Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Eurovision 2024 – Βίντεο: «Έριξε τη ζαριά της» η Μαρίνα Σάττι και ξεσήκωσε το κοινό

 Eurovision 2024 – Βίντεο: «Έριξε τη ζαριά της» η Μαρίνα Σάττι και ξεσήκωσε το κοινό 

Ξεσήκωσε με την εμφάνιση της η Ελλάδα στον φετινό Μεγάλο Τελικό της Eurovision, με το «ZARI». H Μαρίνα Σάττι εντυπωσίασε το κοινό και έλαβε ένα δυνατό χειροκρότημα.

Η άψογη ερμηνεία, η ευρηματική σκηνική παρουσία, την οποία επιμελήθηκε ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός, η χορογραφία και το movement direction που έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), αποτυπώθηκαν στην σκηνή του Malmö Arena.

Η Μαρίνα και οι χορευτές, Huseyin Cetintas, Yasin Ametoglou, Βασίλης Καραγιάννης και Ειρήνη Δαμιανίδου, καθώς και η Ερασμία Μαρκίδη, που τη συνοδεύει στα φωνητικά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στη σκηνή. Για ακόμη μία φορά η υποδοχή στο Press Center ήταν θερμή, με fans και δημοσιογράφους να χορεύουν στο ρυθμό της Ελληνικής συμμετοχής.

 



Eurovision 2024 | Πως μπορείτε να ψηφίσετε την Μαρίνα Σάττι οι Έλληνες του εξωτερικού!

Η «αυλαία» των Play Out: Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με εμπειρία και νιάτα, OΦΗ-Παναιτωλικός 1-2: Νίκη και πριν τις... διακοπές τα «καναρίνια» κόντρα στους Ηρακλείωτες! , Πανσερραϊκός - Κηφισιά 2-0: Ιδανική αυλαία για τα «λιοντάρια», ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1: «Αντίο» με θέαμα .

 Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με εμπειρία και νιάτα 

Με την έβδομη και τελευταία αγωνιστική έπεσε η «αυλαία» των Play Out στο φετινό μίνι πρωτάθλημα της Super League.

Την πρωτιά στα Play Out πήρε ο Πανσερραϊκός, ενώ ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά που τερμάτισαν στις δύο τελευταίες θέσεις αποχαιρέτησαν την κατηγορία.

Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Με εμπειρία και νιάτα 

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Χαλκίδα: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να μας κοντύνουν

 mitsotakis-m2 

Στη Χαλκίδα μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου (11/5/24) ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συναντήθηκε με πολίτες στην περιοχή λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές.

«Πριν από έναν χρόνο, 6 Μαΐου είχα βρεθεί εδώ πριν τις εκλογές. Είμαι σήμερα εδώ για να σας πως ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτή η ευθύνη είναι βαριά, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη Χαλκίδα.

«Το τι θα γίνει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια έχει μεγάλη σημασία για το μέλλον όλων μας. Γι' αυτό η συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές είναι αναγκαία και η ψήφος σας έχει μεγάλη σημασία» υπογράμμισε απόψε από τη Χαλκίδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι κάλπη των ευρωεκλογών δεν πρέπει να είναι μια χαλαρή κάλπη.

Super League 2: Η Λάρισα επικράτησε στην Λιβαδειά (1-2)

 Super League 2: Η Λάρισα επικράτησε στην Λιβαδειά (1-2)

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική των πλέι οφ στη Super League 2, η Λάρισα επικράτησε εκτός του Λεβαδειακού με 2-1. Ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που οι βοιωτοί έχουν ήδη ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Ήταν ένα ματς με κίνητρο το γόητρο, οι δύο αντίπαλοι τα έδωσαν όλα και οι θεσσαλοί επικράτησαν με τα γκολ που πέτυχαν ο Φατάι στο 14΄και ο Μαυριάς στο 21'. Για τον Λεβαδειακό μείωσε ο Ρόμο με πέναλτι στο 65'.

Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

O Αλ. Παπαμιχαήλ και η Π. Τσινοπούλου πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 10 χλμ. στο Ξυλόκαστρο

 O Αλ. Παπαμιχαήλ και η Π. Τσινοπούλου πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 10 χλμ. στο Ξυλόκαστρο ΚορινθίαςO Αλ. Παπαμιχαήλ και η Π. Τσινοπούλου πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην 10 χλμ. στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

O Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (Παμμηλιακός), στους άνδρες και η Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), στις γυναίκες, αναδείχθηκαν πανελληνιονίκες, στα 10 χλμ. βάδην, στο πρωτάθλημα που έγινε στην παραλιακή οδό του Ξυλοκάστρου.

Ο έμπειρος βαδιστής, ήταν 1ος με χρόνο 40.08. Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Καυκής (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών) που βελτίωσε το ρεκόρ του , με 41.03 και τρίτος ο Ανδρέας Παπαστεργίου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας) με 42.31 (ήταν 1ος στην κατηγορία των Κ 23).

https://www.segas.gr/wp-content/uploads/2024/05/ceremony_2-1024x768.jpg

Στις γυναίκες, η Παναγιώτα Τσινοπούλου, πρώτευσε στο Ξυλόκαστρο. Είχε χρόνο 44.36. Δεύτερη αναδείχθηκε η Χριστίνα Παπαδοπούλου  (Πανελλήνιος ΓΣ) με 44.51 και τρίτη η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση ΑΣ Μυτιλήνης) με 48.02 . 

Η Κυριακή Φιλτισάκου, εγκατέλειψε τον αγώνα, λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε, ενώ στην Κ – 23, πρώτη ήταν η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας) με 52.13.

 https://www.segas.gr/wp-content/uploads/2024/05/ceremony_1-1024x722.jpg

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην, των 10 χλμ. του ΣΕΓΑΣ, παρακολούθησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Για πρώτη φορά το παραθαλάσσιο Ξυλόκαστρο, φιλοξένησε στην παραλιακή του ζώνη, τέτοιου είδους αγώνες.

Τα αποτελέσματα εδώ

Η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το ζήτημα του χουλιγκανισμού.

  

Στο ζήτημα του χουλιγκανισμού αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή του ALPHA «Σαββατοκύριακο» και ξεκαθάρισε πως αυτή η μάστιγα θα ξεριζωθεί. Αναλυτικότερα, είπε:

«Θα ξεριζώσουμε αυτή τη μάστιγα. Ήταν μία δέσμευση που έλαβα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ειδικά μετά την τραγική δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Χαίρομαι που έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ. και η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της ένα πλούσιο ανακριτικό υλικό. Είμαι βέβαιος πως θα φτάσει εκεί που πρέπει, δεν είναι δουλειά δική μου αυτή, αλλά της δικαιοσύνης. Όλοι αντιλαμβάνονται πως αυτό που λέμε το εννοούμε. 

Θυμάστε όταν κλείσαμε τα γήπεδα τι ακούσαμε, τα ξανανοίξαμε με κάμερες, με ηλεκτρονικό, ατομικό εισιτήριο και με μία εικόνα διαφορετική απ' ό,τι ήταν πριν. Όταν το Κράτος θέλει, μπορεί. Ο αθλητισμός είναι γιορτή, το βλέπουμε περισσότερο στο μπάσκετ, στην Ευρωλίγκα. Αρχίζουμε να το βλέπουμε πια και στο ποδόσφαιρο, βλέπουμε οικογένειες πια στα γήπεδα. Είμαι αισιόδοξος πως θα τελειώσουμε με την μάστιγα του χουλιγκανισμού».