Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Κεφαλονιά: Τρεις σεισμοί από 3,3 έως 3,7 Ρίχτερ μέσα σε μισή ώρα

 Κεφαλονιά: Τρεις σεισμοί από 3,3 έως 3,7 Ρίχτερ μέσα σε μισή ώρα 

Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά. Δύο σεισμοί έντασης 3,3 βαθμών και ένας τρίτος μεγέθους 3,7 σημειώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα την Τρίτη (05.03.2024) το βράδυ.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έγιναν στην Κεφαλονιά τρεις σεισμοί. 

Οι δύο από αυτούς είναι μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο τρίτος είναι της τάξης 3,7.

Το επίκεντρο και των τριών σεισμών εντοπίζεται κοντά στον Άσσο Κεφαλονιάς.

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή για αποζημιώσεις "Daniel" και ακαρπία ελιάς. Ζήτημα επιβίωσης για τους παραγωγούς της Κορινθίας

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZ17YYL8u9dQvT0AqzjYqSfEXcnJgokdUMPA&usqp=CAU

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5/3/2024

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που επλήγησαν από τον Daniel, αλλά και την στήριξη λόγω απώλειας εισοδήματος από την ακαρπία της Ελιάς

 Ο βουλευτής μετά από επισκέψεις σε καταστραμμένες καλλιέργειες και συναντήσεις με  παραγωγούς   αμπελοειδών,  οπωροκηπευτικών, δενδρωδών και άλλων καλλιεργειών της Κορινθίας, φέρνει στη Βουλή ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα που αφορά συνολικά στην κοινωνική και  οικονομική αλυσίδα του Νομού.

Καλάθι της Σαρακοστής: Αυτά είναι τα προϊόντα σε LIDL, ΑΒ, Μασούτη - Πότε ξεκινά το νέο μέτρο

 Καλάθι της Σαρακοστής: Αυτά είναι τα προϊόντα σε LIDL ΑΒ Μασούτη  Πότε ξεκινά το νέο μέτρο

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη (13/3) μέχρι και την Κυριακή (4/5) τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής», όπως καθορίζει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» που ήδη ισχύει, καθώς προστίθενται τρεις νέες κατηγορίες τροφίμων. 

Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι κάθε νοικοκυριό θα έχει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι σε προσιτές τιμές.

Στο «Καλάθι της Σαρακοστής» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

Τεκνοθεσίες στην Ελλάδα - Η «ακτινογραφία»: Πόσες αιτήσεις έχουν γίνει και ποιο είναι το προφίλ των υποψηφίων θετών γονέων

 Τεκνοθεσίες στην Ελλάδα  Η «ακτινογραφία»: Πόσες αιτήσεις έχουν γίνει και ποιο είναι το προφίλ των υποψηφίων θετών γονέων 

Η «ακτινογραφία» των τεκνοθεσιών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται σε έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Οικονόμου, με σχετική ερώτηση που είχε απευθύνει στην κ. Ζαχαράκη και με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τον αριθμό των υιοθεσιών από κρατικά και μη κρατικά ιδρύματα, για τις υιοθεσίες από έναν γονέα, τον αριθμό ανδρών και γυναικών που αξιοποιούν τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να υιοθετήσουν μόνοι τους ένα παιδί αλλά και τα χαρακτηριστικά των θετών γονέων (έγγαμοι, σύμφωνο συμβίωσης, μόνοι, άνδρες, γυναίκες, ηλικίες, ομοφυλόφιλοι, εθνικότητα, οικονομική κατάσταση κλπ).

Από τα ιδρύματα στο σπίτι

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στέρεο συνταγματικό βήμα το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ

 Κυριάκος Πιερρακάκης: Στέρεο συνταγματικό βήμα το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ 

Ως ένα “στέρεο συνταγματικό βήμα” χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, αποκρούοντας όλες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί “αντισυνταγματικότητας με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος”.

Προς επίρρωση των λεγομένων του

ΠΑΣΟΚ: «Σκοτωμός» Ανδρουλάκη με Κωνσταντινόπουλο και Γιαννακοπούλου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

   

Ο «κακός χαμός» έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και των βουλευτών Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος του καυγά του Νίκου Ανδρουλάκη με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν η στάση του κόμματος απέναντι στα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, καθώς οι βουλευτές τάσσονται υπέρ, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει δώσει «γραμμή» για κατά.