Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Χρυσή Μπάλα: Διέρρευσαν τα αποτελέσματα στα social media – Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

 Χρυσή Μπάλα: Διέρρευσαν τα αποτελέσματα στα social media – Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής 

Ανεπίσημο έγγραφο που διέρρευσε τις τελευταίες ώρες στα social media παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη Χρυσή Μπάλα.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, μεγάλος νικητής είναι ο άσος της Μπάγερν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 627 πόντους, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Λιονέλ Μέσι και Καρίμ Μπενζεμά. Στην ένατη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο Ζορζίνιο της Τσέλσι, ο οποίος κατέκτησε και το Champions League και το Euro με την Εθνική Ιταλία έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση.

Επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει ακόμη από το France Football που διοργανώνει την ψηφοφορία, ενώ ήδη στα social media επικρατεί αναβρασμός λόγω της διαρροής καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Ζορζίνιο είναι αδικημένος λόγω του ότι δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο Λεβαντόβσκι, ο Μέσι κι ο Κριστιάνο. Βεβαίως ο Λεβαντόβσκι, ήταν ο μεγάλος αδικημένος της περασμένης χρονιάς καθώς λόγω Covid 19 δεν απονεμήθηκε η Χρυσή Μπάλα.

Ομόνοια: Το σιντριβάνι «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα – Η ανάρτηση του Μπακογιάννη

 Ομόνοια: Το σιντριβάνι «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα – Η ανάρτηση του Μπακογιάννη  

Στα χρώματα της γαλανόλευκης σημαίας της χώρας «ντύθηκε» το σιντριβάνι της Ομόνοιας το βράδυ της Τετάρτης χαρίζοντας στους περαστικούς μια όμορφη εικόνα. Το σιντριβάνι πήρε χρώμα ως συμβολική κίνηση εν όψει των αυριανών εκδηλώσεων, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για τη δράση και κοινοποίησε μια φωτογραφία του γαλανόλευκου σιντριβανιού της Ομονοίας.

«Η καρδιά της Αθήνας στα χρώματα της Ελλάδας!» έγραψε στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία του, ο Κώστας Μπακογιάννης.


Κορονοϊός: Νέος επιδημιολογικός χάρτης – Στο «κόκκινο» ακόμη πέντε περιοχές

 Κορονοϊός  

Ο κορονοϊός… επελαύνει και οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη ήταν αναπόφευκτες, μετά και τα 3.651 νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, τα οποία καταγράφηκαν σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

 

Αυτό αποδεικνύει η ένταξη τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου στο «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο κινδύνου, αλλά και ακόμη δύο περιοχών από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα, στο τέταρτο επίπεδο «κόκκινο» του πολύ αυξημένου κινδύνου αναβαθμίστηκαν: η Αρκαδία, η Αχαΐα, η Μεσσηνία, η Ζάκυνθος και τα Ιωάννινα, ενώ σε όλες οι υπόλοιπες επιβαρυμένες «κόκκινες» περιοχές της βόρειας Ελλάδας δεν σημειώθηκε καμία βελτίωση.

Παναχαϊκή – Παναιτωλικός 1-2: «Χρυσή» αλλαγή ο Βέργος

 Παναχαϊκή – Παναιτωλικός 1-2: «Χρυσή» αλλαγή ο Βέργος 

Είδε και έπαθε ο Παναιτωλικός στην Πάτρα αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Αγρινίου στο 20’ άνοιξε το σκορ με τον Καρέλη μετά την ωραία πάσα του Ντουάρτε αλλά δεν «καθάρισε» τον αγώνα και η νεανική Παναχαϊκή που έπαιξε με πάθος και καρδιά, στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Παπαχρονόπουλο (τραυματίστηκε μάλιστα στη φάση αφού έπεσε πάνω στο δοκάρι και έγινε αλλαγή).

Πέραμα: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί μετά τις «μαραθώνιες» απολογίες – Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο ανήλικοι Ρομά

 Πέραμα

 Σε ένα πολύωρο θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία της απολογίας των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσει τη ζωή του από πυροβολισμούς ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Οι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκεσαν σχεδόν 12 ώρες και το επόμενο βήμα ήταν να εκδοθεί η απόφαση για την αντιμετώπιση που θα έχουν.

Δερβενάκια: Σώθηκαν οι δύο τράγοι – Γιγαντιαία επιχείρηση από πυροσβέστες και ΕΜΑΚ

 Δερβενάκια: Σώθηκαν οι δύο τράγοι – Γιγαντιαία επιχείρηση από πυροσβέστες και ΕΜΑΚ 

Μία γιγαντιαία επιχείρηση στήθηκε στα Δερβενάκια Κορινθίας προκειμένου οι δύο τράγοι να απεγκλωβιστούν από το δύσβατο σημείο που είχαν βρεθεί.

Για τον απεγκλωβισμό των 2 τράγων επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και η Ο.Ο.Ε.Δ. της 6ης ΕΜΑΚ.

Επίθεση με βιτριόλι: 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό – Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας, φόρεσαν μάσκες οι φίλες της

 Επίθεση με βιτριόλι: 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό – Οι πρώτες δηλώσεις της Ιωάννας, φόρεσαν μάσκες οι φίλες της 

Ακόμη μία αρνητική απάντηση έλαβε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Έφη, στο αίτημα της να της δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, ώστε να μην οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό.

Η ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη κατά συγχώνευση, είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Μαριέττα Γιαννάκου: Νίκησε τον κορονοϊό και βγήκε από τη ΜΕΘ η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

 Μαριέττα Γιαννάκου: Νίκησε τον κορονοϊό και βγήκε από τη ΜΕΘ η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας 

Εξήλθε από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου μετά από επιπλοκές του κορονοϊού.

Η πρώην υπουργός προσβλήθηκε από την Covid 19 τέλη του περασμένου μήνα και αρχικά τα συμπτώματά της ήταν ήπια.

Είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, με τη δεύτερη να την έχει πραγματοποιήσει στις 10 Μαΐου, κάτι που σημαίνει πως διέθετε ακόμη αρκετά αντισώματα, ενώ ήταν έτοιμη να κάνει και την τρίτη, αναμνηστική δόση.

Όσο περνούσαν οι μέρες, η κατάστασή της επιδεινωνόταν καθώς πάσχει εδώ και χρόνια από υποκείμενα νοσήματα, με αποτέλεσμα να μεταβεί στο νοσοκομείο και οι γιατροί να την κρατήσουν για νοσηλεία. Ο κορωνοϊός αυτός καθ’ αυτόν προφανώς έχει κάνει τον κύκλο του μετά από τόσες ημέρες, αλλά ο προβληματισμός υπήρξε από τις παρενέργειες που της άφησε.

Σημειώνεται ότι η κ. Γιαννάκου είχε νοσηλευτεί επίσης τον περασμένο Ιούνιο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ειδικότερα, βρισκόταν στο Κρανίδι Αργολίδας όταν αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια. Μεταφέρθηκε βράδυ στο νοσοκομείο του Ναυπλίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και από εκεί στο 251 ΓΝΑ.

 


Φώφη Γεννηματά: Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που φέρει το όνομά της – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

 Φώφη Γεννηματά: Πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου που φέρει το όνομά της – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης  

Τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά τιμά η Πολιτεία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα στο 2022 και θα αφορά τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

28η Οκτωβρίου: Τα τραγούδια που άφησαν εποχή για την εθνική επέτειο [βίντεο]

  

Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου 1940,μια νέα μέρα ξεκινά και ένα τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική ιστορία ανοίγει.

Η ημέρα του «ΟΧΙ», το όχι στην υποδούλωση και την ταπείνωση, που σηματοδότησε την αρχή μιας περιόδου συνεχόμενων δεινών για τον ελληνικό λαό και που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, αφού ανέκαθεν σε χαλεπούς καιρούς η τέχνη ήταν και είναι το καλύτερο αντίδοτο.

Πολλοί ήταν και οι μουσικοσυνθέτες που εμπνεύστηκαν από αυτή την περίοδο και δημιούργησαν τραγούδια με θέμα την κατοχή και την απελευθέρωση, αλλά και πολλοί που μελοποίησαν ποιήματα, που είχαν γραφτεί εκείνη την περίοδο.

«Πήραμε τ’ Αργυρόκαστρο» Μαρινέλλα

«Παιδιά της Ελλάδος παιδιά» Σοφία Βέμπο

«Κορόιδο Μουσολίνι» Νίκος Γούναρης

«Της αγάπης αίματα» Γρηγόρης Μπιθικώτσης

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» Εμβατήριο

«Ηπειρώτισσες» Μαρινέλλα

«Βάζει ο Ντούτσε την στολή του» Σοφία Βέμπο

«Έφεδρος Ανθυπολοχαγός» Μαρινέλλα

«Μέσα μας βαθιά για σένα» ή «Στη σημαία» Εμβατηριο



Κύπελλο Ελλάδος: Πέρασαν στην επόμενη φάση ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λεβαδειακός, Άγιος Νικόλαος, Ιωνικός, Βόλος, Λαμία, Παναθηναϊκός

 Κύπελλο Ελλάδας: Πέρασαν στην επόμενη φάση Άγιος Νικόλαος, Ιωνικός, Βόλος, Λαμία, Παναθηναϊκός

Στους «16» του Κυπέλλου προκρίθηκε η ΑΕΛ, η Αναγέννηση Καρδίτσας , ο Λεβαδειακός, ο Άγιος Νικόλαος, ο Ιωνικός Νικαίας, ο Βόλος, ο Παναθηναϊκός και η Λαμία, όπου θα «μπουν» στη διοργάνωση και οι σύλλογοι που κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του περυσινού πρωταθλήματος (2020/21), δηλαδή οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Διαβουλεύσεις- Πως φτάσαμε στον Πόλεμο του 1940

  

 

Αναδρομή στα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα και την ιστορία των ημερών, που προηγή­θηκαν της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα το 1940, παρουσιάζει η εκπομπή «Διαβουλεύσεις», που θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 12.30 το μεσημέρι​, από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Η εκπομπή εστιάζει επίσης και στον πρώτο χρόνο του πολέ­μου.

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με τον Ιωάννη Παπαφλωράτο, Νομικό, Διεθνολόγο και Καθηγητή σε στρατιωτικές σχολές, για την πολυτάραχη περίοδο του μεσοπολέμου, που οδή­γησε στην άνοδο του Χίτλερ, τον μεγαλοϊδεατισμό του Μουσολίνι και τις εισβολές στην Αβησ­συνία και την Αλβανία, προανάκρουσμα της εισβολής στην Ελλάδα.

 

Διαβουλεύσεις

Αυτό το Σάββατο 30/10 στις 12.30 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων 



Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr

Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Η Κορινθιακή σταφίδα καταρρέει. Άμεση παρέμβαση και στήριξη από το Υπουργείο έστω και τώρα

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8iOZGPRqanAM5_EgPHis9NmmR5ilC-zY6yQ&usqp=CAU

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, με τη συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη, Σταύρου Αραχωβίτη, και ακόμη 16 βουλευτών, που αφορά στην άμεση στήριξη της Κορινθιακής σταφίδας.

 

Σύμφωνα με την Ερώτηση από τον περασμένο Ιούνιο ο Υπουργός έχει δεχθεί μία  σειρά Ερωτήσεων για τα προβλήματα που διαφαίνονται με την εμπορία της κορινθιακής σταφίδας. Ζητούσαμε έγκαιρα και επιτακτικά να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να στηριχτεί το προϊόν και οι παραγωγοί, ενόψει και της νέας συγκομιδής. Μεταξύ  άλλων είχαμε προτείνει  να λειτουργήσει η Πολιτεία σαν «αγοραστής ύστατης καταφυγής», όπως προτείνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αξιοποιήσει τις περσινές ποσότητες για κοινωνικούς σκοπούς.

Οι πεσόντες Σοφικίτες ήρωες του Έπους του 1940.

 Φωτογραφίες απο την παρέλαση στο Σοφικό Κορινθίας - PROTINEWS

*του Δρ. Αν. Λυμπερίου

Πριν μερικά χρόνια ως ελάχιστο φόρο τιμής αναδείξαμε τη θυσία των συμπατριωτών μας Σοφικιτών που αγωνίστηκαν και έπεσαν στους εθνικούς αγώνες από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η μικρή αυτή συνεισφορά μας στην τοπική ιστορία του Σοφικού Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς το απαραίτητο πραγματολογικό υλικό που χορηγήθηκε ευγενώς από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού την όποια και ευχαριστούμε θερμά. 

Επειδή είναι χρέος μας να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των ηρώων αναδημοσιεύουμε τμήμα της έρευνας που άφορα τους πεσόντες στο πόλεμο του 1940.

Σημειώνουμε ωστόσο ότι τα στοιχεία των πεσόντων τελούν υπό διόρθωση - επικαιροποίηση που ανανεώνονται συνεχώς.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας για τυχόν λάθη αλλά και παραλείψεις πεσόντων που δυστυχώς δεν έχουν καταγράφει.

Πεσόντες Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 338 νέα κρούσματα σήμερα (46 στην Κοριθία - 48 στην Αρκαδία - 86 στην Μεσσηνία - 110 στην Αχαΐα.)

Μικρή μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σε σχέση με χθες, (-31), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 338 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τέσσαρες περιοχές  ( Αχαΐα , Μεσσηνία , Αρκαδία και Κορινθί) παρουσιάζουν  και σήμερα σχεδόν  τριπλάσιο αριθμό (287) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (82).  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια τριανταένα (231 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 37  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 94 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 100 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (18), Αρκαδίας (68) και Λακωνίας (14).

Επίσης άλλα 138 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (125) και Ηλείας (13).   

Σήμερα 26 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 369 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 52.778 (26.213  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 26 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (125),  Μεσσηνίας  (94) ,  Κορινθίας (37), Ηλείας (13), Αργολίδας (18), Αρκαδίας (68) και Λακωνίας (14)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                20.886

Π.Ε. Κορινθίας             7.791

Π.Ε. Μεσσηνίας           7.326

Π.Ε. Ηλείας                  5.800

Π.Ε. Αργολίδας           4.528

Π.Ε. Αρκαδίας             4.038

Π.Ε. Λακωνίας            2.510