Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα 170 νέα κρούσματα

 Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πάλι η Αττική - Πού εντοπίζονται τα 170 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8819, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

Ο χάρτης των κρουσμάτων 

Αρτέμιδα Ζαχάρως: Τελέστηκε το μνημόσυνο των πεσόντων πυροσβεστών στις φονικές πυρκαγιές του 2007

  mnim1 3

Ένας ακόμα χρόνος προστίθεται από την αποφράδα εκείνη ημέρα που γράφτηκε η πιο μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Ηλείας και μια από τις πιο μαύρες της χώρας.

Δεκατρία χρόνια από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας, από τότε που δεκάδες χάθηκαν, που εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες έγιναν στάχτη, που ένα μεγάλο τμήμα του νομού παραδόθηκε στις φλόγες…

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων

Γιάννης Πουλόπουλος : Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του που θα θυμόμαστε πάντα

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/08/%CE%BC%CE%BC.jpeg

O Γιάννης Πουλόπουλος μπορεί να έφυγε για την γειτονία των αγγέλων, θα ζει όμως πάντα μέσα από μελωδίες και τραγούδια που θα θυμόμαστε πάντα.

 


 
in.gr

Γιάννης Πουλόπουλος : Πέθανε ο μεγάλος έλληνας τραγουδιστής

  Γιάννης Πουλόπουλος : Πέθανε ο μεγάλος έλληνας τραγουδιστής 

Σε ηλικία 79 ετών λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ της Κυριακής (23/8) ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής και απόλυτα ταυτισμένος με το Νέο Κύμα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο ερμηνευτής, ο οποίος είχε χρόνια προβλήματα υγείας, προδόθηκε από την

Κάποιο άγαλμα που τον είδε (και τον άκουσε)… δεν θα τον ξεχάσει ποτέ. Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν μένει πια εδώ.

  Κάποιο άγαλμα που τον είδε (και τον άκουσε)… δεν θα τον ξεχάσει ποτέ 

Της Δέσποινας Βενέδικτου

Μια φωνή που ταξίδεψε γενιές Ελλήνων σε καλύτερους τόπους, σίγησε το βράδυ της Κυριακής. Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν μένει πια εδώ, καθώς η ταλαιπωρημένη υγεία του σταμάτησε τη διαδρομή της ζωής του σε ηλικία 79 ετών.

Η συγκίνηση που προκάλεσε η είδηση του θανάτου του, έντονη, αυθόρμητη και

Έκτακτο: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από έκρηξη σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

 

 Τουλάχιστον 4 άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει τώρα  το cretalive.gr, τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε πριν λίγο σε καζάνι πλοίου στο Λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν τέσσερις εγκαυματίες εκ των οποίων ο ένας, ένας 30χρονος, έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. 

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό και παρέλαβαν τους εγκαυματίες προκειμένου να τους μεταφέρουν στο ΠΑΓΝΗ όπου οι γιατροί είναι έτοιμοι να τους υποδεχθούν.

Σημεία των καιρών, στη μάχη για τον Λευκό Οίκο


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η είδηση έχει τη σημασία της, στις μέρες που ζούμε. Σε αυτό το τρομακτικό 2020. Στις 2 Νοεμβρίου, μια μέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ένας αστεροειδής θα περάσει πολύ κοντά από την ατμόσφαιρα της Γης.

Η NASA εκτιμά ότι οι πιθανότητες σύγκρουσης είναι μικρές. Και ότι, ακόμη κι αν πέσει στη Γη, δεν θα προκαλέσει κάποια σοβαρή ζημιά.

Η σημειολογία ωστόσο είναι σκανδαλιστική. Μια μέρα πριν αποφασιστεί ποιός θα κρατάει τα κλειδιά του Οβάλ Γραφείου, με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν να μονομαχούν για τον Λευκό Οίκο.

Αν σωθούμε από τον αστεροειδή, θα μας περιμένει ο επόμενος “πλανητάρχης”, λοιπόν.

ysterografa.gr

Βόρειος Κορέα: Οι φήμες για τον Κιμ (και την αδελφή του)… οργιάζουν (ξανά)

 Οι φήμες για τον Κιμ (και την αδελφή του)… οργιάζουν (ξανά) 

Στο συνηθισμένο μονοπάτι του… οργίου φημών για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, χορεύει και πάλι η διεθνής ειδησεογραφία.

Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες έρχονται και πάλι από τη Νότια Κορέα, Ο Τσανγκ Σονγκ-μιν, βοηθός του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας, Κιμ Ντάει-ζουνκ, ισχυρίστηκε ότι στη Βόρεια Κορέα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εκχωρήσει μέρος ή όλη την εξουσία του στην αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ, επειδή η υγεία του έχει

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν 0-1: Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! Δεν έφτανε η… μουρμούρα του μισού (τουλάχιστον) πλανήτη

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν 0-1: Και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί! (vid) Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν 0-1: Η στιγμή της απονομής (vid)

Το σκηνικό το έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι Γερμανοί είναι αντιπαθείς. Αντιδημοφιλείς. Τη δουλειά τους ωστόσο την κάνουν. Όπως συνέβη στον τελικό του Champions League, με τη Μπάγερν Μονάχου να επικρατεί οριακά της Παρί Σεν Ζερμέν, με 1-0. 

Τίποτα το ιδιαίτερο ως εικόνα. Κυρίως, κόντρα στη… μουρμούρα του μισού, τουλάχιστον πλανήτη. Που δεν έγινε ξαφνικά Παρί Σεν Ζερμέν. Προτιμούσε ωστόσο να μην κατακτήσει το τρόπαιο η Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερν Μονάχου έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία, αυτή την φορά επί πορτογαλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στο "Ντα Λουζ" της Λισσαβόνας.

Οι Βαυαροί χάρις στο γκολ του Κίνγκσλει Κομάν στο 59' επικράτησαν με το ισχνό αλλά "χρυσό" 1-0 της... πρωτάρας σε τελικό Champions League Παρί Σεν Ζερμέν και και ανέβηκε στην κορυφή την Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 2013 και συνολικά για 6η φορά στην ιστορία της (3 κατακτήσεις Champions League και 3 κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών). Παράλληλα, οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν το τρεμπλ.