Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Ο Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς για το 2023 – Μητσοτάκης: Αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού

 Ο Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς για το 2023 – Μητσοτάκης: Αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού


«Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από τον Economist ως χώρα της χρονιάς; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη. Μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχές Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

 

 

Μαρία Συρεγγέλα
Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής
Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα
 
Πειραιώς 62, 183 46 Μοσχάτο
Τηλ. : 210 94 44 530
E-mail: gram_pe@nd.gr

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Ενδιάμεση Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2023



Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, επέδωσε σήμερα την Ενδιάμεση Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική του 2023, ο Διοικητής της, κ. Ιωάννης Στουρνάρας. Στην εισαγωγική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με την ευρωζώνη φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τη διαδικασία σύγκλισης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ με τα μέσα επίπεδα της ευρωζώνης».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

 5.png

Με εκτίμηση,

Η Γραμματεία του Συλλόγου

ΣΕΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

 
 
Καλές γιορτές με υγεία!
 
Νίκος Παπουτσής
Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας


Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά! ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

Ντόρα Μπακογιάννη

Μικροκύματα: Σύγχρονο Ελληνικό Animation

Με επτά νέες ωριαίες ανθολογίες, που θα προβληθούν στην τηλεοπτική ζώνη «Μικροκύματα», συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ  (Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων) με τη Βουλή-Τηλεόραση. Οι ανθολογίες περιλαμβάνουν συνολι­κά 69 ταινίες animation μικρού μήκους από την πρόσφατη εγχώρια παραγωγή 2020-2022, βρα­βευμένες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι προβολές θα είναι εβδομαδιαίες και θα περιλαμβά­νουν κάθε φορά μια νέα ανθολογία, με την έναρξη να δίνεται τα μεσάνυχτα αυτής της Παρα­σκευής 22 Δεκεμβρίου.

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Εσωτερικών: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2024!

 

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2024!

Νίκη Κεραμέως

Υπουργός Εσωτερικών

Τροφές που προκαλούν πέτρες στην χολή. Ποιες τροφές μειώνουν την πιθανότητα χολολιθίασης;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Η χολολιθίαση συνιστά μια πολυπαραγοντική νόσο με κυριότερους προδιαθεσικούς παράγοντες το φύλο, την ηλικία, την παχυσαρκία, τη κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης και την χαμηλή σωματική δραστηριότητα.

Όσο αφορά τους διατροφικούς παράγοντες έχουν συσχετιστεί θετικά με την εμφάνιση χολόλιθων η χαμηλή διαιτητική πρόσληψη βιταμίνης C, ασβεστίου και φυτικών ινών, η υψηλή κατανάλωση θερμίδων και απλών σακχάρων καθώς και οι απότομες αλλαγές σωματικού βάρους.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του επιστημονικού χώρου στρέφεται στην διεξοδικότερη διερεύνηση της αλληλεπίδρασης των προδιαθεσικών παραγόντων στη εμφάνιση χολόλιθων, προκειμένου να διατυπωθούν οδηγίες πρόληψης της παθολογικής αυτής κατάστασης. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ και αλκοόλ σχετίζεται αρνητικά με το σχηματισμό χολόλιθων σε ενήλικες, ενώ αντίθετα η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία βοηθούν στην εμφάνιση χολολιθίασης ......................

read more


























 





ZENITH_XMAS NL_DEC 23

 

ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Τρίπολη,  19 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Κύρου Αλέξανδρου η Διοίκηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ εξέδωσε  ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιεράρχη όσο και σε ολόκληρο τον κλήρο της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας. 

Στη δήλωσή της για την εκδημία του Μητροπολίτη Αλέξανδρου η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη ανέφερε τα εξής:

Ο Μανώλης Μάκαρης στην ορεινή Κορινθία


 

  Περιοδεία πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Μανώλης Μάκαρης συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο του Νομού Κορινθίας Γιάννη Σιάτο. Πρώτος σταθμός τους ήταν το Κέντρο Υγείας Γκούρας όπου συνομίλησαν με το προσωπικό και άκουσαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Όπως ανέφερε ο κ. Σιάτος : «το Κέντρο Υγείας Γκούρας δε διαθέτει κανέναν διοικητικό υπάλληλο και έχει μόλις 1 οδηγό. Δε διαθέτει εργαστήρια ενώ εξυπηρετεί πλήθος κόσμου, τόσο κατοίκους της Ορεινής Κορινθίας όσο και επισκέπτες λόγω της τεράστιας τουριστικής επισκεψιμότητας της περιοχής».

Η Κόρινθος 1 - 0 τον Παναιγιάλειο και ξέφυγε με +5 στην κορυφή του Γ΄ ομίλου

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΕ Μεσολογγίου - ΑΕ Μυκόνου 1-3

Αστέρας Βάρης - Ιάλυσος1-3

Εράνη Φιλιατρών - ΑΕ Εμριονίδας 1-0

ΑΕΡ Αφάντου - Μαρκό 1-0

Κόρινθος - – Παναιγιάλειος 1-0

Πανελευσινιακός - Βύζας Μεγάρων 0-1

Θύελλα Ραφήνας - ΑΟ Πυλίου 2-0

ΠΑΟ Βάρδας - Ελλάς Σύρου 0-2

Ρόδος - Παναργειακός 0-0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΙΤΚΗ (7/1, 15.00)

Ο Αλέξης Κούγιας κοντά σε επικείμενη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό

  

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Δημοτικό Στάδιο Σερρών, επικρατώντας 1-0 του Πανσερραϊκού για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών του τίτλου, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον ισόβαθμοι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Την προσπάθεια του Κάρλος Καραβαλιάλ και των παικτών του, παρακολούθησε από κοντά και ο Αλέξης Κούγιας. Μια παρουσία που δεν πέρασε απαρατήρητη στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Σερρών, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που τον «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός. Γνωστός ποδοσφαιρόφιλος ο Αλέξης Κούγιας και με εμπλοκή στα διοικητικά πολλών ομάδων στην Ελλάδα, ωστόσο το γεγονός πως βρέθηκε στις Σέρρες μάλλον δεν ήταν προϊόν σύμπτωσης.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει αλλαγές στο οργανόγραμμα του και ψάχνει τον τρόπο να «θωρακιστεί» και εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το όνομα του Αλέξη Κούγια, που ετοιμάζεται να δώσει τα χέρια με την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ένα ρόλο με πολλαπλές αρμοδιότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος ποινικολόγος αναμένεται να αναλάβει την εκπροσώπηση των Πειραιωτών στα θεσμικά όργανα, πιθανότατα τον ρόλο του νομικού συμβούλου, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει και σημαντικό πόστο στο ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Προφανώς τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, εντούτοις όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Κούγιας σύντομα θα αποτελέσει μέρος του οργανογράμματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.