Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Σεισμός στην Κρήτη – 3,8 ρίχτερ κούνησαν το νησί

Σεισμός στην Κρήτη - 3,8 ρίχτερ κούνησαν το νησί 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.52 το βράδυ της Τετάρτης (26/5/2021) βόρεια της Κρήτης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια – βορειοανατολικά του Ηρακλείου, 65 χιλιόμετρα Βόρεια του Αγίου Νικολάου. ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 12 χιλιόμετρα.

Δημοσκόπηση στο Mega: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ποια προβλήματα φοβίζουν τους πολίτες

 Δημοσκόπηση στο Mega: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ποια προβλήματα φοβίζουν τους πολίτες 

Μπορεί η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει τεράστια, σχεδόν 14 μονάδες, μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κυριαρχεί με 30 μονάδες διαφορά ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ωστόσο, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης της Metron Analysis είναι αυτά που πρέπει να αναλυθούν ενδελεχώς.

Οι πολίτες συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας που δημιούργησε μείζονα προβλήματα σε όλους.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και αναλύθηκε από τον επικεφαλής της εταιρείας, Στράτο Φαναρά. Η έρευνα έγινε μεταξύ 18-24 Μαίου και πιάνει θέματα όπως η φωτιά στην Κορινθία, οι εχθροπραξίες στο Ισραήλ, η υπόθεση με τη Λευκορωσία κ.λ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ηλικία, στην οποία μπορούμε να φτάσουμε; Οι επιστήμονες απαντούν

 ηλικία 

Επιστήμονες δηλώνουν πως κατάφεραν να προσδιορίσουν την μεγαλύτερη δυνατή ηλικία, στην οποία μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος.

Συλλέγοντας δεδομένα εθελοντών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η μέγιστη δυνατή ηλικία για τα ανθρώπινα όντα είναι τα 150 έτη.

Το όριο αυτό ξεπερνά την ηλικία του γηραιότερου ατόμου που έχει καταγραφεί ποτέ να έζησε στον πλανήτη μας: Μιας Γαλλίδας ονόματι Ζαν Κλεμάν, η οποία απεβίωσε το 1997, έχοντας επιβεβαιωμένα ζήσει για 122 ολόκληρα χρόνια.

Τα δεδομένα που συνέλεξαν οι επιστήμονες από τους εθελοντές- κυρίως σχετικά με την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση- αναλύθηκαν με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης,

AstraZeneca: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν β΄ δόση με αυτό το εμβόλιο – Τι προβλέπεται για τις γυναίκες έως 49 ετών

 AstraZeneca: Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν β΄ δόση με αυτό το εμβόλιο – Τι προβλέπεται για τις γυναίκες έως 49 ετών  

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η Μαρία Θεοδωρίδου αναφορικά με το ζήτημα του εμβολιασμού γυναικών νεαρής ηλικίας με το εμβόλιο της AstraZeneca, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών επεσήμανε κατ’ αρχάς ότι τα περιστατικά θρομβώσεων έχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, τονίζοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση αν έχουμε σε μικρό χρονικό διάστημα ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και σε μικρό δείγμα. Δηλαδή, σε 2-3 εβδομάδες το συγκεκριμένο ποσοστό μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Πισίων, του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

  

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, η πληγείσα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, Κοινότητα Πισίων, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 20 Μαΐου”, έχει ισχύ μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου 2021.

Covid-19: Στις 70 οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

https://sites.google.com/site/nosokomeiapeloponnisou/_/rsrc/1468738615443/home/geniko-nosokomeio-pylou/nosokomeio-korinthos.jpg?height=276&width=400

Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 26 Μαΐου νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου 70 συνολικά άτομα με covid-19. Από αυτά, τα έξι ήταν σε κρεβάτια της ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, στο Άργος είχαμε 4 νοσηλείες, στο Ναύπλιο 3, στην Τρίπολη 23, στην Κόρινθο 21, στη Σπάρτη 9 και στην Καλαμάτα 10. Τα έξι άτομα στη ΜΕΘ ήταν στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Football League: Ανατροπή και στο -1 από την κορυφή η Καλλιθέα - Βαθμό στο Ρέθυμνο ο Ασπρόπυργος

 Football League: Ανατροπή και στο -1 από την κορυφή η Καλλιθέα - Βαθμό στο Ρέθυμνο ο Ασπρόπυργος 

Δε σταματά η Καλλιθέα! Το συγκρότημα του Γιάννη Τάτση νίκησε και τον Ιάλυσο 2-1 σε εξ' αναβολής αναμέτρηση για την 10η αγωνιστική του Νότιου ομίλου, έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την πρωτοπόρο Καλαμάτα. Μετά από πέντε ισοπαλίες οι «Τοξοβόλοι» ηττήθηκαν και έμειναν στο -6 από τη ζώνη ανόδου.

UEFA: Η απόφαση που αλλάζει το ποδόσφαιρο έπειτα από 56 χρόνια – Καταργείται το «εκτός έδρας γκολ»

UEFA: Η απόφαση που αλλάζει το ποδόσφαιρο έπειτα από 56 χρόνια – Καταργείται το «εκτός έδρας γκολ»

Σε μία απόφαση που θα φέρει επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αναμένεται να οδηγηθεί η UEFA.

Η Equipe αποκάλυψε στις 14 Απριλίου ότι η UEFA θα συνεδριάσει στα τέλη Μαΐου για ν’ αποφασίσει την κατάργηση του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ. Το ρεπορτάζ της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τους Times η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/5).

Μαγεύουν οι εικόνες: Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή «υπερ-πανσέληνο» με έκλειψη της Σελήνης



Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 26/5/2021 Ώρα 20:00 Live

 


Βρίσκεται  σε εξέλιξη  συνεδρίαση  του δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  από ώρα 20:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα: 

 

  1. Έγκριση Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος - Υποβολή σχεδίου στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ για το Κλίμα και την Ενέργεια.
  2. Συζήτηση για σταθμό μεταφόρτωσης  απορριμμάτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  3. Λήψη απόφασης για δημιουργία δημιουργία «ΚΕΠ Υγείας» στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και ετήσια συντήρηση για το λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας και τις επιπλέον υπηρεσίες.  
  4. Δημιουργία δικτύου εθελοντισμού στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
  5. Γνωστοποίηση ανακοίνωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση του οδικού έργου: «Κόρινθος- Πάτρα (Αυτοκινητόδρομος «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», ως προς τα πρόσθετα/συμπληρωματικά υδραυλικά και αντιπλημμυρικά τεχνικά έργα, στην Π.Ε.Κορινθίας (ΠΕΤ:2102480213), για έκφραση γνώμης.   
  6. Λήψη απόφασης για μετατροπή της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ σε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ».
  7. Τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης(Ο.Π.Δ) οικ.έτους 2021.
  8. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  9. Κατανομή ποσού για λειτουργικές δαπάνες  σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  
  10. Έγκριση απόφασης αρ.13/2021 του Ν.Π.Δ.Δ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» περί ψήφισης Κανονισμού Λειτουργίας των  Παιδικών και Βρεφονηπιακών  Σταθμών.                   Έγκριση ετήσιας έκθεσης  πεπραγμένων ΕΠΟΙΖΩ έτους 2020.
  11. Έγκριση της αριθμ. 8/2021 απόφασης της ΕΠΟΙΖΩ «Περί αιτήματος για χορήγηση άδειας εισόδου-εξόδου σε επαγγελματικό χώρο στην Κοινότητα Σοφιανών.
  12. Έγκριση της αριθμ. 9/2021 απόφασης της ΕΠΟΙΖΩ «Περί αιτήματος για χορήγηση άδειας εισόδου-εξόδου σε επαγγελματικό χώρο στην Κοινότητα   Σαρανταπηχιωτίκων»
  13. Έγκριση της αριθμ. 10/2021 απόφασης της ΕΠΟΙΖΩ «Περί αιτήματος για χορήγηση άδειας εισόδου-εξόδου σε επαγγελματικό χώρο στην Κοινότητα  Γελινιατίκων.
  14. Αίτημα Πολιτιστικού Συλλόγου  Πελλήνης ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗ για παραχώρηση χρήσης Δημοτικού Σχολείου Πελλήνης.


Η αποψινή Συνεδρίαση ειναι συνέχεια της διακοπείσας 1ης τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Μαΐου 2021

Ο κακός χαμός σε γήπεδο: Άγριος γυναικοκαβγάς – Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί [βίντεο]

 Χαμός σε γήπεδο: Άγριος γυναικοκαβγάς-Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί [βίντεο] 

«Τρελός» γυναικοκαβγάς ξέσπασε στις κερκίδες του γηπέδου και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στον αγώνα μεταξύ των White Sox και των Cardinals.

Οι τρεις γυναίκες που πρωταγωνιστούν πιάστηκαν κυριολεκτικά μαλλί με μαλλί και κάποιοι φίλαθλοι κατέγραψαν με τα κινητά τους τις σκηνές που ακολούθησαν, ενώ κάποιοι άτυχοι βρέθηκαν ανάμεσά τους κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού. 

Πώς θα επισκεφθείτε την Εκθεση της Βουλής για το 1821 και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο 20ο Τεύχος του περιοδικού της Βουλής

  

Πώς θα επισκεφθείτε την Εκθεση της Βουλής για το 1821 και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο 20ο Τεύχος του περιοδικού της Βουλής

Η πρόσβαση των πολιτών στη μεγάλη έκθεση της Βουλής για το 1821 και οι επερχόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις κυριαρχούν στο νέο, 20ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!». 

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 82 νέα κρούσματα σήμερα ( 32 στην Αχαΐα - 20 στην Ηλεία- 12 στην Κορινθία.)

 

  

Μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-35) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 82 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  32  καταγράφονται στην Αχαΐα, 20 στην Ηλεία και  12 στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Τριάντα (30) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 12 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π.Ε. Κορινθίας και 8 στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 52 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  26 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 82 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.110 ( 10.408 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 26 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (32),  Μεσσηνίας  (8) ,  Κορινθίας (12), Ηλείας (20), Αργολίδας (3), Αρκαδίας (5) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.165

Π.Ε. Κορινθίας             3.721

Π.Ε. Ηλείας                  2.537

Π.Ε. Αργολίδας            2.262

Π.Ε. Αρκαδίας             2.010

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.507    

Π.Ε. Λακωνίας               908