Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Οι μυστήριοι ήχοι από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης - Τι άκουσε το πλήρωμα του Apollo 10

Οι μυστήριοι ήχοι από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης
Ουάσινγκτον
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την ηχητική εγγραφή μιας «παράξενης μουσικής» που άκουσε το πλήρωμα του διαστημοπλοίου Apollo 10, το Μάιο του 1969, ενώ βρισκόταν στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και επομένως δεν είχε καμία επικοινωνία με τη Γη.

Οι τρεις αστροναύτες, ο κυβερνήτης Τόμας Στάφορντ, ο Τζον Γιανγκ, που ήταν πιλότος του διαστημοπλοίου και ο πιλότος του σεληνιακού σκάφους Γιουτζίν Σέρναν, πραγματοποιούσαν τη δοκιμαστική πτήση πριν από την πρώτη προσσελήνωση, στις 21 Ιουλίου 1969, όταν ο Νιλ Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα - ''Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω''!

Μπλόκα αγροτών: Κλείνουν τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα - ''Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω''!
Οι αγρότες της Πελοποννήσου δηλώνουν πως επιμένουν και συνεχίζουν τον αγώνα των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν στα μπλόκα  και από το απόγευμα έκλεισαν ξανά τους δρόμους. 
Επ' αόριστον είναι κλειστή από τους αγρότες η νέα εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, στο ύψος των διοδίων Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων.
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες έκλεισαν σήμερα το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 11.00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους. 
 Οι αγρότες της Λακωνίας σήμερα θα κλείσουν από τις 7.00 έως τις 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.  
Παράλληλα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού - κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας ‘'η Ένωση'' Θανάσης Τσιοτίνας, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν ενδιαφέρουσα και έδειξε είπε, να είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο. 
Ο κ. Τσιοτίνας υπογράμμισε ότι εκείνο που περιμένουν πλέον, είναι να καθαρογραφούν οι προτάσεις της κυβέρνησης και να εξατομικευτούν τα επιμέρους θέματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των τεκμηρίων διαβίωσης, για τα οποία είπε, ότι πρέπει να προσδιοριστούν από μηδενική βάση, αλλά και η επιδότηση που δεν δέχονται να θεωρείται εισόδημα και ζητούν να είναι αφορολόγητη τουλάχιστον έως τα 12.000 ευρώ. 
Επιπλέον, ο Θανάσης Τσιοτίνας σημείωσε ότι αύριο θα συναντηθούν εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου θα συζητήσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και τη μορφή που αυτές θα λάβουν.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Πρόσληψη δικηγόρου στο Δήμο Καρπενησίου
Πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών στο ΑΤΕΙΘ
Πρόσληψη 2 ατόμων στο Δ. Ορχομενού
Προσλήψεις: Στην τελική ευθεία οι αιτήσεις για 1.445 θέσεις σε ΚΕΕΛΠΝΟ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ
Πρόσληψη 2 εξωτερικών συνεργατών στο ΑΤΕΙΘ
Πρόσληψη 2 εργατών καθαριότητας στο Δ. Αβδήρων
Πρόσληψη 4 ατόμων στο Δ. Αντιπάρου
Όλες οι προσλήψεις σε δημόσιο, ΟΤΑ και πανεπιστήμια που προκηρύχθηκαν μέσα στην εβδομάδα
Τέλος, δείτε αναλυτικά τις μετατάξεις που προκηρύχθηκαν μέσα στην εβδομάδα.

Ναρκοπέδιο η χώρα-Δοκιμάζονται οι αντοχές των Δομών του Κράτους

Εκρηκτικές διαστάσεις για τους Αιρετούς του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αποτελεί το προσφυγικό και το αγροτικό. Εικόνες όπως η σημερινή όπου ο Δήμαρχος Πειραιά...

ΥΠΕΣΔΑ: Έτσι θα γίνει ο προγραμματισμός προσλήψεων στους ΟΤΑ για το 2016 – Ποια είναι η διαδικασία (εγκύκλιος)

Με δυο εγκυκλίους, το ΥΠΕΣ παρέχει οδηγίες προς του ΟΤΑ α’ και β’ βαθµού προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες τους, ώστε να καταστεί εφικτός ο προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου και τακτικού προσωπικού για το 2016.
Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού

Δημοφιλή Tweet: "Η ουρά του αλόγου" - Γιάννης Χαρούλης Μουσική/Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου Album: Το μαντίλι της Νεράιδας






Μελωδία fm 99.2 @melodiafm992
 
"Η ουρά του αλόγου" - Γιάννης Χαρούλης
Μουσική/Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Album: Το μαντίλι της Νεράιδας

YouTube


Προβολή στο Twitter






Μιχαλέλης Δημήτρης @MihalelisDim
 
Οδευουμε ολοταχως για κριση μεγαλυτερη (και οχι μονο οικονομικη) απ αυτη του 2009. Κι εμεις κανουμε αστειακια με τη Google...

Προβολή στο Twitter






Γιώργος Κύρτσος @GiorgosKyrtsos
 
Το πλαίσιο ευρωπαϊκής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη -Του Γιώργου Κύρτσου -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online eleftheriaonline.gr/local/politiki…

Προβολή στο Twitter






πιτσιρίκος @pitsirikos
 
Αλέξη Τσίπρα, δώσε πόνο στα χάπατα! | πιτσιρίκος pitsirikos.net/2016/02/%ce%b1…

Προβολή στο Twitter






protothema.gr @protothema
 
«Τετ α τετ» Μητσοτάκη με την Βασιλική Θάνου
protothema.gr/politics/artic…


Προβολή στο Twitter






Γιάννης Μηλιός @john_milios
 
Μελέτες για τη θεωρία του χρήματος στον Μαρξ. Βιβλιοπαρουσίαση. ektosgrammis.gr/index.php?opti…

Προβολή στο Twitter


Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ολ. Κεφαλογιάννη και του Υπεύθυνου του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Καραμανλή



«Ο κ. Σπίρτζης συνεχίζει την τακτική της “διαρχίας” διορίζοντας χωριστούς Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους»
 http://nd.gr/sites/default/files/styles/square_middle_smart/public/screen_shot_2015-01-26_at_5.43.50_pm.png?itok=m66chDRD
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση αναφορικά με την επαναλαμβανόμενη τακτική του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων να διορίζει χωριστούς Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους στις Δημόσιες Επιχειρήσεις που εποπτεύονται από το Υπουργείο του.

               Για το θέμα αυτό, οι δύο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:                                     

«Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως έχει πράξει ήδη πλείστες φορές με τις διοικήσεις των ΕΥΔΑΠ, ΟΑΣΑ Α.Ε., ΟΣΥ Α.Ε., ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΟΣΕ Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., συνεχίζει την πρακτική της τοποθέτησης χωριστών Πρόεδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις, που εποπτεύονται από το Υπουργείο του.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η προτεινόμενη νέα διοίκηση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), στην οποία, για άλλη μια φορά, ο Υπουργός επιλέγει τη “διαρχία”, μια διαδικασία που έχει ο ίδιος νομιμοποιήσει με τροπολογία του στο Νόμο 4351/2015 για τις … βοσκήσιμες γαίες.

Είναι δυνατόν ο κ. Σπίρτζης να θεωρεί – σε καιρούς οικονομικής κρίσης – τόσο απαραίτητο το μοντέλο της διαρχίας;

Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον εξορθολογισμό των δαπανών του Δημοσίου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος διοίκησης;».

Κοινή δήλωση του Συντονιστή Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Φορτσάκη και του Υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας και Θρησκευματων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ. Χαρακόπουλου



«Το θέατρο του Εθνικού Διάλογου για την Παιδεία»
 
Ο Συντονιστής της Ο.Δ.Ε. Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας Καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν σταματά  να εισάγει στη Βουλή σημαντικές ρυθμίσεις για την παιδεία, σε άσχετα νομοσχέδια, χωρίς διαβούλευση και χωρίς να συντρέχουν λόγοι επείγοντος.

Τελευταία παραδείγματα η τροπολογία που περιλήφθηκε στο νόμο για το “παράλληλο πρόγραμμα” σχετικά με θέματα ειδικής αγωγής. Καθώς και οι ρυθμίσεις για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο νομοσχέδιο για το εθνικό μητρώο στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, που εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή.

Η συμπεριφορά αυτή του Υπουργείου Παιδείας, μας εμπεδώνει πλέον την πεποίθηση ότι ο λεγόμενος Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία είναι απολύτως προσχηματικός. Έτσι, όσοι καλόπιστα δεχθήκαμε να μετάσχουμε σε αυτόν, οδηγούμαστε σε αναθεώρηση της θέσης μας».