Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Εκτακτη ενίσχυση 400 ευρώ για επιπλέον 70.000 επιστήμονες

  

Δεύτερη ευκαιρία για να πάρουν τα 400 ευρώ της έκτακτης ενίσχυσης στα μέσα Μαΐου έχουν περίπου 70.000 αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αρκεί να έχουν μείωση τζίρου σε ποσοστό και κάτω του 20% (αντί για 20% και άνω που προέβλεπε η πρώτη απόφαση) με οικογενειακό εισόδημα ως 30.000 ευρώ.

Στην πρώτη πληρωμή το πήραν περίπου 42.000 δικαιούχοι, ενώ αναμενόταν να δοθεί σε περίπου 110.000. Τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, κάνοντας δεκτές τις προτάσεις των φορέων των επιστημόνων, τροποποίησαν την αρχική απόφαση με νέα, στην οποία το κριτήριο της μείωσης του τζίρου δεν έχει…

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 250 νέα κρούσματα σήμερα ( 119 στην Αχαΐα - 34 στη Ηλεία - 49 στην Κορινθία .)

 

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία» 

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  250 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 119 καταγράφονται στην  Αχαΐα, 34 στην Ηλεία και 49 στην Κορινθία .  Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων  παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής, πλην Μεσσηνίας.

Ενενηνταεφτά ( 97 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 49 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας  15 στην Π. Ε. Λακωνίας και ισάριθμα στην Π.Ε. Αρκαδίίας.

 Επίσης 153 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  1 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 250 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 16.081 ( 6.987 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπττη 1 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (119),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (49), Ηλείας (34), Αργολίδας (13), Αρκαδίας (15) και Λακωνίας (15) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                7.562

Π.Ε. Κορινθίας           2.494

Π.Ε. Αργολίδας          1.580

Π.Ε. Ηλείας                1.532

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.148

Π.Ε. Αρκαδίας           1.138     

Π.Ε. Λακωνίας            627

Κοροναϊός 01/04: 3.491 νέα κρούσματα και 67 θάνατοι – Στους 755 οι διασωληνωμένοι

 Κοροναϊός : 3.491 νέα κρούσματα και 67 θάνατοι – Στους 755 οι διασωληνωμένοι 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (1/4) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.491, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά τη «μαύρη» πρωτιά στην κατανομή των κρουσμάτων, αφού συγκεντρώνει και πάλι τα μισά κρούσματα από το σύνολο της χώρας μας. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η επιδημιολογική εικόνα της οποίας προκαλεί πονοκέφαλο στους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, το Λεκανοπέδιο καταγράφει 1.649 κρούσματα, ενώ συμπρωτεύουσα «αγγίζει» ξανά τα 500 κρούσματα, αφού «δίνει» 467 μολύνσεις.

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων καταγράφει σταθερά η Αχαΐα με 119 κρούσματα, ενώ και η Λάρισα ανακοίνωσε 112 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις.

Τέλος, μια ανάσα από τα 100 κρούσματα βρίσκεται η Κοζάνη με 91.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Τουρισμός

  

 

Με το βλέμμα στραμμένο στη φετινή σεζόν, η εκπομπή «Βουλής Βήμα» ανοίγει τον φάκελο τουρισμός.

 Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, συζητά με την Αλεξία Κουλούρη για τις πολι­τικές, τις προοπτικές και τις προκλήσεις της νέας τουριστικής περιόδου. Πως προετοιμάζεται η Ελλάδα για το άνοιγμα του τουρισμού; Πως θα αξιοποιηθεί η εμπειρία του περασμένου καλο­καιριού, αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Πόσο θα συμβάλει το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, στην ασφαλή απελευθέρωση των μετακινήσεων των ευρωπαίων πολιτών και τι ρόλο θα παίξουν οι διμερείς συμφωνίες;

Γ. Ψυχογιός: «Άμεση στελέχωση Παιδοψυχιατρικού τμήματος Γ.Ν. Κορίνθου​».

 https://kyvernisi.com/wp-content/uploads/2019/07/%CE%93%CE%99%CE%A9%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A3-%CE%A8%CE%A5%CE%A7%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3.jpg

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, έγγραφο του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Αsperger Κορινθίας, με το οποίο ζητούν να στελεχωθεί το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου με μια  θέση Β’ Επικουρικού Παιδοψυχίατρου.

Ανασυγκρότηση Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 

Αθήνα, 1η Απριλίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ανασυγκροτήθηκαν δεκαπέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας.

Συγκεκριμένα, ανασυγκροτήθηκαν οι Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα κοινοβούλια των παρακάτω κρατών, με τους αντίστοιχους προέδρους:

 

ΚΡΑΤΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΜΑΔΩΝ ΦΙΛΙΑΣ

Αζερμπαϊτζάν

Αλέξανδρος - Χρήστος Αυλωνίτης

Αρμενία

Δημήτριος Μαρκόπουλος

Αυστραλία

Κωνσταντίνος Κοντογεώργος

Βόρεια Μακεδονία

Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου

Βραζιλία

Μάξιμος Σενετάκης

Γαλλία

Χριστόδουλος Στεφανάδης

Ελβετία

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη

Καζακστάν

Σάββας Αναστασιάδης

Καναδάς

Σταύρος Κελέτσης

Κούβα

Διονύσιος Ακτύπης

Κροατία

Άννα Ευθυμίου

Λίβανος

Παναγής Καππάτος

Λιβύη

Γεώργιος Κουμουτσάκος

Μεξικό

Περικλής Μαντάς

 

Επιτυχή ολοκλήρωση της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου

 

                                                                      

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

κρητη – πελοποννησοσ: ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΠΟΝΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΘΗ-ΡΕΚΟΡ

 

Αθήνα,1Απριλίου 2021

 

Ο Όμιλος Prysmian και ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση της υποβρύχιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα έργο που καταρρίπτει πολλαπλά ρεκόρ λόγω του μήκους και του βάθους της διασύνδεσης, καθώς και της καινοτόμου τεχνολογίας που αξιοποιήθηκε για την κατασκευή του καλωδίου εναλλασσόμενου ρεύματος.