Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Διαδικτυακή ημερίδα για την Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη Πελοποννήσου

   

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για το συγχρηµατοδοτούμενο από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 έργο που αφορά τη σύσταση και λειτουργία Επιτελικής – Συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

«Αστέρι της Βηθλεέμ» : Δείτε live το καθηλωτικό φαινόμενο μετά από σχεδόν 400 χρόνια Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος, θα έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο - Live Stream The Great Conjunction of Jupiter and Saturn

 


Το εξαιρετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, που θα κάνει την εμφάνισή του μετά από 397 χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το βράδυ της Δευτέρας (21/12).

Οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος, θα έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο, προσφέροντας μία μαγική αστρονομική νύχτα και σχηματίζοντας το «Αστέρι της Βηθλεέμ».

Ιστορική στιγμή

ΑΕΚ και Βόλος έμειναν στο ισόπαλο 2-2 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο γήπεδο της Ριζούπολης, το οποίο οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με 9 παίκτες και οι φιλοξενούμενοι με 10!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2020/12/21/121220/main/AEK_Bolos_fasi.jpg  

Ένα από τα πλέον ψυχαγωγικά παιχνίδια της σεζόν πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (21/12) στο γήπεδο της Ριζούπολης, με την ΑΕΚ και τον Βόλο να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις μένοντας στο ισόπαλο 2-2, έχοντας χάσει αμφότεροι σωρεία ευκαιριών για περισσότερα τέρματα! Η διακύμανση του αγώνα ήταν συναρπαστική, με την ΑΕΚ να προηγείται πολύ νωρίς με το απευθείας κόρνερ (!) του Τάνκοβιτς και τον Βόλο να απαντάει δις στο α' ημίχρονο με τον καταπληκτικό Φεράρι και τον Ουάρντα, για να ισοφαρίσει στην επανάληψη σε 2-2 ο πιο αξιόπιστος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων», Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Super Leage: Σίφουνας ο Ολυμπιακός - Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ - Ισοπαλίες 2 - 2 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ - Βόλος ( Αποτελέσματα - βαθμολογία).

 ΑΕΚ - Βόλος 2-2: Είχε τα πάντα η ματσάρα στο «Γ. Καμάρας»!

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 0-1

ΟΦΗ - Άρης 0-3

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 5-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2- 2

ΑΕΚ - ΝΠΣ Βόλος 2 - 2

Ο αγώνας   Ατρόμητος Αθηνών - Λαμία αναβλήθηκε


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

12

33 - 5

32

2

 Άρης

12

20 - 7

29

3

ΠΑΟΚ

12

20 - 7

27

4

ΑΕΚ

12

23-13

24

5

Παναθηναϊκός

13

14-12

18

6

Αστέρας  Τρίπολης

12

14-15

16

7

Βόλος  ΝΠΣ

13 

16-19

16

8

ΟΦΗ

13

15-20

15

9

Ατρόμητος Αθηνών

11

11-17

14

10

ΠΑΣ Γιάννινα

13

15-17

13

11

Απόλλων Σμυρνης

12

14-18

12

12

Παναιτωλικός

13 

 6 -16

8

13

ΑΕΛ.

12

 8 -23

6

14

ΠΑΣ.Λαμία

10

 5- 24

2

Ναι της Κομισιόν στο εμβόλιο της Pfizer – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και ποιοι θα προηγηθούν

 https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/komision-axiologisi-500.jpg 

Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου για τον κορωνοϊό από την Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Την ελπίδα η οποία απορρέει από την έγκριση του εμβολίου για τον κορονοϊό τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας σε δημοσιογράφους ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Novartis – Κατέθεσε ο Σαμαράς στον Άρειο Πάγο: Eθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν την άθλια σκευωρία

 Σαμαράς για Παπαγγελόπουλο: Άλλα σχεδίαζαν κι αλλιώς τους βγήκε  

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατέθετε σήμερα επί έξι ώρες στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Από το 54΄ έπαιζε με δέκα παίκτες ισοφάρισε στο 86' σε 2 - 2 τον Αστέρα Τρίπολης

 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με δέκα παίκτες ισοφάρισαν στο 86'

  Θρίλερ στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει τελικά τον βαθμό (2-2) στο 86' με το γκολ του Κρίζμαν, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που βρέθηκε μια...ανάσα από το διπλό με το τέρμα του Λουίς Φερνάντεθ (84') αλλά...πλήρωσε την αδράνειά του στη φάση του 2-2.

Σε έναν αγώνα μοιρασμένο, οι δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, είχαν από μία αναγκαστική αλλαγή, από ένα γκολ και από μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στην επανάληψη, η εικόνα άλλαξε με την γρήγορη αποβολή (σωστή) του Σιόντη (54') για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σίτο και ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τον έλεγχο, κυνήγησε το δεύτερο γκολ κι αυτό ήρθε στο 84' με τον Λουίς Φερνάντεθ.

Νέα έρευνα: H Ελλάδα Περιμένοντας Το Εμβόλιο

  

Νέα Έρευνα

Η Ελλάδα Περιμένοντας Το Εμβόλιο


Πώς ζουν οι Έλληνες μέσα στο δεύτερο lockdown; Πώς ζουν το δεύτερο, χειρότερο “κύμα”; Τι βλέπουν για το μέλλον, και πώς αντιμετωπίζουν την επερχόμενη έναρξη των εμβολιασμών
κατά του κορωνοϊού; 

Η νέα δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις αποτυπώνει
τις στάσεις και τις απόψεις των Ελλήνων σε αυτή τη χρονική συγκυρία. 

Την περασμένη άνοιξη, από τις αρχές της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η διαΝΕΟσις ξεκίνησε μια προσπάθεια καταγραφής των αντιλήψεων και των απόψεων των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του πρωτοφανούς φαινομένου και της μεγαλύτερης κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας, δημοσιεύοντας μια σειρά από έρευνες κοινής γνώμης. Τον Απρίλιο του 2020 καταγράψαμε το πώς ζουν οι Έλληνες στην καραντίνα

Κινητικότητα: Εγκύκλιος με προθεσμίες για τους Φορείς προέλευσης και υποδοχής

  

Σε συνέχεια λήξης της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων από τους Υπαλλήλους που θέλουν να φύγουν από τις Υπηρεσίες τους, με μετάταξη ή απόσπαση στο πλαίσιο του τρέχοντος Κύκλου Κινητικότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε «κατεπείγουσα» Εγκύκλιο την 18η Δεκεμβρίου, με αποδέκτες και τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών.

Με την Εγκύκλιο δίνονται οδηγίες για τις ενέργειες των Φορέων προέλευσης και των Φορέων υποδοχής, στα επόμενα στάδια.

Υπογραμμίζεται ότι ισχύουν προθεσμίες και συγκεκριμένα:

Στα σκαριά ο νέος Διαγωνισμός μόνιμων προσλήψεων μέσω της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

 

Τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, προκειμένου να εκδοθεί η Προκήρυξη για τη διεξαγωγή νέου εισαγωγικού Διαγωνισμού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), συγκεντρώνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίζονται οι θέσεις των Υπηρεσιών, στις οποίες διορίζονται οι απόφοιτοι των Τμημάτων της ΕΣΔΔΑ. Οι θέσεις αυτές ανακοινώνονται με την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό Αθηνάς Κόρκα στο σύλλογο ΑΜΕΑ Κορινθίας.

 


Κόρινθος 21-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το σύλλογο ΑΜΕΑ Κορινθίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος κος Βασίλης Σπανός και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου.


Σε μία ευρεία συνάντηση ο πρόεδρος κατέθεσε ζητήματα του συλλόγου όπως α) την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα δημόσια κτήρια, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τους δρόμους και τις παραλίες, που με το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο αποτελούν υποχρέωση για όλους τους δημόσιους χώρους, β) τα οικονομικά θέματα του συλλόγου και τη συνεργασία που χρειάζεται να υπάρχει μεταξύ των φορέων, όπως η Περιφέρεια, για συντονισμένες δράσεις προς όφελος των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ και γ) την ένταξη προγραμμάτων για ΑΜΕΑ στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ.

Η κα Κόρκατόνισε πως«Σε αυτές τις γιορτινές και συνάμα δύσκολες μέρες, ήταν χαρά μου να επισκεφτώ το σύλλογο ΑΜΕΑ Κορινθίας και να συζητήσω με τον πρόεδρο κ.Σπανό και τα μέλη του Δ.Σ., ιδιαίτερα στη νέα αίθουσα του συλλόγου,όπου με κόπο των μελών,φιλοξενείται πλέον ο σύλλογος».

Τέλος δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις θέσεις του συλλόγου, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, «και από κοινού και με ευαισθησία να επιτύχουμε ακόμα περισσότερη κινητικότητα λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του συλλόγου» όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ