠΑΣΟΚ είστε ρε;
Είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι ο ελληνικός λαός ξέχασε κιόλας, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το πιό ..
δεξιό κόμμα του πλανήτη;
Τολμάτε, εσείς, ο ορισμός της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής δεξιάς, να θέλετε να ενεργοποιήσετε αντιδεξιά αντανακλαστικά;
Μιλάτε εσείς, οι μεγαλύτεροι παπατζήδες της υφηλίου, οι δάσκαλοι του λαϊκισμού, εσείς που μπαίνατε μπροστάρηδες στους εργατικούς αγώνες για να μη μειώσει τις συντάξεις ο Καραμανλής κατά 5% και μετά τις μειώσατε κατά 50%, εσείς που ουρλιάζατε "φωτιά στα καύσιμα βάζει η κυβέρνηση Καραμανλή, όταν η βενζίνη είχε πάει από τα 80 στα 85 λεπτά και σήμερα τη φτάσατε στο 1,87. Εσείς του "ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΒΗΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ".
Εσείς, του "λεφτά υπάρχουν, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια βρέθηκαν στο άψε-σβήσε για τις τράπεζες";
Εσείς οι ακροδεξιοί, εσείς το πιό δεξιό κόμμα του πλανήτη, τολμάτε ακόμη να πιάνετε στο στόμα σας τη λέξη σοσιαλισμός ρε ξεφτίλες;
Και δεν ντρέπεστε καθόλου;
Τι σχέση έχετε εσείς με το σοσιαλισμό ρε καραδεξιοί του κερατά;
 
taxalia.blogspot.com

Ντόρα Μπακογιάννη ο στόχος και η υπόσχεση της Συμμαχίας στη νέα γενιά είναι μία: δουλειές, δουλειές, δουλειές

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν υπήρξαν τόσα κόμματα που να διαγκωνίζονται για να καταστρέψουν την Ελλάδα. Διαγκωνίζονται για το πώς θα πάει η Ελλάδα πίσω στη δραχμή, πώς η Ελλάδα θα ξαναγίνει Ψωροκώσταινα, πώς η Ελλάδα θα είναι μια Ελλάδα η οποία δεν θα μπορεί να σηκώσει ανάστημα, πώς θα μείνει χωρίς συμμαχίες. Είναι εύκολος ο δρόμος που διαλέξανε. Επενδύουν στην οργή, επενδύουν στο θυμό, επενδύουν στην απελπισία του Έλληνα. Ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός που επιλέξαμε εμείς, που αποφασίσαμε να σταθούμε όρθιοι, που αποφασίσαμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, που δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε τις συμμαχίες που μας χρειάζονται στην Ευρώπη, που δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε να φέρουμε χρήματα στην Ελλάδα, να μπορέσουν να δημιουργηθούν επενδύσεις, διότι ο στόχος και η υπόσχεση της Συμμαχίας στη νέα γενιά είναι μία: δουλειές, δουλειές, δουλειές».

H Ομιλία του Χρήστου Παπουτσή στην Εθνική Συνδιάσκεψη

Σήμερα, επιτρέψτε μου να μιλήσω ανοικτά, για όσα μας πόνεσαν και για όσα μας προβλημάτισαν. Σήμερα επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.
Η εποχή μας είναι μια ταραγμένη εποχή, γεμάτη αμφισβήτηση και ανασφάλεια, καθώς όλοι μας βλέπουμε τη ζωή όλων των ανθρώπων γύρω μας να αλλάζει και μάλιστα να αλλάζει με βίαιο τρόπο.
Παραλάβαμε πριν από δύο χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με την οικονομία της χώρας μας κυριολεκτικά στο γύψο, ακινητοποιημένη, καθώς βρισκόταν, γιατί το έχουμε ξεχάσει, για δεύτερη φορά σε επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.