Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Δυσβάσταχτο το ενεργειακό κόστος για τους εμπόρους Πελοποννήσου, Ν/Δ Ελλάδος και νησιών του Ιονίου

  

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του περασμένου έτους (2021) καθώς και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους (2022),

Παθήσεις που παρουσιάζει ο θυρεοειδής και πώς αυτές εκδηλώνονται; Υπο, υπερθυρεοειδισμός, όζος, καρκίνος (πίνακας εξετάσεων)

 


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ο θυρεοειδής είναι ένας πολύ σημαντικός αδένας του σώματος. Βρίσκεται στον λαιμό μας πάνω από την τραχεία μας και αμέσως κάτω από τον λάρυγγα

Διαχειρίζεται με ακρίβεια σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού, ρυθμίζοντας τις καύσεις, την ανάπτυξη, το μεταβολισμό και έμμεσα την ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Επιτελεί τις βασικές βιολογικές του δράσεις μέσω των ορμονών που παράγει της Τ3 και της Τ4 οι οποίες με το αίμα καταλήγουν σε όλους τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος. Για τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών απαραίτητο στοιχείο είναι το ιώδιο.

Οι εξετάσεις του θυρεοειδούς που βοηθούν στην επιβεβαίωση της κλινικής μας διάγνωσης περιλαμβάνουν τη μέτρηση των επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα: .................

read more

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο Διεθνούς Πλατφόρμας Κριμαίας

 

« Η Κριμαία, η Χερσώνα, η Ζαπορίζια, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι τμήμα της Ουκρανίας. Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ αυτά τα εδάφη ως τίποτε άλλο παρά ως τμήμα της Ουκρανίας.» Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην Κοινοβουλευτική Σύνοδο Διεθνούς Πλατφόρμας Κριμαίας, που συνήλθε σήμερα στο Ζάγκρεμπ.

28η Οκτωβρίου 1940 - Διαρκές μάθημα Ελευθερίας

 

 Γράφει ο

 Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.  

Εορτάζουμε και τιμούμε το Έπος του 1940, τη νίκη των Ελλήνων κατά των Ιταλών επιβουλέων, όχι μόνο με εξωτερικές εκδηλώσεις, αλλά με μία αδιάκοπη ενδόμυχη περισυλλογή. Περισυλλογή που έχει να κάνει με τη σημασία και το μήνυμα του 1940, σε σχέση με το παρελθόν και τη σύγκριση αυτού με το παρόν. Για να μας βοηθάει να μένουμε πάντα σε αυτό που αποτελεί το πρώτο λόγο της ύπαρξης μας, με ισχυρή τη συνείδηση του «Έλληνες εσμέν», όπως έλεγε ο Πλήθων.