Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς πήραν οι διάσημοι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εκλεγούν;

 

Αγγελική Ηλιάδη, Νόνη Δούνια, Βέφα Αλεξιάδου, Αλέξης Γεωργούλης και Δημήτρης Πανόπουλος ήταν μεταξύ των υποψηφίων.

Τη δική του μάχη στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έδωσε πλήθος επωνύμων, διεκδικώντας την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών που θα τους έστελνε στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να υπερασπιστούν τις θέσεις και τα συμφέροντα της χώρα μας στις Βρυξέλλες. Αρκετοί από αυτούς τα κατάφεραν, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Αυτιάς, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Νίκος Αναδιώτης. 

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους διάσημους υποψηφίους δεν συγκέντρωσαν τις απαραίτητες ψήφους στις Ευρωεκλογές 2024 κι έτσι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και να απολαύσουν τα προνόμια από τη θέση του Ευρωβουλευτή.

Πόσους σταυρούς κατάφεραν να συλλέξουν από τους Έλληνες ψηφοφόρους οι επώνυμοι υποψήφιοι που δεν εκλέχθηκαν;

Συνέδριο ΤΜΕΔΕ 2 - Ανακοινώσεις για το φορολογικό σύστημα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στο επίκεντρο οι χρηματοδοτήσεις πράσινης μετάβασης σε ενέργεια, μεταποίηση και κατασκευές, με έμφαση στις ανακαινίσεις κτιρίων

 


Δελτίο Τύπου 2

«Redefining the Future Horizons: 

Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο»

Διεθνές Συνέδριο | 13 & 14 Ιουνίου | Κτίριο ΤΜΕΔΕ, Αθήνα


Ανακοινώσεις για το φορολογικό σύστημα και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις – Στο επίκεντρο οι χρηματοδοτήσεις πράσινης μετάβασης σε ενέργεια, μεταποίηση και κατασκευές, με έμφαση στις ανακαινίσεις κτιρίων


Στην εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση ριζικής αναθεώρησης της και σε αλλαγές στο καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων,  οι οποίες θα γίνουν μετά το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο προϊστάμενος στο οικονομικό γραφείο της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού της προεδρίας της κυβέρνησης, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τίτλο: "Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο".

Συνέδριο ΤΜΕΔΕ - Γ. Στουρνάρας: «Η κλιματική αλλαγή είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πλανήτη»

 




Δελτίο Τύπου

«Redefining the Future Horizons: 

Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο»

Διεθνές Συνέδριο | 13 & 14 Ιουνίου | Κτίριο ΤΜΕΔΕ, Αθήνα


Σήμερα ανοιξε τις εργασίες του το πρώτο διεθνές διήμερο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ με τίτλο «Redefining the Future Horizons: Σχεδιάζοντας τις Βιώσιμες Στρατηγικές του Αύριο», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) στο Κτίριο του ΤΜΕΔΕ, στις 13 και 14 Ιουνίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το διεθνές στερέωμα. 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Να συγκληθεί άμεσα το ΠΕΣΥ με θέμα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ισθμό της Κορίνθου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν παράκαμψη ακόμα και 50 χιλιομέτρων!

Να ανοίξουν τώρα συνδέσεις παλιάς Εθνικής Οδού και του αυτοκινητόδρομου στο ύψος των διοδίων και στα δύο ρεύματα.

          Στη συνεδρίαση του Πε.Συ. της 12ης Ιούνη  η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε  να συζητηθεί το σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους μόνιμους κατοίκους του Καλαμακίου και χιλιάδες εργαζόμενους στην Κορινθία με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κατεδάφιση της γέφυρας στον Ισθμό μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο.

20ό Ράλλυ Κορίνθου 2024: Με 48 πληρώματα η τρίτη στροφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ! Συμμετέχει και ο Ευρωστινιος την καταγωγή ( Ζάχολη και Χελυδόρι)) ρέκορντμαν συμμετοχών του Ράλλυ Κορίνθου, Λάμπης Κουρτέσης

 

Το Ράλλυ Κορίνθου στην επιστροφή του στο 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ
έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, συγκέντρωσε 48 συμμετοχές! Ο αγώνας θα
πραγματοποιηθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) στις 15
και 16 Ιουνίου και πεδίο δράσης θα είναι δύο αγαπημένες «ακροπολικές» Ειδικές
Διαδρομές, οι Άγιοι Θεόδωροι και τα Πίσια. Οι συμμετοχές χαρακτηρίζονται τόσο από
την ποσότητα, όσο και από την ποιότητα, με τους πρωταγωνιστές του
πρωταθλήματος να δίνουν το παρών στην Κόρινθο, σε ένα κρίσιμο σημείο για το
θεσμό.

Καύσωνας: Στους 44,5 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στις Βουκολιές Χανίων – Η μεγαλύτερη Ιουνίου από το 1980 / Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε πέντε Περιφέρειες, ανάμεσά τους και η Κορινθία.

 

«Βράζουν» τα Χανιά , σήμερα Πέμπτη (13.06.24) στη δίνη του ισχυρού καύσωνα που «ψήνει» τη χώρα μας σε πρωτοφανείς θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ήδη από το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. 

Γύρω στις 2 το μεσημέρι στις Βουκολιές Χανίων ο υδράργυρος «ξέφυγε», σκαρφαλώνοντας στους 44,5 βαθμούς Κελσίου.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Ναύπακτο – Έγινε αισθητός και στην Αχαΐα / Μεγάλος σεισμός ταρακούνησε και τη Ρόδο

 Σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Αχαΐας έγινε αισθητός ο σεισμός που έγινε στις 11:05 το βράδυ της Τετάρτης (12.06.2024). Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου, κοντά στο Αντίρριο. Σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας.

Επίσης σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός που έγινε  στις 22.19 το βράδυ της Πέμπτης (12/6/24).στη Ρόδο, είχε μέγεθος 4,9 ρίχτερ και επίκεντρο 10 χιλιόμετρα από τη Λίνδο. 


 



Μικροί τροβαδούροι , Μελωδικά ΚελαΪδίσματα από τον Μουσικό & Μορφωτικό σύλλογο "ο Αυλός" Ξυλοκάστρου ( 15-6-2024 ώρα 20:30 )

 

 

Στην εκπομπή "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ " την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί.Με τον συνονόματο συνάδελφο και καλό φιλο Νίκος Νικολόπουλος, στον ραδιοφωνικό Σταθμό Δίολκος fm 105.6 Μιλάμε για την εκδήλωση του ΑΥΛΟΥ και τους στόχους και το πρόγραμμα του Συλλόγου..

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Καιρός: Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα η Πέμπτη – Πότε και πού προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας

 
 Υπομονή για μία ημέρα ακόμη θα πρέπει να κάνουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για να περάσει αυτό το πρόωρο κύμα καύσωνα και να επιστρέψει ο καιρός στις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισημαίνει στο newsit.gr για τον καιρό ότι η Πέμπτη (13/6/24) θα είναι η πιο ζεστή μέρα αυτού του καύσωνα, που θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο πρώιμος των τελευταίων χρόνων.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 85-88: «Πράσινο» break και όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ

 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας του Ολυμπιακού με 88-85 και ισοφάρισε τη σειρά των τελικών της Basket League σε 2-2. Πλέον ο πρωταθλητής θα κριθεί στον πέμπτο τελικό της Παρασκευής (14/6, 21:15) που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ.  

Oλυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοβ, ενώ ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με τους Γκραντ, Ναν, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λεσόρ. Οι