Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Κόκκινη κορυφή με Φορτούνη και Μπουχαλάκη

 Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Κόκκινη κορυφή με Φορτούνη και Μπουχαλάκη 

Τη μάχη της πρώτης θέσης την κέρδισε ο Ολυμπιακός, αφού πέρασε νικηφόρα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας με 2-1 του αξιόμαχου Άρη.

Έτσι η κορυφή πλέον είναι "ερυθρόλευκη" με τους πρωταθλητές να απολαμβάνουν τη μοναξιά της και υποχρεώνοντας στην πρώτη του ήττα τον αξιόμαχο Άρη. Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Φορτούνη, που έφτιαξε τα δύο γκολ της ομάδας του και τον Μπουχαλάκη σε ρέντα που σκόραρε δύο φορές έφυγαν από τη Θεσσαλονίκη ασφαλείς και πρωτοπόροι. 

Super League 1: "Κόκκινη" η κορυφη Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Super League: «Μάχη» κορυφής για Άρη και Ολυμπιακό! 

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής καθώς σττο πλαίσιο της 10ηςαγωνιστικής στο πωτάθλημα  στη Super League 1 επικράτησε με 2 – 1 ,μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ντέρμπι κορυφής επί του Άρη Θεσσαλονίκης και του ξεφυγε στο +3 στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γκολ του Μπουχαλάκη έκαμψαν την αντίσταση των «κίτρινων» και έμειναν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστικής η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με το 0-0 να μένεις έως το τέλος της αναμέτρησης.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής: 

Σάββατο (28/11)


ΑΕΛ-Ατρόμητος 0 - 0

Αρης-Ολυμπιακός  1 - 2

Κυριακή (29/11)

15:00 Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

17:00 ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα

17:15 Λαμία-ΠΑΟΚ

19:30 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Δευτέρα (30/11)

19:30 Απόλλων-Βόλος 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

8

17 - 2

22

2

Άρης

8

11 - 5

19

3

ΠΑΟΚ

8

14 - 5

18

4

ΑΕΚ

7

13 - 4

16

5

Ατρόμητος Αθηνών

10

 9 - 13

13

6

Βόλος  ΝΠΣ

 9 - 9

12

7

Αστέρας Τρίπολης

8

 8 - 8

12

8

ΠΑΣ Γιάννινα

9

10 -11

9

9

Παναθηναϊκός

9

 7 - 8

9

10

ΟΦΗ

9

12 -14

9

11

ΑΕΛ.

8

 6 - 12

6

12

Απόλλων Σμυρνης

8

 5 - 11

5

13

Παναιτωλικός

 3 - 12

4

14

ΠΑΣ.Λαμία

7

 5- 14

2

Προφυλακίστηκε ο συζυγοκτόνος της Μάνης

  https://eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/11/egklima-sti-mani-960x480.jpg

Με την σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, προφυλακίστηκε ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος της Μάνης.

Ο 44χρονος απολογήθηκε για τις συνθήκες τέλεσης του εγκλήματος στον Ανακριτή Γυθείου, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020.

Για την αποτρόπαια πράξη του, τον θανάσιμο τραυματισμό της συζύγου του με κυνηγετική καραμπίνα, μέσα στην οικογενειακή εστία, στον Πυργο Διρρού της Λακωνίας και μπροστά στα μάτια της 15χρονης κόρης τους, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος ζήτησε να εξετασθεί από ψυχιάτρους γιατί ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική του υγεία.

Πολλά τα προβλήματα με την ενίσχυση παραγωγών ελαιόλαδου

  

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην υποβολή αιτήσεων για τα 30 ευρώ ανά στρέμμα της έκτακτης ενίσχυσης λόγω κορονοϊού στους παραγωγούς ελαιοποιήσιμης ελιάς.

Σε ανακοίνωση που έχουν εκδώσει αγροτικοί σύλλογοι υποστηρίζουν ότι η πλατφόρμα καθυστερεί σε πολλές των περιπτώσεων, καθώς και ότι πολλές παραδοσιακές ποικιλίες ξεχάστηκαν και εντάχθηκαν εκ των υστέρων στο μέτρο.

Επίσης, τονίζουν πως είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση στην υποβολή των αιτήσεων, με παράλληλη τακτοποίηση του προβλήματος με τον χαρακτηρισμό των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που ανέκυψε και αποκλείει χιλιάδες κατά κύριο, ουσιαστικά, επάγγελμα αγρότες από το μέτρο στήριξης.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Πάτρα: «Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας»..

  

«Γιορτάζουμε τον Άγιο Ανδρέα ο καθένας σπίτι του χωρίς επισκέψεις, χωρίς συναναστροφές. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας. Να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει άλλους. Δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στην Πάτρα, όπου βρίσκεται από το πρωί.

" Άσφαιρο Χ" στο «Αλκαζάρ», μεταξύ ΑΕΛ και Ατρομήτου

 ΑΕΛ - Ατρόμητος 0-0: «Άσφαιροι» στο Αλκαζάρ, «βυσσινί» και Περιστεριώτες

Χωρίς γκολ και συγκινήσεις έληξε το εναρκτήριο ματς της 10ης αγωνιστικής της Super League , στο «Αλκαζάρ», μεταξύ ΑΕΛ και Ατρομήτου στο ντεμπούτο του Γιάννη Τάτση στον πάγκο  των «βυσσινί» μετά την παραίτηση του Μιχάλη Γρηγορίου που ακολούθησε την 4αρα (4-1) από την ΑΕΚ στη Ριζούπολη και τη δημόσια κριτική που του ασκήθηκε από τον πρόεδρο της ομάδας κ. Αλέξη Κούγια.

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Εικοσιδύο (22) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης άλλα 35 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα κατεγράφησαν 57 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 3.196 ( 1.717 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (27),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (1), Ηλείας (8), Αργολίδα (6) , Αρκαδία (8) και Λακωνία (3) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.122 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας          565 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           483 (1) 

Π.Ε. Ηλείας                356 (2)

Π.Ε. Αργολίδας          329 (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            217 (0)

Π.Ε. Λακωνίας           124 (0)

Κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 121 νεκρούς και 606 στις ΜΕΘ – 1.747 νέα κρούσματα - Ο Χαρτης της διαποράς

 Κορωνοϊός: Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία «στην καρδιά» της πανδημίας - Ισχυρή η πίεση στα νοσοκομεία

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1747 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 1.747 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν τα 545 και στην Αττική τα 319.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων:

Καιρός – Τέλος η ανομβρία: Καταφθάνουν βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα «χτυπηθούν» [χάρτες]

  

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με την ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε, η ΕΜΥ αναφέρει ότι αναμένονται βροχές και θυελλώδεις άνεμοι, φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν σταδιακά όλη τη χώρα, ξεκινώντας από τα δυτικά.

Σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά σε ελαιοτριβείο στη Ρίζα Κορινθίας

 Σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά σε ελαιοτριβείο στο Ξυλόκαστρο 

Σοβαρές υλικές ζημιές σε ελαιοτριβείο στο χωριό Ρίζα του Ξυλοκάστρου προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης.

Άμεσα για το συμβάν ενημερώθηκε η πυροσβεστική και επί τόπου μετέβησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην επιχείρηση, ενώ την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

«Μπαράζ» πληρωμών επιδομάτων -Ποια πιστώθηκαν & ποια ακολουθούν (λίστα)

 
Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι στις 30 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα – την τελευταία ημέρα του μήνα, ως είθισται – θα καταβληθούν επιδόματα. Τα χρήματα κάποιων από αυτά έχουν φανεί ήδη στα ΑΤΜ των τραπεζών από την Παρασκευή το απόγευμα, λόγω του ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό σχηματίστηκαν και ουρές έξω από τις Τράπεζες. Αναλυτικά:

rapit test ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΑΣΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΟΔΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Κόρινθος 28-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε συνέχεια των rapid test που πραγματοποιήθηκαν στη Σωληνουργεία (ΠΕΟ Κορίνθου – Πατρών), στο Κιάτο και στο Δήμο Βέλου Βόχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ Αναστάσιος Γκιολής  σε επικοινωνία που είχε με την υπεύθυνη κινητών μονάδων ΕΟΔΥ του Ν. Κορινθίας κα Ιωάννα Τζουμαρη αναφέρει πως 

 

«Η ΠΕ Κορινθίας θα διαθέσει όσα rapid tes tχρειασθούν προκειμένου στην πρόληψη και ασφάλεια των πολιτών του Νομού. Είναι μία απλή διαδικασία όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν ενήλικες αλλά και παιδιά (με την παρουσία γονέα) και έχοντας μαζί τους μόνο το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους. 

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας του ΕΟΔΥ (μάσκα και αποστάσεις) και μεαφορμή τα δωρεάν τεστ ανίχνευσης Κορωναιού (rapidtest) που θα πραγματοποιηθούν από τις κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο Δήμο Νεμέας – Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και Τρίτη 1 Δεκεμβρίου από τις 10 πμ έως τις 13 μμ,  καλούνται οι δημότες  και ακόμα περισσότερο οι εργάτες γης που αυτό το διάστημα απασχολούνται στην ελαιοσυγκομιδή και σε άλλες αγροτικές εργασίες να πραγματοποιήσουν το τεστ» Τ

έλος αφού ευχαρίστησε γι άλλη μια φορά, τους τοπικούς Δήμους, την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  πρόσθεσε πως «με αίσθημα υπευθυνότητας απέναντι σε αυτή την πανδημία παρακαλούμε όπου ο κόσμος συνωστίζεται – όπως στην ελαιοσυγκομιδή,  να κρατούμε με ακρίβεια τα μέτρα προστασίας και αποφυγής μετάδοσης του ιου καθώς και να συμμετέχουμε στη λήψη των τεστ εφόσον αυτά χρειάζονται.  Ήδη τη Δευτέρα θα διατεθούν περίπου 300 τεστ από την ΠΕ Κορινθίας γι αυτό τον σκοπό».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ