Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αλβανία

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:40 το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία και έγινε αισθητός στην πΓΔΜ, στο Μαυροβούνιο και στο Κόσοβο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 38 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Τιράνων και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Παυλόπουλος: Οι Έλληνες δεν το βάζουμε κάτω, ιδίως σε δύσκολες ώρες


«Ο τόπος, που αισθάνομαι περήφανος διότι τον επισκέπτομαι, πραγματικά περήφανος, έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά, τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτό το οποίο και σήμερα συμβολίζει για τον τόπο μας και τον λαό μας: Η λέξη Ελευθερία, η λέξη Δημιουργία και η λέξη Ενότητα» τόνισε από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη.

Νέο ελληνικό μετάλλιο – «Ασημένια» η Μπελιμπασάκη στα 400μ. με εθνικό ρεκόρ


Το ασημένιο μετάλλιο με 50.45 κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη στον τελικό των 400μ κατά την 4η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Βερολίνο, χάνοντας το χρυσό στο… νήμα!
Η αθλήτριά μας σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56.

Η (αθλητική) Ελλάδα που αντιστέκεται στην υστερία και την ψύχωση του εθνικού διχασμού


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Από τον Τεντόγλου, σε Στεφανίδη και Κυριακοπούλου.
Από εκεί, στην Παπαχρήστου.
Και μετά, στον Τσιτσιπά.
Μέσα σε τρεις ημέρες, η Ελλάδα βρήκε τον ζωτικό χώρο να αναπνεύσει με αισιοδοξία, και να χαμογελάσει, μετά την ανείπωτη τραγωδιά των πυρκαγιών.
Νέα παιδιά, υπέροχοι άνθρωποι, ταλαντούχοι αθλητές, πεισματάρηδες Έλληνες.
Μια σειρά από επιτυχίες, που μας θυμίζουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα, αν ήμασταν ενωμένοι.
Αν στοιχειωδώς, αυτή την οκταετία της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, είχαμε βρει τρόπο να συνεννοηθούμε.
Να μονιάσουμε.
Να πορευτούμε ενωμένοι.
Απέναντι σε τσιρίδες υστερίας.
Απέναντι σε εμμονικούς κομιστές του εθνικού διχασμού.
Απέναντι σε όλους εκείνους που, ανακάλυψαν τους ίδιους αλλά και το άθλημά τους, από ένα… hashtag στο Twitter.
ysterografa.gr

Ελλάδα, μια «χαλασμένη» χώρα, παραδομένη στον εθνικό διχασμό


Του Μάνου Οικονομίδη

Μάνος ΟικονομίδηςΤο άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018
Η Ιστορία έχει, μεταξύ άλλων, μια εξαιρετικά αρνητική συνήθεια. Να μας θυμίζει όσα θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Ή, δεν προετοιμάσαμε εγκαίρως.
Γι’ αυτό και υποστηρίζει με θέρμη, πάθος και εκνευριστική συνέπεια, ότι, το μέλλον ανήκει σε όσους το προετοιμάζουν. Με μέτρο, σύστημα και προοπτική.

ΕΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΔΕ 2018 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 η ένταξη των παρακάτω σημαντικότατων έργων στον Νομό Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η  Βελτίωση – συντήρηση της Ε.Ο. 10 Ισθμός – Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Τμήμα Ισθμός – Όρια νομού), Π/Υ 4.000.000,00 € με το οποίο βελτιώνεται το τμήμα Λεβιδίου- Αρχ. Νεμέας- Μυκηνών- Επιδαύρου, και το τμήμα Εθνικής οδού Ισθμίων (όρια Νομού) ενώ επίσης σημαντικό και το έργο προμήθειας  και εγκατάστασης  πινακίδων σήμανσης και ανάδειξης περιπατητικών μονοπατιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Π/Υ 1.000.000,00 € μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το περιπατητικό μονοπάτι των Γερανείων και η περιπατητική διαδρομή Λεβίδι-Αρχαία Νεμέα-Μυκήνες-Επίδαυρος.

Ανατροπή: Μπλεγμένο σε δολοφονία το θύμα της βαριοπούλας στο Αίγιο

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγιο φονος
Οι αστυνομικοί είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τον 31χρονο που δολοφονήθηκε άγρια από τον 17χρονο με τη βαριοπούλα στο Αίγιο. Το θύμα του άγριου φονικού, σύμφωνα με την αστυνομία φερόταν ως εμπλεκόμενος σε δολοφονία.
Ο 31χρονος άνδρας που δέχθηκε την άγρια επίθεση με τη βαριοπούλα από τον 17χρονο που έφτασε μάλιστα σε σημείο να βιντεοσκοπήσει την πράξη του φέρεται και ο ίδιος, σύμφωνα με την αστυνομία εμπλεκόμενος σε δολοφονία, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός – 94 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Μάτι

Μάτι: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός της φονικής φωτιάς! 94 οι νεκροί | Newsit.gr
Μία γυναίκα 57 χρονών κατέληξε μετά από μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο Θριάσιο όπου νοσηλευόταν από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι! Οι νεκροί από την τραγωδία φτάνουν πλέον τους 94.
Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.
Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής έντεκα άτομα.
NEWSROOM ELEFTHEROSTYPOS.GR

«Βροχή» από… πεφταστέρια το βράδυ της Κυριακής


Η πιο θεαματική θερινή -αν όχι ετήσια- βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες, θα κορυφωθούν το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Δευτέρας, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Νέα αίτηση για όλους -Τα βήματα

Aνοιχτή για υποβολή αίτησης είναι απο χθες η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος ( ΚΟΤ-Α και ΚΟΤ-Β) μετά από μέρες καθυστέρησης.
Η εφαρμογή εχει ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχειά απο την ΑΑΔΕ και οι πολίτες καλούνται να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές της Π. Ε. Κορινθίας

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρκαγια δαση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο  Κυριακή  12 Αυγούστου  2018.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.
Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018(ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής στη Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 10 Αυγούστου 2018



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου  για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τριπλούν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συνεχίζονται οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια στη Βούλα Παπαχρήστου για το χρυσό μετάλλιο που μας χάρισε». 
Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΓΑ & ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεοφάνης ΚουρεμπέςΤην προσεχή Δευτέρα, 13 Αυγούστου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Κορινθίας και κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου Νεμέας όπου προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την αγροτική παραγωγή.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στις 10 το πρωί από το δημαρχείο της Νεμέας, θα επισκεφθεί κτήματα που επλήγησαν και θα ακολουθήσουν συσκέψεις με φορείς της περιοχής προκειμένου να δρομολογηθεί με τον καλύτερο τρόπο η άμεση και αποτελεσματική αποζημίωση των πληγέντων.

 ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Αδιάβαστος, ανεπαρκής και επικίνδυνος λαϊκιστής ο κ. Πατσαρίνος»


Σχετική εικόνα
Στο προηγούμενο ΠΕΣΥ  ο κ .Πατσαρίνος ως «διορισμένος» «επικεφαλής» μετά τις εκλογές , της κατακερματισμένης παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», πιάστηκε ακόμα μια φορά αδιάβαστος και προσπάθησε με την  «λευκή» ψήφο του, να αποκρύψει την άγνοια του για τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν.

Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των πληγέντων αγροτών της Κορινθίας πρότεινε ο Πέτρος Τατούλης


Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στην Π.Ε. Κορινθίας για τις ζημιές που έχουν υποστεί στις αγροτικές καλλιέργειες οι παραγωγοί της Κορινθίας.

Πέτρος Τατούλης «Νέα αναπτυξιακή προοπτική της Κορινθίας ο δρόμος Νεμέα – Κούτσι – Στιμάγκα»


Το έργο του νέου οδικού άξονα «Νεμέα - Κούτσι – Στιμάγκα» επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Παπαγγελόπουλο και κ. Γκίκα, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Πετρίτση και  κ. Παπαφωτίου, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία υλοποίησής του.