Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Νέα Δημοκρατία: Τα ψηφοδέλτια «στα σκαριά» και ο Μητσοτάκης σε περιοδείες με εκλογικό χρώμα

 mitsotakis_periodeia_art  

Ο πρωθυπουργός μπορεί να επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών την ερχόμενη άνοιξη του 2023, σταθμίζει όμως και την επιλογή του φθινοπώρου που είναι μια ισχυρή εισήγηση στο τραπέζι. Η απόφαση της ΝΔ να ανακοινώσει χθες τέσσερις υποψηφιότητες κυβερνητικών στελεχών γένους θηλυκού με τα κομματικά ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές, ομολογουμένως, δεν περιελάμβανε καμία ιδιαίτερη έκπληξη. Άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών. 

Τα κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημόσιο και νοικοκυριά

 exoikonomisi_energeias_sxedio_art 

Τα πρώτα κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε Δημόσιο και νοικοκυριά ανακοίνωσαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Οι πέντε φάσεις στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού - Όλα όσα περιλαμβάνει

fwfi_mitsotakis_xr  

Την έναρξη του εθνικού προγράμματος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με δωρεάν μαστογραφία, που τιμητικά φέρει την ονομασία «Φώφη Γεννηματά», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Έρχεται η κακοκαιρία «Genesis»

 Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Έρχεται η κακοκαιρία «Genesis» 

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α 12/2022, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην Ιταλία κινείται νότια νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την κακοκαιρία με το όνομα "GENESIS" που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη (09-06-2022) έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 307 νέα κρούσματα ( 52 στην Κορινθία, 56 στην Μεσσηνία, 107 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή αύξηση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (+25) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 307  νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία , Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (215) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (92).  

  Συγκεκριμένα: