Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ: Ο Σύλλογος Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" φιλοξενεί τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο 7ο Φεστιβάλ Ευρωστίνης

   

Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Καλοκαίρι 2022

7ο Φεστιβάλ Ευρωστίνης

ΕΥ ΖΗΝ Δερβένι Κορινθίας (Προαύλιος Χώρος Λυκείου)

7 Αυγούστου 2022

Πάντα σε εγρήγορση, ο «αιώνιος έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται για την καθιερωμένη καλοκαιρινή του βόλτα!

Η συνταγή είναι σίγουρη και πετυχημένη: Ο Βασίλης στη σκηνή θα μας τραγουδήσει με τη χαρακτηριστική φωνή του, το έντονο συναίσθημά του και την τρυφερή του διάθεση όλα όσα αγαπάμε, μας συγκινούν, μας ξεσηκώνουν. Τα ερωτικά του, τα πιο ροκ κομμάτια του, τις μπαλάντες, τα κοινωνικά του τραγούδια.

Και από κάτω θα μαζευτούμε όλοι -μικροί και μεγάλοι- και θα γίνουμε ένα. Κάτι που μόνο εκείνος καταφέρνει με την αυθεντική του παρουσία που συγκινεί γενιές και γενιές και μια πορεία  με αμέτρητους δίσκους, μεγάλες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες, μια πορεία που έχει σημαδέψει τις ζωές όλων μας.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα μας χαρίσει μια μοναδική συναυλία στο Δερβένι Κορινθίας (Προαύλιος Χώρος Λυκείου). Θα βουτήξει για χάρη μας στην ατέλειωτη δισκογραφία του και θα διαλέξει να μας τραγουδήσει τα «διαμάντια», τα τραγούδια «σταθμούς» και όλα τα αγαπημένα του/μας.

Μαζί του οι μόνιμοι συνεργάτες, με τον Αντρέα Αποστόλου στις ενορχηστρώσεις, καθώς και οι φωνές της Μαίρης Μπρόζη και του Απόστολου Μόσιου.

Μαζί του οι μουσικοί:
Πιάνο - keyboards: Ανδρέας Αποστόλου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης,
Τύμπανα: Στέφανος Δημητρίου
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες – τραγούδι: Απόστολος Μόσιος

Κιθάρες: Γιάννης Αυγέρης
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Καραγιαννίδης, Λυσιέν Κλίμης
Επιμέλεια φώτων: Γιάννης Δίπλας
Ενορχηστρώσεις: Ανδρέας Αποστόλου

Συμμετέχουν
Pavida Somnia
The Lobsters
Ώρα έναρξης: 20:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Σημεία Προπώλησης:
ΔΕΡΒΕΝΙ:
AQUA Καφέ-Μπαρ
BOLERO Bar-Cafe
Καφέ Αμάν Μεζεδοπωλείο
ΡΑΣΤΏΝΗ Beach Bar
Fuerte
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Ανδρέας Ζάρρος Κατάστημα H/Y (πλησίον Δημαρχείου)
Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
ΚΙΑΤΟ: Ανέστης Μεγαρίτης Τεχνικό Γραφείο (Ελευθερίου Βενιζέλου 2)
ΑΚΡΑΤΑ: Νόημα Βιβλιοπωλείο-Φωτογραφείο
ΑΙΓΕΙΡΑ: BOLD CAFE
 ΑΙΓΙΟ: Sport Club Κατάστημα Αθλητικών Ειδών (Μητροπόλεως 70)
 Ηλεκτρονικά στο
www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά στο 210.7234567
Πληροφορείες: Το εισιτήριο δεν εξασφαλίζει θέση

Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC, info@straymusic.gr
Χρήσιμα links:
www.straymusic.gr
www.vasilisp.com
www.facebook.com/PapakonstantinouV

® Ο χώρος και η παραγωγή τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας για την διασφάλιση της υγείας των θεατών.


Μουσική εκδήλωση με τους Passepartout το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 22.00 στην Πλατεία της Ρίζας

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρίζας διοργανώνει μουσική εκδήλωση με τους Passepartout το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 22.00 στην Πλατεία της Ρίζας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με γνωστούς καλλιτέχνες το Σάββατο 6 Αυγούστου στην παραλία Λουτρού

  

Ένα αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στην παραλία του Λουτρού.

Τραγούδια του συνθέτη θα ερμηνεύσουν οι Γράσιμος Ανδρεάτος, Νίκος Μποφίλιος και Μαρία Τσάμη.


“Sonic: η ταινία 2” και “Cry Μacho” απόψε στον Δημοτικό κινηματογράφο Δερβενίου "Το Διάλειμμα"

 

Ο Καλοκαιρινός χορός του Α. Ο. Λυκοποριάς

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 6 ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ LIVET ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΑΓΗΤΟ & πoTo ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΣ 3 ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 6973 248062 (ΠΑΠΑΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)" 

Ο Α.Ο Λυκοποριάς σας καλεί στον ετήσιο καλοκαιρινό χορό του που θα γίνει το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022 στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Λυκοποριάς και ώρα 10:00μ.μ.

Διόδια Ελευσίνας: Ουρές χιλιομέτρων – Ταλαιπωρία στην πρώτη αυγουστιάτική έξοδο των αδειούχων

  

Κατά κύματα φεύγουν από την Αθήνα οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας αλλά και Αφιδνών. Την ίδια ώρα, η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα αυτοκίνητα το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν σχεδόν σταματημένα στα διόδια της Ελευσίνας και κινούνταν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Οι καθυστερήσεις που καταγράφονταν ήταν μεγάλες καθυστερήσεις, τουλάχιστον 30 λεπτών. 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Άρνα Λακωνίας – Έκαψε 10 στρέμματα

 

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (6 Αυγούστου) στην περιοχή Βασιλική, κοντά στην Άρνα Λακωνίας, μετά από την άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει περίπου 10 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δεκατρία οχήματα, ενώ αποχώρησαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που παραμένουν μέχρι την πλήρη κατάσβεση, συνδράμουν οχήματα της αυτοδιοίκησης.

 

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα έφερνε το Μουντιάλ 2030 στην Ελλάδα με Ρουμανία, Σερβία, Ρουμανία (μυθιστόρημα)

 

Ωπα, τι έγινε; Η Ελλάδα πάει μαζί με την Σαουδική Αραβία, και την Αίγυπτο να βάλουν συνυποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2030; Και τον Αλέξη τον Τσίπρα τον ρωτήσανε;
Που κολλάει ο Αλέξης με το Μουντιάλ; Κολλάει και παρακολλάει. Σ’ αυτή την πολυεπίπεδη πολιτική που ασκούσε ο Αλέξης όταν ήταν στην εξουσία, είχε

Κίνα-Ταϊβάν: Mια διαμάχη που έρχεται από παλιά

 taiwan_art

Η ιστορία της Ταϊβάν – Πορτογάλοι, Ολλανδοί, Ισπανοί, Κινέζοι και Ιάπωνες έχουν περάσει από το νησί – Ο Τσανγκ Κάι-σεκ και το κόμμα Κουόμιντανγκ – Πού οφείλεται η διαμάχη Κίνας και Ταϊβάν

Τις τελευταίες μέρες όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα

Τα τροχαία δυστυχήμτα στους επτά νομούς της Πελοποννήσου

 ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν αισθητά τα τροχαία ατυχήματα τον Μάιο - InKefalonia 

Τους νομούς με τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στη Πελοπόννησο κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

 Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. στους επτά Νομούς της Πελοποννήσου σημειώθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του 2022, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, 242 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους 29 άτομα, ενώ 24 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και  τραυματίστηκαν ελαφρά. 

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, τα περισσότερα τροχαία σημειώθηκαν τον Απρίλιο και τα λιγότερα τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία των τροχαίων ανά περιφερειακή ενότητα έχουν ως εξής:

*Στην Αργολίδα, καταγράφηκαν 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους δύο άτομα και τραυματίστηκε σοβαρά ένα, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 32.

*Στην Αρκαδία, σημειώθηκαν 29 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και καταγράφηκε ένας νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα. 

*Στην Αχαΐα, καταγράφηκαν 89 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους οκτώ άτομα, ενώ 10 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 88 τραυματίστηκαν σοβαρά.

*Στην Ηλεία, σημειώθηκαν 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, στα οποία έχασαν την ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία, ενώ οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 28.

*Στην Κορινθία, καταγράφηκαν 43 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους επτά άτομα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά έξι άτομα και οι ελαφρά τραυματίες έφθασαν τους 42.

*Στην Λακωνία, συνέβησαν οκτώ τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οκτώ άτομα.

*Στην Μεσσηνία, καταγράφηκαν 18 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα και οι νεκροί έφθασαν τους πέντε, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα και άλλα 13 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο μεταξύ, το πρώτο πεντάμηνο του 2022 καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο, πάνω από 20.000 επικίνδυνες παραβάσεις.

Όσον αφορά στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων, όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, αυτές ήταν, η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η παραβίαση της προτεραιότητας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,

 

 

Τι αλλαγές θα ισχύσουν τη νέα σχολική χρονιά - Διορισμοί, τράπεζα θεμάτων και αξιολόγηση

 Eπικοινωνία 

«Όλες οι διεργασίες για την απόλυτα ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχουν δρομολογηθεί» διαβεβαιώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το νέο ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα υπέβαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Ευρωπαική Επιτροπή. Οι πόροι που κατανέμονται στο νέο ΕΣΠΑ, ανέρχονται στα 388.170.000 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 1,5 φορά, σε σχέση με το τρέχον ΠΕΠ Πελοποννήσου.

Η στρατηγική του νέου ΠΕΠ 2021 – 2027, καλείται να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις και ανάγκες, υιοθετώντας τους παρακάτω στρατηγικούς στόχους:

Στην επέτειο της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, ο ΟΗΕ κρούει κώδωνα κινδύνου για τα πυρηνικά

 Στην επέτειο της ρίψης της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα ο ΟΗΕ κρούει κώδωνα κινδύνου για τα πυρηνικά 

Καμπάνες ήχησαν σήμερα στη Χιροσίμα με αφορμή την 77η επέτειο από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στον κόσμο, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και άλλους αξιωματούχους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη νέα κούρσα εξοπλισμών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και, λίγο αργότερα, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε εγείρει το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης. Λόγω των εχθροπραξιών έχει εξάλλου ενταθεί η ανησυχία για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών της Ουκρανίας.

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το «Πάρκο της Ειρήνης» στη Χιροσίμα για να τιμήσουν τη μνήμη των περίπου 140.000 θυμάτων του βομβαρδισμού, λίγο πριν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έδωσε το παρών στις επετειακές εκδηλώσεις.

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος ΚΟΚ: Μείωση ταχύτητας και ψηφιακά πρόστιμα

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος ΚΟΚ: Μείωση ταχύτητας και ψηφιακά πρόστιμα 

Το φθινόπωρο αναμένεται να έρθει το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μέσω του οποίου θα προβλέπεται μεταξύ άλλων η μείωση του ορίου ταχύτητας από 50 σε 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές, όριο στα 20 χλμ./ώρα έξω από τα σχολεία, ενώ τα πρόστιμα θα μπορούν να καταβάλλονται με e-banking.

«Στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών. Γι’ αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και

Αιφνιδιαστική απόφαση από τον Μητσοτάκη: Ξήλωμα σε Μαξίμου και ΕΥΠ για τις υποκλοπές

 Αιφνιδιαστική απόφαση από τον Μητσοτάκη: Ξήλωμα σε Μαξίμου και ΕΥΠ για τις υποκλοπές 

Καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η διπλή παραίτηση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών με φόντο τις καταγγελίες για παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, μετά τη σύσκεψη του πρωινού καφέ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αιφνιδίασε ακόμη και τους πιο στενούς του συνεργάτες με την απόφασή του να απομακρύνει τον Γρηγόρη Δημητριάδη από τη θέση του διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου και να «ξηλώσει» τον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ἡ Μεταμόρφωση τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ ( 6 Αυγούστου)

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στις 6 Αυγούστου, πανηγυρίζουμε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού.

Κατὰ τὴν διήγηση τῶν Εὐαγγελιστῶν, ὁ Κύριος μας Ἰησοῦς Χριστὸς πῆρε ἀπὸ τοὺς μαθητὲς τὸν Πέτρο, τὸν Ἰωάννη καὶ τὸν Ἰάκωβο καὶ ἀνέβηκε στὸ ὄρος Θαβὼρ γιὰ νὰ προσευχηθεῖ.

Οἱ τρεῖς μαθητές Του, ὅπως ἦταν κουρασμένοι ἀπὸ τὴ δύσκολη ἀνάβαση στὸ Θαβὼρ καὶ ἐνῷ κάθισαν νὰ ξεκουραστοῦν, ἔπεσαν σὲ βαθὺ ὕπνο. Ὅταν, ὅμως, ξύπνησαν, ἀντίκρισαν ἀπροσδόκητο καὶ ἐξαίσιο θέαμα. Τὸ πρόσωπο τοῦ Κυρίου ἄστραφτε σὰν τὸν ἥλιο, καὶ τὰ φορέματά Του ἦταν λευκὰ σὰν τὸ φῶς. Τὸν περιστοίχιζαν δὲ καὶ συνομιλοῦσαν μαζί Του δύο ἄνδρες, ὁ Μωϋσῆς καὶ ὁ Ἠλίας.

Ἀφοῦ οἱ μαθητὲς συνῆλθαν κάπως ἀπὸ τὴν ἔκπληξη, ὁ πάντα ἐνθουσιώδης, Πέτρος, θέλοντας νὰ διατηρηθεῖ αὐτὴ ἡ ἁγία μέθη ποὺ προκαλοῦσε ἡ ἀκτινοβολία τοῦ Κυρίου, ἱκετευτικὰ εἶπε νὰ στήσουν τρεῖς σκηνές. Μία γιὰ τὸν Κύριο, μία γιὰ τὸ Μωϋσῆ καὶ μία γιὰ τὸν Ἠλία. Πρὶν προλάβει, ὅμως, νὰ τελειώσει τὴν φράση του, ᾖλθε σύννεφο ποὺ τοὺς σκέπασε καὶ μέσα ἀπ’ αὐτὸ ἀκούστηκε φωνὴ ποὺ ἔλεγε: «Οὗτος ἐστὶν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, αὐτοῦ ἀκούετε». Δηλαδή, Αὐτὸς εἶναι ὁ Υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ποὺ τὸν ἔστειλα γιὰ νὰ σωθεῖ ὁ κόσμος. Αὐτὸν νὰ ἀκοῦτε.
Ὀφείλουμε, λοιπόν, καὶ ἐμεῖς ὄχι μόνο νὰ Τὸν ἀκοῦμε, ἀλλὰ καὶ νὰ Τὸν ὑπακοῦμε. Σὲ ὁποιοδήποτε δρόμο μας φέρει, εἴμαστε ὑποχρεωμένοι νὰ πειθαρχοῦμε.


Ἀπολυτίκιον. Ἦχος βαρύς.
Μεταμορφώθης ἐν τῷ ὄρει, Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου, τὴν δόξαν σου καθὼς ἠδύναντο· λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, Φωτοδότα δόξα σοι.


Κοντάκιον. Αὐτόμελον.  Ἦχος βαρύς.
Ἐπὶ τοῦ ὄρους μεταμορφώθης, καὶ ὡς ἐχώρουν οἱ Μαθηταί σου, τὴν δόξαν σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἐθεάσαντο· ἵνα ὅταν σὲ ἴδωσι σταυρούμενον, τὸ μὲν πάθος νοήσωσιν ἑκούσιον, τῷ δὲ κόσμω κηρύξωσιν, ὅτι σὺ ὑπάρχεις ἀληθῶς, τοῦ Πατρὸς τὸ ἀπαύγασμα.


Μεγαλυνάριον.
Θέλων ἐπιδεῖξαι τοῖς Μαθηταῖς, δύναμιν ἐξ ὕψους, καὶ σοφίαν παρὰ Πατρός, ἐν ὄρει ἀνῆλθες, Χριστὲ τῷ Θαβωρίῳ, καὶ λάμψας ὡς Δεσπότης, τούτους ἐφώτισας.

Εορταζόμενο όνομα: Σωτήριος, Σωτηρία

Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος το Σάββατο

 Καιρός – Meteo: Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος το Σάββατο 

Αίθριος γενικά καιρός αναμένεται το Σάββατο, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού

Ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα

 Περιφέρεια Αττικής: Ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα 

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα, στο ύψος του ρέματος Πίκας. Είχε κλείσει λόγω αντιπλημμυρικών έργων, ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως κάνει γνωστό η Περιφέρεια Αττικής, πρόκειται για το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην Κινέτα, στο ύψος του ρέματος Πίκας,

Ανοιχτοί για το κοινό 28 φάροι της χώρας την Κυριακή 21 Αυγούστου για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

 http://www.faroi.com/images/faroi/melagavi6.jpg 

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου θα έχουν οι πολίτες, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους σε 28 φάρους της χώρας, την Κυριακή 21 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Όπως έγινε γνωστό από το Πολεμικό Ναυτικό, την Κυριακή 21 Αυγούστου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τους φάρους σε:

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυργιάνικα ( ΒΙΝΤΕΟ με την ιστορία του ναού)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 Σημερα  Σάββατο 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Χθες Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ ετελέστει  στις Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία , όπου έψαλαν χορός ιεροψαλτών υπό τον υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Νικόλαο Δ. Μπούζα και τον λαμπαδάριο του ιδίου ναού κ. Δημήτριο Μπούζα..

Σήμερα ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί στις 7:30 π.μ Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία  από ιερείς της περιοχής. 

Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ.Χελυδορίου, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από  εκπομπή που παρουσίαζε με τον δικό της γλαφυρό τρόπο η δημοσιογράφος κ. Μαίρη Νικολοπούλου μέσα  από  τηλεοπτικό σταθμό της Κορινθού που καταγράφεται μια ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας. Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισσα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και άλλοτε  ψάλτης και επίτροπος της εκκλησίας της Μεταμόρφωσεως κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos



 


Χρόνια πολλά και καλά
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ