Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Κόρινθος: Σύλληψη ατόμου για παράβαση νόμου περί βεγγαλικών

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, συνέλαβαν έναν 40χρονο ημεδαπό, γιατί, σε έλεγχο που έγινε σε επιχείρηση, διαπιστώθηκε να προωθούνται προς πώληση, 5.469 είδη πυροτεχνίας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα είδη αυτά, δεν είχαν άδεια εμπορίας.

Ο νόμος σ’ αυτές τις περιπτώσεις, περιγράφει με σαφήνεια όλα αυτά τα θέματα.

Πελοπόννησος : Άκρως επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιών η Τετάρτη σε Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

 

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν σε Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

Σύμφωνα με τον Χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας της Πολιτικής Προστασίας, η Κορινθία, ένα μεγάλο μέρος της Λακωνίας, η Αργολίδα και τα νησιά, γύρω απ’ αυτές τις Περιφερειακές Ενότητες, είναι στο 4.

Ένα μεγάλο μέρος της Αρκαδίας και το υπόλοιπο της Λακωνίας, είναι στο ” κίτρινο ”, δηλαδή στο 3άρι (υψηλός κίνδυνος).


ΠΑΕ Ολυμπιακός: Τα 14 χρόνια που γιγάντωσαν τον Θρύλο

 

Συμπληρώνονται σήμερα 14 χρόνια από την κομβική στιγμή στην ιστορία του Ολυμπιακού κατά την οποία το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου του Πειραιά πέρασε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε αυτά τα 14 χρόνια ο Θρύλος της Ελλάδας διατήρησε την κυριαρχία του εντός συνόρων, έγινε όμως και Θρύλος της Ευρώπης με την κατάκτηση του Conference League τη χρονιά που μας πέρασε να είναι το επιστέγασμα των κόπων όλων τόσα χρόνια στο μεγάλο λιμάνι. 

2010-2024 | 14 ΧΡΟΝΙΑ 🏆🏆 Γράψαμε ιστορία κερδίζοντας δύο ευρωπαϊκά τρόπαια! Η πρώτη μας ομάδα κέρδισε υπερήφανα το UEFA Europa Conference League και η Κ19 μας το UEFA Youth League! Για πρώτη φορά στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA ένας σύλλογος κατακτά δύο ευρωπαϊκούς τίτλους την ίδια σεζόν και για πρώτη φορά ένας ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο! Συνεχίζουμε να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά από πριν και να τα δίνουμε όλα σε καθημερινή βάση, ώστε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να στοχεύει ψηλά και να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα! Ζήτω ο Ολυμπιακός! 🔴⚪️🇬🇷

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ανούκ Εμέ: Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός στα 92 της χρόνια

  Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ανούκ Εμέ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. 

Η Ανούκ Εμέ θεωρείται μια από τις σημαντικότερους ηθοποιούς της γαλλικής και διεθνούς σκηνής. Η αξεπέραστη ομορφιά της, το ταλέντο της και η γοητεία της συνεπήραν το κοινό για δεκαετίες, χαρίζοντάς της μια θέση στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Κορινθία: Διεργασίες για τα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Επαφές και συζητήσεις είχε με τους δημάρχους της Κορινθίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Στις συναντήσεις, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Είδε τους δημάρχους Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Κορινθίων, Σικυωνίων και Νεμέας.

Αυστρία - Γαλλία 0-1: Διά πυρός και σιδήρου

 Δυσκολεύτηκε η Γαλλία αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα της στο EURO. Επικράτησε 1-0 της Αυστρίας με αυτογκόλ του Βέμπερ, αλλά κατάλαβε ότι τίποτα δεν θα είναι απλό. Ειδικά απέναντι σε πολύ καλά οργανωμένες και σκληρές ομάδες όπως η Αυστρία που πάλεψε για το αποτέλεσμα και δεν είχε την τύχη με το μέρος της. 

Ξυλόκαστρο : Μεγάλο αφιέρωμα για την σπουδαία Εύα Πάλμερ – Σικελιανού

 

Εκδηλώσεις για την σπουδαία Εύα Πάλμερ – Σικελιανού, οργανώνονται στο Ξυλόκαστρο της Κορινθίας από .τις 5 έως και τις 7 Ιουλίου 2024

Η Εύα Πάλμερ Σικελιανού, γεννήθηκε πριν 150 χρόνια στη Νέα Υόρκη και έζησε, ένα μεγάλο μέρος της περιόδου της ζωής της, με τον Άγγελο Σικελιανό, στο Ξυλόκαστρο.

Η δράση εντάσσεται στο Ziria Festival 2024.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στις εκδηλώσεις.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Tα λείψανα του ήρωα Τάσου Κ. Κρατημένου στη γη της Γορτυνίας

 Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, έγινε στο Καλονέρι Λαγκαδίων, του δήμου Γορτυνίας, η τελετή ταφής των λειψάνων του Έλληνα, αγωνιστή, Ανθυπασπιστή Πεζικού, Τάσου Κ. Κρατημένου, που έπεσε υπερασπιζόμενος την Πύλη της ΕΛΔΥΚ, στα γεγονότα της Κύπρου, το 1974.

Βέλγιο - Σλοβακία 0-1: Το ένα μέτρησε, τα δύο ακυρώθηκαν!

 Τι και αν οι Βέλγοι ακόμα... χάνουν γκολ απέναντι στη Σλοβακία; Η ομάδα του Φραντσέσκο Καλτσόνα δεν ενοχλήθηκε καθόλου από τις χαμένες ευκαιρίες των αντιπάλων, καθώς το τελευταίο σφύριγμα τη βρήκε μεγάλη νικήτρια με 1-0, στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη έκπληξη του Euro 2024

Ρουμανία – Ουκρανία 3-0: Ονειρεμένη πρεμιέρα

 Η Ρουμανία ξεκίνησε ονειρεμένα την πορεία της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενεί στα γήπεδά της η Γερμανία. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, στην επιστροφή του στη διοργάνωση έπειτα από το 2016, κέρδισε 3-0 την  Ουκρανία  στο Μόναχο στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου και έκανε έτσι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «16» του τουρνουά.

Με πρωτοβουλία του Κ. Τασούλα στη Βουλή των Ελλήνων η 16η Ετήσια Συνάντηση στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ



Αθήνα, 17 Ιουνίου 2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

«Δεν αρκεί να λέμε στον λαό τι είναι σωστό. Πρέπει να τον πείθουμε ότι αυτό που του λέμε τον συμφέρει κιόλας» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 16ης Ετήσιας Συνάντησης της Ομάδας Εργασίας των στελεχών των Γραφείων Προϋπολογισμού των Κοινοβουλίων και των Ανεξάρτητων Δημοσιονομικών Θεσμών των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται με δική του πρωτοβουλία στην αίθουσα της Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πρόσκληση | Εγκαίνια της έκθεσης «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ στο λιμάνι των Αριστοναυτών»



 Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος, με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 στα εγκαίνια της έκθεσης «ΝΗΕΣ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ στο λιμάνι των Αριστοναυτών».

Πρόσκληση | Επίσημη Έναρξη - Φεστιβάλ Αριστοναύτες 2024 | Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 Εικόνα που περιέχει κείμενο, ανθρώπινο πρόσωπο, μικρόφωνο, Μπελ ηλεκτρίκ

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024



Το Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου 2024, και μας προσκαλεί σε ένα τετραήμερο γεμάτο πρωτότυπες δράσεις για όλους.

 

Μία μεγάλη συναυλία με τους Pan Pan x Years of Youth, χορευτικές performances από την καταξιωμένη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και την ομάδα της YELP danceco., βραδιά όπερας με τρεις Έλληνες τενόρους, τον διεθνούς φήμης Δημήτρη Πακσόγλου συνοδευόμενο από τους Χρήστο Δεληζώνα και Αντρέα Καραούλη, προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, εκθέσεις, virtual reality, στρογγυλά τραπέζια και ανοιχτές συζητήσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού στο Aristonautes Lab, μία μαγευτική περιήγηση στους ορεινούς όγκους της περιοχής, βραδιά αστροπαρατήρησης με τηλεσκόπια αλλά και εργαστήρια χορού, ποίησης, ανιμέισον και κεραμικής για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, το οποίο αντλεί έμπνευση από την κεντρική θεματική του φετινού Φεστιβάλ “Η Ελευθερία της Όρχησης” και την τέχνη του χορού.

 

Για 3ο συνεχόμενο καλοκαίρι, η μοναδική περιοχή του νομού Κορινθίας μεταμορφώνεται για τέσσερις μέρες και προσκαλεί κατοίκους του Δήμου αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών να γνωρίσουν διαφορετικά σημεία του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης και να ανακαλύψουν λιγότερο γνωστές πτυχές τους, ξεχωριστές ομορφιές και την πλούσια ιστορία τους μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

 

 

#Aristonautes2024 𝝚𝝥𝝞𝝨𝝜𝝡𝝜 𝝚𝝢𝝖Ρ𝝣𝝜 | 𝟮𝟬.𝟬𝟲.𝟮𝟰

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Σεισμός σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας,στο Ιόνιο Πέλαγος42 χλμ. δυτικά των Στροφάδων

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος  κέντρο  υπολογίστηκε στα 4,9 χλμ. 


 

Ο Άγγελος Μερκούρης προπονητής στον Αστέρα Δερβενίου.


⚪️🔵To διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Άγγελο Μερκούρη

Ο Άγγελος είχε μεγάλη εμπειρία στα Κορινθιακά γήπεδα. Ως παίχτης αγωνίστηκε για χρόνια με τη φανέλα της ομάδας μας, ενώ είχε παρουσία και σε άλλες ομάδες της Δυτικής Κορινθίας. Ως προπονητής έχει συνδράμει τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια της Ακαδημίας Ευρωστίνης

Από κοινού θα χτίσουμε την ομάδα της νέας χρονιάς, διατηρώντας τον κορμό της και κάνοντας τις αναγκαίες μεταγραφικές κινήσεις.

Θάνατος 59χρονης στον Κόρφο Κορινθίας

 Άλλη μία απώλεια ζωής με αφορμή παρουσία ανθρώπου στη θάλασσα.

Μετά το δυσάρεστο περιστατικό σε παραλία της Κάντιας Αργολίδας, (θάνατος άνδρα στις 13 του μήνα ), προέκυψε συμβάν και στην Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μία 59χρονη αλλοδαπή, ανασύρθηκε, χωρίς τις αισθήσεις της, από την όμορφη παραλία του Κόρφου Κορινθίας.

Για το γεγονός, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Παλαιάς Επιδαύρου.

Αγγλία - Σερβία 1-0: Κρατάει το τρίποντο

 Δυσκολεύτηκε η Αγγλία αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα με την Σερβία στην Veltins Arena και κρατάει αυτό το τρίποντο για τη συνέχεια ως οδηγό αποτελεσματικότητας. Γιατί δεν έπαιξε καλά, κινδύνευσε στο τέλος και εάν συνεχίσει με αυτή την απόδοση θα έχει πρόβλημα για το στόχο της. 

Η Αγγλία άνοιξε νωρίς το σκορ με

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Διάσκεψη για την Ουκρανία: Τι αναφέρει το τελικό ανακοινωθέν - Ποιες χώρες δεν υπέγραψαν

 Ο διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή, συμφώνησαν την Κυριακή (16/06) στην Ελβετία οι ηγέτες περίπου 80 χωρών. 

Ολυμπιακός: Πρωταθλητής Ελλάδος για 4η φορά στο χάντμπολ ανδρών, 33-29 την ΑΕΚ στον 5ο τελικό Μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή στην Ηλιούπολη - Έφτασαν στους 314 τίτλους στα ομαδικά σπορ οι Πειραιώτες

 Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή επικράτησε με 33-29 της ΑΕΚ στον 5ο τελικό στο ΚΓ Ηλιούπολης και με 3-2 νίκες κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του μετά το 2018, το 2019 και το 2022.Αυτός ήταν ο 314ος τίτλος του Ολυμπιακού στα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ και χάντμπολ)! 

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Από δύο οδηγούς αναζητά πληροφορίες η αστυνομία για τα αίτια

 Τον οδηγό μιας μηχανής και ενός οχήματος αναζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανατροπή του βυτιοφόρου στη γέφυρα του Ισθμού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου, στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπου ένα βυτιοφόρο με καύσιμα ανετράπη και πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να κλείσει για ώρες ο δρόμος, ζητά να επικοινωνήσουν μαζί της ο οδηγός μιας μηχανής και ενός οχήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σλοβενία – Δανία 1-1: Πρώτη ισοπαλία στο Euro 2024

 Με ισοπαλία ξεκίνησε η μάχη στον τρίτο όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του  γκρουπ   Σλοβενία και Δανία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στη Στουτγκάρδη και εξασφάλισαν τον πρώτο τους πόντο. Η εξέλιξη αυτή αφήνει ανοιχτό το σενάριο της πρόκρισης και για τις δύο εθνικές ομάδες, που στους επόμενους αγώνες τους θα κληθούν θα πάρουν τα θετικά αποτελέσματα για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για μια θέση στα νοκ άουτ του τουρνουά. Υπενθυμίζεται ότι ον όμιλο συμπληρώνουν Αγγλία και Σερβία. 

Επεισόδια πριν από το Αγγλία - Σερβία

Από τις... μουσικές καρέκλες που έπαιζαν από νωρίς στα... ιπτάμενα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο του Γκιζελκίρχεν! 

Ο αγώνας της Αγγλίας με την Σερβία (22.00) στο Γκελζενκίρχεν είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου και επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες πριν από τον αγώνα ότι δικαίως είχε συμβεί κάτι τέτοιο. 

Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Το... έσωσε στο φινάλε με Βέγκχορστ

Με γκολ του Βάουτ Βέγκχορστ στα τελευταία λεπτά η Ολλανδία απέφυγε την... γκέλα απέναντι στην Πολωνία, την οποία νίκησε με 2-1 για την πρεμιέρα του Δ' ομίλου του Euro 2024Ξεκίνησαν με νίκη οι Ολλανδοί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γερμανίας, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι στους Πολωνούς. Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν πραγματοποίησαν μία πολύ καλή εμφάνιση γενικά, έχοντας ως μοναδικό ψεγάδι τα τελειώματά τους στις φάσεις, καθώς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ και να

Με πρωτοβουλία κ. Γ. Πλακιωτάκη η πρώτη συνάντηση Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών κρατών μελών της Ε.Ε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την καθιέρωση της  συνάντησης Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Μεσογειακών κρατών μελών  της Ε.Ε. αποφάσισαν οι Πρόεδροι των Επιτροπών αυτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη  συνάντηση που διεξήχθη σήμερα στον Άγιο Νικόλαο,  με πρωτοβουλία του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του 57χρονου π. βουλευτή Γιάννη Σαρίδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

         

Τα συλλυπητήριά του για την ξαφνική απώλεια του πρώην βουλευτή Γιάννη Σαρίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του  πρώην βουλευτή κ. Γιάννη Σαρίδη, ενός ανθρώπου που αγαπούσε τα κοινά και συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας. Το 2015 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησε με ευγένεια και συνέπεια τους πολίτες που τον στήριξαν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για τον αναπάντεχο χαμό του δικού τους ανθρώπου».


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

🏆Η απονομή του πρωταθλήματος στον ΑΟ Λουτράκι

 

Η απονομή του πρωταθλήματος στον ΑΟ Λουτράκι αποτέλεσε ένα φαντασμαγορικό γεγονός που θα μείνει αξέχαστο σε όλους μας, με συναισθήματα δικαίωσης και χαράς για την επίτευξη του στόχου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, όλοι παρακολουθήσαμε έναν φιλικό αγώνα, φόρο τιμής στο παρελθόν, μεταξύ της φετινής ομάδας και της ομάδας του ΑΟΛ της σεζόν 2013-2014, η οποία επίσης είχε επιτύχει άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία!

Ιταλία - Αλβανία 2-1: Δυσκολεύτηκαν, Ανατροπή με στιλ... ιταλικό

 Παρότι βίωσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στα 23 δευτερόλεπτα (!) του ματς και παρότι παραλίγο να την... πατήσει με τη συντηρητική τακτική του β' ημιχρόνου στο 90', η Ιταλία νίκησε τη μαχητική Αλβανία στο «Βεστφάλεν» με σκορ 2-1, ξεκινώντας έτσι θετικά την περιπέτειά της στο Euro 2024.

 H Αλβανία άφησε... εμβρόντητους τους

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ ζέστης και μελτεμιών τις επόμενες μέρες, στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

 Τους 36 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή 16 Ιουνίου και ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός και ιδανικός για βουτιά στη θάλασσα.Από την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο καιρός μας επιφυλάσσει ένα κοκτέιλ ζέστης καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και μελτεμιών. 

Ένα φαινόμενο που μπορεί να είναι επικίνδυνο για πυρκαγιές.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης

 

Πέθανε σήμερα (15/06/2024) σε ηλικία 94 ετών ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, Λευτέρης Καλογιάννης.  Ο Λευτέρης Καλογιάννης διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 έως το 1993 και άφησε το στίγμα του στη Βουλή όταν … άρπαξε την κάλπη που είχε στηθεί για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ισπανία - Κροατία 3-0: Κόκκινη οργή!

Εκκωφαντικό ξεκίνημα για την Ισπανία στο Euro καθώς ένα χρόνο μετά το ραντεβού τους στον τελικό του Nations League διέλυσε την Κροατία με 3-0 και έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις της στη διοργάνωση, την ώρα που οι Κροάτες αιφνιδιάστηκαν στο πρώτο μέρος και δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις δικές τους ευκαιρίες σε καίρια σημεία. Ενώ στο τέλος έβαλαν γκολ μετά από απόκρουση σε πέναλτι, αλλά δεν το πανηγύρισαν καθώς δεν μέτρησε. 

«Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» Διεθνές Συνέδριο | 13 & 14 Ιουνίου | Κτίριο ΤΜΕΔΕ, Αθήνα / Νίκος Ταχιάος: Άμεση η απόκριση στην Αθηνών-Κορίνθου. / Με Ι. Ξιφαρά, Κ. Μακέδο και Περιφερειάρχες ολοκληρώθηκε το 1ο διεθνές συνέδριο ΤΜΕΔΕ.



 Δελτίο Τύπου 7

Νίκος Ταχιάος: Άμεση η απόκριση στην Αθηνών-Κορίνθου - Λύσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής

Στην αντιμετώπιση των κρίσεων όπως η γέφυρα στην Αθηνών-Κορίνθου, την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού της Αττικής και την παραχώρηση της Αττικής Οδού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο» με συντονιστή το δημοσιογράφο και ιδρυτή του ypodomes.com Νίκο Καραγιάννη.



Για την άμεση απόκριση στην κρίση στην Αθηνών - Κορίνθου, ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι

Ουγγαρία-Ελβετία 1-3: Με το «δεξί» οι «κόκκινοι»

 Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Ελβετία την πορεία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024, καθώς στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στον πρώτο όμιλο κέρδισε 3-1 την Ουγγαρία στην Κολωνία. Με το τρίποντο αυτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας «έπιασε» την διοργανώτρια Γερμανία στην πρώτη θέση, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Σκωτία την στιγμή που οι Μαγυάροι θα κοντράρονται με τα «πάντσερ». 

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: «Οι πολίτες ζητούν περισσότερη δουλειά, λιγότερα λάθη και καθυστερήσεις»

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, μίλησε για το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση την επαύριο των Ευρωεκλογών.  

Η Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Καλή σας μέρα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Αρχικά να ευχηθώ καλή δύναμη τόσο στα καινούργια όσο και στα παλαιότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Επέλεξα μάλιστα αυτή η πρώτη συνεδρίασή μας μετά τις ευρωεκλογές να συμπέσει και με τη νέα μας σύνθεση, ακριβώς για να εκπέμψουμε ένα συνολικό μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης, γιατί η 9η Ιουνίου ήταν ένας σταθμός στην ως τώρα διαδρομή μας, κυρίως όμως είναι και μία αφετηρία προς την τριετία η οποία ακολουθεί.

Euro 2024: Ουγγαρία – Ελβετία, Ισπανία - Κροατία και Ιταλία - Αλβανία οι σημερινές αναμετρήσεις

  Μετά την πρεμιέρα του Euro 2024 με τον αγώνα της διοργανώτριας Γερμανίας με την Σκωτία (5-1), το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά της Ευρώπης συνεχίζεται το Σάββατο (15/6) με τρεις αγώνες για την 1η αγωνιστική του 1ου και του 2ου ομίλου.