Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Μητσοτάκης: Είμαι αποφασισμένος να μην επαναλάβουμε με τη νέα ΚΑΠ τα λάθη του παρελθόντος

 Μητσοτάκης: Είμαι αποφασισμένος να μην επαναλάβουμε με τη νέα ΚΑΠ τα λάθη του παρελθόντος 

 Στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αναφέρθηκε εκτενώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση, στο «Αποστολοπούλειο» πνευματικό κέντρο της Τρίπολης.

«Όταν βρεθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Ιουλίου καταφέραμε και πετύχαμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο της εξωτερικής σύγκλισης και να διασφαλίσουμε για τη χώρα μας ουσιαστικά τους ίδιους πόρους με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, δηλαδή 19,3 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε αυτό το πολύ φιλόδοξο σχέδιο». Επεσήμανε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του.

Τέρνα Ενεργειακή: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ΣΔΙΤ Oλοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

  Τέρνα Ενεργειακή:  Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ΣΔΙΤ Oλοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα θα δώσει το έργο «ΣΔΙΤ Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου»,  το οποίο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.  Μέρος της κατασκευής αποτελεί εργοστάσιο στην Αρκαδία, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα (19/7) ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Με αφορμή την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη ολόκληρου του έργου από τον κ. Γιώργο Περιστέρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα και τον κ. Γιώργο Αγραφιώτη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τέρνα Ενεργειακή.

Θρήνος στην κηδεία της άτυχης Γαρυφαλλιάς στο Βέλο– Συγκλονίζει ο επικήδειος φίλης της

 Φολέγανδρος: Συγκλονιστικές εικόνες από την κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς 

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα , στο Βέλο Κορινθίας, η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της, ενώ βρίσκονταν στη Φολέγανδρο για διακοπές. Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο “αντίο” στη Γαρυφαλλιά ανήμερα της γιορτής της, στο Βέλο Κορινθίας, τον τόπο όπου έζησε και μεγάλωσε. Μία φίλη της 26χρονης και συνάδελφός της από το νοσοκομείο της Κορίνθου, συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ελληνική παρουσία ανά άθλημα

  

Ο στίβος είναι το μοναδικό άθλημα, που είχε ελληνική εκπροσώπηση σε όλες τις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1896 έως και το 2016. Ακολουθούν η πάλη με 25 φορές εκπροσώπηση και η σκοποβολή με 23 φορές.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΟΕ, συνολικά έχουν λάβει μέρος 1.367 Έλληνες αθλητές, εκ των οποίων οι 1.006 άνδρες και οι 361 γυναίκες.

Η ελληνική παρουσία ανά άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896 έως και το 2016 έχει ως εξής:

H πρώτη γυναίκα λούστρος

  

Η πιο γνωστή και πλέον υποτιμημένη δουλειά του ποδαριού (στην κυριολεξία) κυριαρχεί στις παρυφές της κοινωνικής και εμπορικής ζωής του τόπου για πάνω από εκατό χρόνια, φτάνοντας, παρηκμασμένη, μέχρι σήμερα. Μιλάμε φυσικά για τους λούστρους -ή στιλβωτές υποδημάτων-που από τα τέλη του 19ου αιώνα και για πολλές δεκαετίες σκουπίζουν, στιλβώνουν και γυαλίζουν τα παπούτσια των νεοελλήνων.
Εκατό δέκα χρόνια πριν, Μάρτιο του 1911, ένας δημοσιογράφος παρατηρεί πλήθος

Ψηλά στο Χελυδόρι γιορτάζουν τον Άή Λιά

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSzE_Mdxmsj14dbr8ZP-ntmb0bXcqUOobdeTwxTYNp_6fHodQwlfcae_veumewoYTQJ1_Zs5vyx9UrN-8dunS-xPWhYD1Gm0cFwp6g3PTs7TnT-2jn8EFzwY9a6pj65LAFMVavwGeru8c/s640/ieramoniprofitiiliazaxolh.png 

Η φυσική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Και να σκεφτείς πως το 2000 εκεί καιγόταν το σύμπαν.. Κάηκε και το μοναστήρι. Μόνο το καθολικό γλύτωσε... 

Σιγά σιγά όμως ήρθε η ανακατασκευή, αν και πέρασαν 21 χρόνια απραξίας και συνεχίζεται..
 
Κάθε χρόνο στην μνήμη του προφήτη Ηλία ανοίγει τις πύλες του, ανεβαίνουν οι μοναχές με πολλές δυσκολίες, από το Μετόχι του Αγ. Γεράσιμου στα Μεντουριάνικα και πανηγυρίζουν στον ιστορικό ναό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε ο εορταστικός Εσπερινός στην ιστορική Μονη του Προφήτη Ηλιου  Ζαχόλησ, ,ψηλά στο Χελυδόρι, .
 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται
 
Φετος έλειπε εκείνη η λαμπρότητα που βλέπουμε κάθε χρόνο. Θες η κατάσταση που βιώνουμε με τον Covid και ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, θες ότι πρώτη φορά στα 12 χρόνια που ανεβαίνω πάντα, ο καιρός απειλούσε από νωρίς ότι θα την φέρει τη μπόρα και την έφερε, δεν είχε κόσμο.. Παρόλα αυτά τη παρουσία τους έκαναν σύσσωμη η Δημ. Αρχή Δ. Ξυλόκαστρου Ευρωστινης, Δήμαρχος, Πρ. Δημ. Συμβουλίου και όλοι αντιδήμαρχοι, αλλά και η πρώην Περιφερειακή Αρχή με τον Πέτρο Τατουλη, Απόστολο Παπαφωτιου, Γιώργο Πετριτση, Άγγελο Παπαγγελοπουλο. 
 
 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Η νυν περιφερειακή Αρχή που πάντα βρισκοταν στη Μονη αυτή τη μέρα, αδυνατούσε να είναι διότι έπρεπε να βρίσκεται στη Τρίπολη λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού εκεί..
. Αρκετοί ιερεις πήραν μέρος και η καλιφωνη ομάδα των ιεροψαλτων με χοραρχη τον Νίκο Μπουζα. Στο τέλος του εσπερινό προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς, από την αδελφότητα της Μονής..
Ευχή όλων μας του χρόνου να ειμαστε ελεύθεροι από την πανδημια και να γεμίσει πάλι κόσμο το βουνό...

 ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η Περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Μητσοτάκης: Να μην επαναλάβουμε με τη νέα ΚΑΠ λάθη του παρελθόντος

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα πραγματοποίησε το πρωί περιοδεία στη δυτική Μεσσηνία, επισκεπτόμενος μονάδες του πρωτογενή τομέα, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, το Φιλιατρινό φράγμα, καθώς και τον ανακαινισμένο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 177 νέα κρούσματα σήμερα (43 στην Κορινθία - 75 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού (+58), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 177 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 75 στην Αχαΐα, 43 στην Κορινθία, 15 στην Μεσσηνία, 19 στην Αργολίδα και 14 στην Αρκαδία. Επίσης μονοψήφιες νέες μολύνσεις καταγράφηκαν  στη Λακωνία και στην Ηλεία.

Ενενηνταέξι (96) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 43 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 15 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 38 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (19), Αρκαδίας (14) και Λακωνίας (5).

 Επίσης άλλα 81 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (75) και Ηλείας (6).  

Σήμερα  19 / 7 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 195 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 27.821 ( 12.250 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 19 / 7 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (75),  Μεσσηνίας  (15) ,  Κορινθίας (43), Ηλείας (6), Αργολίδας (19), Αρκαδίας (14) και Λακωνίας (5)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                12.508

Π.Ε. Κορινθίας             4.448

Π.Ε. Ηλείας                  3.071

Π.Ε. Αργολίδας            2.526

Π.Ε. Αρκαδίας             2.250

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.972   

Π.Ε. Λακωνίας            1.052